Gir ikke 50 ganger pengene nå

Foto: hesteguiden.com

Lars Kristian Løkken har vunnet et løp i år til femti ganger pengene. Den oddsen får du ikke på tirsdag når Løkken setter seg opp bak vår banker.

Det handler om svært grunnkapable Reven N. Seven som har et svært billig løp i et løp forbeholdt rekruttkusker på Forus travbane tirsdag. Unge Lars Kristian Løkken (20) har kjørt 33 løp i 2010 og altså vunnet en gang (Express K.K på Sørlandet 11.juli til 49,7 i vinnerodds). Unge Løkken har kun ved sju av disse løpene vært spilt til under ti ganger pengene, og kun ved to tilfeller vært favorittspilt og begge ganger kjørte han hester fra spor åtte bak bilen (Frameable 16. juni - det endte i galopp, og Danish Angel 20.oktober - ledet nesten til målstreken og ble treer).

Tirsdag har endelig Løkken fått et godt oppsitt i form av 7 Reven N. Seven i V5-2. Etter to måneders pause varslet fireåringen kraftig formbeskjed sist som treer. Det var mot svært gode hester og kun V75-hesten Overlover og ledende Broadwind var foran i mål ved den anledningen. Tirsdag møter Reven N. Seven svært billig mostand, og selv om strekhestene 2 Ferrari O. og 1 Fakir O. begge har vist fin kapasitet, skal Reven N. Seven enkelt ta ned denne gjengen, dersom han gjentar prestasjonen fra sist.
Rangering V5-2: 7-2-1-4-6-5-8-3

Sportspills meny tirsdag:
Momarken: De ser den aldri
Oddstips: Stoke for alle penga

Klikk her for å se våre V5-forslag til Forus

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-veddemålet starter med en såkalt poengjakt og det innebærer hester som sliter med form eller som galopperer mye. Favoritten 9 Maldini Di Quattro er definitivt i sistnevnte kategori. Har gjort to løp i regi Geir Mikkelsen siden hesten ankom Norge, og ved begge tilfellene har det blitt galopp. Men fartsmessig er nok Mikkelsen-traveren overlegen. Også 5 Safir har gjort to starter i Rogaland og galoppert seg bort i begge. Den tidligere Horpestad-traveren har velkjent kapasitet og rangeres nærmest favoritten. 1 Levon tilhører den travsikre sorten, som dessverre mangler litt kampvilje oppunder mål. Men førstespor over sprint er perfekte betingelser for Berndt Hanover-sønnen. 8 Strong Moonshine har ikke vunnet på sytten starter, men også her i gården er det kapasitet. 7 Staro Cornflakes og 4 Trustyourtaste har begge klar fordel av sprint, og er kryssaktuelle dersom de antatte forhåndsfavorittene fortsetter å galoppere seg bort. 3 Peaceful Memory viste litt kapasitet i fjor, og kan kanskje duge her.
Rangering V5-1: 9-5-1-8-7-4-3-2-6

Kjøp en andelskupong og øk dine vinnersjanse vesentlig

Når to hester kjører, så kommer det en tredje er en velkjent frase i travkretser. Det kan skje i V5-3 der 3 Buck Brodde og 8 France Lavec L. skiller seg ut på forhånd. Men Buck Brodde trakk seg mye fra tet sist den gikk der (V75 i Bergen tredje sist) og trives klart best med ryggløp. Dermed er det trolig at Rune Wiig satser offensivt direkte med France Lavec L., og så får vi se om Tengsareid slipper bak Buck Brodde. Uansett så er det trolig at en av disse er vinneren. Men vi garderer ytterligere i håp om en overraskelse. 2 Ongeman får trolig lederryggen. Gikk et veldig bra løp sist, og utfordret nesten gode Made By Lendalund nedover oppløept. 5 U.S Funds går til mål hver gang, og dersom Tom Erga kommer sånn noenlunde til, kan vallaken fikse årets tredje seier. 6 The Crown har vunnet 18 av sitt livs 44 starter og slike hester skal passes. Galopperte seg bort første gang ut i ny regi, vi gir Bosphorus-sønnen en ny sjanse tirsdag. 1 McGill er tilbake hos sin eier etter et opphold hos Tor Olaf Halle og kan muligens overraske fra sitt fine innerspor bak startbilen.
Rangering V5-3: 3-8-2-5-6-1-9-10-4-7-12-11

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Forus

Seks hester i utgjør startfeltet i et eliteløp for varmblodshester i V5-4. Formhesten er uten tvil 6 Expensive Royal og nå har femåringen til Øystein Tjomsland også begynt å bli tøffere. Spor seks er litt sjanseartet, men vi mener Expensive Royal er et bankeralternativ tirsdag. 3 Investor G.T. holder fortsatt koken og har allerede vunnet fire løp i år. Fint spor igjen og Mikkelsen-traveren er med å kjempe om seieren igjen. Egentlig tror vi løpet står mellom disse to, da vi synes 1 Against The Sun skuffet mye sist i Bergen, og fra førstespor havner Refsland-traveren sist ut og da tror vi det blir for tøft. Men Refsland er en mester i å forbedre hester, så plutselig er tiåringen tilbake. Men der stenger vi igjen butikken i V5-3, da Helmax Egon ikke kjemper lenger og 5 J.S Sensation og 6 Moon Dreamer heller ikke viser tegn på vinnervilje.
Rangering V5-4: 6-3-1-2-6-5

Nytt bankeralternativ dukker opp i V5-5 i form av 2 Premance Simoni som egentlig gjorde et kanonløp sist. Måtte da trave utvendig (hva tenkte unge Wassberg på der) og holdt strålende, men måtte se seg spurtslått av en fantastisk god Ride Pointer. Men vi har en grunnregel, hester som får brutt seiersrekken, garderer vi alltid neste gang ut. Dessuten er Premance Simoni bare tre år og har fått flere tøffe løp den siste tiden. God vinnersjanse er det selvsagt uansett. Vi merker oss at Tengsareid er fornøyd med 6 Golden Glamour i trening og dette er en grunnkapabel hoppe som gjør sin første start på elleve måneder. Vi har egentlig aldri latt oss begeistre av 9 Valnes Alice. Alltid overspilt og ikke den tøffeste jenta i klassen, men tirsdagens oppgave er overkommelig. Glem heller ikke V75-bomben 5 What A Pretty Lady. Det kan bære rett til tet igjen tirsdag og hoppa var virkelig god når hun vant fra tet i V75 nest sist. Øystein Tjomsland har neppe vært helt fornøyd med 12 Sarzaparilla i sine to starter for suksesstreneren, men plutselig sitter hun der. Det er en grunnkapabel hoppe dette i bunn og grunn. Vi drar også med oss Mikkelsen-hoppa 8 Hip Hop (selv om hoppa står litt tøft inne) og 1 Olivia Sund som kan få det sydd opp fra innersporet på strek.
Rangering V5-5: 2-6-9-5-12-8-1-7-4-14-15-11-13-10