En fantastisk fin V75-omgang venter på Jarlsberg lørdag med finalen i Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling som det største sportslige høydepunktet. Det er 10 millioner ekstra til en eventuell alenevinner og spillestopp er som vanlig lørdag kl 15.00. Spillemessig er det en herlig omgang vi har foran oss, jeg spiller med en banker og den kommer ut i V75-6.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gundersen innfrir med storfavoritten
V75-6 er ensbetydende med finalen i Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling der vinneren kvitterer ut hele 200 000 kroner. 2 Global Bred To Win imponerte kolossalt i sitt kvalifiseringsløp og fra dødens lenset Gundersen-traveren unna på helenkel seier på kruttsterke 11.5/1609 meter. Hamre-duoen 1 Jolene B.R. og 3 Devious vant også begge sine kvalifiseringsløp, uten at de var i nærheten av å imponere like mye. Det er nok en viss risiko for at favoritten må gå den tunge veien også i finalen, men det tror jeg ikke spiller en avgjørende rolle. 2 Global Bred To Win og Magnus Teien Gundersen bankerspilles i V75-6 og blir også min DD-banker.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 2 B: 1-3 C: 4-9-5-10-7-6-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1/V5-3 - Hoppecupen - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Et meget fint hoppeløp innleder lørdagens V75-omgang og her tar jeg sjansen og står på kun to hester. 5 Hauan Mina var tilbake som en strålende vinner på Momarken i et V75-løp for drøye to uker siden, etter at han firte litt mot mål på Bjerke nest sist. Står flott til på strek og Eirik Høitomt sitter nok tidlig i tet. Da er det god vinnersjanse.

Du ser alle V75-løpene fra Jarlsberg gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 13.00.

Fra 20 meter tillegg jakter ekstremt formtoppede 7 Sundby Søss som kanskje aldri har vært bedre enn hun er nå. Stod iskaldt til på 40 meter tillegg i finaleløpet på Bjerke for en måned siden, men vant likevel sikkert på en overbevisende måte. Gjentar hun den prestasjonen, skal det være flott vinnersjanse igjen. Bak mine to utvalgte, finnes det er flere formsterke og kapable hopper, men jeg velger å låse V75-1 på kun to hester.
Rangering V75-1/V5-3: A: 5-7 C: 3-2-11 C: 9-12-10-4-1-8-6

V75-2/V5-4 - Grunndivisjonen. Varmblodshester. 2609 meter autostart.
Et meget flott grunndivisjonsoppgjør venter i V75-2. Min klare favoritt og bankeralternativ i dette løpet heter 4 Joshua B.R. Den Kim Pedersen-trente fireåringen har sett strålende ut på slutten og tok en meget overbevisende seier på Jarlsberg i sin siste start. Er bra fra start og sitter trolig tidlig i tet. I V5-spillet velger jeg å bankerspille 4 Joshua B.R., og jeg bankerspiller også hesten på det minste V75-forslaget.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Seiersmaskinen og tøffingen 6 Rittmester Hill er det klare motbudet. Vallaken som trenes av Oddmund Wallevik vant fire av seks løp i fjor, og han har vunnet begge sine to løp i år. Tåler som kjent å gjøre jobben og kan vinne igjen. 10 Legend Act har skuffet litt i sine to siste løp og må nok heve seg fra disse løpene for å ta ned min favorittduo i V75-2. Skulle det bli tøft kjør mellom favorittduoen, øker mulighetene for Legend Act. Jeg tar ham med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-2/V5-4: A: 4 B: 6-10 C: 9-12-2-8-11-1-3-7-5

V75-3/V5-1 - Grunncupen. Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Ujevn klasse på denne grunncupen for kaldblodshester, der jeg står på fire hester på samtlige V75-forslag.

Jeg tror Kjetil Djøseland har beste hesten i 7 Tysvær Mikkel som var kanongod i seiersløpet sist på Forus. Det er dog galopprisiko, slik det ofte er for Djøselands kapable kaldblodshester. Feilfritt tror jeg er det veldig bra vinnersjanse. 6 Nelson August er stor favoritt fredag ettermiddag, men kryssene vil nok jevne seg litt mer ut nærmere spillestopp. Står med to strake seire nå og har vært solid i de to seiersløpene.

