Garberg får revansje

Foto: hesteguiden.com

Midnight Moon fikk luken for sent sist, mandag er det dags for revansje.

Sportspills meny mandag:
V65 Halmstad: Åke kommer med kanonene
V4 Mantorp: Solen skinner i Sverige
Oddstips: Lørenskog utligner
Oddsregnskap: Årets beste uke

Norsk Rikstoto byr som vanlig på trav både fra Norge og Sverige denne mandagen. Vi starter opp med V4 fra Mantorp, før Halmstad byr på V65 mandag kveld. I Norge er det kun Leangen som avvikler trav denne mandagen, men de byr til gjengjeld på en hyperinteressant dobbel V5-omgang.

Etter en middels helg, tross en glitrende DD-banker på Klosterskogen søndag i form av 3. valget Blaze, ble det flott treff under dagens lunsjløp på Mantorp. Lillebongen på 96 kroner betalte tilbake flotte 664 kroner, mens det det lille DD-forslaget på 200 kroner betalte tilbake pene 640 kroner.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Under V65-løpene på Leangen for fjorten dager siden, hadde vi veldig god tro på 4 Midnight Moon, men fireåringen ble overflydd av Zeus Blue Chip fra start. Fikk sjansen svært sent fra lederryggen og kunne ikke bli bedre enn nummer to, men gikk helpigg i mål. Overbeviste på Bjerke både tredje sist og nest sist og holder knallform. Mandag er det ingen spesielt startraske hester i første rekke bak bilen, bortsett fra 2 Marionmetropolitan (men denne skal vel ha rygg over full vei) og det skal være brukbare sjanser for tetkjenning tidlig dersom Garberg er litt våken ned startsiden.

Nevnte 9 Zeus Blue Chip har trukket bakspor og 2100 meter er vel heller ingen ubetinget fordel. Vi synes det er klar fordel Midnight Moon i V5-2A og velger å bankerspille Rotation-sønnen i V5A-spillet på Leangen mandag.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 5-9 C: 2-3-11-8-7-10-12-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

To hester gjør opp
I V5B-spillet er det nesten umulig å finne en sikker banker (i den grad bankere er sikre da), så der tyr vi til varianten med dobbelbanker i V5-2B. Vi er rimelig sikre på at 10 Chanto Photo er best på kapasitet, men vallaken har hatt et par måneders pause og møter en meget formsterk 5 Dream Va Bene her. Spor fem bak bilen for Dream Va Bene denne mandagen og da er det mye som tyder på at Jomar Blekkan kjører seg tidlig til tet. Det skal ikke bli veldig mye feil for Chanto Photo underveis da og vi sikrer med begge to på kupongen i V5-2B.
Rangering V5-4A/V5-2B: A: 10-5 B: 6-4 C: 2-12-9-3-7-1 D: 11-8

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi er blitt mektig imponert av 11 Wy Fi i vinter, men seiersløpene er stort sett tatt fra tet og etter klassisk Blekkan-demping i front. Da er det ikke vanskelig å ha en polett eller to igjen også nedover oppløpet, men mandag må vi spekulere. Full vei og ellevtespor er alt annet enn ideelt.

Vi starter med 8 Super Bluff som tross åttendespor kommer til å få en fin posisjon direkte. Hesten er bra fra start og gikk helpigg i mål bak ledende Wy Fi sist (fikk luken altfor sent). Vi tror ikke Super Bluff er mye dårligere enn Wy Fi. 1 Creek's Star sjokkerte ved å vinne fra dødens i Johan Widdings minneløp. Det er ikke utenkelig at Solhus velger å sitte foran her og han må nesten krysses på den siste prestasjonen.

3 Home Made er i kalasform og skulle denne få ryggløp, er han ikke ufarlig. Det er heller ikke formsterke 7 Speed Cavalino, selv om startsporet hemmer en god del.
Rangering V5-1A: A: 11 B: 8-1-3 C: 7-2-10-4-12 D: 9-6-5

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er mye Jomar Blekkan for tiden og også full form på stallen til Anders Lundstrøm Wolden. Til tross for spor åtte bak startbilen, synes vi 8 Higher Power er en berettiget favoritt her. Har møtt mye bedre hester enn dette østpå og på sitt beste (er variabel), skal han ha en fin vinnersjanse her.

