Goop kommer til å smile i kveld også

Claudia B.R. og Björn Goop.
Claudia B.R. og Björn Goop.

Björn Goop har med seg en rekke stallhester til onsdagens Derbykvalifiseringer på Bjerke og blir sentral i V65-spillet.

Sportspills meny onsdag:
V4/V5 Jägersro: Chaves kan ta storeslem
V5 Bjerke: Helt egen V5-omgang med samlebongfest
Dagens langskudd: Kanonodds på Malmö

Det ble en strålende kveld for Nettavisens V75-forslag til Jägersro tirsdag kveld. Det aller minste spilleforslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 130) satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 2 474 kroner.

Hele 12 løp skal avvikles på Bjerke onsdag kveld og for første gang på lenge, blir det helt adskilt V65- og V5-omgang. Det er de varme norskfødte fireårigene som står i fokus og det skal kjøres fire kvalifeseringsløp til Hoppederby og seks kvalifiseringsløp i den åpne klassen. Tre hopper går videre fra hvert av kvalløpene for hoppene, mens kun to stykker går videre fra kvalløpene i den åpne klassen. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


De fire kvalifiseringsløpene for hoppene, det første kvalløpet i den åpne klassen, samt et amatørløp danner rammen rundt de seks V65-løpene, mens alle fem V5-løpene er forbeholdt kvalløpene i den åpne klassen. 

Björn Goop er på plass på Bjerke og har seks stallhester med, tre i hoppekvalen og tre i den åpne klassen. Vi tror Goop vinner med både 9 Claudia B.R. i V65-1 og med 6 C.C. Queen i V65-4. OBS. 6 C.C. Queen ble strøket

Når det gjelder 9 Claudia B.R. i V65-1, så var den Nettavisens soleklare hovedbanker i V75-spillet på Jarlsberg 12. juli. Til tross for en blytung sisterunde i tredjespor, avgjorde hoppa i god tid før mål og imponerte voldsomt. I sin siste start var Claudia B.R ute med kanongode svenske hopper og gjorde en flott avslutning selv om hun endte uten penger den dagen, men tidsmessig var det solid med 11.5. Onsdag møter Claudia B.R. ingenting av motstand og denne gjengen skal hun bare slå og Claudia B.R. blir vår klare hovedbanker i V65-spillet.
Rangering V65-1: A: 9 B: 3-5-4-7 C: 10-11-6 D: 2-1-8

Onsdag ettermiddag ble vår andre V65-banker 6 C.C. Queen strøket og dermed må vi endre litt på våre spilleforslag. Vi spiller da fire hester på samtlige spilleforslag og setter baksporhestene 10 Quality Actress og 11 I Love Paris, men betaler også for mye betrodde 4 Sally Va Bene og oppkomlingen 2 Talk That Talk. Helt trygge er vi ikke på denne kvartetten, men mer har vi ikke råd til.
Rangering V65-4: A: 10 B: 11-4-2 C: 8-3-1-9 D: 7-5

Må spekulere
Kanskje er det dødfødt å gardere 8 Glad Hall T. i V65-2, men hoppa til Bjørn Garberg er ikke i nærheten av fjorårsformen. Fra et kinkig åttendespor bak bilen, blir ikke hoppa vinket til tet her og da må vi spekulere.

Det store motbudet er selvsagt 3 Thon, som var et stort stallskrik sist hun startet i Norge (på Jarlsberg 30. juni - i et kvalløp i Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling). Den dagen endte det i dundrende startgalopp, men etterpå det har hoppa til Jeppe Juel levert to solide løp i Danmark. Normalt er det tethesten i løpet og da skal hun regnes tidlig.

Formhesten 5 Safe Coktail (har aldri vært bedre), hyperkapable 11 Thai Gucci (tvilsom form, men duger på kapasitet) og likeledes kapable 7 Starfish And Coffee (skal duge mot en slik gjeng) får også plass på våre større forslag.
Rangering V65-2: A: 8 B: 3-5-11-7 C: 9-1-4-2-6-10

Bjaanes skal spilles
3 Grand Sandy blir vårt spreke objekt i V65-3. Hoppa varslet tendenser i treårssesongen, men slet med viljen da. I år og spesielt i de siste startene, har Pine Chip-hoppa utviklet seg mye og fra spor tre bak startbilen, blir det et fint løpsopplegg underveis.

Variable 4 I Love Paris blir trolig spillefavoritt, men bortsett fra et sterkt seiersløp fjerde sist, har det vært mye ymse på slutten og for oss er hun kun et garderingskryss. 7 Bakers Ransom har ikke vært som best i sine to siste løp i Norge, men motstanden er alt annet enn tøff her og da skal Goop-hoppa vurderes tidlig.

6 New Jersey var god i seiersløpene på Bjerke femte sist (27. mai) og tredje sist (25. juni), men har vist sviktende form i sine to siste løp. Noe enklere imot igjen onsdag og da hører hun hjemme på bongen.
Rangering V65-3: A: 3 B: 4-7-6 C: 9-10-1-8-5 D: 11

De glade amatører
V65-5 er kvalløp til KG Bertmarks minne der finalen kjøres i Sverige med solide 150 000 SEK i førstepremie. Det har lokket mange hesteeiere til tross for at det er et amatørløp og kvaliteten på V65-5 er bra.

4 Cutting Edge og Per Øyvind Lyngås blir vår favoritt. I utgangspunktet ville vi spille samtlige startende i dette løpet på alle våre V65-forslag, men nå kan vi kun gjøre det på det aller største forslaget.
Rangering V65-5/DD-1: A: 4 B: 2-1-7 C: 9-3-5-6

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Blir aldri feil fra spor en
For fjorten dager siden lanserte jeg 1 Ramona's Fighter som et meget spennende objekt på Bjerke i V65-5. Men fra spor tolv (denne må jeg ta selvkritikk på), så ble alt feil underveis og Amanda Robertsen og Ramona's Fighter ble forsert frem i dødens etter en blytung innledning. Da ble det selvsagt stive bein til slutt, men onsdag må vi prøve hesten igjen fra utsøkte betingelser. I et svært spennende DD-spill tester vi et bankerspill på vallaken som var strålende toer bak Bruno Di Quattro nest sist.

3 Obi innledet sesongen meget sterkt og seilte opp som en outsider til Derbyseieren tidlig. På slutten har det dog ikke fungert som best og hesten har ikke utviklet seg som forventet. Fra spor tre kan det bli tidlig tetkjenning her og hesten skal selvsagt regnes tidlig. 

8 Lionel har tapt sportrekningen og også Gøran Antonsens adept kommer til Derbykval med tvilsom form. Da har vi litt mer tro på 5 Becky's Serious som har vist klart oppadgående form igjen på slutten, etter middels periode i vår.
Rangering V65-6/DD-2: A: 1 B: 3-5-8 C: 6-4-7 D: 2