En fantastisk flott trav- og galopphelg er i emning. Lørdag er det Unionstrav på Färjestad med internasjonal V75 og hele 60 millioner i premiepotten. Søndag er det stor V75-omgang på Bro Park med Stockholm Cup, der er det også jackpot med hele 3 496 547 SEK til fordeling i premiepotten. Og søndag kveld er det voldsom V65-jackpot på Leangen. Hele 715 900 SEK ekstra i sekserpotten og det er internasjonalt spill i tillegg.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Fredag er det premiere på V64 Express med de seks V64-løpene unnagjort på 60 minutter. Det er Kalmar og Romme som er vertskap denne fredagen. På Biri er det NM for amatører og både V65, V5 og V4. Fredagen innledes med V65-lunsj i Årjäng.

I denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Biri. I og med at V64 Express introduseres fredag kveld, blir det endringer i spillskjemaet. V65-innlevering er kl 18.45, mens etterfølgende V5 byttes ut med V4 som har spillestopp kl 19.25. Denne fredagen er det uansett også V5, denne har spillestopp allerede kl 17.40. Tre av V65-løpene fredag inngår i NM for amatører, men jeg finner min V65-banker allerede i V65-1 som ikke inngår i NM.

Innfrir sitt favorrittstempel
Det handler om 5 Frøyu Petter og Geir Vegard Gundersen. Den tiårige vallaken vant som stor favoritt på Biri nest sist, men galopperte seg bort direkte sist på Klosterskogen. Har en billig oppgave foran seg fredag og normalt sitter Gundersen tidlig i tet, selv fra 20 meter tillegg. 5 Frøyu Petter blir min V65-banker på Biri fredag og bankerspilles også i V5.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Hop med luringen i V65-2
NM for amatører innledes i V65-2 som samtidig er V5-5. 7 The Baron har ingen vakker programrad, men formen er nok vesentlig bedre enn som så. Rutinerte Roar Hop setter seg opp på Mikkelborg-traveren som er brennkvikk fra start. Blir ikke blant de mest betrodde i dette løpet, men jeg ha god feeling for at 7 The Baron kan vinne V65-2.

Austevoll kan overraske
Ikke rare klassen på deltagerne i V65-3/V4-1. Jeg synes 9 Annie Beach og Gunnar Austevoll er et spennende objekt i dette løpet. Hun er seiersløs hittil i karrieren, men leverte en meget frisk avslutning til fjerde sist på Momarken og møter definitivt ikke noe tøffere motstand i dette løpet.

Dobbeltbanker i V65-4/V4-2
To hester skiller seg klart ut i V65-4/V4-2 og jeg setter meget formsterke 10 Windsongs Star. Vallaken hadde vært en bankerkandidat fra spor i første rekke, men bakspor trekker litt ned. Satt fast nest sist og spurtet strålende til tredje sist på Bjerke. Det er fireårige 3 Peaceful Time i mot. Kristian Malmin er helt klart på at dette er stallens beste sjanse fredag og da er favoritten naturligvis seiersaktuell.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Sjanseartet startspor - men best likevel?
Ingen tvil om at det er 8 Spang Sirius som er formhesten i V65-6/V4-3/DD-1. Strålende i seiersløpet nest sist på Biri og hadde kjempet om seieren mot favoritten Gjærla Prinsen uten galoppen 150 meter fra mål sist på Momarken. Møter klart overkommelig motstand fredag og jeg bruker 8 Spang Sirius som min DD-banker på Biri fredag.

Eliteløp avrunder
Elitehestene setter hverandre i V65-6/V4-4/DD-2 og siden løpet er stengt på kun 600 startpoeng, er det åpent. 1 Patent Leather gjør en spennende debut i regi Kai Johansen, mens 9 Mellby Frodo er den som kanskje har vist best form i det siste. Det er sprint og da trekker uansett bakspor ned. Jeg anbefaler bred gardering i V65-6/V4-4/DD-2.