Gå til sidens hovedinnhold

Gjør dere klar til fest

Jackpot, 15 millioner kroner til en alenevinner, show med Hugo Langeweg Jr., er ingrediensene i lørdagens V75 på Bjerke.

Vi har en heidundrende flott helg i vente på landets hovedbane Bjerke med Oslo Gand Pix som rosinen i pølsen på søndag, hvor 10 hester av ypperste klasse skal ut å kjempe om en førstepremie på svimlende 1,5 millioner kroner, og favoritt der blir verdensstjernen Maharajah.

OPPDATERT LØRDAG FORMIDDAG:Viktig melding til dere som har kjøpt et av våre kupongforslag eller andeler i våre andelslag til V75-løpene på Bjerke lørdag. Vår hovedbanker 9 Aida Boko ble strøket lørdag formiddag ca kl 10.45. Dessverre var en rekke av våre andelslag også levert på dette tidspunkt. Vi kan dessverre intet gjøre og må bare beklage det inntrufne.

To norske hester har fått plass i årets utgave, men det blir tøft for duoen Viking Frecel og Mr. X.F. Royal med tanke på noe annet enn en mindre premie.

Eksperten har vi lagt ut en mengde med andelslag til helgens løp. De finner du ved å klikke på lenken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Før det hele braker løs på søndag, har vi en superspennende V75-omgang å se frem til på lørdag, og det er sportslige perler på løpende bånd det spillende publikum blir presentert på Bjerke. Tradisjonrike løp som Spenters Ærsløp for våre 3-årige kaldblodshester (utenfor V75-rammen i V5-1) og Vinvaras Æresløp for våre beste 4-årige kaldblodshopper med 75 000 kroner til vinneren i de respektive løpene står på plakaten, og i tillegg har vi et superfint langløp for kaldblodshester å se frem til i Akershus Traktors løp med 100 000 kroner til den som klatrer øverst på pallen, å se frem til i V75-finalen.

En mann å se opp for på disse stevnene i hovedstaden er Hugo Langeweg Jr., og vi tror nederlenderen forsyner seg grovt på lørdag. I 2011 vant han med Aida Boko på lørdag, og på søndag blendet han publikum ved å vinne med Global Money på råsterke 12.3 over 2100 meter (den hesten hadde nesten ikke penger på seg). Langeweg har vunnet Oslo GP med Russel November tidligere, og vi tror han kommer med skumle hensikter på lørdag. Det er jackpot i lørdagens V75-omgang med 3.5 millioner kroner ekstra i syverpotten, og da er det selvsagt ekstra interessant å gå til lukene!

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Trolig klart bedre enn sitt grunnlag
Ja, i et flott varmblodsløp som innleder denne V75-rebusen er vi ikke det minste i tvil om at 9 Jesse Kievitshof er klart bedre enn det grunnlaget han står bokført med pr. dags. dato, og når 5-åringen kommer ut med strålende treningsrapporter i ryggen i ny regi (trolig forbedret), ja så løper vi til lukene på tredjevalget i spillet.

Han dukker nå opp i regi Hugo Langeweg Jr., og han melder om at hesten i hvert fall går 14.0 full vei. Det er nok for oss, og vi tror han legger dette feltet på rygg til slutt. Tap In-sønnen ble matchet mot de beste i årgangen i fjor i Tyskland, og i den siste starten ble han tredje på 15.9 full vei bak svært gode Chao Dai.

Det er ikke alt for mye penger å kjøre om i Tyskland, og hvis vi ser til Sverige hvor det stadig dukker opp hester i fra den kanten som rader opp seiere, er vi ganske sikre på at dette er en hest som kommer til å bite godt i fra seg på lørdag. Han gikk 15.1 full vei på langsomme Wolwega tredje sist, og det er sterkt.

