Gamlekongen er fortsatt sjef

Foto: Scanpix/SVEN NACKSTRAND

Moe Odin har hatt en eventyrlig karriere og i kveld tror vi på monteseier for gamlekongen. Sjekk våre travtips.

Det er Jarlsberg travbane som har dobbel V5 denne søndagen og det er en flott meny som presenteres spillerne på Tønsberg-ovalen. Vi spiller bankerfritt i B-spillet, men i V5A-spillet setter vi vår lit til en montekvipasje.

Malin Berås har et fantastisk år som monterytter og er i hælene på Liv Pedersen i kampen om landschampionatet. På denne søndagen skal hun sette seg opp på 8 Moe Odin og de har virkelig funnet tonen. Sist i Finland ble hun litt ivrig med gamlekongen og brukte speeden hans alt for tidlig. Denne gangen blir nok kreftene brukt annerledes og når distansen er 1600m volte med kun åtte hester på startstreken så finner nok Malin Berås en fin posisjon. Under normale omstendigheter så speeder 8 Moe Odin inn til seier. Vi tror på Moe Odin og bankerspiller i V5-2A.
Vår rangering V5A-2 A: 8 B: 7-6-3 C: 4-2-5 D: 1

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg

V5A-1
4 Eldpia har fryktelig kapasitet, men hun er også usikker. Klarer Ernst Petter Knutsen å kjøre feilfritt er mye gjort og hun skal regnes med en fin vinnersjanse. 2 Løvmod gikk 30,8/2160 og tapte bare for gode Rognfaks på Sørlandet i sommer, nå kommer hesten ut etter pause og i ny regi. Moe Odin sønnen har tidligere vært variabel i stridsmoralen, men på kapasitet og fart er han helt i toppen. 8 Horgen Sverre trengte løpet i kroppen sist og er han litt bedre så skal han regnes der fremme. 3 Nebbenes Pil trives klart best i tet og kommer han seg foran så er han aktuell. 10 Troll Viktor innledet veldig bra, men har skuffet den siste tiden. På sitt beste er han en seierskandidat. 6 Raukvin er håpløs usikker, men i en feilfri utgave så ender han i toppen.
Vår rangering V5A-1: A: 4 B: 2-8-3-10-6 C: 7-9-5-1-11

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg

V5A-3
1 Up To Date er herdet fra tøffe V75-løp og får den beste kusken i form av Ole Johan Østre og sporet kunne ikke være bedre da hun er startrask. Er en alternativ banker. Går fryktelig fine rapporter på 7 Thai Photo som trener som en vinner. Har en velkjørende kusk i form av Silje K Eilertsen og S.J`S Photo sønnen skal regnes. 4 Be My Love kommer fra formstallen til Frode Hamre og regnes helt i toppen. Åpent bak disse.
Vår rangering V5A-3: A:1 B:7-4 C: 12-8-10-5-11-6-9-2-3

V5A-4/V5B-1
4 First And Only har sittet fast tre ganger på rad med krefter igjen og skal normalt unngå det denne gangen fra et fint spor. Trener i følge Lars Magne Søvik meget bra og det er fin traver denne Chocolatier-sønnen. Fin vinnersjanse. 2 Readytorhumble D.K virker til og være i fin fremgang. Er rask fra start så teten er innen rekkevidde for den storvokste Trophy Catch-sønnen. Her vil trolig Kolle prøve å sitte foran.

8 Chocopologie har ikke imponert, men skal etter rapportene trene bedre enn han har visst i løp. Dårlig spor gjør at det skal klaffe. 10 Philadelphia Love holder brukbar form og hvis favorittene har en dårlig dag så kan det være duket for en liten overraskelse fra Sagholen.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 4 B: 2-8-10 C: 5-3-7-11 D: 1-6-9

V5A-5/V5B-2
9 Amoreena er vel hesten med stor H i feltet, men bakspor er ikke noe pluss da hun er meget startrask. Nå går hun imidlertid ned en klasse motstandsmessig så hun skal ha en fin vinnermulighet. 5 Gazzas Daughter er startrask og kommer hun seg til tet så er oppgaven helt riktig. Krysses tidlig. 4 Quiet Starlight har hatt dårlige spor den siste tiden, men gjort fine sisterunder. Nå står hun endelig fint til i dette hoppeløpet og skal med på bongen. 3 Kvill Gitana så ut som en klink vinner sist, men stivnet litt siste 75m. Fortjener en seier og skal regnes der fremme.

1 Ottilia Tamsen står endelig fint til spormessig og motstanden er helt riktig denne gangen. Formen virker til å være på vei oppover og vi blir ikke overrasket om Midtfjeld setter inn en skrell i V5 spillet. 12 Nordea Lavec har egentlig kapasitet for seier, men sporet er fryktelig.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 9 B: 5-4-3-1-12 C: 10-8-7-2 D: 6-11

V5B-3
Fryktelig åpent løp der mange urutinerte hester kommer til start. 8 Next Catarina gjorde en fin sisterunde sist og i en feilfri utgave skal Gottling-traveren ha en fin vinnersjanse. 2 Fux Pride vant på en fin måte sist, men står tøffere inne kontra noen av konkurrentene. Uansett visste Juliano-Star sønnen at han har kapasitet. 4 Winner Augustinu kan en del, men fra dette sporet er sjansen for galopp overhengende stor. 1 Amber Line står perfekt med Champ i sulkyen, bare det er interessant for V5 spillet.

7 Lord Bexley har springspor og Heisholt har nok kjørelysten i orden når han kommer fra en V75 seier på Forus. Han er rask ut, men han er også veldig usikker. Fra tet er vinnersjansene store. Veldig åpent bak disse.
Vår rangering V5B-3: A: 8 B: 2-4-1-7 C: 12-9-10-11-5-6-3

V5B-4
1 Giant Image står helt perfekt til bak bilen og formen virker helt på topp da hun vant sprettlett sist. I følge kusken kan det være en viss galoppfare bak bilen, men normalt går det bra. Fin vinnersjanse selv om hun har tjent mye penger på kort tid. 3 High Cartier har kommet hjem til eieren og på sitt beste vet vi alle han har fart til og blåse denne gjengen på en kortspeed, men formen er usikker. 2 Kenny Pine er rask fra start og han er spennende med Høitomt i sulkyen. 6 Jules har vært god, men skal denne gangen ut over sprint som ikke er noe pluss for den sterke vallaken.

7 Sunray Shadow har formen på topp, men sporet er ikke bra og sprint distansen er ikke noe pluss. 4 Chanto Lady Jet kommer ut etter pause og trenger normalt løp i kroppen før formen er der, men grunnkapasiteten er stor. 12 Arc Cox har form, men sporet gjør det vanskelig for seier.
Vår rangering V5B-4: A: 1 B: 3-2-6-7-4-12 C: 9-10-8-5 D: 11

V5B-5
4 Beak`s News har fryktelig fin form og på sitt beste er han god nok, selv om sprint er neppe noe fordel for Sagholen-traveren. 2 Becky`s Snowstar står interessant til og han løse tidvis veldig bra bak bilen. Skulle han komme seg til tet så er vinnersjansene store. 5 Nimbus Vang er neppe i toppform og sprint er ikke favoritt distansen hans. Ingen favoritt, men skal med på gardering.

1 K.L.M Linedancer holder usikker form, men trener meget bra i følge treneren og står spennende til for et perfekt ryggløp. Åpent bak disse.
Vår rangering V5B-5: A: 4 B: 2-5-1 C: 8-3-7-12-9-6-10