Glitrende sport på Øvrevoll 17. mai

(Hesteguiden.com)

Øvrevolls tradisjonsrike stevne på 17. mai holder skyhøy kvalitet i år og det er bare å glede seg.

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen.

Les også analyser til V75-løpene i Gävle 17. mai

Det stunder mot 17. mai med stormskritt, og på lørdag er det tradisjonen tro full fest på Øvrevoll galoppbane med både V65 og V5-spill. I tillegg får vi nordmenn gleden av å være med å spille til Sveriges ordinære V75-omgang på Gävle, all den tid 17. mai faller på en lørdag i år.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Øvrevoll lørdag 17. mai
V65 kl. 15.50
V5 kl. 17.00
DD kl. 17.22

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Det betyr også at den hjemlige V75-omgangen er flyttet til mandag 19. mai. Nettavisen hviler som kjent aldri og har selvsagt tips til begge disse kjøringene på nasjonaldagen, i tillegg til jackpotomgangen i V65-spillet som avvikles i Åmål lørdag kveld.

Øvrevoll-vurderinger av Birger og Morten
Det er uhyre flotte løp på Øvrevoll. I V65-1 møtes fire Derbyvinnere i et felt på syv hester, en ganske sjelden foreteelse. Without Fear er nå favoritt, men det er på dagen to år siden han vant på Øvrevoll. Gikk over ende i svingen både i trening og løp høsten 2012. Derfor velger vi å gardere. Det er årets første løp på gressbanen og årets første hekkeløp, og på mange måter føles det som en ny sesongåpning.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

To bankere
Vi prøver med to bankere i V65-spillet på Øvrevoll 17. mai. 9 Duke Derby i V65-3 blir trolig klar favoritt og bør vinne med fine betingelser. Verst i mot tror vi 3 Hi Finn blir. Et par fine innsatser i Tyskland skal duge et stykke her.

I V65-5/DD-1 setter vi vår lit til 12 Pilgrim. Slo en så god hest som Birkebeinern i fjor høst, og årsdebuten var meget bra. Vant i 2011 Øvrevoll Mile Cup. Har hatt formtall 79 på sitt beste, så nå som tallet er 70 og formen god, tror vi på en frisk sjanse.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Vortex en luring
13 Vortex blir trolig et tredjevalg i V65-6. Bra årsdebut, og utvendig spor tror vi er en fordel. Og er du overtroisk kan vi røpe at spor 13 har vunnet dette løpet fem av de siste åtte årene! Vi dekker bredt, men har Vortex tidlig på Joker-spillet. Og vil du gå tynt, skal han regnes tidlig.