GV for alle penga i V75!

Foto: hesteguiden.com

Vannvittige 35 millioner kroner venter en alenevinner denne lørdagen, og i jakten på storgevinsten setter vi vår lit til at Geir V. Gundersen får en veldig fin dag på jobb! Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Geir V. Gundersen har virkelig fått snurr på seiershjulet nå på slutten, og på lørdag på Momarken i Østfold setter den dyktige Bjerke-treneren seg opp bak våre to bankere for dagen. Årets sesong begynte litt tregt (lå og vaket rundt tiendeplass på landsstatistikken), men når det ble litt varmere i været kom også formen på 36-åringen. Hele 19 av 71 triumfer så langt i år har blitt bokført i juni/juli, og ved denne anledningen er han godt forspent med vinnersjanser.

Det er en sjeldent spennende omgang vi har å se frem til denne lørdagen (undertegnede blir svært overrasket dersom de som klarer å prikke syv rette ikke blir rikelig belønnet), og ved siden av folkebankeren (som det ikke er mulig å gardere) satser vi på at Gundersen har full kontroll fra spiss, med en foreløpig 18-prosenter i spillet (et andrevalg). Hovedoppslagene denne gangen er tradisjonsrike Per Rakkestads og Ole Uttisruds Minneløp, hvor de respektive vinnerne kan kvittere ut 100.000 kroner hver seg.

Lar seg neppe slå
Nei, vi har vondt for å se at noen kan tukte 5 Ramstad Odin i innledningen på denne rebusen, og ved seier bokfører i så fall den flotte 4-åringen årets sjette strake triumf. Moe Odin-sønnen har så langt ikke hatt føling med sine konkurrenter, og selv om storfavoritten støter på bedre hester enn noen gang, kan vi ikke helt se for oss at tapet kommer denne gangen.

Det har sett ut til at Gundersen-traveren har hatt voldsomt mye å gå på i sine seiersløp, og vi ser slett ikke bort i fra at folkebankeren viser frem en lav 27-tid full vei ved denne anledningen (dersom det skulle være nødvendig). Sannsynligvis en hest for Derby senere i høst dette (dersom han er meldt), og vi tror at den svært lovende krabaten må støte på noen av årgangens beste, før nederlaget kommer.

Vår rangering: A: 5 B: 1-8-11-10-6 C: 13-3-2-7-9 D: 15-14-12-4

Tet og slutt?
Ja, vi er veldig inne på at 1 Mountain Victory (åpnet i 11-fart fra start i den nest siste starten) holder storfavoritten 2 Superatrix fra livet ned startsiden i den femte avdelingen (vi ser ingen grunn til at GV skal slippe til denne distansesvake favoritten), og når vi synes at 5-åringen til Lars E. Aas går ned en liten klasse ved denne anledningen, tror vi sjansene for at Victory Abroad-sønnen skal kunne lede sitt løp rundt om, skal være svært gode.

Vi likte veldig godt den kapable krabaten i årsdebuten ved tredjeplassen på fine 15.8 full vei, og det var intet å utsette på innsatsen til tredje på flotte 12.8 (fungerte dog ikke helt hundre i aksjonen, men dette skal være rettet på til lørdagens dyst) over en sprint i den siste starten, hvor gode Victor Invalley var en vinner.

To løp i kroppen etter meget lang pause har normalt gjort veldig godt, og Aas-traveren med respekt å melde blir kraftig kuskeforsterke med Geir V. Gundersen på lørdag, synes vi det ser hyperspennende ut å sette et bankerspill på 18-prosenteren i spillet! Vi synes at 7 Callisto står veldig sjanseartet til (og mye skal klaffe på veien for at 4-åringen skal kunne gå helt til topps), og de øvrige konkurrentene i løpet holder etter vårt skjønn ikke i nærheten av samme klassen som vår andre banker for dagen.

Vår rangering: A: 1 B: 7-2-12-10 C: 3-5-11-4-8 D: 6-9

Annonse: Grøstad/Lerum serverer et sjokkdrag i V75-4, tipsene deres finner du her.

