Frode hamrer løs på Biri

Foto: Hesteguiden.com

Tar toppkusken storeslem fredag kveld? Sjekk V65-tipsene.

Frode Hamre har hatt en strålende innledning på 2013. Han hadde sitt beste år som travtrener i fjor med 170 stallseiere totalt. I år har han tatt hele 77 seiere med stallhestene sine, noe som er solide tall. Fortsetter Hamre i dette tempoet, kan det fort bli et nytt rekordår.

I kveld tar han turen til Biri travbane med flere formsterke hester, og vi ser ikke bort i fra at Hamre kan ta storeslem denne fredagskvelden. Vi har klart størst tro på 1 Prayer Ås som var gedigen favoritt i sin norgesdebut sist på Jarlsberg, hvor hesten galopperte inn i den første svingen. 5-åringen kom med gode meritter i fra Sverige, og forventningene var store på forhånd. Like A Prayer-sønnen varmet strålende før løpene, og Frode Hamre var stor optimist. Prayer Ås ser ut som en herlig hest fra siden, med et flott steg. I kveld står Hamre-traveren perfekt til i spor 1 bak bilen, og han er lynrask fra start. Det viste han i et løp på Åby 31. januar i år, hvor han enkelt forsvarte innersporet bak bilen. Fra den posisjonen skal dette være en solid vinnersjanse, og et godt banker spill.

Vår rangering: A: 1 B: 4 C: 5-6-2-9-3-7-8

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

V65-2, kaldblodshester 2100 meter voltestart.
Et kaldblodsoppgjør som holder veldig god klasse møter vi i V65-2, og vi velger å stå på to hester på våre forslag. 7 Super Sjefen setter vi fremst på våre forslag. 4-åringen til Geir Vegard Gundersen imponerte stort i seiersløpet sist på Biri, hvor han fikk et tøft løpsopplegg på utsiden av lederen 9 Alessandra. Sjefen sønnen presset på sistnevnte hele den siste runden, og vi må si det var veldig fin stil på Gundersen traveren. Han har utviklet seg flott over vinteren, og gått klart fram med løpene i kroppen. Det kan fort bli lignende senario som sist, hvor Gundersen traveren må gjøre grovjobben på utsiden av nevnte Alessandra. Hoppa som trenes av kaldblodsspesialisten Ola Engevold er lynrask fra start, og står i springspor på tillegg. Stensen kommer nok til å satse framover direkte, og da er nok sjansene for tidlig tetkjenning god. Kommer hun seg til tet, skal hun ikke avskrives. Vi ser faktisk ikke bort i fra at Alessandra kan få sin revansje på Super Sjefen i kveld. Disse to syntes vi skiller seg klart ut i V65-2.

Vår rangering: A 7-9 B: 4-11-6 C: 5-8-13-3-1-2-10-12

Her finner du Espens V65-tips fredag.

HTML EMBED

V65-3, Varmblodshester 2100 meter autostart.

Norskfødte hopper skal ut å kjempe om 15.000 kroner i V65-3, og dette løpet er veldig vrient å finne ut av. Vi setter dog 6 Supergirl Dotcom først på våre kuponger. 4-års hoppa synes vi leverte en flott prestasjon sist i et billig løp på Drammen. Det ble veldig tempo i løpet, når Cesna og Carmen Palema kjørte om tet i den første svingen. Arild Eggen sendte Supergirl Dotcom fram i dødens, når posisjonene fikk satt seg, og hadde siden full kontroll på løpet. Ut på den siste langsiden trykket Stand Strong datteren seg til tet, og forlot konkurrentene til en helenkel seier. Selv om motstanden var billig, møter hun ikke verre konkurrenter i kveldens start. 1 Carmen Palema var ute i det samme løpet på Drammen, og fikk et tøft løp underveis. Alt ble siden feil når 7 Cesna ga seg fra tet. Mathisen traveren var veldig god i debut løpet, hvor hun kun hadde gode Orlando Piner foran seg i mål. Skulle hun forsvare innersporet, kan hun lede dette løpet lenge, kanskje helt inn?

