Gode penger på Bjerke

(Hesteguiden.com)

Torsdagens lunsjtrav på Bjerke er vrient og det ligger fine penger i luften. Sjekk våre travtips.

Det er en meget krevende lunsjmeny Bjerke travbane inviterer til torsdag ettermiddag og bankeralternativene er nærmest fraværende. Vi setter vår lit til en fireårig kaldblodshest.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det dreier seg om 6 Gingvar i V5-4. Etter et par middelmådige innsatser var Åsajerven-sønnen tilbake i godt gammelt slag på Bjerke for to uker siden og vant et V65-løp sikkert. Det var hestens fjerde seier på fjorten forsøk og årsfortjenesten er allerede kommet opp i 119 000 kroner. Torsdag har fireåringen trukket sjettespor bak bilen, og Gingvar er meget kjapp i vei og normalt skal hesten sitte i tet ut av den første svingen. Han støter på et par brukbare konkurrenter i dette løpet, men vel i tet sitter Gingvar med de beste kortene og da tror vi hesten leder hele veien.

2 Ulven Storm er hovedutfordrer, men galopperer mer enn hyppig om dagen, mens 10 Næskvikk også er bra de dagene han traver feilfritt. Vi stoler uansett på Andre Henning Stensen loser Gingvar først over målstreken.
Rangering V5-4: A: 6 B: 2-10 C: 8-3-9-1-4-7-5

V5-1 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Det begynner utfordrende med et vidåpent kaldblodsløp, der vi prøver en frekkis. 5 Øyjann er like variabel som vestlandsværet, men de dagene denne dama springer så leverer hun varene. Kommer nå tilbake etter tre måneders pause og har vist ved flere tilfeller at hun kan sprinte fort. Geir Vegard Gundersen setter seg opp istendenfor Kjell Øyhaugen (som har kusket hoppa i hennes fem siste starter) og Øyjanne kan være en vinner direkte.

7 Lykkefaks har utviklet seg flott over sommeren og tok en velfortjent seier sist i overlegen stil. Gjorde også et flott løp nest sist og Sagholen-hoppa er en klar vinnerkandidat her om hun kommer noenlunde bra til fra spor sju. Treårige 9 H.G. Imar innledet lovende, men har ikke fungert som best i sine siste starter. Var svak i Kritieriekvalifiseringen for to uker siden og kommer til start som et stort spørsmålstegn. Møter mye enklere motstand her, men innsatsen sist var betenkelig. Helt naturlig outsider her (er strøket).

12 Troneld var heller ikke som best i sine siste løp før pausen, men er meget travsikker og med klaff fra tolvtespor er Troneld en seierskandidat. 3 Myrviks Dokka har ikke vist seg som en løve nedover oppløpet, men møter riktig motstand her og sprint passer utmerket. Vi konstaterer en åpen og krysskrevende V5-innledning.
Rangering V5-1: A: 5 B: 7-12 C: 3-1-10-2-8-6-4

V5-2 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Tre hester skiller seg ut i den andre avdelingen og vi setter Frode Hamres treåring 4 Southern Gentleman først. Har kun gjort en start i Norge til nå, det var på Sørlandet for tre måneder siden. Da kunne ikke hesten rå på Master Blaster (galopperte i den siste svingen og hadde trolig ikke slått Tjomslands hest). Fra fjerdespor bak bilen her, er det bra muligheter for tetkjenning og i følge Frode trener hesten fint.

7 Ramasjang gjorde et solid seiersløp første gang ut for Sigbjørn Kolnes for en måned siden og slo da en så god hest som Chanto Lady Jet. Galopperte seg bort sist. Spor sju på en rask sprint er ikke perfekt, men løpet er ujevnt og da løser det seg nok underveis. Fra Sverige kommer 6 Maraboo Man som har vunnet to strake på superraske Tingsryd. Kunne kjøre rett fram i andrespor i debutløpet og vant greit. Sist sporet hesten hele veien i det som ble et lureløp og motstanden har vært moderat i begge seiersløpene. Løste ikke veldig godt ut fra femtespor første gang ut, forsvarte sitt innerspor enkelt sist. Vårt tredjevalg her.

Nærmest våre favoritter setter vi en meget formsterk 10 Olsen Halbak (skuffet litt sist, men solid i de foregående løpene) og 12 Mockingbird (holdt greit fra dødens sist og har fått to løp i kroppen nå i regi Per Oleg Midtfjeld).
Rangering V5-2: A: 4 B: 7-6 C: 10-12-1-3-9-11-2-5 D: 8

Annonse: Grøstad/Lerum med fullklaff i Drammen mandag og 42 530 kroner innspilt

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Vi ble meget imponert over 1 Flicka Extreme i seiersløpet tredje sist, og også nest sist var hoppa god. Da gjorde Wallevik-hoppa en flott opphenting etter galopp. Sist synes vi imidlertid hoppa skuffet og selv om dette ser ut som et veldig riktig løp for Victory Party-datteren, må vi gardere på bakgrunn av den skuffende innsatsen sist.

Stallvennina 4 J.P's Girl står nærmest. Hun slo nevnte Flicka Extreme sist, og har vist at hun kan litt denne dama. Står også bedre til spormessig nå og Oddmund Wallevik som trener og kjører kan få sin andre årsseier her (vant også med Tirn'a Noir forrige uke). 7 Dreamline er en av veldig mange treåringer på Trond Anderssen stalls (Anderssen som hadde en meget skuffende klasseløpshelg for sine stallhester). Dreamline strakk ikke helt til i Hoppekriteriekvalifiseringen, men møter naturligvis enklere motstand her.

Jens Kristian Brenne har sendt to 50-oddsere inn til seier de siste dagene (American Rock i V75 lørdag og Hot Super Line på Momarken tirsdag). Her kommer han ut med stallhesten 3 Hot In, som rapporteres å trene fint. Seksårshoppa har faktisk ikke startet siden 8.mai 2005. Vant ellers debutløpet sitt 14. mai 2008 for sin daværende trener Leif Gustav Raae, og har ikke løsnet ei krone siden. 8 Cabaret Dream viste litt fremgang sist, men treåringen til Frode Hamre står kjelkete til her.
Rangering V5-3: A: 1 B: 4-7-3 C: 8-2-9-5-6 C: 10-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
En meget åpen V5-finale der kun hester med under 300 poeng er startberettiget, og det innebærer altså formløse hester på jakt etter viktige startpoeng. Vi gir et sjansetips til Sigbjørn Kolnes nye danskeimport, 4 Opossum. Love You-hoppa har levert brukbare løp i Danmark og denne oppgaven ser svært billig ut. Trener fint ifølge Kolnes og startsporet er ypperlig og i mangel av bedre alternativer blir hun vårt førstevalg.

5 Jamelia Diamant er variabel, men står fint til her og er normalt kvikk i vei. Her kan det bli tet eller lederrygg og hoppa pleier å ha en fin polett til slutt. 3 Dayzy Ek trakk seg veldig lett fra tet i et lunsjløp nest sist, litt forbedret sist på Klosterskogen. Også denne dama er svært variabel.

10 Nose Out skuffet mye sist etter å ha vært positiv i sine to foregående løp. Hamre-traveren er nok avhengig av ryggløp og det kan han få her. 8 Sulphur var ok sist, men åttendespor trekker svært mye ned her. Helskummelt løp dette, og en overraskelse ligger på lur og vi anbefaler spillerne om bred gardering i et et løp som er svært vanskelig å lese løpsutviklingen av.
Rangering V5-5: A: 4 B: 5-3-10 C: 8-11-9-2-1-7-6-12