GV i hundre

Foto: hesteguiden.com

Velkjørende Geir Vegard Gundersen (populært kalt GV) jager årsseier nummer hundre i kveld.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Nye gevinster i kveld?
Oddstips 1: Arsenal starter med seier
Oddstips 2: Blackpool stiller sterkt

Vi avsluttet forrige uke på beste vis med å fange V5A på vårt største spilleforslag på Sørlandet på søndag til en utbetaling på fine 9 860 kroner, og vi fulgte opp med å spille inn totalt 9 639 kroner på Bollnäs i Sverige på mandag. V65 satt på vårt største spilleforslag samt DD på begge forslagene på den arenaen

Drammen travbane er vertskap for tirsdagens lunsjtrav der vi hentet nesten 20 000 kroner sist tirsdag. I Sverige håper vi å følge opp gårsdagen suksess fra Bollnäs der det ble seks rette og flott treff i DD-spillet. Sist tirsdag ble det også klaff i V5A-spillet på Momarken og snaue 13 000 kroner tilbake. Således er vi i vinnerform for tiden og på Momarken jager Geir Vegard Gundersen årsseier nummer 100 tirsdag kveld (norske baner). Den kan ha kommet før Ramstad Odin starter i det sjette løpet (V5-5A/V5-2B), men GV Gundersens meget fine femåring blir uansett vår banker i både V5A og V5B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Ramstad Odin har startet 18 ganger i en foreløpig kort karriere og vunnet halvparten. Samtlige av de seirene kom i fjor (ni seire på tolv forsøk). I år er det ikke blitt seire på seks forsøk. De to siste løpene har varslet at den seieren ikke er langt unna. Da har hesten vært med i kvalifisering og finale i det femårsløpet på Drammen (som Spydermann Ø.K. vant og fikk 500 000 kroner). I selve finaleløpet ledet Ramstad Odin i det aller lengste, men måtte se klassetraverne Fettern T.G., Moe Svarten, Ulsrud Tea og Lykkje Odin foran seg i mål. Ogås i kvalifiseringen gjorde Ramstad Odin et flott løp til fjerde.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

I kveld er motstanden av et helt annet kaliber. 3 Jærvsø Svarten var sensasjonelt forbedret nest sist, men urdårlig sist. 5 Ingerøvin var vårt herlige objekt på Momarken 17. juli (til åtte ganger pengene), men har ikke vist form etterpå. Disse to er nok bedre når de er der fremme direkte, men normalt skal Ramstad Odin slå disse fra dødens. Vi bankerspiller som nevnt i både V5A og V5B.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 5-3 C: 7-9-2 C: 1-8-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Åtteårige 4 Sergeant Silk har funnet et nytt gir de siste månedene og imponerte i seiersløpet på Biri for halvannen uke siden. Flott startspor i kveld, men det er en viss risiko for at 5 Logical Fantasy agerer dødspilot her sammen med Katrine Blakkestad og da er hesten sårbar. Møter også noen gode konkurrenter og da skal det garderinger til.

Meget evnerike 6 Royal Chocolate sviktet som storfavoritt i skrøpelige omgivelser sist, men treåringen er kanskje den med størst kapasitet i feltet. Spillerne sender hesten ned som sjettevalg, det er for lavt. 12 K.N. Lady's Memory ble tempotatt nest sist, men fullførte strålende både tredje sist og sist. Fra spor tolv er fireårshoppa avhengig av tempo, men det kan det altså bli her med strie 5 Logical Fantasy i første rekke.

3 Glazier's Bolt blir hardt betrodd av spillerne, men har ikke imponert undertegnede. Absolutt maks som femte nest sist og fikk også maks etter smørløp sist. 2 Kor Fling står fint til og sprint er garantert et pluss. Vi obser litt ute på kanten.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 6-12-3-2-5 C: 8-1-10-7-11 D: 9

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Meget kapable 7 Sogna Jentao imponerte i debuten for Bjørn Steinseth. Til tross for utvendig løp for gode Steinrig ble det seier, riktignok galopperte Steinrig i kampens hete da men vi er rimelig sikre på at hoppa hadde vunnet uansett. Vi satte hoppa først da som tredjevalg og vi setter hoppa også først i kveld. Og atter blir hun tredjevalg.

4 Solstrålen har et kanonløp grunnlagsmessig, men vi skal ikke glemme at hoppa fikk 150 000 kroner i et av seiersløpene i fjor og ikke har fungert noe særlig på lenge. Litt forbedret var hun sist og hun skal selvsagt regnes her. 8 Åser Frøy galopperte seg bort sist, ellers har fireårsvallaken vært god i lang tid. 1 Friggtor førsterangerte vi sist, da skuffet hesten med å få maks etter innvendig løp. Blir merkelig nok favoritt i kveld, vi setter hesten ned som fjerdevalg selv om han står fint til på strek.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 4-8-1 C: 5-6-2-3

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Skulle 3 I'm Simonis Molar nå teten i dette skrale eliteløpet er det stor sjanse for at løpet er kjørt. Dog har hesten et par meget startkjappe konkurrenter på utsiden. Og Bo Westergaard er fortsatt Bo Westergaard og stallhestene hans er fortsatt umulig å bli kloke på. 11-åringen har ikke startet siden 31. juli og vi spekulerer litt også her.

5 Garland Kronos er neppe begeistret for 2100 meter, men det er en viss sjanse for at Midtfjeld-traveren kan få tet og lure unna i front. Da kan det holde helt hjem mot denne gjengen. 2 Farmer's Julia er kanskje ikke god nok til å ta opp kampen mot de to forannevnte, men gjorde en råsterk sisterunde til seier fra køplass sist på Leangen.