5 Red White Socks har en viss kapasitet noe han viste i et løp på Bjerke 08/08 i fjor, hvor hoppa ble tredje bak gode He’s So Vain. Dette er ei hoppe med gode fartsressurser, som kan skrelle i et åpent hoppeløp. 4 Vil D’viento har fått to løp i kroppen etter pause, og bør med på gardering. 9 Junita Love S.K., 2 Bella Belinda og 3 Yeswelove er også aktuelle på bredere gardering.

Vår rangering: A: 6 B: 1-5 C: 4-9-2-3-7-8

Her finner du Espens V5A-tips fredag.

HTML EMBED

V65-4/V5-1, Varmblodshester 2600 meter autostart.

Et flott stayerløp for varmblodhester støter vi på i V65-4, og vi spiller fem hester på våre bonger. 1 Naipins Power blir vår klare favoritt fra perfekte forutsetninger. Han har travet to solide løp for sin nye trener Per Johansen. Første gang ut fikk han et fint løp i ryggen på vinnermaskinen Oscar Ribb. Luken kom som bestilt ut i oppløpet, og han speedet forbi den ned oppløpet til knepen seier. Sist avsluttet han også veldig fint til tredje bak gode McSteamy, fra et håpløst startspor. Vi tror han har god sjanse til å komme seg til tet, og da kan han fort lede dette løpet fra start til mål. Se litt opp for 3 M.S. Capisce som vant som en stor overraskelse på Leangen mandag. 5-åringen tok en imponerende seier, og Gunnar Bergem måtte bruke hesten hardt for å få teten ut på den første langside. Master Thoj sønnen svarte sikkert opp Abby Tutterø og Crimson Pirate. Med det løpet i kroppen, kan han ventes ytterligere forbedret til løpet i kveld.

Vi streker også av for 2 Playcore, 7 Arthurian Hanover og 11 Ubert Mourotais, som alle er aktuelle på gardering. Sistnevnte har stor fordel av 2600 meter.

Her finner du Espens DD-tips fredag.

HTML EMBED

V65-5/V5-2/DD-1, kaldblodshester 2100 meter autostart.

Vi støter på et herlig kaldblodsløp i V65-5, og vi setter variable 2 Storm Odd først. Storm Jo-sønnen har variert veldig i prestasjonene, men er veldig god de dagene han fungerer. Sist på Leangen travet han et solid løp, og tok lett ned en så god hest som Bjørkekvikk. Han galopperte i klar ledelse ut i oppløp, men fant benene sine igjen kort før mål. Gangen før på Boden hadde vi klokketro på 5-åringen, men da falt han sammen i den siste svingen. Treneren mente det var noe med balansen på hesten i den starten, som gjorde at han falt ut av travet til slutt. I kveld har han vunnet sportrekningen kontra sine hardeste konkurrenter, og går han feilfritt og fungerer for dagen skal dette være en god vinnersjanse.

5 Ulsrud Ulf er en seiersmaskin, som virkelig har funnet tilbake til fjorårsformen. Sist tok han imponerende seier fra posisjonen utvendig for Jerker Vinn V.H.

5-åringen er høykapabel, og treningsrapportene er samtidig gode. Kommer han seg inn i løpet har han fart og styrke til å duge direkte. 1 Sør Bruden står perfekt til i innersporet bak bilen, hoppa møter betydelig hardere konkurranse nå kontra sist, men hun har varslet fin form. 10 Hornmo Blessen står i bakspor, noe som ikke er noen fordel for Steinseth traveren, men han har vist såpass fin form at han kan ikke undervurderes. Vi streker også av for 8 Røste Lill som var imponerende i V75 på Biri forrige helg, hvor hun vant fra dødens på en sterk kilometertid. 9 Urd og 7 Gingvar er også aktuelle på bredere gardering.

V65-6/V5-3/DD-2, Varmblodshester 1609 meter autostart.

