Gnistrende V75-omgang på Momarken


Garli Moe Garlin er en herlig traver, som har fine vinnersjanser på Momarken. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Garli Moe Garlin er en herlig traver, som har fine vinnersjanser på Momarken. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Torsdagens V75-omgang er spillemessig svært spennende. Vi har funnet frem til to bankere!

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips Premier League: Oppturen fortsetter for Southampton
V4/V5 Leangen: Romjulslunsj på Leangen
V4-lunsj Sverige: Vi jakter ny opptur i V4-spillet
Eurojackpot: Du kan vinne 188 millioner kroner i romjula
Quiz: Vinn billetter til Raw Air

Det er liten tvil om at det er V75-kjøringen på Momarken som er dagens store høydepunkt. Bongene skal være inne før 19:30, og vi gleder oss stort. Ved siden av dette, så kan man delta i et V4-spill fra Eskilstuna, med frist 12:20. Rett etterpå er det V5-lunsj fra Leangen. Her er vår faste mann på Leangen, Kurt Rune Leirvåg ansvarlig. Bongene til Leangen må være inne før 13:40. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Lerum med sterke V4-bonger til Umåker - Kr.960 ble til Kr.16 938!
Undertegnedes V4-bonger til Umåker 25. desember satt MEGET BRA, og det ble kling i kassen for flere av dem som tok rygg. Bongen på Kr.960 satt nemlig som spikret, og betalte ut flotte Kr.16 938,-. Mye av nøkkelen lå i DOBBELTBANKEREN I V4-2 hvor 6,4%eren Satelite L.A. var med på kun to hester. På Eksperten ble det fullklaff for fem bonger, og disse kostet fra Kr.960 til Kr.1 152,-. Vi gratulerer de som tok rygg.

Lerum med supertreff i V4-spillet til Kalmar - Kr.960 ble til Kr.11 228!
Det ble ikke helt lettløst i lunsjomgang til Kalmar 17. desember, men undertegnedes største V4-bong satt som et skudd. Det var ekstra spennende før den siste avdelingen da vi fakta satt igjen med samtlige tolv hester. Når supersjokket Gullabo Däck Bling slo til, ja, da kunne de som leverte bongen på Kr.960 heve enormt fine Kr.11 228,-.

Før V75-omgangen på Bjerke tar til, skal det kjøres to V4-løp. V4-frist er 18:38. Litt om V4-1 og V4-2 finner du her: 

V4-1: Dette er et vidåpent løp, der jeg anbefaler bred gardering. Jeg spiller alle på samtlige forslag. 2 Sands Terna kan være en favoritt, for den var fin da den vant forrige helg. Hoppa vil dog aldri bli en vinnermaskin.

V4-2: Her kommer jeg til å bankerspille. Det er en vrien V4-omgang, og jeg vil ta en sjanse i den andre avdelingen. 8 Let's Go Tooma blir min banker. Det er ingen tvil om at Paw Mahony sin hest er en av de bedre i dette feltet. Nå har hesten fått to løp i kroppen etter en pause, og spurten på Momarken sist til andreplassen bak Antibes Decoy var svært fin. Jeg likte og hesten nest sist på Åby mot gode hester. I dette løpet så vil 3 Sycamore Broline bli klar favoritt, men jeg mener denne stadig blir overspilt. På verdi er det uten tvil 8 Let's Go Tooma som er spillet her. All in!

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Det er ingen enkel V75-omgang som venter oss fra Momarken. Det tok lang tid før bankervalget ble tatt. 

Sjekk ut våres V75-analyser her: 

V75-7/ V5-5/ DD-2: Vi sparer vår beste banker til den siste avdelingen. Og hesten jeg snakker om er altså 7 Garli Moe Garlin

Undertegnede har tenkt mye på hvordan dette løpet vil gå for seg. 6 Torpa Nicklas vil blåse til tet, mens 7 Garli Moe Garlin vil overta tidlig. Det er nesten helt sikkert at det blir slik. 13 Odd Herakles er hesten jeg har tenkt mye på. Hvordan løp får denne fra dagens spor - på en sprint? Odd Herakles er svært hurtig i volten. Jeg har sjekket hesten opp, og han har imponert. Men foran han i dagens løp står hestene 8-11 i første rekke. Disse fire vil gjøre at hesten trolig ikke vil være så raskt opptil de raskeste på strek. Dermed så tror jeg at det fortsatt skiller, minst, tyve meter  mellom 7 Garli Moe Garlin og 13 Odd Herakles ut av den første svingen. Han vil trolig ikke være i stand til å hente inn noe av tillegget før de siste 500 metrene. Og da skal det være for langt frem til Garli. 