V75-2, 2140 meter voltestart
Vi støter på et mildt sagt vanskelig varmblodsløp å vurdere i den andre avdelingen, og bred gardering er så absolutt å anbefale (vi tror dog at vinneren er å finne blant våre syv utvalgte på våre tre minste spilleforslag).

Lekkert til står 1 Equus Mojito, og tet fra start til mål for 5-årshoppa er slett ikke noe usannsynlig scenario (vi tror hun har en fair sjanse til å forsvare sitt innerspor). Er under utvikling (solid avslutning til tredje på fine 15.3 over en sprint i den siste starten), og dersom Super News-datteren går i underkant av 17.0 full vei, kan hun vise seg å bli alt annet enn lett å fange.

Vi føler at 10 Photo Fantasy er litt oppskrytt (ingen blåser dette), men selskapet er ikke verre på lørdag enn at Westergård-traveren bør kunne kjempe om seieren, vel å merke i en feilfri utgave (litt usikker). Stod på greit til sølv på 15.4 over en sprint i den siste starten (dog uten å sprudle), og med løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg bør det kunne bli feilfri avgang.

Det vrimler av outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge: 4 Queen Master (et trangt startspor å knives med, men med feilfri avgang tror vi Holm-traveren kan være god nok), 7 Pomodoro Gubi (kommer med fine resultater fra Bergen, og 4-årshoppa kan her score på at hun virker til å være relativt travsikker), 9 Emilia B. (vært positiv etter litt pause, og 7-årshoppa bør være av de bedre i dette løpet), 11 Flash Bounds (matchet i tøffe lag uten å ha fått noen uttelling nå på slutten, men det er voldsomt mye enklere i mot for 4-årshoppa ved denne anledningen) og 12 Blades Of Glory (tøft inne på pengene i løpet, men kapasiteten er veldig fin på 5-årshoppa).

Vår rangering: A: 1 B: 10-11-9-4-12-7 C: 2-3-13-14-5-8-6-15

V75-3, 2140 meter autostart
Vi har et flott varmblodsløp å se frem til i den tredje avdelingen, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre fem utvalgte på vårt store system. Best på kapasitet er utvilsomt 11 Pingus Vang, men formen på 4-åringen er dunkel. Galopperte seg vekk i årsdebuten, men løp i kroppen etter veldig lang pause har normalt gjort veldig godt. Imponerte ved å bli toer på solide 14.4 bak Glideable Volo i Bergens 3-årsfestival i fjor høst, og i en feilfri utgave er S.J.`s Photo-sønnen snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Absolutt toppform ser 1 C.C. Ceventy Five ut til å holde om dagen, men det må løse seg litt underveis fra et litt sjanseartet innerspor. Vi tviler litt på at 6-åringen klarer å forsvare teten, men dersom kusk Olav Mikkelborg skulle klare akkurat det, øker sjansene vinnersjansene betraktelig (veldig god til tredje på fine 12.7 over en sprint i den siste starten).

Uforandret fin for holder 5 Beak`s News, og vi synes at Sagholen-traveren er merkelig lite spilt med sine 10 % Variable 8 Vintage Lindy utstyres med friskusen Tom E. Solberg for anledningen, og det er spennende nok. Utvilsomt god nok til å legge dette feltet på rygg på en god dag, og vi ser ikke helt bort i fra at Andover Hall-sønnen bomber til tet, på tross av et startspor litt vel langt ute bak startbilens vinger.

Veldig fine løp nå på slutten har 7 Bambino Avanti gått (solid til tredje på 16.5 full vei i et relativt tøft V75-løp i den siste starten), men sporet trekker litt ned ved denne anledningen (og da får han først en plass på vårt store system). Toppform holder også 12 Warwick R., men fra dette sporet synes vi det ser veldig tungt ut med tanke på seier (og da står vi over denne gangen).

