Galopp med handicap er lik store penger

Marmala blir stor favoritt i V4-2 på Jägersro galoppbane onsdag.
Marmala blir stor favoritt i V4-2 på Jägersro galoppbane onsdag.

Med tre såkalte handicapløp innenfor V4-spillet onsdag er det nesten garantert duket for solid utbetaling på Jägersro galoppbane onsdag.

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen.

Vi har en onsdag foran oss med galopp fra Jägersro galoppbane og ikke minst en svært spennende V76-omgang fra Bjerke travbane å se frem mot.

Før det vil vi minne om at det førstkommende lørdag er jackpot i V75-spillet fra Leangen travbane. Norsk Rikstoto har valgt å vri om litt på jokerpotten og i sjuerpotten lørdag vil Rikstoto legge inn samme sum i sjuerpotten som normalt er til fordeling. Det betyr trolig ca 4,5 millioner kroner ekstra i sjuerpotten i en ellers glitrende omgang.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Først av alt skal det her handle om galopp fra Jägersro galoppbane i Malmö som byr på både V4 og V5.

Vurderinger av Birger og Morten:

V4 på Jägersro onsdag er litt smålur. Favorittene hører ikke hjemme i den gruppen som rader opp seire, men treffer man i hvilke løp man ønsker å gå kort, kan det bli suksess. Niels Petersen reiser med duoen 7 Marmala (V4-2) og 8 Twistedlittlestar (V4-3). Førstnevnte blir favoritt i V4-2, men det er lenge siden hun har vist klasse. 4 Ashbina ble toer i dette løpet i fjor bak Rock of Ridd, som nesten aldri taper på hjemmebane. Hun er en klar gardering mot Marmala, og det er også andre som er spillbare.

I V4-spillet valgte vi til slutt å låse V4-4 på hestene 5 Valencia og 12 Be My Buck. Sistnevnte spurtet strålende til seier i nest siste start, ute i litt for hardt selskap sist. Valencia er raskt fremme i tetbildet. Hevder seg alltid i dette selskapet, og formen er bra.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V4-3 er et veldig vrient løp. 4 Jumanthes eller alle er slik vi ser løpet. For de friske kan Jumanthes være et alternativ, men vi velger den andre varianten og dekker helt ut. Han er imidlertid en grei utgang på systemspill.

I V5 er 1 Niraan i V5-3 og 7 Isalina i V5-4 klare favoritter. Niraan er den klart beste hesten i araberløpet med formtall 64, og Isalina var meget god sist mot langt bedre hester enn han møter nå.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


De to blir bankere på de minste forslagene. Ellers er løpene åpne, med mange hester som debuterer i løpsbanen. Både V5-2 og V5-5 er krevende å løse.