Klikk her for å se våre V75-forslag.

Merk at det altså er ekstra V75 søndag som vi nordmenn spiller til. Innleveringsfrist søndag kl 14.35

I fjor ble det en bejublet hjemmeseier i form av Iceland (virker formløs i år), men i årets utgave av Elitloppet tror vi ikke sterkt på svensk seier. Vi var litt skeptiske til 2 Arch Madness på full distanse i Oslo Grand Prix, men det var det ingen grunn til å være. Etter et helt perfekt kjørt løp av Bjørn Goop var han helt oustanding til slutt på flotte 11.5 under langt i fra optimale forhold, og i sitt forsøk i V75-2 på søndag tror vi Balanced Image-sønnen får lett spill.

Sporet er helt nydelig ved denne anledningen, og dersom ikke storfavoritten har latt seg merke av det siste løpet (hvilket er tvilsomt) leder han hver meter av distansen på 1609 meter. Slik vi ser det må verdensstjernen til Trond Smedshammer finne seg i å bære et tungt favorittstempel til også å ta seg av finalen, og med seier i dette prestisjetunge løpet, ville dette være en fin fjær i hatten for den utflyttede totningen.

Litt langt ute bak startbilens vinger står steintøffe 7 Lisa America (toer på flotte 11.8 i OGP), og Varenne-datteren er nok på vei mot full form nå. Fra dette sporet kan vi dog ikke tenke oss annet enn at kusk Torbjørn Jansson gir 6-årshoppa et avventende opplegg underveis med tanke på finalen, og dermed kun kjører siste 300 for å sikre seg en finalebillett.

Vår egen 1 Yarrah Boko fikk sin billett til dette løpet i tolvte time, og vi er litt spente på hva Coktail Jet-sønnen kan utrette på en kjapp sprint. Etter vårt skjønn totalt bortkjørt i OGP (galskap å ta i mot franskmannen, når denne kom), og vi synes 6-åringen holdt stilen meget anstendig til slutt ved den anledningen, uten å få premie på 12.1 full vei. Sporet ble eter vårt skjønn helt perfekt denne gangen, og med tøft tempo på løpet (som det garantert blir), tror vi sterkt på en finale-billett.

Oppkomlingene 5 Rakas og 6 Prince Tagg tror vi får det veldig tøft med tanke på å kunne kjempe om seieren, og en finale-billett må etter vårt skjønn være maks av det de to kan håpe på. Vi synes fjorårsvinneren 3 Iceland virker til å være totalt formløs, mens det franske innslaget i dette løpet, 4 Oyonnax ikke dro skinnet av pølsa i dette løpet i fjor (og da har vi ikke ståltro i år heller).

Vår rangering: A: 2 B: 7-1 C: 5-6-4-3

Gjentar suksessen fra Bjerke
Vår andre banker denne fantastiske søndagen kommer i V75-6 som er Fyraåringseliten Grand Prix og vinneren av det store fireårsløpet på Bjerke på Oslo Grand Prix-dagen 3 Orecchieti var helt formidabel i det seiersløpet. Hultman-traveren satt da i fjerde par utvendig underveis, dro opp angrepene 700 igjen og tok knekken på "norske" Muscles Wiking BR. mot mål. Det var en fryktelig bra prestasjon av From Above-sønnen. Som galopperte seg bort i årsdebuten på Åby, men at dette er en hest for det svenske Derbyet er det liten tvil om og kombinasjonen Stefan Hultman (trener) og Ørjan Kihlstrøm (kusk) er perfekt.

Denne søndagen har Orricchieti vunnet sportrekningen kontra sine tøffeste konkurrenter og med to løp i kroppen er kanskje Orrichietti enda et hakk vassere nå. Orricchieti vant åtte løp på fjorten starter i fjor og tjente nesten 800 000 kroner, men vintertreningen ser ut til å ha løftet hesten enda et hakk og vi tror på topp vinnersjanse igjen søndag.

10 Muscles Wiking BR. har trukket et begredelig tiendespor bak bilen og har fått to steintøffe løp på rappen nå, og herfra blir det ikke lett. 8 Raja Mirchi har trukket et svært vanskelig åttendespor bak bilen og skuffet med å ikke holde unna fra tet i Kung Gustafs pokal sist. Men vær du sikker på at Lutfi Kolgjini kommer til å klemme til fra spor åtte.

6 Formula One gjorde en klart godkjent innsats i det samme løpet, men var kanskje enda bedre tidligere i vinter, men er den vi setter nærmest vår banker. Fra sjettespor bak bilen vil nok Erik Adielsson være med litt på startsiden her og kommer han nonelunde til (med Adielsson som kusk pleier det å løse seg) så er Johansson-traveren veldig tidlig aktuell for de som velger å gardere vår banker. 9 Kadett C.D. er heller ingen kastekjepp og kommer til å kjøres på smygen her. Også Kadett C.D gjorde en meget bra figur i Kung Gustafs pokal.

