Gått av hengslene?

Foto: hesteguiden.com

Det ligger 1.6 millioner kroner ekstra i sekserpotten denne onsdagen, og vår tipsekspert Håkon Einar Hansen klemmer til med et sjettevalg som banker! Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er en svært vrien V65-omgang vi har å forholde oss til i hovedstaden i kveld (og det ligger store penger i luften), og vi føler at dagens to største favoritter blir i overkant mye spilt fra sjanseartede utgangsposisjoner. Vi søker derfor andre løsninger, og i et ellers vidåpent sprintløp for varmblodshester i den femte avdelingen kan vi ikke skjønne annet enn at 11 Riccione Ås skal tilmåles solide vinnersjanser (og når feelingen er god klemmer vi til!).

Kom ut i ny regi (Kristian Malmin) på Sørlandet i den siste starten etter lang pause, og det var en kraftig forbedret utgave av Tagliabue-sønnen vi fikk se ved den anledningen. Avsluttet flott til fjerde på solide 14.3 full vei bak Kejser K.D. & Co den gangen, og normalt er det en ytterligere skjerpet 6-åring vi får se til kveldens dyst. Veldig spenstig og fin i årsdebuten (helt annen stil på hesten nå), og på samme tiden i fjor før han kom til Norge holdt han toppform (vant bl.a. et sprintløp på Solvalla på 13.5).

En rekke startkatapulter svinger seg opp bak startbilens vinger i dette løpet, og med forventet tøft tempo på forestillingen, tror vi Malmin-traveren skal ha en topp sjanse til å felle samtlige til slutt. Bortsett fra 8 Strong Knight (men hvor havner denne fra dette sporet?) er de fleste av dagens konkurrenter godt over middagshøyden, og da finner vi Malmin-traveren svært spillbar all den tid vi her snakker om et foreløpig sjettevalg (kun markert på snaue 13 % av de innleverte kupongene).

Vår rangering: A: 11 B: 8-9-4-5-2-10 C: 3-7-6-1

En ny fin dag
Ble det i går på Sportspills tips til løpene på Momarken , når alle våre tre spilleforslag i A-rebusen gikk inn til en utbetaling på 2529 kroner. Da ble det bra avkastning for de av våre lesere som fulgte forslaget på 126 kroner ved den anledningen, og totalt innspilt for undertegnede så langt denne uken er da oppe i 9317 kroner. Vi får da også håpe på at vi kan lukte på noen gevinster i V65-spillet i kveld, og det må vel snart være på tide at vi også får litt klaff i denne vanskelige spilleformen.

V65-1, 2100 meter autostart
Vi støter på et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag i innledningen på denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange. Relativt klar favoritt med sine 66 % blir 3 Becky etter en fin triumf på fine 18.0 full i årsdebuten, i et løp 9 Most Wanted One var snakk om en storfavoritt.

Nå er det altså motsatt, og vi synes ikke det er riktig. Sistnevnte gikk et formidabelt løp til tredje etter grov startgalopp ved den anledningen, og etter to tettriumfer forut for den starten viste vel også Conway Hall-datteren at hun er vel så effektiv bakfra (kun krysset av på hver fjerde kupong). Becky er dog trolig forbedret med løp i kroppen etter lang pause, og selvsagt skal den stammesterke 4-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser på ny.

Vi synes uansett det er klart tøffere i mot for dem begge denne gangen, og tidlig aktuell skal 10 I`M Ken være. Etter sigende syk i den siste starten, og kapasiteten er udiskutabel. Vant sprettlett i sine to starter som 3-åring, og Anderssen-traveren er nok moden for en real rekordsenkning.

Skuffet veldig fra tet gjorde 7 Running Lindy i den nest siste starten før hun hoppet seg vekk direkte sist, men vi slipper ikke den flotte 5-årshoppa så lett. Vi har veldig sansen for denne, og vi synes 9-prosenteren er verdt litt oppmerksomhet (veldig god til tredje bak to svært gode hester i den tredje siste starten).

