Gave til söta bror?

(Hesteguiden)

Forutsetningene kan neppe bli bedre enn de er for Mill Nitro på Momarken i kveld, og når svensken er på vei mot full form, var vi aldri inne på tanken om å gardere. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er to relativt krevende rebuser vi har å bryne oss på i Østfold i kveld, men bankeren synes vi ligner en klink vinner (og når vi har funnet et løp til i begge rebusene der det er mulig å gå tynt i, ser det ikke helt uoverkommelig ut å løse flokene ved denne anledningen). Dog vriene løp utenom disse, og vi blir litt overrasket dersom det ikke går mot fine ekstra feriepenger til de som kan stille seg opp i utbetalingslukene etter dagens løp.

Vi fant vår soleklare banker for dagen i et tidsløp for varmblodshester i V5A-4/V5B-1 i form av 6 Mill Nitro, og det er vel ingen overdrivelse å si at dette er snakk om et rent gaveløp for 8-åringen. Drøye 450.000 har favoritten i grunnlag, og når de øvrige i løpet har tjent rundt 100.000 kroner kan vi vel si at Alf Palema-sønnen neppe kan finne bedre forutsetninger enn dagens.

Toer etter gode T.X. Zoogood (11-traver med noe nær 1.5 millioner kroner på kontoen) på fine 15.5 over 2500 meter i den siste starten, og med et par løp i kroppen etter litt pause mistenker vi at hesten nå er på vei mot full form. Vant hele 5 løp i fjor, og det var på nettopp denne tiden og utover at Jakobsson-traveren fant den fine seiersformen. Toer bak Pine Pack i et langløp på nettopp dagens arena i juli i fjor (og slått var da en hest som Oro Jet Z), og da bekymrer ikke fraværet av pisken oss nevneverdig.

Vår rangering: A: 6 B: 5-11-9-1 C: 2-3 D: 10-8-4

V5A-1, 2140 meter autostart
En rekke lovende ungdommer setter hverandre i stevne i dette varmblodsløpet som innleder denne rebusen, og vi synes at fem hester hever seg litt over mengden. Vi likte veldig godt 3 Immortal Act i debuten ved tredjeplassen på 18.7 full vei (meget kjapp sisterunde der), og etter startgalopp i den siste starten gikk 4-åringen fullt godkjent til premie. Ligner en type som kan trekke klar fordel av autostart, og som vanlig har kusk Eirik Høitomt stålkontroll.

Det var en flott debut til sølv på fine 18.0 full vei 1 Jet Racer G.T. leverte, og selv om det alltid er litt usikkert hvordan disse unghestene takler autostart, ligner 4-åringen en fornuftig type (og da tror vi den biten skal kunne gå greit). Trolig ikke noe dårligere med løp i kroppen, og dersom ikke favoritten skulle bli sittende fast, bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Et godt inntrykk leverte også 7 Winner Way ved triumfen på fine 18.3 full vei på langsomme Åmål, og på tross av en litt kinkig utgangsposisjon, krysser vi tidlig (virket til å være en sterk sak dette).

Et emne litt utenom det vanlige tror vi 8 Gazzas Daughter er, og etter at 4-årshoppa vant sprettlett fra tet på fine 18.7 full vei i den siste starten (så ut til å være litt å gå på ved den anledningen), tror vi 10-prosenteren i spillet også kjemper i fremste rekke i kveld. Etter å ha vært overlegen ved triumfen på 18.8 full vei i den tredje siste starten har det blitt mest galopper på 6 Quiet Starlight nå på slutten, men kapasiteten er udiskutabel (og autostart er trolig bare en fordel).

Vår rangering: A: 3 B: 1-7-8-6 C: 2-4-5-11-12-9-10

Annonse: Grøstad/Lerum serverer et supersjokk i mot storfavoritten Gurifax i V5A-3, tipsene finner du her.

V5A-2, 1640 meter autostart
Den beste hesten står i det dårligste sporet i dette sprintløpet for kaldblodshester, men når 12 Spang Jotroll utstyres med den beste kusken i dette stallmannsløpet i form av Ole J. Østre setter vi allikevel 6-åringen fremst. Det må dog klaffe litt med posisjonene underveis på en kjapp sprint for at favoritten skal kunne rekke frem til seier, og noe mer enn en naturlig utgang på vårt store system er det ikke snakk om (i et løp det fort kan smelle i).

Hoppet vekk en mulig seier i den siste starten gjorde 1 Eng Tassen, men kusk Dag S. Dalen må trolig få bestemme tempo en bit der fremme i front for at det skal kunne gå veien ved denne anledningen. Ikke av de tøffeste oppunder mål, og dagens lange oppløp taler ikke til 10-åringens fordel. Med det rette løpet, og dersom viljen er litt til stede legger fort 4 Banna Bein dette feltet på rygg, men noen hest til å stole på er som kjent ikke Teigen-traveren. Så steinklar ut i den siste starten ved fjerdeplassen på 28.6 over aktuell distanse, men så slo han bare frem ørene (og bremset vekk seieren).

