Gylden millionfest

Gylden Balder og Kai Johansen skal i aksjon i V75-3 på Klosterskogen påskeaften.
Gylden Balder og Kai Johansen skal i aksjon i V75-3 på Klosterskogen påskeaften.

Formidable 42 millioner kroner venter en eventuell alenevinner i en fantastisk utfordrende V75-omgang  på Klosterskogen lørdag.

Det tradisjonsrike påsketravet i Skien ruller på fredag og lørdag, og nå ser det også ut til at værgudene er på arangørenes side denne helgen. Det er meldt strålende sol, og da blir det trolig folksomt i Skien på lørdag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Det er en fantastisk meny de har snekret sammen i Skien, og det er tre storløp som rager høyt. Det begynner med eliteløpet for kaldblodshestene i Moe Odins Æresløp i V75-3, og vinneren av den bataljen får 200 000 kroner.

Det fortsetter så med Habibs Minneløp for noen av Europas beste 4-åringer i V75-4, og også der venter en seierssjekk på en tilsvarende sum som i det foregående løpet til vinneren. Rosinen i pølsen er selvsagt Klosterskogen Grand Prix for varmblodseliten i V75-6, og der får vinneren 300 000 kroner.

Da er det mye å glede seg til på lørdag, og spillemessig er det en svært utfordrende V75-meny denne lørdagen. Undertegnede lanserer to bankere, og begge er snakk om nestfavoritter i sine respektive løp. Det er spennende, og undertegnedes og Sportspills andelslag til lørdagens løp i Skien, finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Sporene avgjør mestermøte
I eliteløp et for kaldblodshestene i Moe Odins Æresløp med 200 000 kroner til vinneren i V75-3, synes vi det er klar fordel 4 Gylden Balder slik sporene er fordelt, og da bankerspiller vi 6-åringen til Pål Sem. Hesten har nå fått to løp i kroppen etter lang pause, og er trolig på sitt beste på lørdag.

Hesten så lysende fin ut ved triumfen på 24.4 full vei i den siste starten (han åpnet og avsluttet i 21-fart), og vi tror ikke kusk Kai Johansen gir seg før han sitter i tet med nestfavoritten. Vel i tet skal så vinnersjansene være solide, og vi tror ikke 9 Tekno Odin tar ned Gylden Balder i fra posisjonen utvendig.

Det går trolig også et stykke tid før Tekno Odin lander i "dødens (ikke lett å bare blåse igjennom ned startsiden i Skien), og når Tekno Odin har plundret litt på dagens arena før (slet i fjor som fjerde på 25.2 full vei i dette løpet, og han tapte her i et løp som 4-åring), tror vi Gylden Balder er en vinner.

Vår rangering V75-3: A: 4 B: 9-2-3-1-7 C: 6-10-11-5-8-12

Dansk dynamitt i Habibs Minneløp
Habibs Minneløp i V75-4 har samlet noen av Europas beste 4-åringer, og vi tror en danske er best. Da sikter vi til 2 Tano Bork, og selv om det er snakk om årsdebut for hans del, tror vi på en topp vinnersjanse. Vi tror han er den av dagens deltagere som takler dagens arena best, og da bankerspiller vi.

Han imponerte voldsomt ved triumfen på 14.2 full vei i EM for 3-åringer på Bjerke i den siste starten i fjor, og treningsrapportene forut for lørdagens dyst er gode. Trener Christian Lindhardt har hysterisk form på stallens hester om dagen, og da presterer Tano Bork trolig på topp direkte.

Hesten klipper svingene i Skive i Danmark (vunnet tre løp der, og han gikk 14.7 full vei i det tredje siste seiersløpet på den arenaen), og den banen ligner mye på dagens arena. Sporet er perfekt for hans del på lørdag, og når de antatt tøffeste i mot (8 Duke Of Greenwood, 9 Boys Going In og 10 Bullish) står langt verre til, tror vi på dansk suksess i Habibs Minneløp.

Vår rangering V75-4: A: 2 B: 9-8-10 C: 1-5-4-3-7

Showmann i Klosterskogen Grand Prix
Et herlig oppgjør venter oss i Klosterskogen Grand Prix med 300 000 kroner til vinneren i V75-6, og fargerike Lutfi Kolgjini må finne seg i å bli favoritt med 2 Mosaique Face. Han vant det svenske Derby samt Europaderby (gikk 10.8 full vei) i fjor, men har underprestert så langt i år.

Treneren melder dog om en sterkt forbedret utgave til lørdagens dyst (blir bl.a. lettet i balansen), og da skal han regnes med en solid vinnersjanse. Det ble tredje på 12.6 over en sprint for 5 Oasis Bi under Unionstravet, og når Bjørn Gopp svinger seg opp i sulkyen igjen, tror vi hun er tidlig aktuell.

Bjørn vant et løp i Frankrike på 12.6 full vei tidligere i vinter med henne, og hun bør vurderes tidlig. Vi synes 10 Orali nærmest jogget 13.6 full vei i det siste seiersløpet, og vi ser ikke helt bort i fra at han kan sjokke. Full form er det fortsatt på 9 Broadway Legs, mens 6 Thai Broadway ventes forbedret.

