Golden Brown tar hjem 300.000

Foto: hesteguiden.com

Golden Brown har bevist at han er årgangsener i varmblodsklassen.

Golden Brown er suveren og blir en soleklar banker. I V5B setter vi vår lit til Flammen Tigris som imponerte storveis sist. Det ligger i kortene at vi får en enkel V5A i kveld. Skulle et par av favorittene ryke kan det likevel bli en pen slump til de med fem rette.

Flere spill fredag:
V5 Årjäng (innleveringsfrist kl 15:20): Sett opp din egen bong eller spil andel
V65 Axevalla (innleveringsfrist kl 19:05): Her kan du spille V65 eller kjøpe andel
Oddsen fredag: Vi går for uavgjort

Aktaion Grand Prix er kveldens store begivenhet med kvalifiseringer og finale. Finalevinneren kan senere på kvelden kvittere ut 300.000 kroner i førstepremie. Vi tror det blir Golden Brown, men gleder oss til å se fjorårets Kriterievinner Bullchip i comeback. Dette er en festkveld for alle travsportselskere.

V75 Jarlsberg lørdag: Håkon tror på en vakker dame

Allerede i V5-1A kommer kanontraveren 6 Bullchip til start. Han trener glimrende og har gått 1.14 på distansen i hurtigarbeide. Kan trolig en 1.12-tid og vinner dette løpet lett uten uhell. Han er hyperrask fra start og får teten i gave av Tigre Royal. Derfra har Vidar Hop full kontroll. Eneste måten han kan tape på er at han feiler bak startbilen. Han var fryktelig hissig i prøveløpet og galopperte grovt fra start og sulkyen smalt inn i gjerdet ved seremoniplass! Grunnen mener kusken var at han ble for het med hele skylapper i volten. Skulle han galoppere er det straks åpent. Nevnte 4 Tigre Royal er i toppform. Høykapable 2 Super Brick debuterer for Geir Kihle og får Lars Anvar Kolle i sulkyen. Stallkamertat 8 King Coral er også verdt oppmerksomhet om man dekker opp storfavoritten.

7 Buvet (V5-2A) er en av landets absolutt beste treåringer. Han har slitt med sykdom gjennom deler av sesongen, men dyktige Per Oleg Midtfjeld har nok sin øyensten fit for fight. Vi tror han angriper direkte og sikter mot tet. Derfra blir han naturligvis vond å tukte. 3 Santanic ble parkert av Makarov sist. Har sjansen denne gangen fra en flott utgangsposisjon. 6 Gigant O kan vinne om favorittene gjør seg bort. Rogalendingen er veldig bra om han fungerer som best.

6 Golden Brown vinner V5-3A. Vi vet at Jomar Blekkan skal svare opp med sin stjerne 2 Thai Olympic, men slik Golden Brown har herjet med konkurrentene føler vi det er nesten sykt å gardere landets i øyeblikket klart beste fireåring. Sist lekte han med Gattuso L fra dødens. Gangen før var han enorm i sporene mot deler av den svenske årgangseliten. Dagens banker.

I V5-4A skal 15 Are Odin forsøke å ta sin femte strake og fortsatt være ubeseiret. Det er dog ikke farlig å si at han går mot sin hittil tøffeste oppgave i kveld. Det har vært mer å gå på, men vi er langt fra sikre på at han klarer bragden. 14 Seier Kongen tapte på målfoto sist. Det var en prestasjon at Jan Roar Mjølnerød greide å holde han i trav ned oppløpet. Får han aksjonen til å flyte bedre står han slett ikke tilbake for favoritten. Gunnar Austevoll får sjansen i dag. 2 Selden viste stor fart mellom galoppene sist. Denne hesten er bra og han er ute etter å reise kjerringa Trønderen bør avgjort strekes. 3 Alsaker Faks og 7 Spang Knekten er øvrige objekter sammen med 12 Haugestad Best som denne gangen får Høitomt i sulkyen.

Du kan kjøpe eksperttips fra Sportsspill ved å trykke her for V5A eller her for V5B

Flammen er tent
V5-5A/V5-1B er en skreddersydd oppgave for 9 Flammen Tigris. Han var knallgod sist og skal normalt runde til seier med rygg på startraske hester. Vi tror det er snakk om feltets klart beste hest. Den vi frykter mest er 8 Gylden Knut. Han var utrolig god i montè sist. Før det har han vunnet ni travløp på 13 starter. Skulle han komme riktig til kan han bli skummel.

I V5-2B vil 12 Carpe Emmanova bli gigantisk favoritt. Hun var helt outstanding i sin siste opptreden der hun smalt til med seier på solide 14,1 på sprint. Nå skal det sies at det var på Bjerke hvor banen er utrolig rask for tiden. Likevel står det stor respekt av prestasjonen. Gangen før seiret hun på 17,0/2100 meter på Jarlsberg. Vi går likevel imot siden hun trakk tolvtespor og flere hester er i voldsom utvikling. En av dem er 2 Whatson Line som kjempet heroisk da han ble svart opp av en fartsblind konkurrent i Årjäng i sin siste starten og likevel ble annen på 17,4/2140 meter. Han vant i debuten og kan nok 15,5 på mellomdistanse. Skulle han komme til tet blir han farlig. Han er bedre til å forsvare seg enn til å angripe. Dessuten vurderes det å sette på skylapper i kveld. 4 Now Or Never er i sterk utvikling. Vallaken var knakende god sist og forbedrer seg for hver start. 1 Becky's Joy var meget tapper i nederlaget sist onsdag ble toer bak gode Luciano.

11 Diva Arvells får tipset i V5-3B som er en åpen affære. Sporet er et klart minus, men her lukter det tempo. Det vil Varenne-datteren score stort på. 1 Glad Potato X.T. tapte knepent for stallkameraten Glad Cocktail sist. Kan kanskje forvare sporet. Uansett aktuell fra innersporet. 3 Hera Halbak er bedre enn hva de siste resultatene gir inntrykk av og er en stor outsider. 8 Blue Ridge Gal bommet i sportrekningen. Kommer hun rett til er hun aktuell i seiersstriden. 12 Nugga Hydrup kan avslutte bra. Tempo er hun avhengig av herfra. 2 Noor Brodda er rask, men ikke så tøff mot mål. Vi synes dette er et helgarderingsløp.

Annonse: Øivind Grøstad byr på strålende vinnere denne helgen fra Jarlsberg

Tre hester holder i V5-4A/DD-1. 1 Moe Brage er den beste hesten, men nå blir han trolig overfløyet av 3 Røste Bo. Sistnevnte var enorm på Forus sist. Vi tipper på en vinnertid under 1.20. Moe Brage skal i alle tillfeller regnes. Glem dog ikke 4 Feseth Lynet. Han var fantastisk tapper mot nordens beste kaldblodshest Hallsta Lotus sist. Spennende å se hva Tor Wollebæk kan utgjøre på "Lynet".

I V5-5/DD-2 skal 4 Hahnemann forsøke seg på sin tredje strake seier. Han har innfridd som vår banker i de siste to løpene, men møter hardere konkurranse i kveld. Likevel er han så god at vi tror han vinner igjen. Kan være en banker igjen. 2 Sporre fikk en tung tur sist, men holdt uansett stilen helt inn. Kan utfordre på sitt beste. 1 Mick Brogård står spennende til. Formen synes å være helt på topp i øyeblikket. 11 Zambrottanewport vant fra tet i V75 på Leangen. Helt andre forutsetninger nå, men småskummel i overpaced løp sammen med 8 Callistoga.
Tast her for tips V5A. Ønsker du forslag for V5B trykk her , mens du taster her for Dagens Dobbel

INNLEVERINGSFRISTER JARLSBERG FREDAG:
V5A Kl 18.45 (løp 2-6)
V5B kl 20.05 (løp 6-11)
DD kl 21.35 (løp 11-12)