3 Stein Frøy holdt seg på beina sist og ble tredje bak to gode Mjølnerød-hester. Er nok ikke helt på det nivået han hadde i vinter, men er god nok til å vinne dette løpet. 2 Mjølner Satin står spennende til på strek. Vallaken vant sist han satt i tet, riktignok mot litt enklere motstand enn han møter lørdag. Blir min fjerde og siste hest på forslagene i V75-5.
V75-3/V5-1: A: 7 B: 6-3-2 C: 4-8-9-11-14-12-13-10-1-5

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. Thor Tholfsens minneløp. 2100 meter auto.
Tradisjonsrike Thor Tholfsens minneløp er et fast innslag på V75-lørdagen under sommertravet på Jarlsberg og er altså kun åpent for stallpersonell.

Jeg setter formsterke 2 Key To Happen først, ikke minst siden Midtfjeld-hesten har vunnet sportrekningen. Sterk toer bak formbomben Dontgiveme Chocolate nest sist og solid tredje bak Call Me Fox sist. Spennende å se hvilken strategi Lars Fredrik Kolle velger her, det kan være at han vil sitte foran. 7 Oz radet opp med seire tidligere i vår, men var litt mer på det jevne i noen starter. Innfridde som stor V75-favoritt på Forus i siste starten. Blir stor favoritt også lørdag, men risikerer å måtte gjøre mye av jobben selv. Jeg setter den store favoritten ned som andrevalg.

10 Glazier's Vici har fått ett løp i kroppen etter fire måneders pause. Trengte nok det løpet og Tengsareid-traveren vil være klart forbedret lørdag. Blir ikke blant de mest betrodde i dette løpet, jeg tar ham med på samtlige V75-forslag. 5 Carolina Volo er en fireårshoppa sv solid sort. Har vist flott form i det siste, jeg tar med Gundersen-hoppa på det største V75-forslaget.
Rangering V75-4/V4-1: A: 2 B: 7-10-5 C: 8-9-3-1-11-6-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Dette hoppeløpet er uten tvil lørdagens mest krysskrevende V75-løp og på de to største V75-forslagene betaler jeg for ti av de tolv startende.

10 Ayita fikk endelig vinne igjen sist etter å ha radet opp med fine løp over lang tid. Jeg tror ikke bakspor betyr allverden, motstanden ser overkommelig ut. 1 Jeanie B.R. er ujevn i prestasjonene, men alt tyder på at Eirik Høitomt forsvarer innersporet med henne her og det er fra tet hun gjør sine beste løp. Må ha en god vinnersjanse derfra. 7 Brienne of Tarth vant for første gang i regi Erik Killingmo på Momarken forrige lørdag. Løser det seg fra et litt sjanseartet sjuendespor, kan hun vinne igjen. 2 Sidonette Sid hadde et gaveløp i lunsjen sist på Bjerke og innfridde lett. Tidlig aktuell igjen fra et bra startspor.

På de to største V75-forslagene tar jeg med ytterligere seks hester. Jeg har litt vond for å se 3 Carmen Division og 4 Araiannas som vinnere, de ti øvrige kan alle vinne V75-5.
Rangering V75-5/V4-2: A: 10 B: 1-7-2-6-12-9-5-11-8 C: 4-3

V75-7/V4-4/DD-2 - Eliteløp. Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Et flott eliteløp avrunder lørdagens V75-omgang på Jarlsberg og hadde jeg vært helt sikker på at 1 Ulsrud Tea hadde absolutt toppform, så hadde hun vært en klar bankerkandidat i dette løpet. Men hun trakk seg i overkant mye mot mål i Elitesprinten på Bjerke sist, så jeg nøyer meg med å sette henne først.

3 Troll Solen var tilbake i godt gammelt slag på Leangen sist og imponerte i seiersløpet da. Det første motbudet til favoritten. 10 Søndre Jerkeld var kanongod toer bak Odd Herakles i Elitesprinten på Bjerke nest sist, men ikke like god sist på Forus. Trives svært godt på Bjerke og kan vinne dette. 4 Kleppe Fanden skuffet litt på Leangen sist, men er i form og sprint passer fint. Tas med på samtlige V75-forslag.

Jeg velger å stå på disse fire, men hester som 7 Vetle Petter (kanonform, men tungt å vinne sprintløp fra dette sporet), 9 Havglimt (solid tilbake etter galopp sist) og 6 Ådne Odin (har toppform og liker sprint) er ikke sjanseløse om det struler seg til for noen av favorittene.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 3-10-4 C: 7-9-6-2-5-8