Da skal vinnersjansene for 7 Garli Moe Garlin være svært gode. Hesten er i meget fin form for tiden, og jeg er inne på at han kan sprinte veldig fort her. Inntrykket på Tor-Martin Moe sin traver ned oppløpet sist var akkurat slikt man ønsker å se. Han fløy fra konkurrentene, og det var mye krefter spart. Jeg tror hardt på tet og slutt for hesten, og mener dette dreier seg om dagens beste banker. 

Jeg går og all in på hesten i V5 og DD-spillet.
Rangering V75-7: A: 7 B: 13 B/C: 9-4-11-10-12-6 C: 2-3-5-1-14-15-8 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V76-6/ V5-4/ DD-1:
Vi ladder fra start i kveld, og mener at de beste bankerne kommer tilslutt. 11 Monfalcone blir dagens nest beste banker for meg. Det er bare på det aller største forslaget jeg tar med en hest i mot, og det er 12 Jet Voice. Sistnevnte kan få et fint løp i ryggen på 11 Monfalcone. 

11 Monfalcone. Wow! For en enorm form denne hesten innehar. Jeg satt å måpte da jeg så de siste innsatsene til hesten. Dette er ingen bløff. Nest sist satt han innestengt for lenge, men da åpningen kom skøyt han til. Farten han hadde over mål var uten tvil den største, og inntrykket var femstjerners. Nå sist var det tidlig tet, og derfra hadde Tom Horpestad full kontroll med sin traver. Nok en gang gikk han med full fart over mål. Det er noe med inntrykket på hesten for tiden, det er meget fint. Det oser rett og slett form av han. Dagens spor er naturligvis ikke det beste. Men la oss gå litt gjennom det her. 

1 Ultimo Tango blir overflydd, mens 2 Annie`s Boy ikke er rask nok til å holde ute de raskeste. 3 King Royal vil ha innvendig posisjon underveis. 4 Seek And Destroy, 5 Rawindski og 6 American Cheque er alle raske, og vil kjøre om teten. Jeg tror mest på at 4 tar tet, og slipper til 5. 6 må da trolig trekke dødens. 7 Windy Ammik og 8 Let's Take a Selfie er hyggelige, men må nok ta opp og gå ned bakerst. Da er, forhåpentligvis, både 7 og 8 bak 11 Monfalcone etter 100 meter. 9 Divided By Zero vil og ha et innvendig løp, og det er vel sannsynlig at også 10 Hades Håleryd søker seg inn til planken? Da ser jeg for meg at det kun er 2 Annie`s Boy og 6 American Cheque som sitter foran 11 Monfalcone i andrespor. Fra tredje utvendig er vinnersjansene svært gode for Horpestad-traveren. Skulle det blir fjerde utvendig, tror jeg og på hyggelig vinnersjanser. Ingen av hestene i fremste rekke har vist noe særlig toppform for tiden, og dette bør Monfalcone spurte ned. All in på tre av fire bonger, og dagens nest beste banker dette. 

På den største bongen tar jeg og med 12 Jet Voice. Denne kan få et veldig fint løp i ryggen på Manfalcone via sporene. 
Rangering V76-6: A: 11 B: 12 C: 1-6-2-5-7-3-9-4-8-10

I DD-spillet tester jeg en rekke. 11 mot 7.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-1/ V4-3 - Varmblodshester. 2640 meter voltestart.
Startside: Det står en hest på strek, og 1 Balotelli tar naturligvis tet ut fra start. På tyve meter tillegg så har 8 Magic Tile fått et meget fint spor. Høitomt vil trolig sende hesten fremover, og kan være tidlig å finne i tet. 4 Kasper T.T er og hyggelig i volten, men her må det kjøres litt på sikkerhet. 

