Give me five

Incanto vinner som vår DD-banker på Jarlsberg 26.12.08
Incanto vinner som vår DD-banker på Jarlsberg 26.12.08 Foto: hesteguiden.com

Vi har satset hardt på hester som volter fra startspor fem i Drammen i kveld.

Klikk her for Nettavisens V5B-forslag

Det er en svært interessant V5B-omgang som står på programmet, og vi tror det kan bli fine penger på de som prikker fem vinnere.

Drammensbanen er spesiell både fordi den kun er 800 meter lang samt at oppløpet er landets desidert korteste. Mens hestene på Leangen i går hadde 270 meter til mål når oppløpsklokken klang har tethesten kun 150 meter igjen å springe i Drammen. Disse forhold gjør at det er veldig vanskelig for hestene bak i køen å nå frem til fremskutte plasseringer, og startsiden er ekstra viktig nettopp i Drammen.

Etter en kort og sterk kuldeperiode er det nå mildvær på Østlandet. Det betyr trøbbel for endel baner som blir veldig tunge. I Drammen har man tatt konsekvensen av tidligere dårlige erfaringer når banen blir tung. Da kan ofte startbilen ikke kjøre i banen med det kjedelige resultat at autostartløpene må gå med linjestart - en startmetode som mange hester ikke takler og spillerne blir satt sjakk matt. Derfor skriver banens dyktige sportssjef omtrent bare ut voltestartsløp vinterstid.

Tar sin tredje strake?
Vi vurderte aldri å gardere 5 Incanto November i den fjerde avdelingen. Etter å ha skuffet i flere starter har importhesten til Per Oleg Midtfjeld gjort to meget solide seiersløp på Jarlsberg - begge ganger etter herlige avslutninger fra køplass. Vi er ikke overrasket at det løsnet for 5-åringen siden vi har sett flere av dens meget sterke løp i Sverige. Noen er kanskje bekymret vedrørende kveldens startmetode, men vi kan berolige spillerne med at hesten er meget god også på volte. Vi har sett den tidligere Kolgjini-traveren ta teten fra 20 meter tillegg, og vi frykter ikke noen startgalopp. Viking Kronos-sønnen er muligens aller best med ryggløp, men har også vunnet enkelt fra tet. Vi har veldig god tro på at Incanto innfrir favorittstempelet nesten uansett posisjon underveis - viste dessuten at han taklet tung bane på Momarken 21. oktober.

Kvartett gjør opp
Vi har god tro på at fire hester holder i V5-innledningen. Her vil startsiden avgjøre mye, og den av Drammensspesialist 1 Happy Dun Dee, formtoppede 3 Mack Blitz og 7 Vera Medo som peiler inn teten har selvsagt gode muligheter til å holde helt hjem. Sistnevnte blir i overkant stor favoritt da vi neppe tror hun vinner dette fra dødens - ga seg dessuten fra tet i V65 sist. Selvom motstanden er lettere i kveld spiller vi de tre tetkandidatene samt meget spurtsterke 10 Thai Tabler på samtlige forslag.

Vi spiller system
Vi spiller denne gang et abc-system på det største forslaget, og her er vi rimelig tøffe i valg av utgangshester. Vi satser nemlig på tre hester fra startnummer 5 som er rangert fra 4. til 6. valg. Nå er vi ikke avhengig av at noen av disse vinner da vi også får 5 rette om vinnerne er blant B-hestene, men skulle en av våre utganger innfri lukter vi virkelig på storcashen.

I den andre avdelingen tør vi ikke avskrive noen og helgarderer. 5 Even Bajaz er meget god de dagene det klaffer, og kanskje kan treneren gi 16-prosenteren det rette løpet. 6 Slått Jo har ingen fordel av verken startmetode eller bane og er kraftig overspilt, mens 4 Egil trolig taper for mye fra start selv i feilfri utgave.

I V5-3 blir 7 T.J. Square kjempefavoritt selv første gang ut etter pause, og med det faktum at 13-traveren hater voltestart. Muligens kan mestervolter Hop ordne feilfri avgang, men vi synes 5-åringen blir altfor hardt betrodd. Vår tøffe a-hest blir 7-prosenteren 5 Riverside Queen med Jarlsberg-kollega Høitomt ved spakene. Hoppa var meget god etter pause sist, og landschampionen er ikke kjent for å stå med lua i hånda på startsiden han heller.

I V5-finalen har hester med under 100 startpoeng 20 meter forsprang noe som betyr at endel strekhestene har meget fine betingelser.
5 A.B . Eldin er uansett ingen dårlig hest, og dersom Thor Borg skulle få overta teten tidlig kan Elding-sønnen meget vel holde unna - streket på kun 13 prosent. 10 Fin Fyr og 14 Donello er dog klare plussvarianter som begge har kapasitet til å runde til seier, og som bør på alle bonger.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære bonger på hhv 108 og 432 kroner.

Det store systemforslaget ville kostet 3888 kroner å levere uredusert, men vi har fått innleveringsprisen ned i under 1/3 til mer levelige 1248 kroner.

De fire systembongene har vi fylt ut ferdig her.