Frode Hamre blir nok en gang klar favoritt i V65 finalen med stallhesten Credicity, men her må vi advare for et helt rått objekt. Vi låser løpet på to hester, men vi vil trekke fram 1 M.T. Ego Trip som har helt perfekte forutsetninger. 7-åringen har samtidig fått fire løp i kroppen etter lang pause. Sist var han tilbake som en vinner, og vi synes det var fin stil på Pine Chip-sønnen. Dette er en hest vi liker, og vi skal huske på det at denne hesten har gjort det bra i tøffe omgivelser før. Så sent tilbake som i juni 2011 vant han et hardt løp på Østersund sammen med Bo Eklöf på sterke 13,6. Samme år ble han treer i et V75 løp bak, Danley og Delmerica. Selv om disse løpene er for lenge siden, sier det litt om grunnkapasiteten til 7-åringen. Sist på Leangen fikk M.T. Ego Trip et fint løp i tredje innvendig underveis, Thai Extrem dro unna i et hardt tempo i front. Åpningen kom som bestilt ut på den siste langsiden, og Stensen kunne skli fram utvendig for lederen, og ned oppløpet dro han unna til en sikker seier. VI syntes M.T. Ego Trip er særdeles spennende i kveld, fra et perfekt startspor.

Vi streker også av for favoritten 3 Credicity som ble behandlet etter løpet på Sørlandet, hvor han galopperte vekk seieren kort før mål. I løpet sist galopperte han direkte, men opphentingen var klart godkjent. Traver han feilfritt i kveld, blir han en tøff utfordrer for vårt drag.

Vår rangering: A: 1-3 B: 4-2-9 C: 6-10-11-7-12-5-8

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

V5-4, Varmblodshester 1609 meter autostart.

Kveldens sportslige godbit er helt klart V5-4, hvor det er flere gode sprintere. Vi har klart mest tro på 5 Valley Ivan som kommer tilbake etter vintertrening. Han imponerte stort i sin siste start før pausen, hvor han vant et storløp på Solvalla. Sto da perfekt til på strek, og stakk rett til tet. Erik Adielsson kjørte i et jevnt hardt tempo i front, og gjorde det vanskelig for tilleggshestene. Han slo klart en så god hest som Panne De Moteur. Det sier litt om potensialet til Hamre traveren. Chocolatier sønnen rapporteres å trene veldig fint, og han skal sees som en het vinnerkandidat direkte. 1 Yankee’s Photo var en av våre bedre 4-åringer i fjor, og ble fjerde i Derby. Sist kom han tilbake etter vinterpause, og vi syntes det var fin stil på S.J.’s Photo sønnen. Han satt fast med full tank i et løp som ble vunnet av Buddy. I kveld er forutsetningene perfekte, og etter innsatsen sist skal han regnes tidlig. 6 Millstone og 7 Kendrick Jr. er to andre som skal strekes på ytterligere gardering. Førstnevnte har stor kapasitet, og sistnevnte holder strålende form.

V5-5, varmblodshester 1609 meter autostart.

Et herlig varmblodsoppgjør avslutter kvelden på Biri, og vi synes to hester skiller seg klart ut. 1 Superatrix var veldig fin etter pause sist på Bjerke i et lunsjtrav. 7-åringen stakk rett til tet direkte, og siden hadde Olav Mikkelborg full kontroll. Han så helt ukjørt ut, og skal normalt ha gått klart fram med det løpet i kroppen. Første sporet var helt perfekt, og han får garantert en fin posisjon direkte. Vi ser kun 4 Fleetfoot Hanover i mot, som vant i sin andre start for Frode Hamre. Dette er ei hoppe med enorm kapasitet, det har hun vist ved flere anledninger. Alle husker vel V75 løpet på Forus for noen år siden, hvor hun holdt lekestue med gode hester som Acolyte Hanover og Winmecredit. Sist stakk hun rett til tet på Momarken, men krenget litt på svingene. Biribanen skal passe 6-års hoppa mye bedre enn Momarken. Traver hun feilfritt blir hun veldig vanskelig å slå, men vi tørr ikke spille henne banker siden hun er svært galopplysten.

Vår rangering: A: 1-4 B: 6-7 C: 3-6-2

Her finner du Espens V65-tips fredag.

HTML EMBED

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten