Gunnar Austevoll på vei mot ti millioner

Foto: Hesteguiden.com

Eks-bergenseren er i ferd med å avslutte en ny flott sesong. Sjekk tirsdagens lunsjtips.

Drammen travbane er vert for tirsdagens lunsjtrav og som vanlig har sportssjef Andre Ringelien snekret sammen en flott spillemessig V5-omgang i Drammen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Gunnar Austevoll har notert 154 seire per 19. desember og har vunnet 154 løp. Han vant riktignok litt flere løp i både 2008 og 2009, men pengemessig (innkjørt) er han i ferd med å gjennomføre sin nest beste sesong noensinne og i løpet av årets to siste uker vil han runde ti millioner kroner innkjørt til sine hesteeiere. To seire ble det på den meget velkjørende eks-bergenseren på Jarlsberg søndag, og tirsdag kjører Gunnar tre av våre favoritter, inkludert vår lunsjbanker.

2 Gigant Pay tok fire strake seire tidlig på høstparten og etter et par svake innsatser etter det, har det vært klar fremgang igjen i de to siste startene. Nest sist ble Gigant Pay spurtslått fra siste indre i et V75-løp på Klosterskogen (Goalpike vant) og sist tok hesten en overlegen seier fra andre par utvendig på Biri sammen med Geir Vegard Gundersen.

Tirsdag har Gigant Pay trukket et perfekt andrespor bak bilen og lynraske Gigant Pay er den svært trolige tethesten. Og vel i tet i Drammen på en sprint, skal det ikke bli lett å slå fireåringen. Gunnar Austevoll var også meldt på 5 Kendrick J.R (som står med tre strake seire) og det forteller også noe om Austevolls ambisjoner.

Vi tror på tet fra start til mål og innleder V5-spillet på Drammen med banker direkte i V5-1.
Rangering V5-1: A: 2 B: 5-1-4-3-7 C: 6-8-11-9-10-12

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-2:
Gunnar Austevoll kjører vår favoritt også i V5-2 i form av Tangen Jenny. Etter en rekke sterke løp tok hoppa en meget velfortjent seier nest sist etter et tøft løp. Sist var ikke femårshoppa på topp og etter galopp i den første svingen, gikk hoppa kun på det jevne etterpå. Har et fint løp her og møter vel enklere motstand enn sist. 2 Fjellkos Viktor er en riktig fin treåring som har gått fine løp i hele år. Meget bra treer i et kvalitetsfylt treårsløp nest sist og tapper toer bak Linus T.G. tredje sist. Klart seiersaktuell.

1 Ellestad Lill har fortsatt ikke vunnet, men sitter der når som helst. Fra et nydelig førstespor bak bilen, blir det garantert et fint løp tirsdag og med perfekte luker til slutt kan hoppa avlegge sitt maidenship i sitt travløp nummer 47. 9 Pålstegg er en brukbar svenskegjest, men vi er slett ikke sikre på at Drammens baneprofil passer svensken, som dog var god sist.

For øvrig florerer det med outsidere i dette løpet, og det er ikke overraskende om det smeller her.
Rangering V5-2: A: 5 B: 2-1-9-7 C: 8-11-12-4 D: 10-6-3

Annonse: Øivind Grøstad med strålende tips til Leangen mandag og over 56 000 kroner innspilt

V5-3:
Forferdelig svak kvalitet på mange av deltagerne i den tredje avdelingen og Gunnar Austevoll blir vår favoritt igjen. 3 Precious Woman langspurtet veldig bra til tredje på Bjerke nest sist og avsluttet også storveis tredje sist på Ørebro til andre. Men var sørgelig svak på Färjestad sist etter smygløp. Uansett favoritt mot denne svake gjengen.

12 Lucky Dior vant nesten på Jarlsberg søndag fra tet (vi hadde tro på hesten da). Helt andre forutsetninger her, men hesten er helt klart blant de bedre her. 6 Johnny V. har heller ikke en toppkusk i sulkyen, men har gjort tre ålreite løp i Norge mot mye bedre enn hester enn dette.

Morgan Ivarsson har i tillegg til Pålstegg også med seg treåringen 9 Absolut Bäst. Har opptrådt litt variabelt i Sverige, men er bra de dagene det klaffer. Veldig fin når han vant uanstrengt fra tet femte sist, men skuffet fra tet på Färjestad nest sist. Det er ikke lett å få øye på øvrige vinnerkandidater i dette løpet, men med litt variable kusker i favorittkvartetten (bortsett fra Gunnar Austevoll) er det litt skummelt dette løpet.
Rangering V5-3: A: 3 B: 12-6-9 C: 7-1 D: 8-4-2-10-5-11

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-4:
Kapasitetshesten 7 Are Odin kommer tilbake etter en liten pause. Var ikke på topp i sine siste løp, men er så god fra start at teten kan nås, spesielt nå som 2 Grans Trygve er blitt strøket. Og gjør sine beste løp derfra. 12 Engesve Odin viste sine nykker igjen sist og ga helt opp 500 igjen i et V75-løp. Må ha det servert, men har en flott speed dersom lysten er på topp for dagen.

1 Frisli Modi vant sist uten å imponere, og møter mye tøffere selskap her. 3 Tyri Fera er ikke helt sjanseløs, dersom hun forbedrer seg litt fra de foregående startene. 10 Gullgruva holder flott form, men har tyngre betingelser enn i sine siste løp.
Rangering V5-4: A: 2 B: 7-12-1-3-10 C: 11-9-8 D: 5-4-6

V5-5:
Fagbladet TGN bankertipper 1 Xavier og Johan Herbjørn Undem. Møter svært billig motstand seksåringen, men vi er litt usikker på distanseevnene nå, selv om hesten tidligere har vunnet flere løp over 2100 meter. Trakk seg enkelt fra tet i et lunsjløp tredje sist og selv om hesten var bra i V75 sist, var det stumme ben tilslutt. Vi må spelukere.

4 Campari Clipper starter flittig i Norge sammen med sin følgesvenn Per Anders Thuresson. Tåler å gjøre en god del sjøl, og møter vesentlig billigere motstand enn normalt. 7 Lyngsigne Rush kommer til å utfordre Xavier på startsiden og dermed er det fare for fullt trøkk i løpet. Kusk Christian Kaasa er en friskus.

9 Sir Prize kan få det helt sydd opp i rygg på Xavier og selv om formen er uviss etter pause, var hesten overlegen og god lunsjvinner i Drammen tredje sist. 10 Runrig har tjent langt over 100 000 kroner i år uten å vinne. Spor 10 i Drammen er krevende, men Runrig er helt klart av de bedre i dette feltet.
Rangering V5-5: A: 1 B: 4-9-10-12 C: 3-2-7-6-11-5-8