Av de bedre i dette løpet skal 7 Breilia Mille (gått fine løp hele veien mot litt tøffere konkurrenter enn dagens nå på slutten) være, mens fartsfyllte 3 Røeds Dina (variabel, men klart god nok på sitt beste) heller ikke trenger å være helt borte. Positiv til sølv på 30.6 full vei i den siste starten var 11 Lomeblesen, men 8-åringen ligner ingen sprinter etter vårt skjønn (og da krysser vi først på vårt store system).

Vår rangering: A: 12 B: 1-4-7-3 C: 11-5-8 D: 9-10-6-2

V5A-3, 2140 meter autostart
Vi støter på dagens største favoritt i form av 1 Gurifax i dette kaldblodsløpet med sine voldsomme 84 %, og dersom Eirik Høitomt skulle forsvare teten med 4-åringen, ja så blir han vond å slå. Sprettlett fra tet på 31.6 full vei i den siste starten, og hesten virker til å være i rivende utvikling. Vi er dog ikke helt sikre på at championen erobrer føringen i løpet (mye fart i beina på 4 Malle), og vi synes at dagens konkurrenter er hakket bedre enn de var i den siste starten.

Vi tyr således til noen garderinger på våre to største spilleforslag, og tidlig aktuell ved favorittfall skal 2 Frøy Balder være. Galopperte litt ned startsiden i det siste løpet, og siden kom aldri Engebretsen-traveren aldri riktig inn i matchen i et kjapt sprintløp. Så dog ikke så verst ut i målgangen uten å få premie på 30.1, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Kapasiteten er fin, og ny kusk Geir V. Gundersen kan være en perfekt match på 4-åringen.

I rivende utvikling er 3 Ulsrud Ulf, og vi tror 3-åringen kan trekke fordel av at det er snakk om autostart ved denne anledningen (trengt litt tid på å legge seg til i volteløpene). Går trolig en lav 30-tid full vei, og det kan rekke til seier. Blåste til tet ved femteplassen på 31.8 full vei gjorde 4 Malle i den nest siste starten, og vi ser ikke helt bort i fra at 4-årshoppa leder lenge også denne gangen. Kanskje helt inn, og da krysser vi på vårt store system.

Vår rangering: A: 1 B: 2-3-4 C: 8-9-10-12 D: 5-6-7-11

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Vi støter her på et vidåpent sprintløp for varmblodshester, og på vårt store system stryker vi kun 12 Enoyable Shadow fra er iskaldt spor (springer ikke forbi mange denne). En helt riktig oppgave foran seg ved denne anledningen har 4 Valuable, og med dokumentert form tror vi på en topp vinnersjanse. 4-årshoppa gikk klart godkjent til femte i et tøft V75-løp i den siste starten, og det lange oppløpet på dagens arena tror vi passer som hånd i hanske (alltid gode avslutninger å by på i feilfrie utgaver).

Hesten å fange fra tet er 2 Livi Candy snakk om, og formen på Killingmo-traveren er i likhet med vår favoritt i løpet uforandret fin (avsluttet flott til fjerde på fine 15.8 i et sprintløp i Skien i den siste starten). Det er enorme fartsressurser på 3 Empress Tile, og når Per O. Midtfjeld (veldig god på slike førstegangsoppsitt den karen der) svinger seg opp i sulkyen bak Anderssen-traveren, krysser vi tidlig.

Det ble helt feil for 7 Nanna Pride i en stoppende rygg i et tøft V75-løp i den siste starten, og på tross av et spor litt vel langt ute bak startbilens vinger, krysser vi tidlig (kapasiteten er udiskutabel der i gården). Det er intet å utsette på formen til verken 10 Pine Avenue (litt bedre enn raden) eller 11 Whizz Bang (sterk vinner på fine 15.5 i et sprintløp i Skien i den siste starten (men begge er avhengig av litt flyt på veien fra sjanseartede spor for at det skal kunne bli seier).

Vår rangering: A: 4 B: 2-3-7-10-11 C: 1-5-6-8-9 D: 12

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 1640 meter autostart
Hestene i dette sprintløpet for varmblodshester holder ikke all verdens klasse, og vi kan fort få en smell (og på vårt store system stryker vi da kun tre hester). Det er neppe noen som henter en lengde på 1 Precious Gift i en feilfri utgave, og når 5-årshoppa har vist en sterkt stigende formkurve nå på slutten, ser vi ikke helt bort i fra at hun leder et slikt løp rundt om.

