Frode Hamre sitter på bankeren

Foto: hesteguiden.com

Som så mange ganger før setter vi vår lit til Frode Hamre på Sørlandet søndag. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Godset kan overraske i Bergen
Oddstips 1: Rakettstart for Sandefjord
Oddstips 2: Tottenham tar seg til finale

Sørlandets travpark inviterer til dobbel V5 denne søndagen og det er mange flotte hester på farten. Folkehesten på Sørlandet Thai Holiday skal prøve å ta sin andre strake seier, og ellers er det bra spilleløp. FRode Hamre og en formsterke kaldblodshoppe får tillit som våre bankere i henholdvis V5A og V5B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Nå er det dags
10 Flibuster har gjort to fine innsatser for stall Hamre etter han ankom stallen fra Lutfi Kolgjini. Sist tapte han bare for gode Ouster Hanover etter en svett sisterunde og var klart forbedret fra norgesdebuten som ble avlagt her på Sørlandet. Denne gangen møter han overkommelig motstand og sporet er perfekt da han har rygg på startraske Blue Man Chu. Blir det en rolig innledning kommer FRode Hamre til å sette fart tidlig fremover for den sterke Viking Kronos-vallaken. Dette løpet vinner den flotte fuxen bare han ikke galopperer.
Vår rangering V5-1A: A: 10 B: 7-9-12 C: 1-3-5-11-2 D: 8-6-4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

Banker i monteløpet
3 Sivfrøkna var helt outstanding sist og vant meget sikkert tilslutt etter tet hele veien. Får normalt tet denne gangen på et tidlig tidspunkt og når motstanden er billigere enn sist er ikke vi i tvil om hvor banker stempelet skal være.
Vår rangering V5-3B: A: 3 B: 7-12-2-6 C: 10-1-11-13 D:8-5-4

V5-2A - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
10 Ja El Tomcat er en fin traver Lars Magne Søvik har fått i sin varetekt. Løp i kroppen etter seks mnd pause gjør nok at han er forbedret. En fin vinnersjanse. 3 Marionmetropolitan tegner til og bli en meget flott hest. Sist varmet Donato Hanover-sønnen meget fint, men feilet kort etter start. Denne gangen står hesten perfekt til og med en feilfri avgang er han med i toppen.

4 Thai Victory spinner normalt til tet og sprintdistanse passer som hånd i hanske for den startraske vallaken. 8 Photo Fantasy har ikke fungert som best og er usikker etter pause. På kapasitet er hun mer enn god nok på sitt beste selv fra et vanskelig spor. 5 Nice Guy er hesten med det rare navnet for hun har vært herdet mot de beste hoppene i V75. Aktuell hvis hun er i form. 2 Pantini står spennende til fra et perfekt startspor og Rite On Line-sønnen har fin kapasitet.
Vår rangering V5A-2: A: 10 B: 3-8-4-5-2 C: 9-11-12-6 D: 7-1

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Treåringer.
6 Thai Holiday er den Folkehesten (den eneste) som har imponert til nå og her har Tjomsland gjort en utmerket jobb med Thai Tanic-datteren. Møter mange ubeskrevne blad denne gangen, men skal normalt ha en fin sjanse til å vinne dette løpet selv om hun blir overspilt som alle folkehester gjør.

11 I Have A Dream gikk det store rapporter på i debuten, men hun gikk bare på det jevne selv om det ble en bra tid. Er nok mye forbedret med løp i kroppen, så hun må regnes med en topp vinnersjanse. 7 Dream Play var fin i debuten selv om det ble en innlagt galopp. Spor litt langt ute bak bilen gjør det hele litt sjanseartet. 3 Beyonce B.R er herdet fra Sverige og står meget fint til så uten galopp skal Westergaard-traveren regnes helt i toppen. 5 Lovely Salt gjorde en fin debut og er nok i fremgang så hun må krysses på gardering i et løp som er åpent.
Vår rangering V5A-3: A: 6 B: 11-7-3-5 C: 9-12-4-1 D: 2-10-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
6 Løkki Dino er hele tiden i toppen så han fortjener virkelig en seier nå snart. Nå kommer Moe Odin-sønnen ut etter snaue to måneders pause, men som regel er hesten til Vilde M Kals alltid godt forberedt og klaffer det litt med posisjonene skal han ha en fin vinnersjanse.

