Gnistrende vorspiel i Trondheim

Leangen01112014. Izon Rags vinner 3 l¿p V65-2 kusk: Noralf Pallin Br¾kken. Foto: RJ.Auran/hesteguiden.com
Leangen01112014. Izon Rags vinner 3 l¿p V65-2 kusk: Noralf Pallin Br¾kken. Foto: RJ.Auran/hesteguiden.com

Nettavisen har truffet særdeles godt i V5-spillet på Leangen de siste månedene. Lørdag venter nye herlige V5-utfordringer.

Sportspills meny fredag/lørdag:
V75 Leangen: Dobbel sjuerpott med Kolle
V65 Charlottenlund: Kveldsmoro fra Danmark (frist kl 18.25)
Tippekupong: FA-cup med gamle kjente
Odds skiskyting: Schempp jakter fjerde strake

Leangen er altså vertskap for denne ukens V75-omgang der det altså er dobbel sjuerpott og strålende forutsetninger for spillerne. I denne artikkelen skal det dog handle om V5-spillet på Leangen, og det er en meget utfordrende omgang som venter, og det ligger svært gode penger i luften.

Undertegnede har hatt solide treffere på Leangen de senere årene og har et solid kontaktnett i Trøndelag. Her er litt av godbitene de siste månedene, der spesielt V5-spillet har gitt svært gode gevinster:

Mandag 8. desember serverte jeg strålende V65-tips. Det største spilleforslaget på Nettavisen (inn.pris kr 1 470) og tolv andelslag på Eksperten (alle med kostpris 950 kr og oppover) gikk inn med seks rette og ca 20 000 kroner tilbake på hvert av dem. Totalt ble det over 250 000 kroner innspilt den dagen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Mandag 22. desember ble det V5-fest på samme bane. Det minste V5-forslaget (innl.pris kr 168) satt klokkerent og betalte tilbake 3 142 kroner. Mandag 29. desember ble det klaff for de største andelslagene på Eksperten (seks andeler a kr 339 og fire andeler a kr 500) fikk fem rette og sørget for meget pene 10 277 kroner i V5-utbetaling.

Mandag 12. januar ble det påny strålende klaff i V5-spillet. Det mellomste spilleforslaget ( innl.pris kr 448) satt klokkerent og betalte tilbake pene 6 626 kroner. Tirsdag denne uken var det lunsjtrav på Leangen og da ble det igjen herlig klaff i V5. Spilleforslaget på 1980 kroner (seks andeler a kr 332) traff med fem rette og ga solide 22 761 kroner i utbetaling.

I tillegg til dette ble det V5-klaff for mitt største V5-forslag på Bjerke onsdag kveld (andelslag på Eksperten med seks andeler a kr 332). Her ble utbetalingen storfine 32 460 kroner.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Brækken får tillit
Mandag 8. desember da jeg traff så fenomenalt godt i V65-spillet, spilte jeg to bankere. Den ene av dem var Izon Rags. I en V5-omgang kjemisk fri for gode bankerkandidater, endte jeg tilslutt opp med nettopp 5 Izon Rags i V5-5 som min banker. Det er ingen tvil om at Noralf Brækken har den beste hesteni dette løpet.

Nå rotet hesten seg vekk med galopp i løpet etter seiersløpet på Leangen 22/12. Det var på¨Biri og det var et løp med mange omstarter. Nå er det tilbake på hjemmebanen, og selv om voltestart er et minus, tror vi på feilfri avgang lørdag. Izon Rags er trolig god nok til å vinne fra dødens også, og da blir det all-inn på 5 Izon Rags i V5-5 lørdag.
Rangering V5-5 A: 5 B: 1-12-3-10 C: 8-9-2-4-7-6-11

V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
V5-spillet innledes med et meget vrient kaldblodsløp. Kapable 8 Remix har tullet og rotet i sine siste løp, men kapasitetsmessig er han trolig best. Fjerdespor volte på 20 meter tillegg er alt annet enn optimalt og vi garderer forholdsvis bredt. 

10 Tøff blir vårt andrevalg. Det er som navnet sier en tøffing dette og hesten skal tidlig på. 1 Eikstjerna har ikke fungert optimalt i det siste, men fra strek og førstespor skal hoppa duge bra her. 3 Vang Eilif er muligens hesten som sitter i tet tidlig her. Kan vinne derfra. 6 Hammer Stjernar galopperer nesten hver gang. Lørdag setter Eirik Høitomt seg opp i sulkyen. Garderingshest. 12 Sindor X. har vist klar formstigning i det siste og strekes tross bakspor på tillegg.

