Grønt lys fra treneren

Foto: hesteguiden.com

Treneren melder at det er i orden med vår banker på Bjerke. Sjekk våre lunsjtips.

Vinn VIP-billetter til Oslo Grand Prix

Bjerke travbane starter sin maratonhelg med lunsjtrav torsdag og resten av uken går det slag i slag, med ettermiddagstrav fredag, V75 lørdag og Oslo Grand Prix søndag. Spillemessig er imidlertid torsdagen høyinteressant.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Lunsjmenyene på Bjerke er som vanlig utfordrende for oss spillere og onsdag er faktisk tre av de fem V5-løpene utskrevet for hester med under 300 startpoeng. Det betyr formløse hester og økende vanskelighetsgrad.

Vil du spille V75 til Åby i Sverige torsdag kveld, så kan du kjøpe andelskupong her.

Men bankeren hører ikke hjemme i slike løp, selv om han må starte i et slikt løp på grunn av manglende startpoeng. 1 Espresso står aldeles nydelig til i V5-finalen og fra førstespor bak bilen med den faste kusken. Lars Anvar Kolle, tilbake som kusk lukter dette tet fra start til mål alle dager i uken.

- Det er en vinner, var den klokkeklare beskjeden fra treneren Jan Per Brenden (bosatt på Reistad i Buskerud) til Sportspill onsdag ettermiddag. Hesten var uheldig i årsdebuten og traff en dump i banen på vei mot teten, derav galoppen sist, forteller Brenden til Sportspill. For øvrig trener hesten strålende og dette løpet skal han bare vinne. Punktum, sier Brenden.

Nå er ikke Jan Per Brenden veldig pessimistisk av natur, og selv om noen travtrenere er vel optimistiske på sine egne hesters vegne, er vi i dette tilfelle enige med Brenden. Her er det tetgaranti og Espresso trenger ikke engang være i toppform for å slå denne gjengen. Vi har riktignok sansen for 11 Wilson Star, men som i Bergen så har det bare blitt tull og tøys og galopper også østpå og vi har vondt for å tro at han kan ta ned en tettravende Espresso.
Rangering V5-5: A: 1 B: 11-3-2 C: 10-12-6-9-8 D: 5-7-4

V5-1:
En kraftig forbedret 5 Panter Neo vant lett i lunsjen sist torsdag, og mot tildels samme motstand denne torsdagen får hesten et klart vinnertips sammen med Ernestas Tijunelis. Men nå er det sprint og sjettespor, og klart økende galopprisiko.

2 Incredible Volo var klart slått av nevnte Panter Neo sist. Men bedre startspor nå og 500 meter kortere distanse er til fordel for femåringen som vi setter nærmest. Ingen direkte ulempe at Eirik Høitomt setter seg opp i sulkyen heller. Tormod Gretland trener ikke bare Incredible Volo, han sender også ut 6 Fantasy Hall her. Fantasy Hall er muligens tethesten her, og på en rask Bjerkebane er det ikke helt utenkelig at det kan holde helt hjem i dette svake selskapet.

Uforandret fin form er det på 3 Oxygen Augustinu som skuffet oss en smule sist ved kun å holde farten til mål. Burde kunne utfordret om seieren når løpsopplegget ble perfekt. 4 Fearless One mangler kampglød, men får det ikke mye billigere enn dette. 11 Quickstep Girl viste tendenser i enkelte løp i fjor og kommer nå ut i ny regi fra et vrient ellevtespor.
Rangering V5-1: A: 5 B: 2-6-3 C: 4-11-12-7-10-8 D: 9

Annonse: Øivind Grøstad har kikket i den røde boken og byr på et kanonobjekt i V5-1 på Bjerke

V5-2:
Det er riktig fin klasse på lunsjomgangens eneste kaldblodsløp selv om grunnlagsgrensen er satt ved 70 000 kroner. 2 Jora Eld gjorde en svært positiv årsdebut sist første gang ut for Kjell Teigen og spurtet da prima etter sen åpning til tredje. Andrespor bak bilen torsdag, løp i kroppen og klart førstevalg for oss.

