Gå til sidens hovedinnhold

Gnistrende V75-omgang på Bjerke lørdag

Bjerke byr på superhelg med V75 både lørdag og søndag. Lørdag er det finaleløp som gjelder og en vidunderlig flott V75-omgang.

En fenomenal Bjerkehelg står for tur med V75 både lørdag og søndag. Lørdag er det finaleløp og strålende sportslig kvalitet på samtlige V75-løp. Oslo Grand Prix går som vanlig på søndag og da er det også internasjonal V75-omgang på Bjerke. Til tross for at coronarestriksjonene gjør det vanskelig med hester fra utlandet, er det blitt svært mange flotte løp på søndagen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men i denne artikkelen skal det handle om lørdagens V75. Det er finaleløp i de ulike klassene og samtlige V75-løp har således hele 100 000 kr i førstepremie. Flere store favoritter finnes i omgangen, men jeg nøyer meg en banker på de fleste V75-forslagene og den bankeren starter i V75-5.

Jakter sin fjerde strake
Det handler om Lars Magne Søvik-trente 3 Force De Flandre i V75-5. Den franksfødte hoppa måtte innom galoppen i norgesdebuten på Biri for to måneder siden, men reparerte flott til sjette. De tre neste løpene har alle endt med seire og hun har sett strålende ut i sine to siste seiersløp. Står i tredjespor bak bilen lørdag og formsterke Vidar Hop er nok poå tidlig tetjakt. Motstanden er klart overkommelig. 3 Force De Flandre og Vidar Hop blir min V75-banker på Bjerke lørdag i V75-5.
Rangering V75-5/V4-2: 3 B: 4-9 C: 5-1-8-12-10-7-2-11-6

Husk at du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter lørdag kl 13.00.

V75-1/V5-3. Finale Hoppecupen. Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Ingen tvil om at 3 Hauan Mina er en motivert favoritt i V75-1. Den Anders Lundstrøm Wolden-trente hoppa stod med fire strake seire, før hun galopperte seg bort direkte i et monteløp i den siste starten. Imponerte stort i de fire seiersløpene før det, men den siste innsatsen uroer litt, selv om det var monte. Klart førstevalg i V75-1, men ingen banker for meg.

2 Malala blir mitt første garderingskryss. Hun satt bom fast med vinnekrefter nest sist og kom strålende tilbake etter galopp sist. Formen er mye bedre enn raden og årets første seier kan komme lørdag. 11 Valle Gulla galopperte seg bort direkte sist, men har ellers levert en rekke sterke løp den siste tiden. Min outsider. 4 Nelson Andrea har kommet voldsomt tilbake etter en downperiode og har kanskje aldri vært bedre. 6 Briskeby Anna sjokkerte spillerne med seier sist mot sterk motstand og må tas på alvor etter den prestasjonen.

9 Smedtulla har fått dårlig betalt i år til tross for en rekke solide løp. Klaffer det noenlunde underveis og hoppa holder hun seg unna galoppen, kan hun ta hjem dette finaleløpet. Jeg tar henne med på det største V75-forslaget.
V75-1/V5-3: A: 3 B: 2-11-4-6-9 C: 14-1-8-10-7-13-15-5-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2/V5-4 - Finale Grunndivisjonen. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et meget kvalitetsfylt felt denne grunndivisjonsfinalen for norskfødte varmblodshester der flere knallsterke fireåringer møtes.

4 Hubert B.G. gjør sin første start utenfor Bergen travpark, etter å ha imponert voldsomt på Travparken. Står med åtte seire på blott ti starter i karrieren og smalt til med 11.7/1609 meter i sin siste start. Imponerte storveis også nest sist da han moste gode Muscle Dream i et V75-løp. Herman Tvedt tror mye på sin hest lørdag og tror også på tidlig tet.

9 Cicero T.G. har vunnet fem av seks løp i sin karriere og begge løpene i år er vunnet. Gundersen-traveren er en riktig tøffing. Står i bakspor lørdag, men det lukter tempo underveis. Andrevalget. 6 Garth Vader så lekker ut i seiersløpet sist på Jarlsberg der han landet på 13.4/2140 meter. Da kusket Åsbjørn Tengsareid, lørdag er Hans Jørgen Eggen tilbake i sulkyen. Sjettespor er sjanseartet, men hesten er så bra at han skal med på samtlige V75-forslag.

De tre hestene skiller seg ganske klart, men det kan bli tøff kjøring i løpet og derfor tar med 12 Dragonfly på det aller største V75-forslaget. Thai Tanic-sønnen har et iskaldt tolvtespor, men er så bra at han kan vinne dersom det blir villmannskjøring i front.
Rangering V75-2/V5-4: A: 4 B: 9-6-12 C: 10-2-11-5-7-1-3-8

V75-3/V5-5 - Finale Grunncupen. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
I denne finalen er det spor etter grunnlag og hesten med lavest grunnlag har derfor spor en, mens hesten med høyest grunnlag har spor tolv.

Fireårige 12 Balder Odin vant V75-løp på Bergen travpark fra spor tolv nest sist og har etter det tatt en helenkel tetseier i V75 på Biri. Møter ikke avskrekkende motstand i denne finalen og blir ganske klar favoritt for meg. Velkjørende Svein Ove Wassberg vet å disponere sine hester underveis og 12 Balder Odin er en bankerkandidat.