Vår rangering V75-1/V5-3: A: 9 B: 5-4-8-1-3 C: 11-7-10-6-2-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Tar revansje nå?
Vi hadde som kjent bankerspilt Hugo Langeweg også i V65-6 med 9 Aida Boko. Kl 10.45 lørdag formiddag ble denne strøket, og da endrer vi vår banker til 6 Broadway Legs i det samme løpet. Fungerte ikke som best sist i blytunge omgivelser på Åby. Testet den såkalte amerikanervognen for første gang da, men det fungerte ikke. I dag er det tilbake til vanlig utrustning igjen og det varsles offensivt opplegg. Med Aida Boko borte og 1 Onion F.H. i usikker form, er det klar fordel Broadway Legs her og da spiller vi denne som vår andre V75-banker lørdag.
Vår rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 6 B: 1-7-12-8 C: 5-11-2-4-3-10

HTML EMBED

V75-2/V5-4, 1609 meter autostart
Vi tror tre hester gjør opp om den gjeveste sjekken i dette sprintløpet for varmblodshester i V75-2, og etter triumfen på 13.4 full vei i den siste starten, er det ikke mulig å ikke sette 7 Photo Va Bene fremst. Det trillet lett på Biri den dagen, men å vinne i fra "dødens" på den måten han gjorde, var sterkt.

Vi bankerspiller på lillebongen, men all den tid det er snakk om en kjapp sprint og det faktum at han står litt kinkig til, gjør sitt til at vi sikrer oss med et par garderinger på våre to største spilleforslag. Vi synes 1 K.L.M. Buymethemoon var svak i årsdebuten, men løp i kroppen etter lang pause kan ha gjort veldig godt.

5-åringen ga seg enkelt i fra tet sist (femte på 16.7 over 2680 meter), men kapasiteten er udiskutabel. Han gikk solide 12.5 full vei i et løp på Solvalla i fjor, og Pine Chip-sønnen kan fort lede rundt om. En voldsomt god vinner på13.7 over aktuell distanse var 10 View Love sist, og han kan meget vel vinne igjen.

Det blir optimal balanse med skoløs rundt om som gjelder for 5-åringen på lørdag, og han kan profitere på tøff kjøring innledningsvis i dette løpet. På videre garderinger skal 2 X. Factor (trolig forbedret med løp i kroppen), 8 Rocky Dun Dee (spennende comeback) og 12 Redneck (god i to seiersløp), alle være aktuelle.

Vår rangering V75-2/V5-4: A: 7 B: 1-10 C: 8-2-12-5-6-4-11-9

Annonse: Øivind Grøstad kan historien og byr på et eventyrlig drag i V75-3 på Bjerke lørdag.

V75-3/V5-5, 2140 meter voltestart
Et flott hoppeløp for 4-årige kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser venter oss i Vinvaras Æresløp med 75 000 kroner til vinneren i V75-3, og i denne typen løp kan det som kjent skje litt av hvert. Vi garderer sålede bredt, men når 11 Lidå Ø.K. blir utsyrt med Jomar Blekkan, må vi sette henne først.

Hun blir da med respekt å melde kraftig kuskeforsterket, og 4-årshoppa gikk et strålende løp til sølv på 28.1 full vei sist. Et strålende løp var 15 Arien i ferd med å gå før en ny galopp felte henne i den siste svingen sist, og selv om det aldri er lett å hente 60 meter tillegg, er hun alt for lite spilt med sine usle 5 % på lørdag!

En god vinner i den siste starten på 30.6 full vei var 4 Solberg Jela, men vi er litt skeptiske til henne i dag. Hun er litt skjev og vanskelig å kjøre, og vi tror ikke hun får tet i dag, som sist. Da blir det straks verre, og hun står 20 meter tøffere inne i løpet kontra hester som 6 Motveit Mai og 11 Lidå Ø.K. som hun møtte sist.

En svært spennende start etter litt pause gjør 1 Lome Oda, og treningsrapportene er gode. Vi ser ikke helt bort i fra at hun leder rundt om, og da snakker vi om en 10-prosenter i spillet. I rivende utvikling er 7 Rappfaksa (vant på 29.1 full vei sist), mens 12 Mia Mollyn varslet form sist ved å bli toer på fine 27.6 full vei.

