Full tillit til 62-åring

Foto: Hesteguiden.com

Harald "Magic" Johnsen og Husankongen måtte gi tapt for en brenngod Alsaker Elfax sist på Leangen. Mandag tror vi på seier igjen.

Sportspills meny mandag:
V4 Färjestad: Bjørn Goop dominerer
Oddstips: Köln endelig på rett kjøl

Vi har tips til fire baner denne mandagen. Det starter med V4 fra Färjestad, fortsetter med lunsj-V5 fra Leangen og til kvelds er det V65 fra Mantorp og ikke minst en knallspennende dobbel V5 fra Drammen.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Sjelden fin lunsjmeny er det fra Leangen denne mandagen og både spillemessig og sportslig er det bra kvalitet på løpene, ikke minst grunnet en del tilreisende svenske gjester. Lunsjbankeren er imidlertid helnorsk og kommer ut i V5-3.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det handler om 4 Husankongen i V5-3 og amatørkusken Harald Johnsen. Etter to svært overbevisende og overlegne seire, kunne ikke Husankongen ta imot en kanongod Alsaker Elfax de siste metrene på Leangen for fjorten dager siden. De som så Alsaker Elfax i seiersløpet i V5-2 på Leangen lørdag skjønner at det ikke er noen skam. I årets tredje start og sitt livs femte (Husankongen gjorde også to starter som treåring i 2010), smalt Husankongen til med råsterke 27.4/1640m og da var det femti meter ned til tredjehesten. Motstanden mandag er absolutt ikke noe verre, startsporet er igjen perfekt og her er det bare for Harald "Magic" Johnsen å kjøre rett frem og til tet. Da tror vi ikke Husankongen taper dette.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Harald Johnsen som både er trener og kusk bak Husankongen har etterhvert rukket å bli 62 år og står med 21 seire på 247 starter. Halvmillionæren Trollmix som totalt tok 16 seire, har stått for 12 av Johnsens 21 seire. Og når vi letet litt i arkivet var det interessant å merke seg at Trollmix tok fem strake seire i regi Harald Johnsen høsten 2001 og det var samtidig de fem første startene hesten gjorde i hans regi. Husankongen kan være på vei mot noe lignende og foreløpig har hesten sett dønn travsikker ut. Harald "Magic" Johnsen og 4 Husankongen er vår lunsjbanker på Leangen mandag.
Rangering V5-3: A: 4 B: 9-8-5 C: 1-2-11-12-10-7-6-3

V5-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Etter å ha innledet med fire strake nuller, var det åpenbart at kapasiteten til 5 Crusioux var mer enn god nok til å vinne den dagen han holdt seg på beina. Og i sin siste start som også var på Leangen, smalt Michael Von Krusenstiernas Indian Silver-sønn til med 16.5 og imponerte. Feilfritt er det topp vinnersjanse påny, men vi synes hesten møter klart bedre hester i dag.

11 Order By Plane er det første motbudet. Den tidligere Hamre-traveren vant sprettlett fra Biri sin siste start, også da med den nye treneren Jomar Blekkan i sulkyen. Det var fra tet og det ble et temposvakt løp. Nå blir det løp bakfra, men Order By Plane viste ved flere anledninger hos Frode Hamre at kapasiteten er bra. 7 Speedy Lund er en av mange fine hester på Magne Olsens stall. Galopperte seg bort direkte i et V65-løp på Bjerke nest sist som en del betrodd. Treåringen skal kunne være med her.