Vår rangering: A: 11 B: 1-5-8-7 C: 12-2-4-6-3-10

V75-4, 1600 meter voltestart
Vi støter på et flott kaldblodsløp for våre beste 4-årige hopper i den fjerde avdelingen, og vi føler at vi fort kan få en vinner litt på kanten i dette løpet (og da tyr vi følgelig til bred gardering). Det må klaffe litt på veien fra 40 meter tillegg for at 11 Asteria skal kunne gå helt til topps, men 4-årshoppa besitter utvilsomt fartsressurser til å kunne spinne rundt konkurrentene til slutt. Dog ikke snakk om noen klink vinner, men en naturlig utgang på vårt store system blir Bokli Eld-datteren.

Kjører hele veien gjør Øystein Tjomsland (og da skal det ikke strule mye for favoritten underveis før det kan bli vel langt frem til de der fremme i front), og bak 4 Eigelands Trolla tror vi sørlendingen sitter bak en hest med solide vinnersjanser. Strålende innsatser til hhv tredje og sølv i de to første startene i år, før hun hoppet seg vekk i Skien i den siste starten, og i en feilfri utgave ser vi ikke helt bort i fra at 4-årshoppa viser frem 27-tallet på lørdag (og det kan rekke til seier).

Vi synes at 6 Haugestad Opera har gått veldig fine løp i grunnlagsløp nå på slutten, og vi har litt tro på at Åsajerven-datteren kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Solid innsats til sølv på 27.7 over en sprint i den siste starten etter å ha blitt brukt hardt hele veien (og hun gikk råflotte 26.7 forut for den starten), og vi forventer at Vassli-traveren får en flott start fra tredje omvendt i volten. På vei mot full form er 12 Stjerndrøm, og når 4-årshoppa utstyres med helstengt hodelag for anledningen, synes vi at 10-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Solid til sølv på 26.2 over en sprint i den nest siste starten var 9 Lanem Siv, mens kusk Tor Wollebæk kjørte seg fullstendig bort (satt når toget gikk nedover den siste langsiden) i den siste starten i Sverige (avsluttet dog solid til tredje når det løste seg). En kjapp sprint er så absolutt ikke å foretrekke for usikre 10 Voje Spika, men vi tør ikke helt å avskrive den svært kapable Øverdal-traveren.

Vår rangering: A: 11 B: 4-6-12-9-10 C: 7-5 D: 2-3-8-1

V75-6, 1640 meter autostart
Per Rakkestads Minneløp for varmblodshester tett oppunder eliten venter oss i den sjette avdelingen (og vi synes at vinnerkandidatene er mange), og med en forventet meget heftig startside (og tøft tempo på løpet), tror vi fort at vinneren kan komme fra de bakre regioner. Strøket inn til et helt perfekt smygspor har 10 Loverboy Pellini blitt, og når vi føler at Alf Palema-sønnen går ned en liten klasse ved denne anledningen, tror vi på en topp vinnersjanse. Slett ikke hatt den rette flyten nå på slutten, og på en arena 10-åringen trives helt fortreffelig på (vunnet hele syv løp her), synes vi at Høitomt-traveren er vel lite spilt med sine 13 %!

Fryktelig tung til slutt ved ovcerpace på løpet er også 11 Mountain Dew (latterlig lite spilt 6-prosenter dette!), og i den siste starten viste også den sterke Fast Photo-datteren at hun heller ikke går av veien for en kjapp sprint, ved å bli tredje på fine 12.1 fra ”dødens”. Hevder seg godt alltid gjør 4 Crown`s Banker når han kommer til start, og uansett posisjon underveis, skal den speedige 8-åringen tilmåles solide vinnersjanser (hoppet vekk en fremskutt plassering, og en lav 11-tid på Solvalla i den siste starten).

Herdet i tøffe omgivelser i Sverige er 12 Leonas Yannic, og når det har kommet til en stryking (9 Onion F.H.) i løpet hjelper det litt på for den fartsfyllte Credit Winner-sønnen. Ny kusk Per O. Midtfjeld er ofte veldig god på slike førstgangsoppsitt, og vi synes at 5-prosenteren i spillet bør vurderes relativt tidlig.

