*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Gundersen tar for seg på Bjerkes festdag

Geir Vegard Gundersen sammen med sin treårsstjerne Glen Ord Superb.

Geir Vegard Gundersen kan få en fantastisk søndag når Bjerke byr opp til gedigen fest med ekstra V75 søndag.

08.09.14 08:36

Sportspills meny søndag:
V65 Harstad: Lerum byr på siste nytt
V5 Bjerke:
Lannem Silje og Support Justice gir samlebonger
Oddstips 1: Ingen gresk tragedie for Ranieri
Oddstips 2: Kongsvinger må vinne
Tippetips: Åtte EM-kvalmatcher på søndagskupongen

En fantastisk søndag står foran oss og det skal avvikles tolv løp på Bjerke denne søndagen. De fem første løpene utgjør et helt eget V5-spill og fra og med løp seks er det V75 som gjelder. For å illustrere litt hvor stor denne dagen er, så er det ett løp med førstepremie på kr 40 000 (V5-1), det er tre løp med 100 000 kroner i førstepremie, det er 250 000 kroner i førstepremie i et løp, to løp har førstepremie på 375 000 kroner, to løp har førstepremie på 500 000 kroner, to løp har førstepremie på 750 000 kroner og til sist har Vamblodsderbyet en førstepremie på 1 million kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED


Det betyr at vinnerne av de tolv løpene totalt hanker inn 4 840 000 kroner. Tar vi da med resten av premiene nærmer vi oss ti millioner i hestepremier og det forteller noe om at dette er den viktigste travdagen i Norge for hesteeierne her hjemme.

Innleveringsfrister Bjerke søndag:
V5 kl 13.00
V75 kl 15.20
V4 kl 16.50
DD kl 17.45

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED


Seks av sju V75-løpene søndag er enten Kriterie- eller Derbyfinaler og så avsluttes V75-omgangen med en spillemessig perle av et stayerløp. Kvalifiseringene ble som kjent kjørt mandag, tirsdag og onsdag i forrige uke og du verden hvor gode prestasjoner vi fikk se. Vi setter vår V75-banker i V75-4 som er Kriteriefinalen i den åpne klassen.

Geir Vegard Gundersen har ikke mange hester på sin stall, men du verden for noen hester GV får frem. I V75-4 skal han ut med stallhesten 9 Glen Ord Superb og selv om både 1 Undone og 4 Lightman O. imponerte, så skal de stå tidli opp for å stå imot styrkefenomenet Glen Ord Superb. Det blir garantert kjøring mellom Johan Herbjørn Undem bak 1 Undone og Åsbjørn Tengsareid bak 4 Lightman O. Geir vegard Gundersen har etterhvert opparbeidet seg solid rutine når det skal kjøres om store penger og han velger nok å angripe i riktig tidspunkt. Glen Ord Superb er trolig god nok til vinne fra dødens om nødvendig, og blir vår klare V75-banker søndag.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED


Rangering V75-4: A: 9 B: 1-3-4 C: 2-5-6-10-7-8 D: 11-12

To hester kjemper om en million
Varmblodsderbyet i V75-6/DD-1 er sett bort fra Oslo Grand Prix, det løpet i Norge som kjøres med høyest førstepremie. Og til tross for at en rekke av de seks kvelvinnerne imponerte, tror vi to hester gjør opp om seieren.

Vi setter 2 Ready Eddie først. From Above-sønnen har sett fantastisk ut i hele år, og så helt "sjuk" ut nedover oppløpet i sin kval og landet på 13.9/2640 meter. Fra spor to kan Eirik Høitomt trolig få en svært så fordelaktig posisjon underveis og denne er er det tæl i.

Storløpsgrossistene Vidar Hop/Jan Kristian Waaler er spillefavoritten og det er ikke helt utenkelig at 3 Papagayo E. kan få tet. Da blir ikke hesten lett å slå. Men Gøran Antonsen bak 1 Lionel har ambisjoner og blir ikke lett å ta en lengde på. Uansett posisjon underveis, så er selvsagt Papagayo E. en soleklar vinnerkandidat.

Med all respekt for hester som 4 Conquestador, 1 Lionel, 5 Viking Va Bene og 9 Thai Armani, så tror vi vår favorittduo gjør opp om førstepremien på en million norske kroner.
Rangering V75-6/DD-1: A: 2 B: 3-4-1-5-9 C: 7-8 D: 10-6-12-11

Borg'n fikser "damene"
Velkjørende og sindige Thor Borg sitter opp bak favorittene i både V75-1 og V75-3 bak henholdsvis 1 Diadora B.R. og 2 Vesle Frøken Støen.

1 Diadora B.R. jakter 375 000 kroner i Hoppe-Kriteriet og vil trolig testes i tet nå. Hoppa har sett dunderfin ut i to strake seiersløp nå, og må være klar favoritt. Har imidlertid vist seg best når hun får ligge på vent underveis, men har utviklet seg nå og fungerer trolig bra i tet også. Vi velger dog å gardere.

2 This Is It har utviklet seg mye siden stall Hamre fikk henne inn på stallen. Sammen med Marius Høitomt kan hun sørge for Hamre-suksess og unge Marius sin største seier i karrieren hittil. 9 Wilma Leggrowbach så lekker ut i tet i sin kval, men kunne ikke svare speeedige Diadora B.R. trener og kusk Geir Mikkelsen har ambisjoner, og mener det var mer å gå på i kvalen. Fra et lurt spor, er hoppa tidlig aktuell.

