Gudmestad i fokus

Rogalendingen Geir Gudmestad tar turen til Bergen med to meget gode travere i kveld.

Klikk her for Nettavisens V5-tips

Selvom det er skremmende få deltakere i løpene i regnsværsbyen er det flere flotte travere på farten. Geir Gudmestad er ikke ukjent med å trene gode kaldblodshester, og i kveld tar han turen med Bjørkeelden (V5-3) og Arn Jaros (V5-5). Førstnevnte møter etpar meget gode strekhester, men Nettavisen tror løpsopplegget blir perfekt denne gang - og da kan han lure begge. Arn Jaros står endelig helt riktig til spormessig og vi tror han leder hele veien, spesielt etter at hovedutfordrer Bjørøy Tulla er blitt strøket.

5 Bjørkeelden har etterhvert rukket å bli 10 år, og runder om litt hele to millioner innkjørt i en begivenhetsrik karriere. Hesten var tidlig fremme, og Elding-sønnen største seier kom da han vant Biri Oppdretningsløp som 3-åring i 2001. Ikke bare vant han 300.000, men han skulle også vise seg å bli den eneste som klarte å slå unghestfenomenet Alm Rau Jo. Alm Rau Jo døde høyst tragisk av tarmslyng som fireåring, og vant 25 av 26 starter - kun Bjørkeelden ble for god. Det hører dog med til historien at Rau`en ikke var kurant den dagen, men Bjørkeelden var uansett meget god da han vant på 27.4 full vei.

Møter helbroren
Et svært artig poeng er at Bjørkeelden i kveld ikke bare skal jakte på favoritten 2 Feseth Lynet, men også Alm Rau Jo`s helbror 1 Alm Viktor. Vi ser for oss et scenarie der meget kapable men skadeforfulgte Viktor tar imot Lynet, og at Geir Gudmestads traver dermed kan skumme fløten. På speed er nemlig Bjørkeelden meget giftig, og vi synes han skal strekes på alle bonger i det lille feltet.

Jaros fra start til mål
Selv før strykningen av favoritten Bjørøy Tulla i V5-finalen var vi inne på at dette løpet leder 5 Arn Jaros hele veien. Kjøstad jo-avkommet har stått i veldig mange dårlig startspor, men i dag er oppgaven perfekt og nærmest identisk med nest sist - da vant 6-åringen enkelt fra tet. Selvom han aldri har prøvd stayerdistanse før tror vi ikke det byr på nevneverdige problemer. Hesten kjemper helhjertet fra tet, og vel i front synes vi den seiersvante traveren skal ha fine muligheter til å ta nok en triumf.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 384 og 1.080 kroner - der det største er en samlebong der vi spiller lillebongen 10 ganger.