*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Garland overlegen igjen

Foto: hesteguiden.com

Men i V5B-spillet tester vi et spennende andrevalg på Momarken. Sjekk våre V5-tips her.

06.12.11 13:44

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

I går var det Klosterskogen i Skien som hadde løpene for seg selv på kvelden, og i dag er det Momarken i Østfold som får fullt fokus fra det spillende publikum. Vi har således to rebuser å forholde oss til også denne tirsdagen, og i A-spillet er det nesten ikke mulig å gardere 5 Garland Kronos i den tredje avdelingen.

V65 Jägerso: Sjekk Kenneth Haugstads tips til kveldens jakcpotomgang

Vi synes 8-åringen har sett helt lysende ut nå på slutten i tre strake seiersløp i regi svært dyktige Per O. Midfjeld, og selv om 7 Playful (full form der i gården) slett ikke er noen kastekjepp, tror vi sterkt på en ny seier for den flotte Viking Kronos-sønnen. Nestfavoritten i løpet var sjanseløs på vår første banker for kvelden sist de møttes, og vi tror ikke han rår på Midtfjeld-traveren denne gangen heller.

Dagens startmetode voltestart takler storfavoritten på utmerket vis (gått feilfritt i de tre siste volteløpene han har vært ute i), og med kun fem hester til start på 20 meter tillegg skal startfasen gå smertefritt. Kjøres trolig tidlig til tet på ny, og fra den posisjonen skal den aldrenende traveren ha full kontroll på dagens konkurrenter.

Vår rangering: A: 5 B: 7 C: 1-3-4-6

Litt mer vågal banker
Ja, i B-spillet satser vi litt friskere, men vi er veldig inne på at 9 Væsterbo Mudcake i finalen kan være snakk om en vinner. Vi snakker da om et andrevalg i spillet i et typisk garderingsløp, og vi synes at det ligner en skreddersydd oppgave for 4-årshoppa denne gangen (og kusk champion Eirik Høitomt har som vanlig stålkontroll).

Inntrykket vi sitter igjen med etter å ha sjekket Kolnes-traveren via ATG`s løpsarkiv er at hun er mer sterk enn speedig, og da mener vi at hun har vært ute på upassende korte distanser i de to siste løpene. Gikk et løp kun på det jevnte første gangen ut i ny regi i et tøft V75-løp, men vi synes at Infant Du Bossis-datteren har varslet form i de to siste startene.

Avsluttet bra til fjerde på 15.3 i den nest siste starten, mens hun i den siste starten ikke hadde fritt spillerom til slutt. Vant to løp på Solvalla i fjor vinter via noen tunge avslutninger på løpene fra køen (og det borger for kvalitet), og i et løp på ikke alt for kjappe Odense i Danmark vant vår banker i B-spillet et løp på solide 15.0 full vei i mai tidligere i år.

Vi tror således at dagens distanse er midt i blinken, og nedover dagens lange oppløp tror vi at hun blir veldig tung å stå i mot til slutt. Nydelige rygger fra start bør borge for en fin reise underveis, og vi føler at dagens konkurrenter er hakket svakere enn det som har vært tilfelle i de to siste startene.

Vår rangering: A: 9 B: 12-4-5-11-3-2-8 C: 1-7-10-6

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-1, 2140 meter autostart
Et varmblodsløp i lavt grunnlag innleder denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange. Vi stryker kun to hester på vårt store system, og fremst setter vi 9 Emli Mon Amie.

Løp seg trøtt fra «dødens» i Drammen ved fjerdeplassen på 19.8 full vei i den siste starten, men spurtet friskt til tredje på fine 17.1 full vei i den nest siste starten. Trolig klart best med et løp på lang vent, og det får 16-prosenteren i spillet fra dette sporet i kveld (og da tror vi på en topp vinnersjanse).

Vi synes at 3 Quantum Candy blir vel tung favoritt med sine 73 %, og vi tviler vel litt på at 4-årshoppa kommer seg feilfritt rundt på dagens arena. Det ble et feilfritt løp i den siste starten ved andreplassen på 18.4 full vei (kusken satt da helt på nåler til slutt), men forut for den starten galopperte Roos-traveren (mistet aksjonen) til slutt fra tet flere ganger på rad (og da blir vi litt skeptiske).

Innledet karrieren med å vinne et billig løp på 18.8 full vei gjorde 11 Rubin Tamsen, men i den siste starten tok 3-årshoppa tidlig kvelden fra «dødens» Således vanskelig å vurdere, men mot ikke alt for skarp motstand i kveld bør Midtfjeld-traveren være tidlig aktuell.

Utsatt for en hodeløs styrning av Herman R. Tvedt ble 6 Juliana Brazz (åpnet 12.9 i tet) i den siste starten, og da ble det naturlig nok veldig stive bein til slutt i livets tredje start. Dog snakk om en fin type (vant lett på 19.0 full vei forut for den siste starten), og med en litt heldigere styrning fra kusken i kveld er Lindy Lane-datteren seiersaktuell.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause kan 4 Battle It Out (gikk kun på det jevnte til fjerde på 20.1 full vei første gangen ut) vise seg å være, mens 2 Get A Life (positive avslutninger to ganger på rad) også bør vurderes tidlig fra et fint spor sammen med champion Eirik Høitomt.