4 Azeem har ikke vist noen verdens ting i årets to første starter, men er en mulig tetkandidat og yter trolig mye bedre derfra.
Rangering V5-3A: 3 B: 5-2-4 D: 6-1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Fjerdevalget 8 Skofteblesen blir vår frekke favoritt i dette løpet. Eks-trønderen er så god fra start at han trolig når teten selv herfra. Og vel i tet har Skofteblesen vist seg vanskelig å slå mange ganger før. To måneders pause er dog et uromoment.

9 Lill Ronja har blitt en helt ny hest i sommer og går til mål så det suser. Formen er fortsatt helt på topp, men ryggene fra start er ikke gode. 2 Korat slugget seg inn til seier i Drammen sist tirsdag, men nå er det sprint og det er ingen fordel. Tja. 10 Kampen Blessen holdt farten lenge sist, men 100 fra mål var det slutt på moroa selv om det ble fjerdeplass. Finner Gøran Antonsen en god posisjon direkte, kan han speede ned denne gjengen.

1 Sjurmin trakk det sporet han ikke skulle ha og risikerer å havne sist fra start. Da blir det vrient på en kjapp sprint. 4 Lustra Eldar varslet form femte sist og var det ikke spesielt overraskende at vallaken vant i den påfølgende starten. Står fint til i kveld og er en av mange vinnerkandidater i et åpent løp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 9-2-10-1-4 C: 6-7-3-11-12-5

V5-3B - Kaldblodshester. Monteløp. 2140 meter autostart.
Siv Emilie Løvvold tar turen til Momarken i kveld og da er trolig seieren bortbestilt i dette monteløpet. Vestfold-jenta vinner med alt hun rir for tiden og sitter i tillegg bak den beste hesten her i form av 7 Tysvær Mai. Som riktignok ikke har vunnet i monte og kun står med en seier på 52 starter i karrieren. Kveldens motstand er mildt sagt bedrøvelig.

Merittløse 3 Myrviks Dokka er spillernes andrevalg etter å ha blitt disket i sitt eneste monteløp hittil og det sier det meste. 9 Finnskog Fokus var slått 20 meter av Tysvær Mai sist de møttes. Mest spennende i mot er trolig 1 Paro Friggen som har varslet form i trav den siste tiden og galopperte seg bort i sitt siste monteløp.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 1-9-3 C: 8-5-6-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Tre hester skiller seg litt ut i dette langløpet og da lar vi formhesten 2 Luciano få førstevalget. Det skal være svært gode muligheter for at Geir Vegard Gundersen inntar taktpinnen med vallaken her. Vi er litt usikre på om han orker å taue dette løpet over 2640 meter, men normalt takler hesten distansen fint.

1 Sgt. Pepper skuffet stort som vår V65-banker sist onsdag på Bjerke. Til tross for et fint løp underveis, var det ikke noe spenst i hesten nedover oppløpet og hesten holdt mest farten. Avsluttet storveis i en Derbykval nest sist, men skuffet også litt fjerde sist. Er uten tvil feltets beste hest, men formen er muligens litt på retur. Innersporet kan ikke hesten forsvare, men distansen er ikke noe minus.

Det er den trolig for 10 Paco Halbak som ikke har innfridd i ny regi heller. Har blitt mye opphauset denne hesten, men viljen er fortsatt fraværende. her blir det ryggløp i det lengste, så får vi om hesten orker helt hjem i kveld. 5 Pas På Jokum og 8 G.H. Trotter er begge svært bra på sitt beste, men i øyeblikket er det ingen av dem som viser form.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 1-10 C: 5-8-93-7-6-11-4

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Etter et mislykket opphold hos Johan Herbjørn Undem er hyperkapable 6 Ruth Reerstrup tilbake hos gamletrener Bo Westergaard. Danskehoppa innledet med tre strake seire i regi Westergaard i desember i fjor, men ble så flyttet til Undem. Gjorde sin første start i redebuten for Bo Westergaard på Bjerke for fjorten dager siden og gjorde en uimotståelig sisterunde da, men kom akkurat litt for sent til å fange vinneren Cherry Va Bene.

To ganger tidligere har fireårshoppa startet på sprint med bilstart. For Westergaard vant hoppa enkelt 29.desember i fjor på Bjerke, mens hun galopperte seg bort for Undem 1. juni i år på Jarlsberg. Spor seks bak bilen i kveld og flere formsterke konkurrenter gjør at vi garderer, selv om hoppa er beste hesten i feltet.

4 Viva La Diva overrasket stort ved å ta seg til Hoppederbyfinalen og gjorde et flott løp også i finalen til sjette. Sprint skal være en klar fordel for Høitomt-hoppa som også er god fra start, men helt sikkert best med ryggløp. 8 Spirit Of Forests er så god fra start at hun kanskje kan få overta fra Viva La Diva. Tåler et offensivt opplegg.

5 Maria Nova innfridde lett som vår lunsjbanker på Biri nest sist, men var klart slått av Ruth Reerstrup sist, til tross for at hun fikk et mye bedre løp underveis. 12 Oh Superb skuffet ved ikke å ta seg til til Hoppederbyfinalen, og står også iskaldt til i kveld. Sprint er neppe noen fordel heller. Det lukter litt Ruth Reerstrup av dette løpet og i DD-spillet singelstreker vi, men på det store V5B-forslaget tar vi faktisk med hele gjengen.
Rangering V5-5B: A: 6 B: 4-8-5 C: 12-11-2-9-10-1-3-7