Avsluttet voldsomt fint til sølv på fine 18.0 full vei gjorde 4 Twins Torpedo i den siste starten, og 4-åringen virker til å være i rivende utvikling. Vant et lunsjløp sammen med champion Høitomt gjorde 6 Per Cassa i den siste starten, men sammen med treneren mot klart skjerpet motstand har vi ikke ståltro på at han gjentar den bedriften fra et vanskelig startspor.

Vår rangering: A: 9 B: 3-10-7-4 C: 6-1-5-8-11 D: 2-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-2, 2640 meter voltestart
Et herlig stayerløp for varmblodshester har vi å se frem til i den andre avdelingen, og vi føler at bred gardering er å anbefale. Tilbake etter lang pause med gode treningsrapporter i ryggen kommer 1 Poker Siem, og det kan være slik at 4-åringen leder rundt om. Opptrådte til tider uregjerlig i fjor, men etter at Lerbo-traveren har mistet sine mer edle deler (kastrert) kan det være en kraftig forbedret utgave vi vil kunne få se til kveldens dyst.

Etter fem strake triumfer gikk 11 Nimbus Vang på et nederlag i den siste starten, men det var ingen skam å tape for speedkula M.T. Ego Trip ved den anledningen. Og hesten var da på langreise til Trondheim.Takler nok dagens distanse bedre enn de fleste, og Gunnar Austevoll har hatt et godt tak på Kolnes-traveren tidligere.

Styrke som rekker langt har både 7 Maldini Di Quattro og 9 Dorado, men de sliter begge med litt trange startspor. Helt støe på beina er ingen av dem, men med feilfri avgang forventer vi at de setter farge på løpet.

Spennende etter pause er 15 Figo T. Dream, mens vært kapable 3 Opus One F.H. også bør vurderes tidlig. Vi er dog langt i fra sikre på at vinneren nå er nevnt, og på vårt store system krysser vi av for ytterligere fire hester.

Vår rangering: A: 1 B: 11-7-9-15-3 C: 2-4-6-10 D: 14-5-8-12-13

V65-3, 2100 meter autostart
Et stallmansløp venter oss i den tredje avdelingen, og vi prøver å komme oss igjennom på to hester. Storfavoritt fra sitt innerspor blir 1 Freestone med sine 73 %, og dersom teten nåes uten at det har kostet skjorta bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, mot ikke alt for skarp motstand.

Vi er dog ikke helt sikre på at Dag S. Dalen (og vi syntes også denne kusken har ”sovnet” litt inn i det siste) klarer akkurat det med en rekke konkurrenter med mye fart i beina som kommer utenfra, og da kan det hele bli litt sjanseartet.

Vi syntes heller ikke Anderssen-traveren kan få fullt godkjent fra tet i nederlaget for X.O. Hornline i den siste starten etter at Gundersen hadde fått kjøre 16.5 første tusen i front (og han har tidligere gitt seg vel enkelt fra tet ved et par anledninger), og vi syntes at 9 Yvana R. må krysses på alle bonger.

Sistnevnte holder absolutt toppform, og det skulle nesten ikke være mulig å rekke frem til fjerde på flotte 14.1 over en sprint fra dønn sjakkplass i den siste starten, mot meget kvalifisert motstand, i et løp det gikk fryktelig fort til slutt i front. Med litt tempo på løpet, hvilket vi tror det blir tilmåler vi således 22-prosenteren solide vinnersjanser, i fra et optimalt smygspor (og distansen i kveld tror vi bare er en fordel).

Vi fikk ikke plass til 3 Warwick er på våre spilleforslag ved denne anledningen, men de som garderer ytterligere bør vurdere Halle-traveren tidlig. Avsluttet fint til sølv i den neste siste starten før han satt bom fast sist, og det virker således til at Gidde Palema-sønnen er på vei mot en ny toppform.