4 Kasper T.T. Torsdags morgen er denne hesten en 7-prosenter. Dette er for lite, og vel så det. I travet har spillerne en tendens til å glemme gode prestasjoner. Kasper T.T var ikke som best sist, da han var balansert feil. Glem det løpet. Gangen før var 4-åringen god toer på Leangen. Han ble spurtet ned av The Last Ticket, men det er ingen skam. Løpet Revenue-sønnen gjør femte sist på Bjerke, i Per Ulvens minneløp, var enormt sterkt. Da var distansen 500 meter lengre enn dagens løp. Kasper T.T måtte trave store deler av løpet i dødens, men var, til tross for tøff motstand, allikevel en vinner. Så god kan denne være. I dag er det ny kusk i Tom Erik Solberg. Dette synes jeg er spennende. I dag er det tilbake til vanlig balanse, og da skal hingsten fungere bedre. På rundt ti prosent er hesten veldig spillbar. Rankes først!

Fra tyve meter tillegg kommer det ut gode hester. Både 11 Handsome Hank, 14 L'amour Bonanza og 15 Phantasm Soa skal med på alle forslag. De to førstnevnte har tyve meter tillegg på Kasper T.T, mens sistnevnte har 40 meter. Phantasm Soa spurtet solid sist, men har en tøff oppgave foran seg i dag. Det må klaffe for at han skal vinne. Handsome Hank er i sitt livs form, men skal tross alt hente tyve meter på vår favoritt. Er han god nok til det? Kan være -  men ingen bankerkandidat for meg. 

Jeg står på disse fire hestene i innledningen. 
Rangering V75-1: A: 4 B: 11-15-14 B/C: 8-6 C: 10-12-7-9-2-5-1-3-13

V75-2/ V4-4 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Startside:
Seks hester står på strek i volten. Med en gang tror jeg teten står mellom 2 Tusse Gutt b 3 Aasvind. Førstnevnte virker usikker, og derfor er det nok 3 som er i tet tidlig. 5 Maxey Melanin og 6 Odins Zamurai er begge usikre, og må kjøres på sikkerhet rundt den første svingen. 

14 Tangen Frikk. På kapasitet er det ingen som rører denne i et løp som dette, og jeg var en stund inne på om det kunne være en banker. Inntrykket sist på Forus skremmer meg såpass at jeg kan ikke gå all in på Tangen Frikk. Han slet med travet i store deler av løpet, og galoppen som kom rett før den siste svingen var forventet. Tangen Frikk hadde og til tider problemer med travet i Bergen nest sist. Dette er ikke helt heldig. Mørtvedt Jerkeld-sønnen har jo en svært fin kapasitet, noe han viste både tredje sist på Momarken og nest sist i Bergen. Tredje sist vant 4-åringen med halve oppløpet. Nest sist i Bergen var Tangen Frikk overlegen i V75. Galoppen ligger på lur, og inntrykket sist var ikke veldig bra. Jeg må prøve i mot favoritten.

Mitt objekt blir 9 Rokne Bliss. Moe Svarten-datteren har hittil i karrieren vist tegn på veldig fin kapasitet. Litt galopper og rett og slett mangel på rutine gjorde at utviklingen gikk noe tregt. Nå synes jeg dog hesten har noe ordentlig bra på gang. Innsatsen til tredjeplassen sist var meget sterk bak Vital Vinter og Reime Kongen. 11 Vital Vinter, som 9 Rokne Bliss møtte sist, kommer ut i dette løpet. Sist startet disse to på lik distanse, og i mål skilte det lite. I dag står Rokne Bliss tyve meter foran, og er torsdags morgen ti ganger så lite spilt som Vital Vinter. Det er veldig feil. Andreas Opheim sin traver har et fint løp her, og utviklingen den siste tiden har vært meget positiv. Magnus Teien Gundersen kusker, og vi tror hesten kan overraske. Passes!

