Gentleman vant Olympiatravet

Årets utgave av det svenske Olympiatravet ble et spennende løp hvor til slutt Gentleman og Thomas Uhrberg gikk seirende ut. Thai Tanic endte i det slagne feltet.

Det tradisjonsrike Olympiatravet så lenge ut til å bli en duell mellom den franske favoritten Kesaco Phedo og svenske Torvald Palema. Disse to kjørte knallhardt midtveis i løpet, og begge falt for eget grep. Dermed gikk seieren og førstepremien på en million svenske kroner til Gentleman, kusket av Thomas Uhrberg.

Torvald Palema forsvarte som ventet lett sporet og kjørte 1.10.6 de første 500 meterne. Kesaco Phedo angrep fra tredje utvendig etter 700 meter, og etter en runde satte Jean Michel Bazire full fart på sin traver. En stund gikk det i 1.07-tempo, og Åke Svanstedt valgte å svare med Torvald Palema. Dermed ble det en luke ned til de øvrige.

Inn i den siste svingen begynte Torvald Palema å få melkesyre, og Kesaco Phedo fikk overtaket. Inn på oppløpet galopperte sistnevnte som sliten, og ute i banen kom flere. Gentleman var godtgående etter å ha angrepet fra fjerde utvendig da det gjensto 700 meter. Han koblet grepet, og holdt knepent, men sikkert unna for Acclaim, som fulgte vinnerens rygg hele veien. Hot Tub spurtet bra til klar tredje, og var ikke mye slått. Vinnertiden ble 1.12.8/2140a.

Thai Tanic innledet i lederryggen, og ut på den siste langsiden styrte Bjørn Goop ut i annet utvendig. Inn på oppløpet så det ut til å kunne bli en premie, men hesten stummet og endte som første utenom pengene.
Den franske gjesten Morydiem kunne lite, og var en skuffelse.

Vinneren Gentleman trenes av Kari Lâhdekorpi, som tok imot en rekke gratulasjoner og nøt oppmerksomheten etter den store seieren.

I Stoeliten ble det en suveren seier til Riva del Sole og Tom Horpestad. Hoppa som har tatt tre seire på Vincennes i vinter er nå tilbake i Sverige. Hun har blitt en internasjonal topphoppe, som det blir spennende å følge utover i sesongen.

Denne gangen hadde ekvipasjen bakspor, men satset tidlig offensivt og var i tet etter 600 meter. Den første halve runden gikk etter 1.09.1, mens passering den første runden ble notert til 1.12.7. På oppløpet stakk hun unna til en suveren seier, og Tom Horpestad kunne vinke fornøyd til publikum. Riva del Sole avsluttet den siste 500 meteren i 1.10-fart, og øreproppene satt i ved målpassering. Vinnertiden ble 1.12.6/2140a, som er ny banerekord for svenskfødte hopper.