Frekken vinner vel igjen ?

Fireårigen Frekken overbeviste sist og tar trolig en ny seier når Momarken innbyr til dobbel V5 i kveld. Les Nettavisen vurderinger og kjøp en ekspertutfylt kupong.

Klikk her for tips og vurderinger til Momarkens V5-A

Klikk her for tips og vurderinger til Momarkens V5-B

Selvom hesten til Geir Vegard Gundersen møter etpar gode konkurrenter har vi vanskelig for å se at noen er frekke nok til å nekte storfavoritten seieren.

Hesten starter i 5. løp og inngår derfor i begge V5-spill. Vi tror denne hesten kan være et Derbyemne utover høsten.

I A-veddemålet er ellers Sven Olav Weberg sentral da han kjører Skjønneberg May i V5-innledningen. Femåringen kan ta sin fjerde strake seier, mens også Crysta`s Wind er en god Webergsjanse i V5-finalen.

I B-spillet kommer det flere store favoritter ut. Nettavisen går for samlebongvarianten.

Dette tror kuskene om sine sjanser i kveld (kilde: rikstoto.no):

Cato Antonsen:

4 Bol Best i 2. løp/V5a-1 har et fint løp på papiret og rekordforbedret seg mange sekunder da han var ute på Bjerke sist.

-Han har tidligere vært litt lurvete i travet, men det var mye bedre sist. Med den rekordforbedringen han gjorde, skulle det rekke langt her, dessuten dro ledende Lundhaug Erna så hardt unna i front den gangen at vi mistet kontakten. Det var langt mellom båtene og vi kunne sikkert kjørt enda fortere. Fjerdesporet takler han fint og det skal være en fin vinnersjanse, uttaler Cato.

Stallhesten 6 Manolito Arioso (3. løp/V5a-2) kommer seg for hver start, og er en av de bedre hestene i dette feltet.

-6 Manolito Arioso har fått et fint spor på volte, men klarer dessverre ikke å utnytte det. Han er litt klønete der og kommer seg ikke i vei fra start. Innsatsen ellers er det ikke noe å si på, han gikk en skikkelig bra sisterunde sist. Foreløpig er han mer trippelaktuell enn seiersaktuell, men det er bare med litt mer rutine, er det bare spørsmål om tid før han vinner løp, opplyser Cato.

Kjell Teigen har stallen i strålende form om dagen. Seirene triller på og 3 Slått Vinn (5. løp/V5a-4/V5b-1) er også på gang og har fått et løp i kroppen etter å ha slitt med dårlige blodverdier en periode.

-3 Slått Vinn er en bra hest, men vi slår ikke 5 Frækken hvis han er like god som i det siste løpet. Nå har 5 Frækken fått flere tøffe løp på rad, så hvis han har en dårlig dag, står vi klare til å overta. 3 Slått Vinn er rask ut fra start, så skulle vi komme foran, prøver vi å sitte der. Det er nok sjansen vi har til å slå Geir Vegard, sier Cato og fremhever duellen mellom de to mest seierhungrige kuskene på Momarken om dagen.

7. løp/V5b-3 er et tidsløp for hester med rekord dårligere enn 14.0. 2 Artig G.T. blir stor favoritt, men Cato har en startrask hest på utsiden av Mikkelborg.

-5 Rainbow Passion holder fin form, men det blir hardt å slå 2 Artig G.T. Hvis vi kommer oss foran, er det en stor fordel. Han forsvarer seg godt derfra og hvis 2 Artig G.T. skulle tulle seg bort, kan vi holde helt inn. Normalt er det en trippelmulighet, uttaler Cato.

3 Lundfax (8. løp/V5b-4/DD-1) står med to disk på rad nå og står i fare for å bli utelukket hvis det skjer igjen. Cato kjenner hingsten fra god-dagene og kan forhåpentligvis holde 3 Lundfax i rett gangart.

-Før jul var det ingen stabukk-tendenser på 3 Lundfax (8. løp/V5b-4/DD-1). Nå har han vært både stri og dum, og surret det til for seg. Eieren har forsikret at det ikke er noen feil på hesten, så jeg får prøve å ta det rolig og safe fra start. Det har ikke noe å bety at vi ikke kommer til tet, for han er mer enn sterk nok og han tåler å gå utenpå. Han kan egentlig ikke få noe finere løp enn dette, så hvis jeg klarer å holde ham unna galoppen, er det en meget god vinnersjanse, forteller Cato Antonsen.

10 Guilty Victory (9. løp/V5b-5/DD-2) har vist storform i de siste løpene i V65 og skal normalt ha en ny god sjanse. Cato har en outsider i 11 Brief Speed, men også han har galoppen som sin verste fiende.

-11 Brief Speed galopperte fra seg en klar andreplass i siste sving sist, så formen er det ingenting galt med. Det samme gjorde han i Derbykvalifiseringen i høst, og en sikker seier og finale gikk fløyten. Det er snakk om en veldig god hest og kan mye bedre enn raden. Distansen er bare en fordel for ham, og hvis 10 Guilty Victory skulle galoppere seg bort, har vi en sjanse, vurderer Cato som har en spennende dag foran seg på hjemmebane.

Olav Mikkelborg:

Olav Mikkelborg trener de to kapable styrkefenomenene, som begge viser at vinterformen er på plass. Olav har god tro på 2 Artig G.T. (7. løp/V5B-3) selv om det er sprintdistanse.

- Jeg skulle gjerne sett at det var 2100 meter, men motstanden skal være overkommelig. Sporet er også bra, men jeg kommer ikke til å kjøre for fullt fra start. Han er ikke avhengig av tet, sier treneren, som har god tro på seier.

- Med feilfri avgang, uten trøbbel på veien, så tror jeg han runder disse. Hesten virker veldig fin om dagen, sier Mikkelborg.

For øyeblikket snør det på Østlandet, og baneforholdene kan fort bli litt subbete. Det er ikke til Mikkelborg-traverens fordel, men Olav tror han takler det.

- Da han er i orden fikser han alle underlag, men han er ikke så stor fan av løs bane.

Mikkelborgs andre stallhest er 7 K.L.M. Paperboy i 3. løp/V5A-2.

- Han var syk sist, men virker til å være frisk igjen nå. Jeg har gitt han to hurtigarbeid på banen, og han har virket fin på det. Jeg er helt klart usikker på formen, så det er vel i første rekke en premie som er målet. Jeg håper bare ikke at innsatsen sist sitter i hodet, avslutter Maura-bosatte Mikkelborg.