Vanskelig å plassere er 1 Garamond On Line, men vi registrerer at hesten satt fast i sitt hittil eneste feilfrie løp på Bergsåker for tre uker siden og fra spor en må det bli riktig. Folkehesten Leangen, 12 Touched By An Angel, har møtt bedre hester enn dette tidligere, men har heller ikke vist at han kliver rundt et felt og da er tolvtespor bak bilen sjanseartet. Disse fem skal være tilnærmet heldekk.
Rangering V5-1: A: 5 B: 11-7-1 C: 12-3-4-6 D: 9-8-2

Annonse: Øivind Grøstad lanserer et granatsjokk i V5-4/DD-1 under lunsjtravet på Leangen mandag

V5-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Bunnsolid vinner fra dødens var Magne Olsens fine danskfødte treåring 2 Saxo K. i et V65-løp på Bjerke i sin siste start og da skal vallaken etter Gidde Palema ha en flott sjanse til ny triumf her og startsporet er i tillegg perfekt. Han møter dog bra konkurrenter her, så garderinger må til.

11 Abby Tutterø har fine betingelser i dette amerikanerløpet ihvertfall grunnlagsmessig. Nå er aldri ellevtespor gull på en sprint, men fireåringen var knallgod i seiersløpet sist og med litt klaff underveis kan årets fjerde fulltreffer komme her. 9 Matador Ås tar turen fra Østersund etter en fin annenplass på bra tid i et P-21 lopp sist (tilsvarende poengjakt i Norge). Fra spor ni kan det bli et fint løp underveis.

5 Say Superb har jevnt over vært matchet i tøffe årgangsløp gjennom dette året, men har vel ikke utviklet seg som ventet. Vi setter treåringen inn som fjerdevalg her. 7 A.K.S. Julia er nok avhengig av klaff på startsiden fra dette vanskelige sporet, men løp i kroppen har garantert gjort godt.
Rangering V5-2: A: 2 B: 11-9-5-7 C: 1-8-3-6-4-12-10

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
11 Lucky Gold står nydelig inne i dette amerikanerløpet og dersom ikke Olle Carlsson blir for defensiv (som han ofte blir) skal tiåringen ta ned denne gjengen. Men startspor elleve og sprint er faktorer som trekker ned og vi garderer.

2 Lord Francis har kanonform i kroppen og et nydelig andrespor bak bilen. Er ikke hesten som vinner ofte, men er kanskje i sitt livs form og Edvard Kristiansen vil garantert gi sin hest et optimalt løp. 3 Crusow har vunnet en "haug" med løp på Leangen de to siste årene, men etter en rekke svært tøffe løp butter det imot nå. Skulle hesten komme seg foran, kan han selvsagt vinne.

1 Rock You står litt hardt inne på penga, men har to strake Leangen-seire og er selvsagt ikke sjanseløs nå heller. Formløse 9 Giant Coger blir lite spilt, men har møtt mye tøffere motstand enn dette i Sverige. 7 Haveaheart kan være en fidus dersom han kommer inn i leken fra spor sju.
Rangering V5-4/DD-1: A: 11 B: 2-3-1-9 C: 7-6-5-4-8-10-12

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Alle skal spille 5 Cabana Boy og 6 Winter Weather her, men vi må prøve 4 Tanita's Temptation som vårt førstevalg. Garberg-traveren er en mil bedre enn raden og lynkjapp i vei. Veldig positiv treer tredje sist på en distanse som normalt er for lang. Her blir det tet eller lederrygg og hesten blir lite spilt.

6 Winter Weather viste moral igjen sist og vant sitt femte løp for året. Det er en herlig type Magne Olsen har her, men fra spor seks er det fare for dødens. 5 Cabana Boy er vi ikke like begeistret for, for denne har nykker og vil ikke alltid kjempe. Har imidlertid vært forbedret i sine to siste løp og mulig tethest her (kommer an på hva Garberg gjør bak vår favoritt).

11 Nikoline Emm var knallgod tidligere i år og har vunnet flere løp på Leangen. Nå er formen betydelig mer uviss, men hoppa kan som kjent mye på sitt beste. 7 Kriss Kross Face har gjort ålreite løp hjemme i Sverige og Solhus har vist at han får fart på disse svenskegjestene. Liten outsider her.
Rangering V5-5/DD-2: A: 4 B: 6-5-11 C: 7-8-2-10-9-12-3-1