9 Nårje er uten tvil den som står nærmest på kapasitet. Styrken er nok minst like bra på Steinseth-traveren, men han er mer ujevn i prestasjonene. Gjorde et voldsomt seiersløp sist på Bjerke, men støter på tøffere motstand i denne finalen. 8 Spang Ole radet opp seire i fjor høst og i vinter, men har ikke vært like imponerende i det siste. Viste dog fremgang sist og selv fra åttendespor, kan Vidar Hop sitte tidlig foran her. Tredjevalget. Jeg tar også med meg speedige 10 Ramstad Kristian på de fleste V75-forslagene. Skulle det klaffe optimalt, kan hesten ta sin andre strake seier. De fire hestene gjør normalt opp om seieren i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 12 B: 9-8-10 C: 5-7-1-3-2-11-4-6

V75-4/V4-1 - Finale. Bronsedivisjonen. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Tre hester skiller seg litt ut i denne bronsedivisjonsfinalen. Til tross for at 7 Z. Boko gikk i veggen i sitt siste løp på Solvalla, gjør spillerne hesten til stor favoritt i dette finaleløpet. Hesten har lekt med konkurrentene i tre strake seiersløp i V75, før han ble toer på Åby nest sist og fikk det sist på Solvalla. Motivert favoritt ja, men ingen banker for meg med tanke på innsatsen sist.

Tøffingen 3 Tayno Destrier med årets første seier da han regelrett knakk ledende Frick fra dødens i V75-1 på Jarlsberg for en måned siden. Da kusket Kai Johansen, lørdag setter friskusen Per Ivar Bendiksen seg opp igjen. Det største motbudet til den store favoritten. 9 Frick har vist superform i hele år. Måtte riktignok gi tapt for Tayno Destrier sist, men gjorde uansett et meget sterkt løp. Bakspor lørdag, men niendespor er slett ikke det verste.

4 Easy Winner var kun lengden bak Tayno Destrier og Frick i V75-løpet på Jarlsberg sist. Hamre-traveren har holdt solid form i evigheter. Skulle et par av favorittene underprestere lørdag, kan Easy Winner vinne. Jeg tar ham med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-4/V4-1: A: 7 B: 3-9-4 C: 8-5-10-1-2-11-12-6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V4-3/DD-1 - Finale Sølvdivisjonen. Varmblods. 2100 meter autostart.
1 Sam The Man innledet 2021 med fire strake seire, før han måtte nøye seg med andre bak Alpha Scarlett R.R. på Bjerke nest sist. Da satt hesten i lederryggen underveis og ble sittende bom fast med vinnerkrefter over mål. Elise Kristinee Holt valgte å starte med sin hest under Solvalla-helgen for to uker siden. Da ble alt feil med dødens i steintøft tempo, men hesten holdt koken bra. Lørdag er det førstespor bak bilen meget startraske 1 Sam The Man må ha svært gode vinnersjanser i dette løpet. Jeg bankerspiller 1 Sam The Man på de to minste V75-forslagene og i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Jeg velger dog å doble de større V75-forslagene med 4 Dream Builder. Vallaken har sett lysende ut i sine to første løp i Hamre-regi og var helt nede på 11.4/1609 meter i seiersløpet sist på Biri. 2100 meter er ikke noe minus for denne tøffingen og fra et flott fjerdespor bak bilen, synes jeg Dream Builder er det klare motbudet til den store favoritten.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 1 B: 4 C: 5-8-7-12-3-2-10-9-11-6

V75-7/V4-4/DD-2 - Finale Kaldblodscupen. 2100 meter autostart.
Fem hester får plass på de fleste av mine V75-forslag i V75-7, men ingen tvil om at Arnt-Sverre Røren og hans 12 Vetle Petter er en motivert favoritt. Hesten har vært fenomenalt bra i det siste og vunnet tre av sine fire siste løp. Er helt uøm for posisjoner underveis og tåler å gjøre mye selv.

Også 4 Kolbu Kæsj har hevet seg mye de siste månedene. Var rett og slett brenngod i seiersløpet sist på Jarlsberg og Kolbu Kæsj har vunnet finaleløp før. Ga hele 27 ganger pengene da han vant finalen i grunncupen 19. desember i fjor. 10 Frier Birk vant åtte løp i fjor, men er uten seier på seks løp i år. Det er svært gode rapporter på hesten før lørdagens finale. Tredjevalget. 1 Mellem Tyr abonnerer åpenbart på førstespor bak bilen. For fjerde start på rad har femåringen trukket førstespor. Ble sittende bom fast sist og selv om hesten har klart minst penger på konto, tar jeg ham med på samtlige V75-forslag.

11 Professor Ø.K. har galoppert seg bort i tre av fire starter i år, men den ene gangen han holdt seg på beina, ble det seier. Djøseland-traveren står bra inne på pengene i denne finalen og blir min femte og siste hest på V75-forslagene i V75-7.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 12 B: 4-10-1-11 C: 5-2-9-8-7-6-3