Vår rangering: A: 1 B: 9 C: 3-4-2-5-6-7-8 D: 10-12

V65-4, 2140 meter voltestart
Et hoppeløp for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser venter oss i den fjerde avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. To hester skiller seg dog litt ut, og fra forventet tidlig tetkjenning er en formtoppet 7 Indregaards Lilja snakk om hesten å fange til slutt. Strålende ved triumfen på flotte 25.7 i et V75-løp i den siste starten, i fra forutsetninger hun tidligere ikke har vært alt for glad i.

Ikke som best i den siste starten var 11 Briskebyrappa (likte dårlig litt tunge forhold i følge eieren), men som alltid i denne typen løp skal den slitesterke Rappofot-datteren være tidlig aktuell. Kunne ikke fange favoritten sist de møttes, men det kan være dags for revansje i kveld.

Vi regner med at 4 Laeskog Ronja viser seg frem i en forbedret utgave i kveld (pleier å finne formen på denne tiden), mens vi heller ikke det syntes det ser helt iskaldt ut for duoen 2 Dag Vilja (hoppet vekk sølvet i årsdebuten, og Moe Odin-datteren så kraftig forbedret ut) og 9 Jilly (gjort det skarpt i tøffe løp nå på slutten, og når det nå er snakk om hoppeløp syntes vi ikke speedkula skal regnes helt bort).

Positiv i den siste starten var 10 Frøyu Sara, men Lome Elden-datteren har aldri vunnet fra slike forutsetninger tidligere (stort sett vunnet sine løp fra tet, og da står vi over denne gangen).

Vår rangering: A: 7 B: 11-4 C: 2-9 D: 10-1-8-5-6-3

V65-6, 1609 meter autostart
Det hele avsluttes med et spennende sprintløp for kaldblodshester, og etter sin flotte årsdebut får 8 Trineline mange tilhengere, i det hun er streket av på hele 78 % av de innleverte kupongene. Avsluttet voldsomt til sølv på fine 27.8 full vei i sin første start for året etter en smygreise i tredje innvendig, men etter de siste løpene i fjor å dømme er det nettopp slike løp den litt variable Järvsöfaks-datteren må ha for å komme til sin rett (og et slikt opplegg er det ikke snakk om at storfavoritten får fra dette sporet).

Lett for å bli vel hissig når hun fyres av fra start (og da kan det fort bli stive bein til slutt), og hva gjør kusk Thor Borg fra dette sporet? Ja, ikke godt å si, men i denne typen løp hvor det trolig vil bli kjørt i 26-tempo hele veien er det aldri helt enkelt å runde til seier fra køplass (dersom Vestfoldingen velger å bakke seg ned).

Vi tyr således til noen garderinger på våre tre største spilleforslag, og duoen 9 Turbo Prins (kun krysset av på latterlige 5 %) og 10 Dag er de første vi setter på kupongene. Førstnevnte forventer vi er på vei mot full form med et par løp i kroppen etter litt pause, og sporet i kveld kan ikke flytkusk Kai Johansen klage på. Sistnevnte tapte for svært gode Gomnes Torndo i den siste starten (ikke noe å si på det), og spesialsprinteren til Tormod Gretland skal være snakk om en het vinnerkandidat.

På vårt store system får vi også plass til tetløpende 7 Gilmas Hansine (ga seg litt til slutt på full vei i den siste starten, men nå er det tilbake på yndlingsdistansen) og 12 Gårder Spiker`n. Sistnevnte så strålende ut i årsdebuten ved triumfen på 28.4 over dagens distanse, men sporet ødelegger det meste i kveld (dog enorme fartsressurser, så helt iskaldt er det ikke).

Vår rangering: A: 8 B: 9-10 C: 7-12 D: 6-4-1-2-11-3-5

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 900 og 2160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.