Det er mildt sagt vidåpent bak favoritten og vi setter faktisk 11 Hercules Trotter inn som andrevalg. Denne fireåringen er slett ikke dårlig og holdt tappert etter tungt løp sist. 3 Andreas Eme har avslørt fine evner og vi venter fortsatt på 6 Ronaldo Hydrup. 9 Frosty Manana gjorde kanskje sitt beste løp i karrieren sist og står lurt til. Heldekk er å anbefale for dem som har mye midler til overs.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 11-3-6-9 C: 5-7-2-1-4-10

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Bjørn Garberg har flere fine vinnersjanser denne mandagskvelden og i et flott spilleløp i V5A-finalen, setter vi 3 Vikan Balder først. Har gjort to fine løp nå i Østersund og på Biri og tåler å gjøre litt selv.

Det gjør også 4 Melling Svarten som får Atle Solhus som kusk for første gang, det er meget spennende. Offensive Solhus er nok tidlig på farten her. 11 Åsarappen ble gjort til favoritt av spillerne på Biri under V65-løpene der for halvannen uke siden. Fra førte meter tillegg ble det meste feil underveis for Blekkan-traveren. Her er utgangsposisjonen bedre.

1 Leo Even galopperte fra seg tredjeplassen på oppløpet sist mandag og står flott til på strek her. Vi synes disse fire skiller seg litt ut, men det er flere formsterke hester på farten her, så det kan lønne seg å gardere litt her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 4-11-1 C: 5-2-6-13-14-9-8-7-12-10-15

V5-3B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Flott oppgave for 1 Møy Linsi i dette dameløpet og kusken er blant de aller beste. Hadde en vanskelig oppgave sist mandag, men står ypperlig til i dette løpet. Gikk trolig glipp av seieren nest sist, da hun slo noen galoppsteg hundre meter fra mål.

4 Eng Glupa er nok bedre på kapasitet, men fikk melkesyre og vel så det i et V75-løp på Bjerke i sin siste start. Jomar Blekkan valgte da å kjøre oppløp en runde for tidlig. Nå er det sprint og kusken er bra, men distansen er kanskje i korteste laget? Travsikre 9 Ulvsås Alma avsluttet fint sist, men har en urutinert kusk.

10 Helle Sol har ingen vakker programrad, men formen er bedre enn som så, og kusk Monika Fremstad blant de beste. 8 Dona Elken innfridde ikke i regi Olav Mikkelborg, men har fin fart i kroppen. 3 Varg Riga var litt forbedret sist og kan kanskje overraske i et fint spilleløp.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 4-9-10-8 C: 3-7-5-2-6

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Ingen peker seg noe særlig ut i V5-4B/DD-1, men kanskje får 8 Fill Joy Dream føringen tidlig her. Bjørn Garberg bak 7 Tabu R.R. varsler ryggløp med den startraske hoppa og da er det ikke usannsynlig at stallhesten får overta. Nå er ikke Fill Joy Dream vår favoritthest, men hvem skal trykke opp farten her underveis? Vår favoritt.

7 Tabu R.R. et like klart andrevalg, men hun må helst ha det på sine premisser. Varslet fremgang sist og kan få det sydd opp her. Vi varslet for 6 Wilson Creation sist mandag og hadde våre ord i behold. Kunne ikke utfordre Lord Francis og Noustiti, men avsluttet flott til tredje.

12 Thai Extreme har vist seg klart best fra tet eller ryggløp, fra spor tolv må det klaffe mye underveis. 2 Fellowchip G.T. har ikke innfridd i ny regi, men vi slipper ikke denne riktig enda. 10 Haveaheart mangler fortsatt mye på toppformen, men er aktuell på videre gardering.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 8 B: 7-6-12-2 C: 10-9-3-1-11 D: 5-4

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
En meget stri 6 Prins Tom kunne ikke forsvare seg helt inn som vår V65-banker på Leangen for tre uker siden og holdt egentlig forbausende bra. Men han ikke bankerspilles når han opptrer slik og distansen igjen er 2100 meter. Vi setter ham først uansett.

3 Gjerv Prinsen var hesten som slo Prins Tom sist etter en mektig siste 500 meter. Det var oppmuntrende etter en lang formløs periode, men denne holder jo V75-klasse når han er i form, og han kan utfordre igjen. Med ett løp i kroppen må vi også betale for 8 Hongslojerven, selv om startsporet er vrient. Fireåringen har garantert gått kraftig fram med løp i kroppen.

2 Skaugaprinsen (veldig bra sist) og 4 Hågå Odin er også aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 6 B: 3-8-2 C: 4-11-10-12-5-9-7-1