Frode Hamre runder 60

Foto: Hesteguiden.com

Og da er det ikke alderen vi tenker på, men antall årsseire. Sjekk våre Jarlsberg-tips.

Det er trav både på Biri og på Jarlsberg denne fredagskvelden, og det innebærer enkel V5-omgang på begge banene. Det er flotte menyer begge steder og det kan bli fine førjulskroner for de som prikker fem rette.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

På Jarlsberg støtter vi oss atter en gang på Frode Hamre. Frode Hamre har vunnet 59 løp hittil i 2010 og siden 1. oktober har Frode Hamre seiersdefilert 22 ganger. Med andre ord så holder både kusk og stall knallform.

Fredag kjører Frode blant annet treårshoppa Wixi Laylock, eid og trent av meget dyktige Sverre A. Johnsen, som har vist at hun er en traver over gjennomsnittet. Viste overlydsfart mellom galoppene for Vidar Hop tredje sist. Nest sist tok hoppa en bunnsolid seier for Frode Hamre. I sin siste start på Jarlsberg galopperte Wixi Laylock som meget sannsynlig vinner ut av den siste svingen, men kom strålende tilbake til fjerde. Det er selvsagt galopprisiko for denne dama, men fredagens selskap er så svakt at dette vinner S.J's Photo-datteren.
Rangering V5-2: A: 6 B: 12-2-7 C: 4-1-3-8-11 D: 9-5-10

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1:
To hester skiller seg klart ut i V5-1, og vi setter 3 Strand Elden først. Treåringen gjorde et flott løp til annen etter vekselvis dødens og tet nest sist på Klosterskogen, og ble knepent slått via siste indre da. Sist på Bjerke ledet Strand Elden hele veien på Bjerke og gjorde et flott inntrykk. Kusk Ole Johan Østre melder om at hesten har fungert flott i en startvognprøve, og vi innbiller oss at sprint er en fordel for Åsaelden-sønnen.

Uromomentet i dette løpet er 5 Pål Svint, som kommer tilbake etter halvannet år på sidelinjen. Vant på sterke 30.5a over full vei, i sitt siste travløp 26.mai i fjor og slo da en så god hest som Storm Eld. Gikk et litt intetsigende prøveløp. Og med ustabile Geir Flåten som kusk (som presterte å kjøre vekk 1,5 oddseren Føynland Kongen fra tet på Bjerke onsdag), er det ikke lett å forutsi hvordan dette løpet blir. Må uansett krysses på seiersløpet i fjor. Det kan altså bli tøft tempo i dette løpet og dermed hekter vi på sterkt forbedrede 7 Magitto og 4 Tronjasol.
Rangering V5-1: A: 3 B: 5-7-4 D: 1-2-8-6

V5-3:
Svært varierende kvalitet på deltagerne i V5-3, som er et langløp over 2600 meter. Men formhesten 7 X.O. Hornline blir vårt klare førstevalg. Har levert fire sterke løp nå, og distansen skal ikke være noe problem. 6 Tigre Royal har hatt en flott sesong og var godkjent firer sist på Bjerke. Løp i kroppen og Høitomt opp, strekes. 1 Tib Thierry står veldig fint til på strek og sammen med Vidar Hop er det ikke utenkelig at fireårshoppa kan taue dette løpet hele veien. Var god på samme distanse i Derby-kval på Bjerke 5. september.

Veldig lite spilt blir 3 Amazing News (markert på seks prosent). Ikke glem at fireåringen gjorde et kanonløp på Sørlandet sjette sist og vant helt overlegent etter et tøft løp på sterke 16.0a. Var endel spilt i V75 sist, men var da svak etter innvendig løp. Super News-sønnen har alltid vært variabel, og her kan det bli rygg på Tib Thierry. Vi kan også se 10 Spirit Of Gulema (kan få en flott start herfra og har vært uheldig i et par løp nå), muligens en feilfri 12 Superclav og en perfekt smygkjørt 8 Hangman.
Rangering V5-3: A: 7 B: 6-1-3 C: 10-11-8-9-2-4-12-13-5

Annonse: Øivind Grøstad har igjen sett noe ingen andre ser og byr på et dundersjokk i V75-7 på Klosterskogen

V5-4:
Norges klart mestvinnende kusk, Eirik Høitomt, får et klart førstevalg bak 9 Sibbe i den fjerde avdelingen. Sibbe var råsterk vinner på Sørlandet nest sist, men rotet seg bort på galopp igjen sist. Her handler det om å kjøre feilfritt for Høitomt, da skal vinnersjansen være ypperlig for Spikeld-sønnen. 4 Alsaker Sylvester hang veldig godt med fra lederryggen i sitt første løp etter lang pause nest sist (gode Optisk Lyn vant det løpet fra tet). Sist var hesten svak i et monteløp. Fint spor i kveld og kan vinne dette løpet.

5 Ingerøvin debuterer for Geir Flåten. Leverer noen gode løp fra tid til annen, og Flåten er flink å å forbedre hester. 3 Kidos JoJo holder storform, men 2100 meter er normalt litt for langt for den amatørkjørte hesten. 6 Horgen Faks er nok best på fart, men nå er det lenge siden Gravdal-traveren har vist noe. 10 Klonk er travsikker, ikke veldig fightervillig, men Vidar Hop vil nok få det maksimale ut av vallaken og det kan holde til årets tredje seier.
Rangering V5-4: A: 9 B: 4-5-3 C: 6-10-8-2-1-7

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5:
Dagens suverent største V5-favoritt finner vi i V5-finalen i form av 6 Maid For Tag. I kveld er det Vidar Hop som skal styre tømmene på superhoppa, som skuffet endel i Bergen sist. Normalt er det selvsagt en topp vinnersjanse, men Kristian Malmin har varslet full pepper fra start med 1 S.J.'s Gold og da føler vi for å spekulere litt. Nå er vi slett ikke sikre på om Malmin klarer å holde Maid For Tag ute på startsiden. Men dersom så skjer, kan det bli stive bein tilslutt. Og når da Maid For Tag er markert på 90 prosent, og meget formtoppede 2 Cream Of Arnie kun er markert på 18 prosent, er det verdi i Hamre-traveren som kan skumme fløten av et eventuelt tøft tempo i front.

Cream Of Arnie skal ut i V75 neste helg på Leangen, og Frode Hamre varsler i utgangspunktet et litt passivt opplegg i kveld. Men Super Arnie-sønnen var knakende god fra dødens sist og vil tilmåler seksåringen en viss seierssjanse. 3 Enzo utstyres med Eirik Høitomt og selv om Killingmo-traveren var svak sist, vet vi hvilken evne landschampionen har til å fart på hestene. Vi tror ikke 1 S.J.'s Gold er en vinner dersom han tar imot på startsiden, Malmin-traveren har ikke vist særlig stridsmoral i sine siste starter.
Rangering V5-5: A: 6 B: 2-3 C: 1-12-5-11-9-8 D: 10-4-7