Goop regjerer på Mysen

Foto: hesteguiden.com

Sveriges mestvinnende kusk, Bjørn Goop, gjester Momarken tirsdag og reiser ikke tomhendt hjem.

Tirsdagen åpner opp med lunsjtrav til både til Eskilstuna i Sverige og på Bjerke her hjemme, og vi har tips til begge baner. Norsk Rikstoto vil denne uken og neste uke kjøre et prøveprosjekt med V65 her hjemme på hverdager, og det er da altså ikke spill til V65/V64 til Sverige de to nærmeste ukene, bortsett fra på søndagene. I Norge blir det da altså to uker med V65 hver ukedag (mandag til fredag), og i kveld er det Momarken i Østfold som er arenaen vi kan spille V65/V5 og DD til.

Innleveringsfrister Momarken
V65 kl 19.00
V5 kl 20.05
DD kl. 20.25

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det er ingen lettløst meny på Momarken i kveld og bankerkandidatene glimrer med sitt fravær. Men da er det som alltid lønnsomt å stole på de beste kuskene. Bjørn Goop gjester altså Momarken i kveld og bare det er en god grunn til å gjeste Mysen-arenaen i kveld. Ingen er bedre enn Goop til å kjøre taktisk og han har flere fine oppsitt i kveld. Deriblant elitehesten og hedershesten 7 First On Line Sec i V65-5/V5-2/DD-1. Elleveåringen holder koken på imponerende vis og tok blant annet en råsterk V75-seier på Momarken tredje sist. Satt da i tet underveis og hadde ingen problemer med å holde unna for storfavoritten Acolyte Hanover da.

Har etterpå det gjort to starter og bekreftet form i begge. Tjue meter tillegg på sprintløp er aldri lett, men billigere motstand enn det First On Line Sec møter i kveld, må det være lenge siden hesten har møtt. Innersporet bør ikke by på problemer og dette bør Rite On Line-vallaken rett og slett vinne. Vi bankerspiller i både V65/V5 og DD.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 7 B: 12-5-6 C: 1-2-10-3-9-11-8-4

V65-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er flere krysskrevende løp under kveldens V65, og det betyr at vi må kjøre tynt i noen løp og i V65-2 gambler vi på at to hester er nok. Bo Westergaard har etter en stille vinter, begynt å markere seg og blir favoritt i tre løp i kveld (to av dem i V5-spillet). I V65-1 sender han ut ubeskrevne 2 Mirabell Choice som står med to strake seire fra Danmark. At Westergaard-hestene duger her hjemme, er det ingen tvil om og denne hoppa er det fin klasse i. Feilfritt må det være topp vinnersjanse.

Vi garderer kun med en hest og det er 10 Mamie's Clover som så lysende ut i årsdebuten i Drammen for to uker siden. Satt da bom fast i rygg på lederen Excellent News og hadde vunnet med et gjesp med åpning. Nå kan man selvsagt innvende at det var etter et spareløp innvendig og at tiendespor i kveld neppe gir den samme økonomiske reisen underveis. Men Mamie's Clover så så pigg ut og med løp i kroppen kan seieren allerede komme i kveld.

Dermed dropper vi altså 5 Dee Dee Snyder fra våre kupongforslag i kveld. Sagholen-hesten har innledet karrieren bra, men er litt dårlig fra start og da kan det bli langt fram. 8 Velocita står med to strake, men har ikke imponerte i disse seiersløpene og fra spor åtte, skal det klaffe mye for Malmin-traveren.
Rangering V65-1: A: 2 B: 10 C: 5-8-3-4-9-11-6-7-1

V65-2 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Sprint og kaldblodshester i lavt grunnlag, det er utfordrende om ikke det er så enkelt at 1 Lotsa bare vinner. Hoppa til Per Ludvig Nilsen er ei fartsfylt dame, men alt annet enn travsikker. Med kun fire hester fra strek øker muligheten for feilfri avgang og vi da setter vi et sjanseartet vinnertips her.

4 Bella R.B. er som Lotsa hjemmehørende i Sverige. Volteekspert Gunnar Austevoll kan utmerket nå føringen her og hoppa kan gjenta seieren fra tredje sist her på Momarken. 3 Polsjefen har ingen vakker programrad, men var godtgående sist før galoppen kom på siste bortre. Dag-Sveinung Dalen er spennende gjestekusk. Heller ikke den fjerde strekhesten, 2 Lykkje Elise, er travsikker, men sprint er trolig et klart pluss.

8 Kihls Rasken gjør en spennende debut for Odd Arne Sagholen. Fireårshoppa var helt nede på 29-tallet i fjor og mestrer hun det trange fjerdesporet i kveld, kan hun vinne. Det kan også 6 Gjøndin som stadig gjør fine løp for Bjørn Larsen. Vi stopper på seks hester i V65-2, men utelukker ikke at det kan smelle her.
Rangering V65-2: A: 1 B: 4-3-2-8-6 C: 5-13-10-9-7 D: 12-11

V65-3 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Kanskje er det så enkelt at 6 Moe Svarten bare vinner dette tidsløpet, men Bjerring-traveren kommer ut etter pause og var kanskje ikke helt på topp i sine siste starter før pausen. At Moe Svarten er beste hesten her, er det ingen tvil om, men han møter et par bra konkurrenter.

En overoptimistisk Kristian Bjørnerød kjørte vekk 1 Asteria etter alle kunstens regler sist på Bjerke (2. januar). Nå har hoppa fått hvilt seg hjemme i Fredrikstad og på sitt beste er det ikke utenkelig at hun utfordrer Moe Svarten. Vinnerhesten 7 Ramstad Odin gjør også sin årsdebut i kveld. 11 seire på 24 starter forteller at Gundersen-traveren liker å være først i mål og han kan vinne allerede i årsdebuten.