Frode Hamre sender sin flotte fireåring 4 Glideable Volo til ulvene her. Fullførte fint i Oslo fra en håpløs utgangsposisjon ( i løpet som Orrichetti vant), men Hamre-traveren må nok være fornøyd med en premie blant denne gjengen.
Rangering V75-6: A: 3 B: 6-10-9-8 C: 1-4-2-7-5

Annonse: Øivind Grøstad gir klar beskjed, Hallsta Lotus skal få kamp av en hest som viste 18.5/500m i V75-3

V75-1, Eliteloppet forsøk 1, 1609 meter autostart
Vi tror vinneren er å finne på de fire innerste sporene i dette løpet, og ganske klart fremst setter vi 3 Brioni. Strålende ved triumfen på solide 11.4 full vei i Olympiatravet, mens han i den siste starten gikk godkjent til fjerde på 11.2 over aktuell distanse. Fikk det relativt rolig forut for den starten, og til lørdagens dyst er det nok en formtoppet Timberland-sønn vi vil få se. optimale balanse som gjelder allerede i forsøket, og kusk Joakim Lövgren satser nok på å lede dette løpet rundt om.

Klart godkjent for innsatsen til fjerde på 11.8 full vei OGP må 4 Define The World få, og etter den starten har etter signende 6-åringen sett helt strålende ut i trening forut for lørdagens dyst. Avsluttet et seiersraid av de sjeldne (seks strake triumfer) med å vinne på råflotte 09.7 over aktuell distanse i den nest siste starten før han bega seg ut på sin Europa-turne, og vi tror at hesten som kan bikke over 10 millioner kroner innkjørt i karrieren i løpet av denne søndagen, er snakk om et hett seiersbud i dette løpet.

Litt sjanseartet til i sitt innerspor står franske 1 Rapide Lebel (blir etter alt å dømme overflydd ned startsiden, og da må det løse seg litt underveis), og i OGP så vi at 6-åringen ikke var uslåelig (ni strake triumfer forut for den starten i Frankrike). Gikk dog et fantomløp til femte på 12.0 full vei etter et umenskelig opplegg underveis, og med forventet tøft tempo på forestillingen dukker ventelig franskmannen opp i fremste rekke til slutt (vi tror dog han er en hetere vinnerkandidat i finalen, og vi krysser først på våre to største spilleforslag).

Svenskene har knalltro på 2 Year In Review, men vi vil gjerne se at Self Possesed-sønnen spiser kirsebær med de store, før vi skriker for høyt. Dog en imponerende vinner på 12.1 i vinnerløpet som ga 6-åringen en plass i dette løpet, og ved den anledningen skal Lennartsson-traveren etter sigende ha avsluttet i underkant av 09.0 siste 800 (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

Vi tror det er maks en finale-billett som gjelder for 5 Reven D` Amour (strålende ved triumfen på 11.2 over aktuell distanse i den siste starten under ikke helt lette forhold, men vi bli litt overrasket ved seier i kvalen), 6 Wishing Stone (vant Kongepokalen på flotte 12.7 full vei, men ved denne anledningen kastes 4-åringen til ulvene), 7 Lavec Kronos (går ikke fra dette sporet med ”galningen” Lutfi Kolgjini i ”jolla” og 8 Libeccio Grif (vant Lotteri-løpet i Italia på 12.8, men disse italienerne duger normalt ikke).

Vår rangering: A: 3 B: 4-1-2 C: 5-6-7-8

Klikk her for å kjøpe et av våre V75-forslag på hhv 144, 432 og 864 kroner!

V75-3, Elitkampen, 1609 meter autostart
Etter sin imponerende triumf på 21.5 over aktuell distanse på OGP-dagen blir naturlig nok 6 Hallsta Lotus kjempefavoritt til å ta seg av dette løpet også, og ved seier bokfører den formtoppede Järvsöfaks-sønnen ytterligere 300.000 kroner, på en fra før velfyllte konto (allerede tjent 650.000 i år). 10-åringen var voldsomt god i hele fjor, men i år synes vi Persson-traveren har utviklet seg ytterligere. Blir selvsagt ikke lett å stoppe ved denne anledningen heller, men vi synes at vi har et spennende motbud å by på.

Tilbake etter litt pause kom 4 Moe Brage i den siste starten, og vi synes at 9-åringen avsluttet voldsomt fint til tredje på 22.0 Strålende i vinter i en rekke seiersløp, og med det siste løpet i kroppen forventer vi å få se en langt mer tagget utgave av Moe Odin-sønnen til søndagens dyst. Med det rette løpet underveis er det ingen i dette feltet som matcher hesten på en kortspeed, og vi synes han er svært spennende med sine 16 % ved denne anledningen (og da krysser vi på alle bonger).