Vår rangering: A: 9 B: 3-11-6-4-2 C: 5-7 D: 1-8

V5A-2, 1640 meter autostart
I likhet med det foregående løpet synes vi at dette sprintløpet for varmblodshester hvor stallfolket skal i ilden ser minst like åpent ut, og på vårt store system krysser vi da av for hele åtte hester.

Hvis vi ser bort i fra den siste starten (ikke noe drag i hesten da) synes vi at 6 Nevas Ivanhoe har vist veldig fin form (avsluttet strålende til tredje to ganger på rad forut for den siste starten), og nesten i mangel av bedre alternativer setter vi da 10-åringen fremst.

Satt fast etter litt pause i den siste starten ved femteplassen på 16.4 over aktuell distanse gjorde 1 Natural Exposure, og løp i kroppen har da normalt gjort godt. Dog tidligere ikke vist seg som noen «løve» siste 100, og det begynner å bli en stund siden 8-åringen har vunnet løp (26. mai i 2009).

Fin form viste 9 Carina Pride ved å bli toer på 18.5 full vei i den siste starten, men 4-årshoppa er slett ikke enkel å vinne med. Kusk Isabell Dahle har for det meste ridd monte, og da har vi ikke ståltro på seier for 21-prosenteren i spillet.

Iskaldt til spormessig står 12 Patriot Me, men med litt tempo på løpet (og det blir det gjerne i denne typen løp) stiger sjansene for Kolnes-traveren. Vant på fine 15.0 over aktuell distansen i den nest siste starten, og i den siste starten fullførte 8-åringe nhelt greit til sjette på 17.9 full vei i Drammen (i et løp gode Twins Torpedo var en vinner).

Dunkel form er det på både 7 Honest Harry og 8 Shootist, men begge innehar fartsressurser som kan bringe de høyt opp på premielistene i kveld. Førstnevnte har faktisk vunnet V75-løp i år, men 4-åringen har ikke akkurat sprudlet nå på slutten.

Sistnevnte kommer tilbake etter lang pause etter skadeproblemer, og da trenger trolig 5-åringen et løp i kroppen før vinnerformen innfinner seg. Dog utsyrt med en god kusk i form av Truls Glittum, og da tør vi ikke å avskrive speedkula til Per D. Holtung.

Vår rangering: A: 6 B: 1-9-12-8-7 C: 4-5 D: 11-10-3-2

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Vi synes at fire hester hever seg litt over mengden i dette kaldblodsløpet (på vårt store system krysser vi dog av for hele ti hester), og fremst setter vi 7 Turbin. 4-åringen gikk et kanonløp til sølv på 31.6 full vei med innlagt galopp og en strevsom reise underveis i den siste starten, og i en feilfri utgave i kveld tror vi at 18-prosenteren i spillet blir vond å slå.

Falt som tung favoritt i den siste starten gjorde 1 Tenoren (fjerde på 31.8 full vei), men med løp i kropppen etter en mindre pause er nok 5-åringen hakket vassere til kveldens dyst (og da skal Holmen-traveren i så fall tilmåles solide vinnersjanser).

En noe overraskende triumf på 31.3 full vei bokførte 8 Ulsrud Ulf i den siste starten etter litt pause og behandling, og på tross av en litt kinkig utgangsposisjon (dog kvikk i vei) ved denne anledningen, må 3-åringen regnes tidlig på ny (snakk om en veldifg fin type dette).

Det går fine rapporter på 10 Erix Balder etter lang pause (skal etter sigende være godt forbredt), og med den avslutningen på løpet ved andreplassen på 30.5 full vei etter startgalopp Ødegård-traveren leverte i den nest siste starten friskt i minne, krysser vi tidlig i kveld.

Vår rangering: A: 7 B: 1-8-10 C: 2-4-11-12-5-6 D: 3-9

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Formløst er vel en grei betegnelse på de ni kaldblodshestene som skal i aksjon i dette løpet (og vi kan da fort få en smell), men en grei favoritt skal 5 Storm Eld være snakk om. 6-åringen får godkjent minus for innsatsen til fjerde på 29.6 over stayerdistansen 2500 meter i den siste starten fra rygg leder i et løp gode Gomnes Tornado var en vinner, men løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt.

Skaug-traveren sitter etter alt å dømme relativt tidlig i tet (både 4 Spang Odin og 7 Rigel Stjernen må ha en rygg å gå i på aktuell distanse), og fra den posisjonen selger favoritten seg dyrt. Vant et tilvarende løp på 26.1 full vei siste han gjestet dagens arena, og vi lar Storm Jo-sønnen stå ugardert på vårt minste spilleforslag i begge rebusene.