Det samme skal og 3 Aasvind. Hesten til Geir Flaaten blir bedre for hver eneste start. Hingsten gjorde det meget sterkt på Klosterskogen sist, og sitter trolig foran underveis i dag. Gjør han karrierebeste i dag, så kan det bli seier. En av fler. En av fler er og 5 Maxey Melanin. Denne hesten har høy kapasitet, og galopperte i oppløpsduell med 3 Aasvind sist. Maxey Melanin trives med kusk Joakim Hansen. I Drammen tidligere i år galopperte ekvipasjen bort en overlegen seier. Hesten har kapasitet, men er noe vanskelig. 

Ved siden av dette får og 6 Odins Zamurai, 7 Mjølner Marius, 11 Vital Vinter og 12 Ard plass på alt av spill. Det vil si at jeg spiller åtte hester på alle forslag.  
Rangering V75-2: A: 9-14 B: 3-5-11-7-12-6 C: 4-15-10-2-1-14

V75-3/ V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Startside:
Det er liten tvil om at 1 Southwind Gizzel forsvarer sporet her. Danskegjestene 2 Tourmalet og 5 Caroline K er begge raske, men ingen kan hente en lengde på 1. Favoritten 3 Amarone Classic blander seg neppe inn i noe tetkamp her. 

1 Southwind Gizzel. Tet og slutt? Det er fine muligheter for det. Til tross for dagens betingelser så er dette ingen banker. Hoppa er ikke bedre enn visst tidligere. Hun er ikke blant de tøffeste oppunder mål på dagens distanse, men har vunnet på 2100 meter tidligere. Jeg må si hun har imponert meg i sine siste starter. Muscle Hill-datteren var knallgod fra dødens på Bjerke femte sist i et V75-løp som Always So Easy vant. Dette var det beste løpet Southwind Gizzel har gjort i karrieren. Tredje sist ble det en enkel seier fra tet på sprintdistanse. Nest sist ble det tap - fra tet - på dagens distanse. Her skal det poengteres at tempo var veldig høyt underveis, og det var ingen skam å bli tatt ned meget god Xante. I Bergen for to måneder siden, som var hesten sitt siste løp, gjør hun det sterkt til andreplassen. Dessverre bremset hun opp rett før mål. Har hun en slik dag som hun hadde femte sist i dag, så er det snakk om en vinner. Mitt førstevalg. 

3 Amarone Classic skal på alle forslag i dag, men jeg kommer ikke til å bankerspille hesten fra Malmin/ Anderssen-stallen. På de siste fire løpene så har hesten tjent 230 000. Det er det doble av grunnlaget hun har i øyeblikket. Pengene har kommet fort og det er alltid spennende å se hvordan hestene reagerer på det. Amarone har gjort det svært godt, og de to siste gangene har hun vunnet veldig enkelt. Vi skal og huske på at hesten tapte på målfoto mot derbyvinneren Gretzky Boko og meget gode A Brave Heart på Sørlandet fjerde sist. Hun må med på alle bonger. 

Disse to hestene tror jeg rekker et godt stykke, og det er fort snakk om tet og dødens underveis dette. På de to største bongene tar jeg dog med 7 In Håleryd. Får Wallevik-traveren et løp i rygg i det lengste er hun giftig. 
Rangering V75-3: A: 1-3 B: 7 C: 10-6-8-5-2-4-9-11-12

V75-4/ V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Startside: 1 Leonardo Di'Vici
har vist veldig fin starthurtighet på Leangen. To ganger har han hatt dagens spor, og første gang forsvarte han sporet. Mens nå sist slo han på en kort galopp, etter at tetkampen egentlig var avgjort til fordel Leonardo Di'Vici. Det er ingen raketter i mot her, men det er først og fremst 6 Hercules Boko i mot. Denne blåste enkelt til tet tredje sist, og var nære på å forsvare innersporet sist. Jeg tror faktisk at hesten kan ta seg til tet tidlig her. 1 er da i rygg leder. 

