Frode Hamre må berge oss

Foto: hesteguiden.com

I en spillemessig strålende V65 på Jarlsberg fredag, er det igjen Frode Hamre som sitter opp bak vår V65-banker.

Sportspills meny fredag:
V4 Boden: En frekkis fra tet

Alt fokus er rettet mot Jarlsberg travbane i Tønsberg fredag kveld, der det skal avvikles V65, V5 og DD. De som vil ha moro tidligere på dagen kan sette sine spill mot V4-spillet i Boden, men til kvelds er det kun Jarlsberg som gjelder.

Innleveringsfrister Jarlsberg:
V65 kl 19.00
V5 kl 20.05
DD kl 20.25

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Bankeralternativene glimrer med sitt fravær på Jarlsberg denne fredagen og da er det bare igjen å sette sin lit til kusken med den klart høyeste seiersprosenten blant topp 20-kuskene i Norge, Frode Hamre. 574 løp har den godeste Frode kjørt i 2012 og han har vunnet 139 av dem. Det gir skyhøye 24,21 i seiersprosent og det er ingen andre av toppkuskene som er i nærheten av.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det vrimler av seiersmaskiner på Frode Hamres stall og en av dem er treårige 8 Vasadu som kommer ut i V65-5/V5-2/DD-1. Ni seire på femten forsøk er imponerende og etter en litt skuffende innsats i Haukåsløpet i Bergen nest sist, fikk vi se den gode gamle Vasadu på Sørlandet sist. Da ble det svært enkel seier og selv om det er bakspor på fredag, betyr det svært lite for Vasadu. Vi glemmer ikke seiersløpet på Biri fjerde sist, da satt hesten sist runden igjen og hang i tredjespor hele sisterunden mot bra hester, men vant likevel svært enkelt. Møtte klart bedre hester da. Det er en hest imot fredag og det er 7 Saevous som kanskje kan komme seg til tet her etterhvert. Uansett tror vi ikke en feilfri Vasadu taper og Frode Hamre sitter dermed på bankeren både i V65, V5 og DD.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 8 B: 7 C: 10-3-4-5-1-11-12-6-9-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V65-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi gir godkjent pluss til 4 Brage Mollyn for innsatsen sist fredag på Jarlsberg, men heller ikke mer. Tom Erik Solberg ga hesten et perfekt løp, men kunne likevel ikke utfordre lederduoen Lome Hero og Høibyrauen og manglet litt spenst i steget. Men det er fremgang å spore og hesten nærmer seg nivået fra i sommer og i jevnt felt setter vi hesten først.

5 Horgen Don måtte gi tapt for en optimalt smygkjørt Tele Viking på Jarlsberg for fjorten dager siden og var den moralske vinneren. Horgen Don må ofte gå den tunge veien, kanskje kan gjestekusk Magnus Helland gi hesten et litt mer sparsommelig løp fredag. Det er ihvertfall vinnerform i kroppen. 6 Kor Jo slo en svak og trøtt Gangtrøtt lett i Drammen sist. Møter tøffere motstand her, men var sprek i mål sist. 1 Løkki Dino prøvde vi et sjanseartet bankerspill på i det samme løpet, men Vilde M. kals fikk aldri opp farten på Løkki Dino den dagen og hesten gikk helt på det jevne til fjerdeplass. Det er slik Løkki Dino er, ikke hver dag denne vil som mest.