Ute etter føringen i løpet er Glenn K. Steenberg bak 1 Beat The Tag, men vi tror fort at åpningen på løpet ved denne anledningen fort kan koste mer enn den smaker. Vi er slett ikke sikre på at 5-åringen klarer å forsvare sitt innerspor med en rekke svært startkjappe konkurrenter på utsiden, og da synes vi at han har blitt vel stor favoritt med sine 72 %. Ikke som best i den siste starten, men Tagliabue-sønnen rapporteres å være fit for fight igjen nå.

Som C-hester på vårt store system får vi også plass til duoen 2 Løb Cowboyland og 7 Gidde R. Icke, men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt. Førstnevnte står bedre til enn på lenge, og formen på 8-åringen er ikke så aller verst. Sistnevnte synes vi står veldig kinkig til, og med en kusk som ikke klarer å ”stupe” ned i en vettig posisjon underveis, tror vi det blir tungt for 7-åringen å kunne legge på til sin tredje strake triumf (sitter fort sist ut av den første svingen denne).

Vår rangering: A: 10 B: 11-4-12-1 C: 7-2-5-3-8 D: 6

V75-7, 2140 meter autostart
Så er det kaldlodshestene som banker på døren til eliten som møtes til dyst i Ole Uttisruds Minneløp i finalen, og vi mistenker at vår ubestridte ener Eirik Høitomt fort sitter bak en vinner i form av 7 Stjernelyn. Spang Best-sønnen er god fra start, og med championen ved ”spakene” blir han i hvert fall ikke noe dårligere i uttaket. 10-åringen hadde slett ikke den rette flyten mot eliten før litt pause (og det er klart enklere i mot på lørdag), og veldig ofte har Thomte-traveren vært veldig opplagt etter litt hvile. Kretsen rundt hesten har trolig ventet inn dagens oppgave, og vi tror på ledelse fra start til mål.

Fryktelig tung å stå i mot til slutt kan dog 11 Jærvsøviking bli, og vi krysser av for den formtoppede 7-åringen på våre to største spilleforslag. Blindheim-traveren står nydelig inne i løpet, og i den nest siste starten hadde trolig nestfavoritten slått en så god hest som Særpefanten uten innlagt galopp underveis. Vært utilnærmelig i tre seiersløp, og dagens lange oppløp passer trolig som hånd i hanske for den sterke krabaten.

Litt sjanseartet til står 1 Gonagas, men med perfekte luker til slutt fra rygg leder (klarer normalt ikke å svare ut 7 Stjernelyn ned startsiden) er det ikke helt utenkelig at Minge-traveren kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Formen er litt bedre enn raden (satt fast i den siste starten), og hjemmehesten er nok spesialmatchet frem i mot lørdagens oppgave (og da krysser vi på vårt store system).

Vi tror det blir en tøff tur utvendig for fjorårets vinner av dette løpet 3 Mjølner Faks, og da synes vi det ser litt tungt ut med tanke på seier ved denne anledningen. Vi tror heller ikke at Djøseland-traveren holder samme klassen som våre tre utvalgte på vårt store system (og da står vi over denne gangen). De øvrige i løpet er alle snakk om veldig fine hester i grunnlaget sitt, men vi blir litt overrasket dersom vinneren ikke er nevnt nå.

Vår rangering: A: 7 B: 11-1-3 C: 2-10-12-9-8-4-6-5

Spilleforslag
Til V75-løpene på Momarken har vi satt opp fire V75-forslag på hhv 120, 420, 840 og 2370 rekker (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!Undertegnede har spilt inn 4800 kroner på de tre siste foreslåtte Dagens Dobbel-spillene, og da kan det fort være lønnsomt å følge disse!

Våre to V4-forslag på hhv 60 og 240 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken på NRK2 kl. 17.00-17.55 på lørdag.