Vår rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 15-4-1-7-12 C: 6-2-8-9-13-10-14-5-3

V75-4/V4-1, 2100 meter autostart
Vi synes vinnerkandidatene er veldig mange i dette varmblodsløpet i V75-4, men vi må gå tynt i noen løp. Da velger vi oss dette løpet, og da står vi på duoen 5 Whata Buz og 6 Ringo Mosebø. Førstnevnte var tilbake som en vinner på 15.6 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter pause har gjort godt.

Hamre-traveren fremsto i en langt mer harmonisk utgave etter å ha blitt kastert forut for den siste starten, og 4-åringen har alt for lite penger på seg i forhold til faktisk kapasitet. Sistnevnte kommer fra Danmark med et godt rykte, og ved triumfen på 16.9 over 2920 meter sist, holdt han unna for Laughing Stock.

Bra det, og han skal trolig regnes med en solid vinnersjanse (han har tidligere vunnet på 14.5 full vei). En svært spennende start i regi Øystein Tjomsland gjør 8 Moneyline Volo, og vi forventer at 5-åringen som vant på fine 15.4 full vei sist, er kraftig forbedret (stort sett blitt "pusset" hos Tholfsen tidligere).

Etter å ha imponert voldsomt ved triumfen på 16.1 full vei i vinter har 4 Selmas Classic rotet seg vekk på galopper to ganger på rad, men vi tror det bare er noen små justeringer som skal til for at 4-åringen er på rett spor. Det kan ligge an til tet på lørdag, og da synes vi han bør vurderes på gardering (7-prosenter).

Vår rangering V75-4/V4-1: A: 5-6 B: 8-4 C: 1-9-2-12-11-10-7-3

Annonse: Grø hadde 13.1/1000 meter på denne nylig. Blir likevel ikke rørt i V75-5. Lørdagens beste jackpotspill?

V75-5/V4-2, 2100 meter autostart
De stallansatte skal i aksjon i dette varmblodsløpet i V75-5, og vi støter her på en av dagens største favoritter i form av 2 Perfect Tabac. Vi kan dog ikke gå god for et bankerspill på 5-åringen, og vi tror det er snakk om en favoritt i fare. Han har vunnet to strake triumfer, men vi tror den tredje strake kan sitte langt inne.

Alt ble dønn riktig ved triumfen på 15.7 full vei i den nest siste starten, og sist var det grisebillig i mot ved seieren på 15.2 over en sprint. Det er klart tøffere i mot nå, og kusk Morten A. Pedersen har kun vunnet et løp så langt i år. Da må vi gardere, og spennende på kryssene med sine lusne 7 % er 1 Royal Chocolate.

Han har stått ille til i lang tid, og nå står han endelig riktig til. Han opptrer litt variabelt, men innsatsen til fjerde på 16.4 full vei sist var god. Vi synes 6 Global Oracle var klart forbedret sist ved triumfen på fine 16.2 full vei kontra første gangen ut, hvor han ble veldig skjev til slutt, og 4-åringen er en vinnerkandidat.

Klart forbedret med løp i kroppen etter veldig lang pause er trolig 11 Balanced Budget (tredje på 15.8 full vei sist), og det er ikke utenkelig at 3-åringen er bedre med et løp i rygger (tet sist). En spennende start i regi Frode Hamre gjør 10 Clint Greenwood, mens 4 Arthurian Hanover fra samme stall også krysses tidlig.

Vår rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 1-6-11-10-4 C: 8-9-5-7-3-12

V75-7/V4-4/DD-2, 3140 meter voltestart
Et herlig langløp i Akershus Traktors løp med 100 000 kroner til vinneren avslutter denne V75-rebusen, og vi synes løpet ser litt åpent ut på forhånd. Vi heiser dog opp fire hester, og etter en imponerende triumf på fine 24.7 full vei i debuten for Lars O. Romtveit, må vi nesten sette 2 Solvang Balder fremst.

