Fremtidige stjerner på Bjerke i kveld

Kveldens V65 fra hovedstaden byr på spennende sport med 3-års Stjernen for de varme som hovedoppslag. Les våre tips og spill her.

Klikk her for tips og vurderinger til kveldens V65

I kveldens sjette løp skal altså de beste norskfødte treåringene kjempe om 50.000 kroner i tradisjonsrike 3-års stjernen som har blitt kjørt siden 1976.

På disse tredve årene har det vært mange gode vinnere, men det er ofte slik at de som er tidligst ute ikke nødvendigvis blir de beste senere i karrieren.

Det er faktisk bare tre av disse vinnerne som ble elitehester. I 1984 vant telemarkshesten Lord Roy F. sammen med sin faste makker Asbjørn Mehla.

I 1987 vant rogalendingen Siggy Star for Asbjørns bror, Gunnar Mehla.

Den som tjente mest var allikevel vinneren i 1993, nemlig herlige Tamin Sandy og Bjørn Garberg. Trønderekvipasjen gjorde rent bord som unghest og er den eneste norske hesten som har vunnet det italienske storløpet Orsi Mangelli.

Også Tamin måtte i likhet med flere andre stjerner gi seg for tidlig da sykdom satte hesten tilbake.

Den kanskje aller mest lovende vinneren hadde vi i 2002 da Hot Chili Pepper vant for Vidar Hop. Dessverre satte skade en stopper for det som kunne blitt en strålende karriere for den Søvik-trente kruttønna.

Til dagens løp stiller ni lovende ungdommer og stor favoritt blir nok en trønder, nemlig Brief Passion og Noralf Brækken. Brief Encounter-sønnen har imponert i to flotte seire og sist travet han 16.5 full vei uten å være kjørt i bunn.

Brækken har fått frem mange gode unghester de siste årene, men de har stort sett blitt borte tidlig. En stålhest hadde han dog i fantastiske Shan Rags.

Med denne vant han en mengde storløp både som unghest og eldre. Størst av alt var trolig seieren på selveste Vincennes i Paris da hesten overlegent vant Prix D`Belgique.

Om den dyktige treneren en ny stjerne på gang får vi en pekepinn på i kveld.

Han møter etpar andre lovende ungdommer i toppstammede Alpha Town/Eirik Høitomt (bildet) samt Lucky Buck/Vidar Hop som imponerte i sitt seiersløp.

H.C. i fokus

Hans Christian Holms kuskekarriere har skytt skikkelig fart de siste sesongene og i de to innledende V65-løpene har han to meget interessante hester å kjøre.

Vi har sjekket nærmere opp tyskerimporten Hands Full Diamant i V65-1. Den blir bare et annetvalg i spillet, men er Nettavisens klare utgangshest.

Også Idbuster i den andre avdelingen blir annenrangert og trolig bare markert på halvparten av favoritten. Dette mye fordi hesten har gjort en start etter programtrykk som mange spillere ikke har fått med seg.

To hester på tetjakt blir store favoritter i kveld, Madame Houston (V65-4) og Kos K. (V65-6) står begge fint til for tidlig tetkjenning. Vi tror dog begge kan gå på tap og har gardert flittig i begge disse løpene.

Dermed kan det bli meget fine penger på de som følger våre ekspertforslag.

Ringsystem

Til kveldens løp har Nettavisen igjen spilt et system som dekker tre løp og der to av våre utgangshester må innfri.

Et bankerløst system som opprinnelig ville kostet 9.450 blir dermed redusert til en innleveringspris på mer levelige 2.450 kroner. Systemet fylles ut på tre bonger og kan kjøpes her .

I går var det nærsagt som vanlig lettløst på Forus og de som fulgte våre samlebongråd i B-spillet fikk langt over 3 ganger innsatsen tilbake.