Gå til sidens hovedinnhold

Hamre briljerer

Frode Hamre dominerer Norsk travsport fullstendig, og på Bjerke i kveld vinner han etter alt å dømme med Sejr Gammelsbæk.

Etter at lunsjtravet på Täby galopp er over denne onsdagen kan spillerne se frem til spill til en V5-omgang på Århus i Danmark i ettermiddag, med spillestopp kl. 15.33 Vår danske ekspert Carsten Rabjerg har lagt ut sine spill i andelslag på Eksperten til løpene hos vår danske venner, og de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Til kvelden denne onsdagen er det som vanlig V65-spill til landets hovedbane Bjerke som gjelder, og nok en gang er det Frode Hamre som er svært sentral. Eksilbergenseren er ikke til å stoppe, og i kveld setter han seg opp bak to store favoritter. Vi stoler kun fullt og helt på en av dem, og da snakker vi om 2 Sejr Gammelsbæk i V65-finalen.

Frode Hamre vil knuse alle rekorder denne sesongen, og så langt har han selv vunnet 132 løp i sulkysetet i år. Sterkt det, og det vil overraske oss mye, dersom han ikke seiersdefilerer også i kveld. Det kan være rom for at det kan dukke opp noen overraskende vinnere i noen av løpene i kveld, og vi tror ikke på noen bunnutbetaling i kveld.

Undertegnede og Sportspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til kveldens løp på Bjerke, og der er det noe å finne for enhver smak. Der ligger det bl. a. systemer ute til 1000 kroner andelen, for de som vil satse litt ekstra, og alle spillene denne onsdagen, finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.00
DD kl. 20.25

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Bokfører den syvende strake triumfen?
Det er i hvert fall slik at 2 Sejr Gammelsbæk som kommer ut i et varmblodsløp i høyt grunnlag i V65-finalen i kveld, har vunnet de seks siste løpene han har gått på landets hovedbane, og vi tror han vinner igjen. 4-åringen virker ikke til å være glad i lange reiser, og han ser ut til å komme klart best til sin rett på Bjerke.

Da tror vi på en topp vinnersjanse i kveld, og etter alt å dømme blir han bukket tidlig til tet. 1 Danseur Rapide og 4 Prayer Ås kjører om teten innledningvis, men ut på den første langsiden, venter de bare på ryggen til storfavoritten. Slik blir det i løpene i Norge med Hamre på plass, og da blir det forutsigbart.

Når Sejr Gammelsbær er trygt plassert i tet, blir det trolig ikke noe tempo å snakke om på dette løpet, og da sklir han unna til en enkel seier til slutt. Han fikk fjerde på 15.0 full vei nest sist, og sist fikk kan femte på 13.1 over en sprint. Rapporteres forbedret til kvelden dyst, og da er det trolig ikke snakk om saken.

Vår rangering V65-6: A: 2 B: 4-1-14 C: 5-12-11-10-3-13-15-8-9-7

To hester gjør opp?
I et sprintløp for kaldblodshester i V65-4 velger vi å stå på to hester, og da snakker vi om duoen 6 Veiset Mina og 10 Brødsjø Odin. Vi synes førstnevnte lignet en klink vinner før galoppen kom ut i oppløpet i et V75-løp sist, og hun kom strålende tilbake til tredje på 27.3 over aktuell distanse etter den galoppen.

Det gikk veldig fort på sisterunden i det løpet (åpnet 30.0 første 500), og vi synes hoppa så strålende fin ut. Kjapp i vei, og teten kan være innen rekkevidde i kveld (hvis ikke 3 Hokseng Rypa dundrer avgårde i tøft tempo i front, og da blir det uansett riktig for henne), og da tror vi på en topp vinnersjanse i kveld.

Kusk Ole J. Østre er dog ikke akkurat i flytsonen om dagen (ikke vunnet løp siden 28. oktober), og da velger vi å sikre oss med 10 Brødsjø Odin. Han sklir trolig fint igjennom med fine rygger i fra start, og da kjemper han om seieren til slutt. Han har vunnet tre strake triumfer, og sist ble det lett ved seieren på 29.3 full vei.

Vår rangering V65-4: A: 6-10 B: 11-7-2-12-8-3-1-9-5

V65-1, 2140 meter voltestart
Et litt småruglete kaldblodsløp i lavt grunnlag innleder denne V65-rebusen, og vi kan fort få en smell. Vi satser dog på at vinneren er å finne blandt våre fem utvalgte, og i en feilfri utgave er det en solid vinnersjanse for 14 Spang Molvin. Kontrollert ved triumfen på 32.3 full vei sist, men galoppfaren er skyhøy på ham.

Således ikke til å stoles på, og to hester på strek kan uansett bli vonde å fange til slutt. Da snakker vi om duoen 1 Sprov Hiljar og 3 Hegg Mai, og begge må krysses på alle bonger. De går trolig i underkant av 33.0 full vei, og da sier det seg selv at det slett ikke blir lett å hente 40 meter tillegg for den klare favoritten.

Avsluttet bra til tredje på 33.4 full vei gjorde 1 Sprov Viljar i den nest siste starten (kanskje ikke like bra sist), mens 3 Hegg Mai har vært positiv i tre løp på rad nå på slutten (sølv på 32.5 full vei sist). Vond å vinne med er 8 Alvinn S.K. (2-2-2-3-dg på de fem siste startene), men han bør være av de bedre i dette løpet.

Han får trolig en god start i fra sitt springspor på 20 meter tillegg, og da skal Alm Viktor-sønnen regnes tidlig. En svært spennende start i ny regi gjør 10 Lotsa, og hun er nesten ikke rørt i totoen (kun 3 % av innsatsene på seg). Fartsressursene er veldig fine på 6-årshoppa, men hun har så langt vært håpløst usikker.

Vår rangering V65-1: A: 14 B: 3-1-8-10 C: 6-15-2-9-7-5-12-13-4-11

V65-2, 2600 meter autostart
I den andre avdelingen støter vi på et stayerløp for kladblodshester i grunnlag under 355 000 kroner, og her er det mange gode hester på farten. Vi synes det er mange om beinet, og vi garderer da følgelig veldig bredt. Storfavoritt blir seiersvante 10 Spang Korbest, men han kommer ikke til noe dekket bord.

Han har vunnet hele 10 løp denne sesongen, og han har tjent over 300 000 kroner. Sterkt det, og triumfen på 28.2 full vei i den siste starten, ble av den kontrollerte sorten til slutt. Han satt tidlig i tet den dagen, men i kveld blir det et løp bakfra. Da tror vi han kan være litt mer sårbar, og vi tror favoritten kan tape.

Positiv til tredje på 24.9 over en sprint i den siste starten var 2 Viking Faks, og han skal normalt trekke fordel av den lange distansen. Han kan muligens sitte tidlig i tet, og da skal i så fall Mjølnerød-traveren tilmåles solide vinnersjanser. God ved triumfen på 29.7 full vei var 11 Gikling Lomeo sist, og han står distansen.

Best når han er med der fremme direkte er 1 Høiby Gullet (uforandret fin form), og da står 8-åringen riktig til i kveld. En slugger av rang er 7 Lome Hero snakk om (solid til fjerde på 28.9 over aktuell distanse i et V75-løp sist), mens både 4 Tekno Jerkmin (spennende etter pause) og 5 Striks (full form), også krysses.

Vår rangering V65-2: A: 10 B: 2-11-1-7-5-4 C: 3-9-8-6

V65-3, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester i grunnlag under 250 000 kroner har vi å se frem til i V65-3, og vi har klart mest tro på fire hester. En solid vinner på 15.0 full vei i fra tet sist var 9 Invictus, og i kveld dukker 5-åringen opp i regi Frode Hamre. Neppe noe dårligere da, og da skal vinnersjansene være solide igjen.

Bakspor på en kjapp sprint er uansett alltid litt sjanseartet (dog fine rygger i fra start), og da tør vi ikke helt å stole på den tidligere litt variable krabaten. Det ble en enkel seier på 15.6 over aktuell distanse for 8 Perfect Tabac etter tidlig galopp sist, og 5-åringen er trolig litt forbedret med løp i kroppen etter litt pause.

Sporet er ikke gull, men det ligger an til tøff kjøring innledningsvis med mange startkjappe konkurrenter i første rekke bak bilen her, og da kan den seiersvante (vunnet hele syv løp i år) Anderssen-traveren komme fykende til slutt. Teten er innen rekkevidde for 3 M.T. Good Looking, og hun kan lede rundt om.

Hun vant på 14.8 over aktuell distanse sist, og det er ikke voldsomt mye tøffere i mot i kveld. Etter å ha startet hver uke i hele oktober, har 10 Rolin fått ladet batteriene litt nå (14 dager siden siste start), og vi tror ikke 2-prosenteren i spillet er ueffen. Han sprintvant på 15.1 i Skien femte sist, og det er veldig sterkt.

Vår rangering V65-3: A: 9 B: 8-3-10 C: 6-4-2-12-11-1-7-5

V65-5, 2100 meter autostart
Et flott kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag venter oss i V65-5, og vi finner fire vinnerkandidater. Piler til tet gjør 5 Slåttodin, og vi tror kusk Lars A. Kolle vil forsøke å sitte foran også i kveld, på tross av at distansen er 2100 meter. 8-åringen står bokført med fem strake triumfer, og han har vært steingod.

Enkelt til slutt ved triumfen på 25.8 over en sprint sist, og han kan meget vel bokføre den sjette strake i kveld. Hvis kusk Lars A. Kolle slipper føringen, kan det bli litt mer sjanseartet, og da kan en annen seiersmaskin sitte i førersetet. Da sikter vi til 6 Holterjerven, og han jakter årets åttende triumf i kveld.

Han avgjorde en jevn sluttstrid med Juniorprinsen ved triumfen på 27.5 full vei sist, og bekreftet med den innsatsen sin fine form. Fra tet er vinnersjansene solide, men fra "dødens" kan det bli verre. Blir det tøff kjøring mellom de to beste innledningsvis, kan det åpne opp for at en annen duo kan dukke opp til slutt.

Da snakker vi om 3 Seier Kongen og 11 Jeppes Odin, og den duoen får en plass på storbongen. Førstnevnte holder veldig fin form (sølv på 28.5 full vei sist), og han nærmer seg en seier. Sistnevnte har fått en ny vår (steingod i Sverige i det siste) i regi Hedda E. Assev, og han har fine rygger i fra start (sklir igjennom).

Vår rangering V65-5: A: 5 B: 6-11-3 C: 1-12-8-7-4-2-9-10

Kommentarer til denne saken