Med på gardering blir også 4 Lykkje Unni (vant tirsdag, men full vei er et klart minus) og 5 M.H. Fantomet (vant et svakt fireårsløp sist, og under kraftig utvikling. Det betyr åtte hester på de større forslagene.
Rangering V5-1: A: 8 B: 10-1-3-6-12-4-5 C: 13-11-7-9-2

V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Om V5-1 er vrien, er det ikke mye enklere i V5-2. Her byr vi på et kanonspennende objekt i form av 6 Tanita's Juliano. Vi varslet kraftig for hesten sist på Leangen, men da endte det i startgalopp. Nest sist holdt Garberg-hesten stilen strålende til tredje etter å ha gått utvendig for Izon Rags hele sisterunden.

5 Buzy Bee er en annen karamell i dette løpet. Hoppa er i form og står på til mål. Se opp. 2 Smalltalk blir trolig favoritt. Vi hadde god feeling for hesten i seiersløpet sist, men her er det klart skjerpet motstand og full vei er neppe et pluss. 7 Creek's Beauty blir svært lite spilt, men er kanskje feltets mest kapable. Lang pause er et usikkerhetsmoment, men hesten skal tidlig på. Det skal også formhoppa 4 Synjo Diva, som dog vinner svært sjelden.

På de større forslagene betaler vi også for 9 Sancus Cox (kapabel, men trenger kanskje løp) og 3 C.R.L. Pretty Good (formhest som utstyres med Kai Johansen).
Rangering V5-2: A: 6 B: 5-2-7-4-9-3 C: 10-12-11-1


V5-3 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart
Under sterk tvil velger å sette spillefavoritten 3 Denise F. Boko først på rangeringen i V5-3. Frode Hamre mener dette er hans beste vinnersjanse på lørdag. Det kan han ha rett i, men samtidig har Denise F. Boko manglet det lille ekstra i de siste løpene.

5 Sigma Vang hadde sørget for tidenes V75-gevinst for Nettavisen dersom hun hadde slått storfavoritten Soho i V75-løpet på Bjerke 20/12. Sigma klarte ikke å ta seg forbi og måtte nøye seg med andre. Hadde hun vunnet hadde vi fanget sju rette på ca 20 andelslag og fått godt over 100 000 kroner på tilbake på hvert av dem og spilt inn ca 2,5 mill kroner.

Nå måtte vi "nøye oss med" ca 300 000 kroner. Uansett er Sigma Vang i knallform og en vinnerkandidat. Det er også den forholdsvis klare spillefavoritten 4 Turboline D.K., men voltestart er et klart minus og så sent som på Forus tredje sist, var hun klart slått av Sigma Vang.

På de større forslagene betaler vi også for formsterke 6 Kijafa. Hoppa står tilsynelatende hardt inne på penga, men på Bjerke 20/12 satt hun bom fast som trolig klink vinner i løpet som Soho vant foran Sigma Vang. Fire hester skal normalt rekke for å sende oss gjennom V75-1.
Rangering V75-1/V5-3: A: 3 B: 5-4-6 C: 9-2-7-8 D: 1

V5-4 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 voltestart.
Jarlsberg-trener Geir Flåten hadde med en stallhest til Leangen sist det var V75 i Trøndelag, lørdag 29/11. Det var med storfavoritten Teddy Gutten Støen som undertegnede bankerspilte den dagen. Dessverre så misset Teddy'en startet og ble forbiløpt av tilleggshesten Kolnes Kjell og tross iherdig forsøk fra dødens underveis, måtte Teddy Gutten Støen nøye seg med andreplass.

Lørdag tar Flåten igjen turen nordover til Trondheim med en stallhest (Flåten som presenterte en strålende opplagt Tyri Stjernen på Bjerke onsdag). Lørdag er det 1 Kengu (V75-2) som skal forsvare stallens farger og jeg klemmer likegodt til med førstevalg på hoppa. Formen er på topp og det lange oppløpet skal være en klar fordel for henne.

Best på kapasitet er uten tvil 3 Tao Elda. Men hun galopperer titt og ofte. På papiret er oppgaven helt riktig for henne lørdag og få hester med i løpet, er også en klar fordel. Andre H. Stensen kusker og kan altså få en strålende lørdag med sine oppsitt. 2 Madicken skuffet ved ikke å klare å holde unna for Varg Riga fra tet sist. Andrespor volte er et usikkerhetsmoment, men hun er selvsagt god nok til å vinne dette.

5 Vestpol Dronninga var Eirik Høitomt svært usikker på foran den siste starten på Bjerke (20/12). Det hadde Høitomt grunn til. Dronninga var langt under pari. Likevel blir hoppa favoritt i dette løpet. Det må være feil, men hun møter ikke avskrekkende motstand her og er selvsagt god nok.

Vi står på disse fire og dropper dermed 105-oddseren 7 Jørnstu Vilja ( det var vinneroddsen når hun sjokkvant i V75 på Biri 3. januar). Motstanden lørdag er betydelig tøffere enn i det løpet hun vant.
Rangering V75-2/V5-4: A: 1 B: 3-2-5 C: 7-4-6