Vår rangering: A: 6 B: 4 C: 5-2-3 D: 1-7-10-8-11-12

V75-4:
To flotte fireårshopper på jakt etter førstepremien på 250 000 SEK og dette er åpent. Vi setter 3 Somekindacatch først. Fireårshoppa etter Yankee Glide vant enkelt i årsdebuten, spurtet strålende i et av forsøksløpene til Drottning Silvias pokal til andreplass. I selve finalen galopperte hoppa grovt fra start, men selv om ikke hoppa fikk premie viste hun opp 12.8/2000m etter startgaloppen. Hun er usikker på beina denne dama, men uten galopp er hun med i seierskampen.

Roberth Bergh vil trolig prøve å sitte i føringen med 1 Domino Sund. Holdt farten flott til fjerde etter innvendig reise i Drottning Silvias pokal og har tatt to av sine tre seire fra tetposisjonen og fra et perfekt førstespor bak bilen setter vi henne tidlig på. Det er likevel ikke helt utenkelig at Robert Bergh slipper føringen til franske 4 Trinite Des Vals som var sterk firer fra utvendig posisjon mot de beste franske i årgangen i sitt siste løp. Og fra tet kan det være så enkelt at hun vinner, men de franske kuskene er svært ustabile.

10 Fortunes Dream har trukket bakspor, men med tøff kjøring i front er Goop-hoppa god og med litt klaff på veien er hun seiersaktuell. Det er også 6 Truly Devoted, men sjettespor med startraske hester på innsiden er sjanseartet. 9 Nice Kronos ble veldig offensivt kjørt sist, men får nå et løp i rygg og kapasiteten til Kolgjini-hoppa er det lite å si på.
Vår rangering: A: 3 B: 1-4-10-6-9 C: 2-5-8-7

Annonse: Øivind Grøstad har funnet et strålende objekt i V75-7 som redder helgen

V75-5:
Ulf Ohlsson var meget fornøyd med 3 Go Green Pellini i årsdebuten sist på Hagmyren. Han fikk riktignok følge av Noralf Brækkens flotte treåring, Juliano Rags, nedover oppløpet, men vant veldig lett. Søndag blir det helstengt hodelag igjen, og hesten er veldig kjapp på startsiden og styrer nok mot tet her. Vant fem sv sine sju løp som toåring og selv om motstanden her, kan det bli tet hele veien.

Fra innerspor vil garantert italienske 1 Otto Brooke Bar ha et ord med i leken. Han har startet fire ganger på sprint i år, og står med to seire og en andreplass på disse. Han er neppe rask nok fra start til å holde føringen, men det blir jo en flott reise her uansett.

8 Alfas Domino gikk en aldeles helsvett opphenting sist og ble klokket til 12.5 siste tusen. Det er sterke papirer og selv fra spor åtte er Rite On Line-sønnen en seriøs vinnerkandidat her. 2 Orchetto Jet ha galoppert seg bort i flere av sine siste løp, men kapasiteten er skyhøy og han kan vinne. 9 Staro Foot Loose gjorde en bra innsats på Bjerke sist til fjerde og kan smyge med herfra.
Vår rangering: A: 3 B: 1-8-2-9-7 C: 10-5-6-4

Klikk her for å kjøpe et av våre V75-forslag på hhv 144, 432 og 864 kroner!

V75-7:
1 Nelle Pelle kan forsvare sitt innerspor i en flott V75-finale. Nelle Pelle er variabel, men har imponert de dagene det klaffer og fra tet blir han svært vanskelig å slå, den Timo Nurmos-trente seksåringen. Holder litt usikker form etter seks ukers pause, og utfordrerne er mange og gode.

5 Crown's Banker gjorde en råsterk siste 700 på Bjerke sist fra sjuende utvendig til tredjeplass. Beat The Tag vant det løpet, og med løp i kroppen er Westergaard-traveren høyaktuell her. Han gjorde noen riktige kanonløp i fjor, Crown's Banker. 2 Prctical Joke har trukket et flott andreplass, og er en meget spurtsterk herremann dersom han får litt drahjelp underveis. 10 Sanity var strålende vinner på Leangen i V75 for halvannen måned siden. Sist gjorde Love You-sønnen et flott løp til annen fra dødens.

6 Dear Jackie har bra sjanse på å være den som sitter i tet, dersom ikke Nelle Pelle klarer å forsvare sitt innerspor, ognå som 4 Don't Wear PJS er blitt strøket , øker sjansen for tetkjenning for Dear Jackie. Skulle det ikke koste for mye å komme i dit, kan hun vinne. Det kan også 7 Lovely Lidob, men fra spor sju blir det sjanseartet for hesten som smalt til med 11.5 sist.
Vår rangering: A: 1 B: 5-2-10-6-7 C: 9-3-12-11-8

Klikk her for å kjøpe et av våre V75-forslag på hhv 144, 432 og 864 kroner!

Spilleforslag
Til V75-løpene på Solvalla på søndag har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 1664 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Solvalla søndag
V5 kl. 13.35 (løp 4-8)
V75 kl. 14.35 (løp 6-13)
V4 kl. 16.05 (løp 9-13)
DD kl. 17.40 (løp 12-13)

Kjøp en bong og se løpene fra Solvalla på NRK2 kl. 18.00-18.45 på søndag!