Det er dog klart tøffere i mot kontra sist denne gangen, og historien forteller oss at dette løpet som regel blir vunnet av hester i fra hhv 40 og 60 meter tillegg. Da er han således litt overspilt med sine 68 %, og vi garderer. Absolutt toppform er det på 4 Doktor Jaros, og han går ikke av veien for den lange distansen i dag.

Det er trolig sterkt stigende form på 13 Fetter`n T.G. med et par løp i kroppen etter litt pause, og han har vunnet tilsvarende løp tidligere. Vi synes 11 Spydermann Ø.K. er svært spennende på kryssene med sine usle 7 %, og 6-åringen (sterk som få) begynner å nærme seg tiden han fant toppformen i fjor.

Øksnevad-traveren gikk et solid løp til tredje på 25.5 full vei i den siste starten, og Vidar Hop opp i sulkyen på lørdag er spennende nok (han har vunnet flere løp med ham tidligere). På videre garderinger er 5 Briskeby Rauen, 6 Røyns Skatt, 7 Art Kjarvald, 12 Alm Taragon og 15 Tuxi Titan alle aktuelle, i dette åpne løpet.

Vår rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 2 B: 4-13-11 C: 5-12-15-7-6-8-14-5-9-10-1

V5-1, 2140 meter voltestart
Tradisjonsrike Spenters Æresløp for 3-årige kaldblodshester med 75 000 kroner til vinneren innleder denne V5-rebusen, og vi finner tre vinnerkandidater. En voldsomt imponerende vinner på sterke 30.1 full vei i debuten var 7 Art Vinterfari, og med en tilsvarende innsats på lørdag bli han slett ikke lett å slå.

Han avsluttet 27.5 siste tusen sist, og det så ikke ut til å koste stort. Vi bankerspiller på lillebongen, men all den tid det er snakk om en urutinert 3-åring, sikrer vi oss med et par garderinger på våre to største spilleforslag. Vi synes 5 Tin Balder har sett veldig fin ut i to strake seiersløp, og han kan vinne igjen.

Triumfen på fine 31.3 full vei i ufyselig vær på Sørlandet i den siste starten var av den overlegne sorten, og vi tror han har mye å gå på. Vi ble mektig imponert av 1 Bleke Huldra ved tredjeplassen på 31.4 full vei i den siste starten (slo på en galopp i den siste svingen), og vi tror hun kan bli vond å fange i fra tet.

Vår rangering V5-1: A: 7 B: 5-1 C: 9-8-4-2-3-6-10

V5-2, 2100 meter autostart
DNT`s auksjonsløp for 3-årige varmblodshester venter oss i den andre avdelingen i V5-spillet, og vi finner seks vinnerkandidater. Vunnet sportrekningen har 3 Schocking Icon gjort, og da må vi sette ham fremst. Han gikk et flott løp til tredje på 15.8 full vei sist, og han utvikler seg stadig.

Et strålende løp etter galopp i den første svingen gikk 4 Thai Quicsilver til femte på 16.4 full vei i det samme løpet som favoritten i den siste starten, og Hamre-traveren skal være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Frode Hamre mener 6 Tristar Merci ikke er noe dårligere enn førstnevnte, og det tror vi så gjerne.

Sistnevnte gikk et flott løp til sølv på 17.0 full vei bak gode Mc Steamy i den siste starten, og han virker til å være i rivende utvikling. En flott type er 9 Manley snakk om (vant på 17.1 full vei sist), mens duoen 2 Thai Gucci (svak sist, men kan være forbedret) og 12 Mymanyyouare (god sist, men står ille til), også krysses.

Vår rangering V5-2: A: 3 B: 4-6-9-12-2 C: 8-5-7-11-10-1

Lykke til med alt spill!

Kommentarer til denne saken