4 Bjørntvedt Knekten så ut som en klink vinner ut på oppløpet sist, men en svært god Hasse avviste alle angrep. Vi mistenker at sprint er en fordel for Bjørntvedt Knekten som har utviklet seg mye de siste månedene. 1 Kolnes Daffy blir stadig hardt betrodd, men torsdag møter han klart skarpere motstand enn tidligere. Men sprint og førstespor er fine forutsetninger.

Med 6 Trysil Knut og Eldar Harviken i feltet blir det garantert tempo her og Harviken vil nok prøve på teten. Skulle han nå den uten at det koster skjorta kan det holde helt inn. Vi aner også at 10 Rødberg Prinsen kommer til å trives med å få Vidar Hop i sulkyen. Trakk seg mye tilslutt sist, men sprint nå og god kusk. 3 Spiklita har garantert en solid rekordforbedring inne og med maksimalt smygløp (som hun garantert får av Kolle) kan hoppa vinne.
Rangering V5-2: A: 2 B: 4-1-6-10 C: 3-12-11-7-5-9-8

V5-3:
Sju hester har funnet det bryet verdt å kjempe om 14 000 kroner i den tredje avdelingen. Og det er meget spesielt at tre av favorittene ble disket for galopp i sin siste start. Vi mener 6 Rex Santana er den beste hesten i feltet, men han har galoppert seg bort i sju av sine åtte starter, og vant naturligvis den ene gangen han gikk feilfritt. Nå prøver Eirik Høitomt seg i sulkyen.

5 Windsong kan også flytte beina, men er nesten like ustø på beina. 4 Deep Bendix var det fin stil på i seiersløpet nest sist, sist var det tilbake til gamle galoppsynder. 2 Olfert The Great har danske Anders Pedersen (som har med sju hester fra Aalborg denne helgen, seks av dem starter i lunsjløpene torsdag og fredag) hatt i trening i halvannen måned. Pedersen kunne fortelle til Sportspill at vallaken har slitt med stridsmoralen i sine tidligere løp, men trener veldig fint og gjør en spennende debut for Pedersen fra et tiltalende startspor.

7 Mr Renati B.R. gikk kun to løp i fjor, i sitt livs andre løp var hesten to lengder bak Glideable Volo i mål. Lang pause og skadeavbrekk gjør denne kapasitetstraveren til løpets soleklare outsider. 3 Starmate var for øvrig voldsomt forbedret sist og tas med på gardering.
Rangering V5-3: A: 6 B: 5-4-2-7 C: 3-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-4:
3 American Sine prøvde vi et frekt bankerspill på nest sist på Jarlsberg, men dessverre så ble hesten fanget opp i dødens, og selv om Americanese-sønnen holdt tappert til tredje, så ble det bomskudd for vår del. Sist på Klosterskogen satt American Sine i fjerde par utvendig, ble med i tredjespor på siste langside, men galopperte da inn i den siste svingen. Torsdag er motstanden meget overkommelig og det må være en flott vinnersjanse.

11 Poker Siem går ned minst to klasser i dette løpet, men har dessverre vært uheldig i sportrekningen. Kom fint tilbake innvendig etter startgalopp sist og skal jo duge mot denne gjengen. 2 Cyr On er muligens litt på vei opp i form, selv om ikke innsatsen har vært imponerende i de siste startene heller. Men vant tre løp i fjor og får en sjanse til.

Anders Pedersen kunne meddele Sportspill at det var hans skyld at 7 Kingo Hydrup galopperte fra start sist på Billund. 2100 meter er en klar fordel, i følge Anders, og hesten trener strålende om dagen. Og dersom herr Pedersen viser litt mer taktisk klokskap enn han har gjort ved tidligere Norgesbesøk, har trolig Kinga Hydrup kapasitet til å vinne dette løpet.

OBS! Når det gjelder 8 Vickan Bright så kan det se ut som at den flinke Färjestad-treneren Morgan Ivarsson kommer ens ærend til Bjerke for å kjøre kun denne hesten. Men Sportspill-redaksjonen ringte opp Morgan onsdag ettermiddag og han kunne fortelle at han kommer ikke til Oslo. - Denne hesten har jeg aldri kjørt og jeg kjenner ikke til den, kunne Morgan fortelle oss. Så her har Bjerke-sekretariatet gjort en stygg feil som kan forlede spillerne.
Rangering V5-4: A: 3 B: 11-2-7 C: 4-8-12-1-6-9 D: 10-5