Guttene fra Bergen fortsetter suksessen

Foto: hesteguiden.com

Greis Vinn har vært et eventyr østpå og vinner igjen i kveld

Merk innleveringsfrist V5 kl 19:05.

Stall Guttene fra Bergen har opplevd en formidabel suksess som hesteeiere sammen med sin faste travtrener Cato Antonsen. Som eiere av Polar Høvding (3 seire i år), Atom Lynet (6 seire i år), Balderflya (to seire i år i deres regi) og nevnte Greis Vinn (4 seire) har eierne fra Bergen med primus motor Helge Johnny Gudvangen i spissen allerede notert 15 seire på sine hester i år. Ikke mange hesteeiere som har lignende statistikk. Når idylliske Kala travpark (like utenfor Sarpsborg) i kveld avholder sin årlige totokjøring, tror vi seier nummer 16 kommer for stall guttene fra Bergen.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Kjøpt i fjor høst
Den opprinnelige trønderhesten Greis Vinn ble handlet inn av Cato Antonsen på vegne av "guttene" i fjor høst. Greis Vinn tok fire strake seire på høsten i fjor, og har fortsatt utviklingen i år med fire nye seire. Årstotalen er allerede oppi kr 289.500, og med seier i kveld runder Moe Odin-vallaken 300.000 kroner innkjørt bare i 2010. Og nesten halvmillionen totalt for sine entusiastiske eiere fra Bergen siden høstparten i fjor. Greis Vinn starter i kveld fra 40 meter tillegg, men motstanden er så billig at Greis Vinn må ha en meget stor vinnersjanse. Greis Vinn gjorde et bunnsolid seiersløp sist i mye tøffere omgivelser, og ser ut til å være på vei mot en ny formtopp. Eneste utfordrer er 13 som Amor Even starter 20 meter bak, men skal normalt ikke kunne hente tillegg på Greis Vinn.

Flere tips tirsdag:
Lunsj Bjerke:Ola tror på en montehest
Oddstips tirsdag:Thomas tror på Leeds-suksess i Ligacupen
Travtips Forus:Tjomsland dominerer

Svært stor favoritt blir også Eirik Høitomt med 5 Sweet Gill i V5-4A. Sweet Gill var sist ute i kvalifiseringen til Jarlsberg Grand Prix for de beste norskfødte fireåringene, men strakk ikke til der. Mye enklere motstand i kveld, og det er sannsynlig med tet fra start til må. Vi merker oss imidlertid at Kristian Bjørnerød kommer med ut med meget kapable 7 Malabar Cash. Femåringen har alltid vært lovende, og med første start etter pause siden april, er denne spennende.

Her kan du kjøpe Sportspills V5-forslag

V5-1 er et meget åpent løp for kaldblodshester i grunnlag inntil 78 000. Her er det mange fartsfylte hester på farten med uviss form. 5 Julie Løva kan være tethesten og har allerede vunnet to løp i år. Kusk Robert Kruse er også i støtet om dagen. Hjemmehesten 3 Tingel Gnisten er også en klar seierskandidat og treårige 10 Trygfaks har et fint løp på papiret, men formen er usikker.

Suksessjenta vinner igjen
Ungdommen skal gjøre opp i den andre avdelingen og her lønner det seg alltid å spille på de beste og mest rutinerte kuskene. Kristine Kvasnes har hatt en glimrende sesong og kjører 2 Sweet Lady. Hoppa er variabel, men har trukket et flott spor og regnes tidlig. Hans Wilhelm Storås jakter teten med 3 Capucine, som skuffet litt sist fra nettopp tet. Mye enklere motstand i kveld og her kan det bli tet hele veien. 1 Mist var helt nede på 16.0 sist og fra innerspor er det garanti økonomireise, mens 10 Rite On Volo trolig er beste hesten, men bakspor og tvilsom stridsmoral trekker ned.

Annonse: Øivind Grøstad/Rolf Lerum med spennende menyer tirsdag

Kun sju hester til start i V5-3, men flott klasse på mange av hestene gjør dette til et severdig oppgjør. 1 Up Front er sannsynlig tethest og profiterer på det. Og får dessuten Geir Vegard Gunderseni sulkyen. Per Oleg Midtfjeld har en flott danskeimport i 2 O'Lord Skovbjerg og i kveld kan det bli en nye seier i det fjerde forsøket. Både 3 Marion Montana og 5 Oscar Hovmand er mye bedre enn resultatraden indikerer.