14 Lyngens Obelix vant V75 løp sist etter dyktig kusking av Vidar Hop. Blir ikke noe kuskeforsterket denne gang så det skal klaffe for Røste Bo-sønnen som er i meget bra form. 9 Eldvinni var meget bra etter pause sist og hun er nok forbedret til dette løpet så Lome Elden-datteren skal regnes helt i toppen.

3 Spang Artig har skuffet for han innledet meget lovende, men skuffende stridsmoral har han vist i det siste. Nå møter han billig motstand så skulle Høitomt komme seg til tet på et tidlig tidspunkt kan han bli vanskelig å hente inn for kapasitet er der i Kolnes-traveren. Åpent løp der mange kan vinne.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 14-9-3 C: 4-5-7-8-15-13-10-2-12 D: 1-11

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
12 Moneyline Volo er den klart beste hesten i dette løpet og han trengte løpet sist. Så bare H P T vet han sitter opp bak den beste hesten så vinner han dette løpet, men fra dette sporet kan Petter finne på å sitte til det gjenstår 300m og da blir det fort for langt frem. En vinner hvis det kjøres normalt. 3 Boyd er som alle hestene til Jenny Thygesen i veldig fin form og sist så imponerte Face Of Speed-sønnen. Må krysses på alle bonger fra sitt fine spor.

5 Pippi Reerstrup kommer ut etter pause og blir kuskeforsterket selv om det er Bo Westergaard som sitter opp bak henne for Jan Dahlgaard er ikke mye til kusk. Carmody Lobell datteren viste veldig fin kapasitet i fjor i noen av løpene og må regnes. 11 F.P Asset lovet veldig tidlig, men skuffet i noen av løpene. Nå er Fast Photo-sønnen blir mer stabil og må regnes i toppen selv om det må klaffe fra bakspor i et løp som er åpent.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 12 B: 3-5-11-9 C: 1-10-7-8-4-6 D:2

V5-4B - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
5 Fleetfoot Hanover galopperte på de fryktelige svingene på Klosterskogen som ikke er laget for varmblodsfarter så glem det løpet. Nå er Andover Hall-datteren kommet hjem til Alf Torfinn Skeie og bare hun løser ut i trav fra start så vinner hun dette løpet. Nå er det tross alt Tom Erik Solberg som sitter bak den litt spesielle damen, så hun er i gode hender.

4 Thai Olympic gjør comeback som vallak etter lang pause hos Westergaard og det med positive treningsrapporter i ryggen. Vi alle vet hvor stor kapasitet Thai Tanic-sønnen har. 12 Sizzling Volo fungerte utmerket første gang ut etter vinterpause og med løp i kroppen skal hun helt klart regnes i toppen, men over sprint fra dette sporet må det bli tempo for hun skal kunne vinne. 3 Mieux Di Quattro reiste i galopp sist, men han gjorde en fryktelig sterk opphenting. Er usikker hva han kan på en sprint, men tror neppe det er en fordel selv om han har løst meget bra de gangene Tjomsland våget å slippe han av gårde. Enten blir det galopp fra start ellers så ender han i toppen.
Vår rangering V5-4B: A: 5 B: 4-12-3 C: 1-11-9-8 D: 2-7-6-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
7 Torpa Glad var spenstig og fin i sitt siste løp der han ledet løpet fra start til mål. Spikeld-sønnen er fryktelig rask fra start så Malmin er nok inne på at han skal komme seg tidlig til tet. Kommer han seg tidlig til tet er det en fin vinnersjanse, men er ikke sikker på han kommer seg foran.

9 Rinde Kvikken avsluttet fryktelig sist og på en speed er det ikke mange som slår Moe Odin-sønnen. Kommer Thygesen-traveren ut uten sko så er det en stor fordel. 13 Vestpol Faxen kommer ut etter lang pause så han trenger normalt løp i kroppen og med bakspor og tillegg på en kjapp sprint må det klaffe. 1 Trym er kjapp fra start så han kommer nok til lede meget lenge . 4 Tangen Eld var bra første gang ut etter pause og er spennende med Tom Erik Solberg i sulkyen.
Vår rangering V5-5B: A: 7 B: 9-13-1-4 C: 5-10-12-8-6-3 D: 2-11