Kraftig overflydd ned startsiden blir 1 Theoball, men det er uansett til slutt den sterke 9-åringe gjør løpene sine. Uviss form etter veldig lang pause, men Olsen-traveren er veldig god på sitt beste. Veldig god på sitt beste er også 6 Tuxi Titan, men 7-åringen har vist tvilsom form nå på slutten (tilbake i slag bør dog Spikeld-sønnen være hyperaktuell i et løp som dette).

Det er intet å utsette på kapasiteten til 10 Tonar (vant hele syv løp i fjor), men etter litt pause i den siste starten besvimte 8-åringen midt på oppløpet fra tet. Løp i kroppen kan dog ha gjort godt, og med et løp i rygger har Moe Odin-sønnen en fin speed å by på til slutt (og da krysser vi på vårt store system). Der får vi også plass til 3 Stjerne Ask (vant to løp i fin stil tidligere i høst), men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 5 B: 1-6-10-3 C: 2-9-4-7

V5B-3, 1640 meter autostart
Det er ingen store stjerner på farten i dette sprintløpet for varmblodshester hvor stallfolket skal i ilden nok en gang, og vi kan da fort få en vinner litt på kanten (vi krysser da av for hele åtte hester på vårt store system).

I kraft av sporet setter vi 3 J.H.C. Twingeling fremst, og dersom 5-årshoppa klarer å holde noen startkjappe konkurrenter på utsiden fra livet ned startsiden, kan Halling-traveren gjenta bedriften fra Bjerke i den fjerde siste starten. Vant da på fine 14.8 over aktuell distanse fra tet, og etter et par svake innsatser etter den starten, varslet hoppa litt form igjen ved å avslutte bra til fjerde på 18.1 full vei i den siste starten.

På tetjakt er også 6 Hotlandcruzer F.T. (og fra spiss skal Somatic-sønnen tilmåles solide vinnersjanser), og sammen med velkjørende Ole J. Østre kan 8-åringen legge på til sin andre strake triumf (dersom åpningen på løpet ikke koster skjorta). Vant noe overraskende på 16.2 over aktuell distanse i den siste starten, og selskapet i kveld er ikke noe verre enn det var den gangen.

Vi hadde litt tro på 7 Siddharta i den siste starten, men det ble galopp i repriser i det løpet. Varmet dog fint i forkant av den starten, og vi tror at 9-prosenteren i spillet skal være av de bedre på kapasitet i dette løpet (sterk fra "dødens" til femte på fine 15.7 full vei i den fjerde siste starten).

Positiv i deres siste starter var både 8 Way Hanover (sølv på 16.3 på en sprint fra «dødens») og 10 Ninotchkathequeen (fjerde på 16.4 over aktuell distanse, og dyktige Dag S. Dalen setter seg opp bak den fartsfyllte 6-årshoppa denne gangen), mens 2 Wicklow Boko får stå som en liten outsider i fra et fint spor (dog ikke vært overbevisende nå på slutten).

Vår rangering: A: 3 B: 6-7-10-8-2 C: 5-12-1-4-9-11

V5B-4, 1640 meter autostart
Vi har nok et sprintløp for varmblodshester å se frem til i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (fem hester hever seg dog litt over mengden).

Ingen henter en lengde på 1 Dalax Chans ned startsiden, og en kjapp sprint tror vi er midt i blinken for den fartsfyllte 5-årshoppa. Etter litt pause i den siste starten var Rokkan-traveren litt svak (ble dog et litt tøft opplegg underveis), men tidligere i høst gikk den latterlig lite spilte 6-prosenteren i spillet veldig fine løp. Vant sprettlett fra spiss sist hun gjestet dagens arena, og vi forventer at Center Field-datteren er klart forbedret til kveldens dyst med løp i kroppen etter litt hvile.

Vi synes ikke at 2 Maraboo Man kan få godkjent for innsatsen til sølv på 17.5 full vei i den siste starten (trøg hele veien), og da synes vi at 4-åringen blir vel tung favoritt med sine 72 % denne gangen. På sitt beste er det dog ingen tvil om at Hultman-traveren er seiersaktuell, men når Smasher-sønnen slet med aksjonen på svingene i den siste starten, ja så kan ikke dagens arena være noen fordel i så måte (og da blir vi litt skeptiske).

Etter å ha gått et veldig fint løp til tredje på 15.5 over aktuell distanse i den nest siste starten satt 6 Oh Prins Bravur fast til slutt etter startgalopp i den siste starten, og i en feilfri utgave tror vi at 5-åringen er seiersaktuell denne gangen.

Det er normalt også 9 Bungalow Bill (solid avslutning til seier på 16.1 over aktuell distanse i den siste starten, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt), mens 4 Atle Newport også bør vurderes relativt tidlig (ble torpedert under angrep i den siste starten, og 4-åringen så da veldig fin ut før den insidenten).

Vår rangering: A: 1 B: 2-6-9-4 C: 3-7-10-11-12-5 D: 8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1370 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 360 og 1380 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Vår to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.