4 Mjølner Flaks var solid treer bak Greis Vinn og Alm Taragon på Bjerke 2. juledag og står fint inne i dette tidsløpet. 2 M.G. Siri overrasket med sterk V65-seier på Bjerke sist gang Vidar Hop fikk låne henne, men vi har litt vondt for å se henne gjenta her.
Rangering V65-3: A: 6 B: 1-7-4 C: 2-3-5 D: 8

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er ikke ofte vi setter Per Ludvig Nilsen først to ganger på våre V65-rangeringer, men i kveld er akkurat det tilfelle. 12 Illusion S.E. er ei svært tøff hoppe og selv fra spor tolv setter vi henne først her. Fire strake seire er det blitt nå og seirene er både kommet fra tet, fra sjakkplass og fra dødens. En hoppe som er uøm for posisjoner dette og vi tror hun er best i V65-4/V5-1.

Så er det denne Bjørn Goop da. Hvis det er noe Bjørn Goop kan så er det å kjøre taktisk. 7 Liza Broline kan være tethesten her og hvor mange ganger har vi ikke sett Bjørn Goop taue inn hester fra tet. Hoppa holder dog litt usikker forrm, men motstanden skremmer ikke. 5 Stjerne Steensgård har utviklet seg fint gjennom vinteren. Kunne riktignok ikke henge med Baldini og Dreampoint på Biri sist, men holdt fart og stil helt inn.

8 Max Andover debuterer i regi Tom Horpestad. Åttendespor bak bilen og full vei er to klare usikkerhetsmomenter, men det må være løpets store outsider. Vi stopper på fire hester i et kvalitetsmessig svært ujevnt felt.
Rangering V65-4/V5-1: A: 12 B: 7-5-8 C: 11-9-2-6-3-4-10 D: 1

V65-6/DD-2/V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Kveldens store spillenøtt her i V65-6 og nesten ingen hester er sjanseløse. Vi trekker pusten og trekker en vinner fra dypet. 10 N.Y. Peace Talks er nede som et sjettevalg i spillet og dersom det fortsatt heter at hester fortjener en seier, så må det gjelde denne fireårshoppa. Veldig tapper fra dødens tredje sist, for sen luke fra lederryggen nest sist og kom helt feil på det i Drammen sist. Bakspor i et middels felt i kveld og får N.Y. Peace Talks og Ole Johan Østre fine rygger i sisterunden, kan hoppa ta karrierens første seier i kveld.

3 Vicky's Voice er en svært sannsynlig tetkandidat dersom hoppa ikke galopperer fra start. Det har blitt mye galopper på slutten, men kapasiteten er fin på denne hoppa. 1 Dapple Rose kommer med brukbare meritter fra Sverige, men risikerer å bli overflydd og kusken er heller ikke den beste. Spillefavoritten blir kun et tredjevalg for oss. 6 Belle Modelle har varslet fremgang i sine to siste løp og løser det seg sånn noenlunde fra sjettesporet bak bilen, kan det gå. Det er krysskrevende dette løpet og i V5-spillet helgarderer vi.
Rangering V65-6/DD-2/V5-3: A: 10 B: 3-1-6-2-9 C: 8-7-11-12-4-5

V5-4 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Treåringene har begynt å røre på seg og hele 40 000 kroner venter vinneren av dette løpet. 1 Hidden Secret har allerede vært nede på 15-tallet i Danmark og håndterer Westergaard-hoppa svingene på Momarken, er det et bra seiersbud her.

5 Cristal B.R. var en lekker debutant på Bjerke for tre uker siden og fra spor fem ladder nok Bjørn Goop for tet. Vi har en anelse om at Hidden Secret er tøffere, men tet er som kjent gull verd i treårsløp. 6 Ramona's Fighter avsluttet minst like fort som Cristal B.R. nedover oppløpet sist, men hadde da tapt for mye på galopp. Det er veldig fine fartsressurser i denne vallaken, han skal med på V5-kupongen i kveld.

2 Preferencial har vist seg som en fin type, men Horpestad-hester fra spor to i volten er det stor galoppfare fra start. Fire hester skiller seg klart ut i dette treårsløpet.
Rangering V5-4: A: 1 B: 5-6-2 C: 7-3 D: 4

V5-5 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Når Bo Westergaard signaliserer at 2 Invictus er hans beste vinnersjanse på Momarken i kveld, er det trolig ikke snakk om saken dersom Andover Hall-sønnen går feilfritt. Westergaard har tross alt to feite vinnersjanser i to andre løp i kveld. Men Invictus har blitt disket for galopp i to av sine tre siste løp og da må det garderinger til her.

8 Claudia Scot gjorde et tiltalende inntrykk i årsdebuten og spurtet fint da luken endelig kom. Åttendespor bak bilen er selvsagt ikke optimalt, men det er fin klasse i denne toppstammede hoppa. 1 Starchip Winner er ingen stjerne, men spor en bak startbilen og Bjørn Goop i sulkyen kompenserer mye.

10 Blaze holder brukbar form og kan vinne med overpace. Med på gardering skal også 7 Lucky Hall (vant et svært billig løp på Jarlsberg sist) og 5 Cosmetica (vant et enda billigere løp på Bjerke sist fredag).
Rangering V5-5: A: 2 B: 8-1-10 C: 7-5-11-9-3-6-4