8 Aaby Knekten er en uryddig herremann, som varierer stort i prestasjonsnivået. Spor åtte mot bra hester og tvilsom innsats sist, gjør at vi setter denne ned på rangeringen. 7 Sølvbergs Knekten hadde blåst til tet i omstarten på Bjerke sist, men i den gyldige ble det galopp. Vallaken er ikke så verst og kan overraske.
Rangering V65-1: A: 4 B: 5-6-1-8-7 C: 12-3-2-10-11-9

Annonse: Grøstad severer en 15-oddser på sølvfat til deg i V65-4 på Jarlsberg

V65-2 - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
Eirik Høitomt opp på 4 Joy Va Bene denne fredagen og etter det løpet Joy Va Bene gjorde sist på Klosterskogen må vi bare sette hesten først. Til tross for galopp fra start, kom hesten tilbake og det var nok seieren som glapp da hesten galopperte påny ut av den siste svingen. Likevel kom hesten tilbake til femte. Det løpet ble vunnet av Winner Augustinu og den så hvor bra var på mandag på Klosterskogen. Joy Va Bene er ujevn i prestasjonene, men kapasiteten er stor og distansen ikke noe minus.

7 Lass Labero ble spilt ned til 16 igjen for 10 på Biri søndag, men selv fra tet var det over i siste sving. Killingmo-hesten er ikke lett å bli klok på, men god nok til å vinne er det ingen tvil om at hesten er. Treårige 8 Shocking Andover hang bra med klassehesten McSteamy på Biri sist og er i ferd med å stabilisere seg nå. 3 High Photo var med i det samme løpet og galopperte trolig fra seg andreplassen i siste sving da (som nå gikk til Shocking Andover). Treårigen står fint til og er bra.

Fagbladet TGN bankerspiller faktisk 2 Photo Va Bene i dette løpet. Med marius Høitomt som kusk kan vi ikke være i nærheten av å kjøpe den. Vi satte som dere kanskje husker hesten først på Klosterskogen for to uker siden, men da ble hesten strøket. Det gjorde vi på bakgrunn av løpet på Bjerke 31. oktober, der hesten satt bom fast i mål. Men Photo Va Bene møter bra motstand her og 2609 kan da ikke være en fordel for denne hesten? Vi tar dog hesten med på gardering.
Rangering V65-2: A: 4 B: 7-8-3-2 C: 10-9-6-1-5

V65-3 - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart. Monteløp.
Ved første øyekast kan dette monteløpet se åpent ut, all den tid det starter hester fra fire ulike distanser og det er 2600 meter. Vi synes dog en kvartett skiller seg klart ut og fremst setter vi 4 Seier Kongen som har en seier og to andreplasser på tre starter i monte. Kommer nå fra to strake seire i travløp og holder kanonform. Distansen er ikke noe minus og Siv Emilie Løvvold som kusk er heller ikke noe drawback.

Litt vanskelig å plassere er 1 Prins Hardy som støter på sterke tilleggshester nå. Men Hardy'en har tre seire og en andreplass på sine fire siste løp, alle i monte og Malin Berås er blant de taktisk beste rytterne. 9 Våler Best viste form i sitt siste travløp og rytter Martine O. Sørvik både kjørte og ridde på seg selvtillit mandag (vant både i monte og trav med Paco Halbak). 13 Skibber har drøyt tillegg og 2600 meter er et spørsmålstegn. Men Skibber imponerte i seiersløpet i monte i Drammen 1. oktober. Vi tror vinneren er fanget på disse fire.
Rangering V65-3: A: 4 B: 1-9-13 C: 6-8-11-2-3-10-5-12-7

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Tom Horpestad har ei fin treårshoppe i 5 Bling Dynasty som tok en svært kontrollert tetseier på Bjerke nest sist. Det kan bli tet rundt om igjen og motstanden skremmer ikke.

Hadde 8 Ann Kor's T. stått i et bedre startspor er det slett ikke utenkelig at vi hadde bankerspilt hoppa. Men spor åtte på en kjapp sprint er så sjanseartet, at vi nøyer oss med andrevalget nå. Spurtet strålende etter trafikktrøbbel på siste bortre nest sist på Klosterskogen og imponerte med enkel tetseier sist på samme bane. Duoen Kristin Rolandsen/Simen Bremseth Jessen har gjort en strålende jobb med den tidligere Bo Westergaard-trente fireåringen og her kan det bli seier igjen.