Positiv på full distanse i de to siste startene har 2 Tepmtation Tendenza vært til sølv og femte, og når den tidligere så distansesvake 6-åringen kommer ut på yndligsdistansen sprint ved denne anledningen, ja så bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (vinner ikke fra ”dødens”, men fra tet/rygg leder kan det gå veien).

Undertegnede trodde at 5 S.J.`s Wildman var snakk om en type som ville rase igjennom grunnlagene, men 5-åringen har skuffet mye. Dog ikke hatt den helt rette flyten i løpene nå på slutten, og i en feilfri utgave bør han være aktuell for en fremskutt plassering i dette løpet. Det samme kan vi nesten si om 4 Chevy Man (skal kunne klart bedre enn vist), mens begrensede 9 Tommix (sprintet fine 15.4 ved fjerdeplassen i den siste starten, og en slik tid rekker langt i dette løpet) kommer langt på sin fine form.

Vår rangering: A: 1 B: 2-5-4-9 C: 3-6 D: 10-8-7

V5B-4, 2140 meter autostart
Vi har et flott kaldblodsløp å se frem til i den fjerde avdelingen i B-spillet, og en relativt klar favoritt må 5 Storm Eld finne seg i å bli. Strålende ved triumfen på fine 26.4 full vei i den siste starten, og med tilsvarende innsats i kveld har neppe 6-åringen noen foran seg i mål. Kan dog opptre litt variabelt, og da sikrer vi oss med noen garderinger på våre to største spilleforslag.

En finere oppgave enn dagens får ikke 2 Tin Tveiten, og dersom 5-åringen skal kunne vinne løp igjen, ja så må det være i kveld. Helt nydelig inne på pengene i dette tidsløpet, og når innsatsene til tredje og femte i de to siste startene etter litt pause mot klart tøffere konkurrenter enn dagens har vært helt greie, krysser vi tidlig. Kusk Tor Wollebæk vil nok forsøke å lede et slikt løp rundt om, og favoritten må da i så fall senke ham fra utvendig posisjon (og det er vi ikke helt sikre på at han gjør).

På vårt store system får vi også plass til 1 Lom Pilen og 3 Ravnfaks, men da er også vinneren av dette løpet nevnt (noe annet ville være et sjokk av de helt sjeldne). Førstnevnte blir etter alt å dømme overflydd ned startsiden, og da må det hele i så fall løse seg underveis for at det skal kunne bli seier (trente etter rapportene helt strålende foran en tiltenkt start på Bjerke i forrige uke, men ble da strøket p.g.a. at han herjet på transporten).

Sistnevnte holder solid form (avsluttet veldig bra til sølv på fine 27.0 full vei bak favoritten i løpet i den siste starten), og ved denne anledningen blir 9-åringen kraftig kuskeforsterket med Vidar Hop.

Vår rangering: A: 5 B: 2-1-3 C: 4-9-10 D: 11-6-7-12-8

V5B-5, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut på forhånd. Det vil trolig bli kjørt veldig aktivt på flere hender bak svært startkjappe hester i første rekke bak startbilens vinger, noe som trolig vil gjøre sitt til at løpet vil åpne seg veldig opp. Det er ikke mye som skiller deltagerne, og dagsform og posisjonene underveis blir veldig avgjørende for løpsutfallet til slutt.

Vi føler at det er ned en liten klasse for 7 Kick Of Laser ved denne anledningen, og ved klaff på løpet kjemper ventelig 9-årshoppa om seieren til slutt. Det ble en litt for strevsom reise mot gode Estancia & Co i den siste starten, mens Mr. Flirt-datteren gikk klart godkjent til sølv på 15.4 over en sprint i Drammen i den siste starten bak gode Winmecredit.

Variable 5 Best Boy Augustinu synes vi har helt riktige forutsetninger ved denne anledningen, og dersom 6-åringen har stått opp på rette foten, ja så skal Midtfjeld-traveren være tidlig aktuell i et løp som dette (sprintet fine 13.6 til tredje i sin siste start på dagens arena). Tapt sportrekningen har 12 Stepping King gjort, men med forventet tøft tempo på løpet trenger det ikke å bli helt feil. Leverer varierende prestasjoner hele veien, men på sitt beste er det snakk om en meget habil sprinter. Avsluttet bra til sølv i den siste starten gjorde 9 Arabe Hanover, og det kan fort bli dønn riktig i fra dette sporet i kveld.

Vi tror fort det kan bli stive bein til slutt for både 1 Vinjard A.L. og 2 Millbank med to kusker bak seg som ikke pleier å spare på kruttet innledningsvis, mens Eirik Høitomt bak 4 Moni Rock trolig vil profitere på tøft tempo i front. Sistnevnte er ikke snakk om noen utpreget sprinter, men det lange oppløpet på dagens arena taler til hans fordel (og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt).

Vår rangering: A: 7 B: 5-12-9-1-2-4 C: 3-10-11-8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 150, 450 og 1176 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 126, 420 og 1468 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.