3 Masaya får neppe tet, og da er det fare for dødens. 4 Nelson Nora kan endelig få et ryggløp nå og da skal også Bo Westergaards formsterke hoppe på kupongen. Fem hester på samtlige spilleforslag skal være heldekk i Hoppekriteriet.
Rangering V75-1: A: 1 B: 2-9-3-4 C: 11-7-6-8-5-10-12

Støen feilfritt
I V75-3 har vi enda bedre tro på Borg'n kan 2 Vesle Frøken Støen i kaldblods Hoppederby. På kapasitet er Vesle Frøken Støen overlegen og hun er definitivt den alternative V75-bankeren for oss. Men hun har vist at hun kan galoppere og derfor strør vi på med noen garderinger.

3 Briskeby Frøkna var lekker vinner av sitt kvalløp og får trolig tet. Derfra kan det bære helt inn, og 1 Ulvsås Ballerina likte åpenbart og bli utstyrt med Hans Christian Holm. Fra sitt førstespor synes vi hoppa er garderings- og seiersaktuell.

9 Åsrud Vilja er også seiersaktuell, men vi likte ikke det vi så av hoppa i kvaliken og står over denne, likeledes 7 Lyn Rappa som neppe har samme toppform nå som for en måned siden. De som har råd, tar selvsagt med de to sistnevnte.
Rangering V75-3: A: 2 B: 3-1-9-7 C: 4-10-8 D: 6-12-11-5

Er det så enkelt?
I kaldblodskriteriet er det nesten opplest og vedtatt at det er to hester det handler om, 9 Jærvsørappen og 2 Smedheim Solan. Forståelig det, ettersom de to har vært overlegen sine konkurrenter gjennom sesongen.

Ingen tvil om at Jomar Blekkan har den beste hesten i 9 Jærvsørappen. Nest sist i finalen av Svenskt Kaldblodsderby gjorde hesten et helt overdådig løp til andre etter voldsomt terrengtap fra start. Feilfritt vinner Jærvsørappen, men galoppene kommer tett om dagen, så også i kvalen.

2 Smedheim Solan imponerte ikke i kvalen, men vant på en dårlig dag. Trener jan Ketil Brattås skylder på utstyrsendringer og går tilbake til det vanlige utstyret søndag. 1 Sjø Odin var sjanseløs mot disse to i finalen av Svenskt Kaldblodsderby, men fra førstespor vil trolig Øystein Tjomsland prøve å sitte foran. Skulle Jærvsørappen enda en gang galoppere og Smedheim Solan ikke være tilbake på topp, kan det gå.

Helt ute på kanten og trolig bortkastet betaler vi også for stortalentet 7 Tomeld Ø.K. på det største forslaget. Bernt Øksnevad fra spor sju mot denne gjengen og disse kjørekarene er normalt langsøkt, med Tomeld Ø.K. er veldig bra.
Rangering V75-2: A: 9 B: 2-1-7 C: 10-11-8-3 D: 12-4-6-5

Har Garberg prikket formen?
Bjørn Garberg og 3 Glad Hall T. vant fjorårets Hoppekriterium og var den beste i årgangen da. I år har 2 Claudia B.R. overtatt den posisisjonen, men basert på kvalløpene kan rollene igjen byttes.

Ihvertfall var 3 Glad Hall T. tilbake slik vi lærte å kjenne henne i fjor. Spensten i steget var tilbake og det var flott stil på hoppa nedover oppløpet. Vår vinner i Hoppederby.

2 Claudia B.R. bankerspilte vi i finalen av Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling tidligere i sommer og etter et strålende løp vant Goop-hoppa. Gjorde et greit løp i kvalen, men heller ikke mer.

På de to minste V75-forslagene står vi på to disse, men vi synes 4 Bakers Ransom var så imponerende i kvalen, at vi også tar med denne på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5: A: 3 B: 2-4 C: 6-9-1-10-11-8 D: 5-7-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED


Kolle avslutter?
1 T Rex D.K. er en hest vi har sansen for, selv om det ikke ble suksess i dansk Derby sist helg. I Per Ulvens æresløp i V75-7 står hesten på strek sammen med 2 Republique og selv om reisen og løpene i Danmark kan ha tatt på, tror vi på topp vinnersjanse i V75-7.

5 Bruno Di Quattro og Frode Hamre ble "spekulert" bort av mange eksperter i sitt siste løp på Sørlandet, siden det var voltestart. Tross mange omstarter oppførte Hamre-traveren seg meget eksemplarisk og tok tidlig hånd om teten og vant lett. Litt andre betingelser her med 20 meter tillegg, men selvsagt tidlig aktuell.

9 Photo Va Bene var i galopphumør sist, men slik er jo denne hesten. 3100 meter er ikke noe minus, og kapasiteten som kjent høy. Det er den også på 8 Ruth Reerstrup som innfridde som vår V64-banker (dog uten å imponere) på Jarlsberg nest sist. 3 Quincy Frontline er den tredje Hamre-traveren med seiersmulighet. Søndag var hesten tilbake som en overbevisende vinner på Sørlandet. Klart tøffere imot her, men hesten vokser med oppgavene.

På det største forslaget betaler vi også for 2 Republique (står lekkert til på strek), 6 Jamie Bonanza (liker distansen) og 13 Orion Hindø (god nok på sitt beste).
Rangering V75-7: A: 1 B: 5-9-8-3 C: 13-2-6-4-10-14-15-12-11-7


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag