Hammers på gang

Foto: hesteguiden.com

Etter en heller treg innledning på sesongen begynner det nå å løsne for Steinar Hammersborg, og vi tror han sitter bak en ny vinner på Momarken i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det ble tre triumfer på Steinar Hammersborg i slutten av mai, og det virker således til at stallens hester nå for alvor begynner å finne den fine sommerformen. Vi hadde veldig god tro på 11 Writing Hall i den siste starten, men ved den anledningen skuffet 4-årshoppa veldig (endte uplassert på 16.7 full vei etter en fin reise underveis).

Disse hoppene opptrer dog til tider variabelt, og dersom Angus Hall-datteren viser noe tilsvarende av de taktene hun viste forut for den starten, tror vi hun legger dagens konkurrenter bak seg i V5-1. Speedet inn til en enkel seier på 17.6 full vei i den tredje siste starten, før hun avsluttet som en vind etter sen luke i den nest siste starten, uten å få premie på 16.6 full vei i et tøft årgangsløp.

Kontra de tre siste løpene er det snakk om svært billig motstand i kveld, og vi mener at favoritten 5 Starmate ikke holder samme klassen som vår banker for dagen. Sistnevnte står med tre strake triumfer (og er under utvikling), men ved de to siste triumfene har det vært snakk om billige lunsjløp (og teten tror vi ikke han får med 1 Temptation Tendenza på innsiden denne gangen).

Dagens korte distanse (1640 meter) har aldri nestfavoritten prøvd, men vi tror en kjapp sprint vil passe den fartsfyllte Hammersborg-traveren veldig bra (og treningsrapportene er gode forut for kveldens dyst).

Vår rangering: A: 11 B: 5-9 C: 1-12-3-4-7-8 D: 10-6

Storfavoritt i fare?
Vi finner dagens største favoritt med sine voldsomme 80 % i form av 4 Match Ball Rex i finalen i kveld, og med tilsvarende innsats som ved triumfen på flotte 14.4 over aktuell distanse i den siste starten blir selvsagt ikke Varenne-sønnen lett å skubbe seg på denne gangen heller. Spor og distanse er midt i blinken, og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario.

Vi blir dog litt skeptiske, all den tid 5-åringen har forlatt stallen til dyktige Sigbjørn Kolnes (dukker denne gangen opp i privat regi). Vi føler at dette er snakk om en hest som virker til å være en type som ikke er helt lett å holde i orden (til tider slitt litt med aksjonen, og er sparsomt startet), og da sikrer vi oss med noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Litt bedre enn raden er 6 Oscar Hovmand (avsluttet flott fra køen til femte på 16.1 full vei i den siste starten), og ved denne anledningen utstyres 5-åringen med helstengt hodelag (og da er det full bøtt som gjelder). Vant to sprintløp i våres på nettopp dagens arena, og vi tror 6-prosenteren i spillet dukker opp i fremste rekke.

Sporet er ikke det beste for 8 Fashion Albert, men triumfen på fine 15.5 i den siste starten kom fra et tilsvarende spor. Dagens kusk Tom E. Solberg så således ut til å ha et veldig godt tak på 6-åringen ved den anledningen, og da krysser vi tidlig også i kveld.

Det er intet å utsette på fartsressursene til 9 Sweetness Candy, og fra et optimalt smygspor bør 6-årshoppa vurderes tidlig. Sprintet fine 13.5 (til sølv) som best i fjor, og med løp i kroppen etter litt pause kan 8-prosenteren i spillet fort vise seg frem i en forbedret utgave.

Fint til i løpet står både 1 Reve De Vire (dog litt usikker på om en kjapp sprint er Forkerud-traverens ”likør”) og 3 Zandra`s Lad (positiv til sølv sist, men at den feige 5-åringen skal vinne løp igjen, tror vi ikke før vi ser det).

Vår rangering: A: 4 B: 6-8-9 C: 3-1-2-7 D: 11-10-12-5

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-2, 1640 meter autostart
Vi har klart mest tro på tre hester i dette varmblodsløpet, men på vårt store system krysser vi av for hele seks hester. Det ble feil i en stoppende rygg for 5 Matchless i den nest siste starten, mens 4-årshoppa avsluttet voldsomt fint via sporene til slutt ved tredjeplassen på 17.0 full vei i Drammen i den siste starten. Kapasiteten er veldig fin, og vi tror 19-prosenteren i spillet nå er på vei mot full form.

En meget habil sprinter er 10 Ø.B. snakk om, men stabiliteten er det så som så med der i gården. Satt fast ved fjerdeplassen på 15.2 over aktuell distansen i den siste starten, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Opptrer dog fryktelig usikkert, og vi synes at 8-åringen har blitt vel stor favoritt med sine 70 %

Vi er litt usikre på om 1 Neon kan klare å forsvare sitt innerspor, men dersom kusk Gunnar Austevoll skulle klare akkurat det, tror vi 6-åringen har et bra bud på den gjeste sjekken. Vant sprettlett fra tet i den tredje siste starten i billig lag, men det er ikke noe voldsomt mye bedre hester i mot i kveld.

Fin form er det på 2 Joleen (dog aldr vunnet løp foran sulky), mens duoen 3 Anna Sign (veldig bra på sitt beste, men formen etter lang pause er uviss) og 7 Ticky`s Tale (dårlig spor, men med champion Høitomt ved spakene vet man aldri) får stå som to outsidere.

Vår rangering: A: 5 B: 10-1 C: 2-3-7-11-12-4 D: 8-6

V5-3, 2140 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i dette varmblodsløpet, og vi synes at løpet ser vidåpent ut på forhånd (og på vårt store system stryker vi da kun to hester). Avsluttet hyggelig til to trippelplasser to ganger på rad har 3 Milliondollar Baby D. gjort nå på slutten, og vi føler at 7-årshoppa løfter seg for hvert løp hun nå går. Utstyrt med en dyktig kusk i form av Truls S. Glittum, og med litt tempo på løpet (blir gjerne det i disse løpene) øker sjansene for den spurtsterke Chipmate-datteren.

Fine avslutninger på løpene fra dårlige spor til hhv sølv og tredje har også 2 Dame Superb levert nå på slutten, og med lovende Hans W. Storås fra et helt prefekt spor i kveld må Steinseth-traveren tilmåles solide vinnersjanser. En overraskende vinner på 17.1 over en sprint i et billig løp i den siste starten var 1 Warwick R., men det er ikke voldsomt mye bedre hester i mot i kveld.

Det er mange outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge: 5 Dancing Girl D.E. (svak i den siste starten, men desto bedre forut for det), 7 Beak`s News (litt bedre enn raden, og 7-åringen er veldig effektiv på en kortspeed), 10 Victory Bone (matchet i knalltøffe lag hele veien nå på slutten, og han satt faktisk litt fast mot King Coral & Co i et langløp i den siste starten) og 12 Bambino Avanti (snakk om en av de klart beste hestene i løpet, men det må klaffe litt på veien fra dette sporet for at Gottling-traveren skal kunne gå helt til topps).

Vår rangering: A: 3 B: 2-1-10-12-5-7 C: 8-11-9-4

V5-4, 2640 meter autostart
Et fint stayerløp for kaldblodshester venter oss i den fjerde avdelingen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange (og på vårt store system krysser vi da av for hele åtte hester). Den som trekker klart størst fordel av den lange distansen tror vi er 7 Mintillar, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Reiste i høggende galopp fra start i den siste starten (og da var den dagen ødelagt), men forut for den starten gikk den kapable 4-åringen fine løp.

Positiv til sølv på 29.0 full vei første gangen ut i regi Erik Killingmo var 1 Husangutten i den nest siste starten (hoppet seg vekk sist), og med de startegenskapene 7-åringen viste ved den anledningen (23.5 første fem hundre) er det snakk om en svært sannsynlig tethest i løpet.

Det er voldsomt fin form på 4 Hasle Lomen, men over dagens distanse tror vi det må klaffe maksimalt med fine rygger i det aller lengste for at 10-åringen skal kunne bokføre årets andre triumf. Det er litt tøffere i mot for 9 Striks ved denne anledningen, men styrken virker det ikke til å være noen i veien med der i gården (gått to voldsomt fine sisterunder til hhv seier og sølv de to siste gangen).

Vår rangering: A: 7 B: 1-4-9 C: 8-6-2-11-10-12-3 D: 5

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 84, 336 og 1236 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.