Vår rangering V75-6: A: 2 B: 5-10-9-6 C: 1-4-7-8-3

V75-1, 2900 meter voltestart
Et flott langløp for varmblodshester innleder denne V75-rebusen, og disse løpene er alltid litt vriene å vurdere. Det dukker stadig opp overraskende vinnere i denne typen løp, og da garderer vi bredt. Står den lange distansen godt gjør 5 Peter Bagger, og han er lite spilt med 6% av innsatsene på seg.

Han vant et tilsvarende løp sist han gjestet dagens arena, og han gikk pigg i mål som toer bak 8 Rafolo i den tredje siste starten. En strålende årsdebut leverte 12 Aqua Challenger til sølv på 14.4 full vei, og han er trolig forbedret med løp i kroppen (vi er dog litt usikre på hvordan han takler dagens arena).

Gjør han det, er vinnersjansene gode. Pent til på strek står 6 Silver Light (dog ikke superoptimister fra trenerhold) og 7 Hamilton As (trolig tidlig tethest), og begge må vurderes tidlig. Formen er fin på 1 Kafka D., 8 Rafolo og 10 Creek`s Star, mens nederlenderen 11 Ygold Van Ranum er en outsider.

Vår rangering V75-1: A: 5 B: 12-6-7-10-1-8-11 C: 4-9-13-14-15-3-2

V75-2, 2100 meter voltestart
Et herlig 4-årsløp for kaldblodshester i Telemarksløpet med 60 000 kroner til vinneren venter oss i V75-2, og vi har klart mest tro på tre hester. Vi er litt inne på at 6 Junifaks kan være den hesten i feltet som trekker mest fordel av dagens arena (en herlig tekniker), og da setter vi nestfavoritten fremst.

4-åringen til Lars O. Romtveit har gått strålende løp i lang tid uten å vinne (gikk solide 26.0 full vei som tredje nest sist), og vi tror han kan få hull på byllen på lørdag (litt for lite spil med 12% av innsatsene på seg). Favoritt blir 3 Frøyu Ty, og dersom han holder seg rolig undeveis, kan han selvsagt vinne.

Dog lett for å bli i hissigste laget, men kapasiteten er udiskutabel (han fikk sølv på 28.0 full vei sist). Vi synes 7 Art Vinterfari leverte en oppløftende årsdebut (skuffet litt på slutten av fjorårsseongen) til tredje på fine 26.3 full vei, og han er neppe noe dårligere til lørdagens dyst, med løp i kroppen.

Vår rangering V75-2: A: 6 B: 3-7 C: 9-10-5-8-4-1

V75-5, 1700 meter autostart
Et heftig sprintløp for den nest høyeste klassen for varmblodshestene har vi å se frem til i V75-5, og klar favoritt blir 6 More Than Enough. Han står bokført med tre strake triumfer, og seieren på 14.3 full vei under Unionstravet på Momarken sist, ble av den svært kontrollerte sorten til slutt.

En kjapp sprint er dog neppe noen fordel for storfavoritten, og det kan ligge an til en tung tur i "dødens" på lørdag. Det er ikke gull i Skien, og da velger vi å gardere. Etter å ha vunnet på 13.6 full vei i den nest siste starten, gikk 5 Megamuscle et nytt toppløp til sølv på 13.4 full vei sist, og han er stekhet nå.

Det er ikke uteneklig at Megamuscle sitter tidlig i tet, og da blir han alt annet enn enkel å slå. Dersom det skulle bli tøff kjøring mellom de to favorittene, ser vi ikke helt bort i fra at duoen 2 Shaman Star M. og 4 Lightsonlightsoff kan dukke opp i fra innerfila til slutt, og de krysses på storbongen.

Vår rangering V75-5: A: 6 B: 5-4-2 C: 1-7-3-8-9-11-10

V75-7, 2100 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp i Sigvart Larsens Minneløp med 60 000 kroner til vinneren avslutter denne V75-rebusen, og vinnerkandidatene er mange. En strålende vinner på 24.7 var 12 Elmer sist, og nå virker det som han er tilbake der han var på sitt beste i fjor (topp vinnersjanse igjen).

Det nytter nesten ikke å si at det er opp en klasse for 3 Bokli Vind, for han er voldsomt overbevisende hver gang. Det ble en ny enkel seier på 25.8 full vei sist, og han må regnes med en solid vinnersjanse igjen. Hysterisk form er det fortsatt på 5 Art Haaken (strålende etter galopp sist), og han krysses tidlig.

Det var heller intet å utsette på innsatsen til 4 Sagi Alvinn som toer på 25.7 full vei bak 12 Elmer sist, og han kan vinne i fra tet/rygg leder. Tilbake etter en voldsomt skuffende innsatst i årsdebuten kommer 15 Lome Brage, og på sitt beste, kan han runde alle. Skrellen er 1 Ekeld, og vi tror han kan duge.

Vår rangering V75-7: A: 12 B: 3-5-4-15-1 C: 13-8-14-2-6-7-10-9-11

Lykke til med alt spill!