Vi betaler også for 12 Absolutely Fabulous (fartsmessig mer enn god nok, men skrøpelig spor) og 10 Out Of Cash (bedre enn raden) på det største forslaget.
Rangering V65-4/V5-1: A: 5 B: 8-12-10 C: 3-1-9-4-2 D: 11-6-7

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Fireårige 9 Cherry Va Bene står tøft inne på penga i dette løpet, men er i knallform. Ble litt urettferdig spilt til storfavoritt på Bjerke sist fra et dårlig spor, men gjorde et nytt toppløp til fjerde og banerekord på Bjerke. Står til for å få et fint smygløp her, og det lukter tempo med svært startraske hester i første rekke.

En av dem er 6 Cantabharmony som trolig sikter inn føringen. Det er ikke lett å vurdere denne seksårige vallaken fra gang til gang, men sprint er yndlingsdistansen og det kan være tet og slutt. Med i leken vil selvsagt 3 Script Kiddy S.C. være. hang på en knallbra Victor Invalley så godt han kunne sist, men kunne aldri utfordre nedover oppløpet. nevnte 12 Victor Invalley var vårt klare førstevalg i det løpet (andrevalg i spillet). Fredag setter vi ham ned som fjerdevalg da sporet er nitrist og det må løse seg mye underveis. Samtidig vet vi at Desserud-traveren tåler en tøff siste 700.

10 Saturn Blue Chip kom litt for sent både tredje sist og sist. Hamre-traveren har trolig aldri vært bedre, men også her trekker bakspor ned. 11 Made In Hoff er ei spurtsterk dame som holder knallform og kan spurte inn til seier med gode rygger underveis.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 9 B: 6-3-12-10 C: 11-5-8-1-7 D: 2-4

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Så skal vi spille bingo i et lavgrunnlagsløp for kaldblodshester, og her er det ikke mange stjerner. Kanskje er det så enkelt at debuterende 4 Brenne Viking kan styre dette løpet fra start til mål. Kusk Jens Kristian Brenne er behersket optimist og mener hesten er god 35-tallet. Det kan være mer enn nok.

Eirik Høitomt var meldt på tre av hestene i dette løpet (1 Huldre Malvin, 8 Fin Bestjo og 11 Norsjø Kongen) og velger å kjøre sistnevnte. Det er ikke så rart, treåringen kom fint tilbake etter galopp sist. Nå er Norsjø Kongen blitt strøket. 2 Løkki Bo var trøtt når galoppen kom sist, men står fint til på strek og viste ihvertfall en viss fart sist. 6 Gjøndin holdt farten sin greit til tredje sist og virket travsikker. Bak denne kvartetten er det totalt bingo og sjekk oppvarmingen dere som har muligheten.
Rangering V5-4: A: 4 B: 2-6-1-7 C: 3-12-8-10-13-14-5-9

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Vi gir ikke opp og prøver atter en gang med 12 Ulfaks som vår favoritt, fortsatt i den tro at det er beste hesten i feltet. Femåringen har galoppert seg bort i samtlige tre starter for Erik Killingmo, men vi kjenner jo denne hesten fra Bergen og feilfritt toger han lett rundt et slikt felt. '

10 Engtun Blesen ble etterhvert det store skriket sist i et V65-løp på Bjerke og Eirik Høitomt bar hesten rundt til seier. Han er ikke pen i travet denne karen, men flyter på styrken og kan naturligvis vinne igjen. Det kan også 9 Valle Arja gjøre dersom hun får løpet sitt. HC Holm klarte ikke å holde hodet kaldt bak henne nest sist og kjørte oppløp for tidlig. Skuffet kanskje litt i et V75-løp sist som femte, men klarer Solberg å gi henne et optimalt løp kan hun speede inn til seier.

3 Langaard Eld holdt koen fint fra dødens sist. Nå er det full vei og også for denne må det klaffe med ryggløp i det lengste. 5 Viktor K. er mildt sagt variabel, men de dagene han vil er han bra.
Rangering V5-5: A: 12 B: 10-9-3 C: 5-7-6-2-1-8-4-11