8 State of Indiana tror jeg skal være et meget godt objekt i den fjerde avdelingen. Hesten har ikke møtt på så tøff motstand som dagens tidligere, men så tøft er det på ingen måte i dag. Og denne hesten er veldig god. I dag er det Dag Sveinung Dalen som kusker og dette er naturligvis et stort pluss. Hoppa var strålende til seier på Bjerke nest sist. Hun leverte en solid langspurt. Nå sist galopperer 4-åringen helt umotivert på siste langside. Dette tapte hesten tyve meter på. I mål var hoppa to lengder bak vinneren til andreplassen. Over mål sist så var det heller ikke i nærheten av å være tomt for krefter. En ordentlig god hest dette, og om Dalen gir Mina Amundsen sin traver et fint løp tror jeg sjansene for seier er hyggelige. 

Danskegjestene 7 Aida Boy og 10 Cadillac Shadow drar på seg mye spill i dette løpet. Helt enig i dette er jeg ikke. 7 Aida Boy har talent, og kan bli veldig god. Innsatsen sist til seier på Jarlsberg var ikke all verden. Han måtte helt i kjelleren for å vinne, og det var ikke noe spart over mål. Syvendespor er heller ikke det beste. 10 Cadillac Shadow er en hyggelig traver, men ingen blåser. Danskene blir i overkant mye spilt her. Trønderhesten 1 Leonardo Di'Vici får et fint løp herfra, og har vært flink på hjemmebane. Jeg er spent på hva hesten kan utrette her i dag. 6 Hercules Boko blir siste hesten jeg tar på bongene. Han hang hyggelig med fra rygg leder sist, men kan få tet her i dag og det ryktes om at hesten skal ha amerikanervogn på i dag. Vant med den tredje sist. 
Rangering V75-4: A: 8 B: 1-7-6-10 C: 3-2-11-9-5-4

V75-5/ V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Startside: 3 Global Tess
har flere ganger vært på norgesbesøk. Hun har vist tegn på veldig fin hurtighet. Utifra hva jeg har sett av henne, så tror jeg hun holder ute 4 Lightning. Da har 3 Global Tess meget fine tetmuligheter her, for 1 Encore Un Sisu og 2 Isabelle Boko skal ikke makte å holde henne ute fra start. 

3 Global Tess. Hoppa er torsdags morgen spilt på utrolige fem prosent! Det er helt feil. Hun er mer enn god nok til å vinne dette løpet. De tre siste løpene, i raden, ser ikke som best ut. Tredje sist og nest sist galopperer hun seg bort. Glem det. Nå sist satt hun helt sist da det gjenstod 500 meter, og maktet ikke å hente noe på hestene foran. Det ble litt feil, men hesten var heller ikke god for dagen. I dag er det helt andre betingelser, og jeg tror hun trives best foran i feltet. Dream Vacation-datteren blir i dag kusket av Tom Horpestad. Dette er første gang. Jeg mener det er en veldig spennende ekvipasje, og på fem prosent er det verdi i hesten. Hun kan slå til med en pangprestasjon i dette løpet. Hoppa trives og godt i Norge og på Bjerke. 

6 Elsa C.B trodde jeg ikke var mye til traver for en stund siden, men hoppa har utviklet seg svært fint den siste tiden. Hun ble sterkt treer i et fint V75-løp på Bjerke nest sist. Nå sist vinner Elsa C.B kontrollert fra tet. Viper Lavec er en sterk traver, og denne kunne ikke ta ned Elsa C.B. 6-åringen galopperer lite, og gjør gode løp hele tiden nå. En opplagt strek på kupongen. 2 Isabelle Boko var hyggelig fra tet sist. Seieren ble veldig enkel. Tredje sist gikk hun og et meget sterkt løp til andreplassen. Da gikk hun faktisk i underkant av 12-tallet den siste 500-meteren. Må med på alle bonger. 

Disse tre hestene skiller seg litt ut for meg, og på de to minste bongene står jeg på 2, 3 og 6. Fjerdevalget mitt er 4 Lightning, og denne får plass på de to største forslagene. Skulle den ta seg forbi Global Tess så er vinnersjansene plutselig mye bedre, men jeg sliter med å se det for meg. 
Rangering V75-5: A: 3-6 B: 2 B/C: 4-5 C: 10-1-7-11-8-12-9