Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det å kunne ha en viss formening om hvordan løpene blir kjørt er som kjent alfa omega dersom man skal kunne ha noen forhåpninger om å lykkes i dette gamet, og hvis vi er inne på det rette i våre forhåndsvurderinger av V75-1 skal 5 Acolyte Hanover dreie seg om en vinner.

Kraftig overflydd ned startsiden blir trolig 1 Titus Pullo (og vi tror Westergård-traveren som ”steger og går” litt skal få litt problemer med svingene på dagens arena), og i veldig sjanseartede rygger står da en formtoppet 10 Honey Muscle (2 Thai Photo kan galoppere fra start, men er uansett ikke noe lyn ut).

Vi tror da at veien til tet blir relativt billig for yankeen til Frode Hamre (og med et slikt scenario vi skisserer for de antatt tøffeste i mot tror vi da ikke at de matcher vår banker for dagen til slutt), og da skal i så fall sjansene for at det kan bli ledelse rundt om være svært gode.

Etter å ha innledet med tre strake triumfer på imponerende vis i eksilbergenserens regi har det blitt litt feil i de to siste startene, men formen tror vi er uforandret fin. Det ble for langt frem til tetløpende Monseigneur fra køplass i den nest siste starten (avsluttet dog solid til sølv på fine 16.0 full vei), mens det ble for strevsomt via sporene fra en iskald utgangsposisjon i den siste starten (det nytter ikke med et slikt opplegg på karusellen i Drammen).

Vår rangering: A: 5 B: 10-1 C: 6-2-8-12 C: 11-3-4-7

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V75-2, 2140 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent kaldblodsløp i den andre avdelingen, og på vårt store system stryker vi kun fire hester (uten at det er snakk om hester som er helt sjanseløse...). Det er ned en liten klasse for 11 Vorset Martin ved denne anledningen, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Formidabel sisterunde etter galopp i den siste starten etter å ha tapt for to gode hester forut for det, og dersom det ikke blir en veldig strevsom innledning på løpet sitter fort årets første triumf (dog ingen startkatapult, og vi er litt redd for at han kan havne litt til overs fra start).

Det ser ut til at 5 Skogbryn Røsten er absolutt best når han er med der fremme direkte, og på lørdag kan det ligge an til tet. Litt under pari til tredje fra køen i den siste starten, mens desto bedre til seier på fine 29.5 over en sprint forut for det etter en meget kjapp avslutning på løpet. I voldsom fremgang er svært kapable 4 Røste Mo, og med kun fem hester på strek med andre omvendt i volten forventer vi at den litt usikre Järvsöfaks-sønnen kommer seg greit av gårde (og da tror vi i så fall på en topp vinnersjanse).

Kapabel som få er 8 Firello, og ny kusk Hans Chr. Holm er trolig en perfekt match. Talentet 9 Sølør Stegg prøver seg mot eldre hester i grunnlaget sitt, og selv om vi syntes det ser litt tøft ut å gå helt til topps tør vi ikke å avskrive den fartsfyllte Høgstad-traveren helt.

Fra Sverige kommer 13 Remelda S.E, med fine resultater å vise til, mens 15 Even Oliver også bør vurderes tidlig på tross av en veldig kinkig utgangsposisjon (kanongod før han hoppet seg vekk i den siste starten, og veldig tunge avslutninger på løpene er hans varemerke).

Vår rangering: A: 11 B: 5-4-8-9-13-15 C: 3-10-6-7-12-2-14

Annonse: Folket roper Bo, Bo, Bo i V75-6. Øivind Grøstad roper ho, ho, ho og byr på en rakettsmell.

V75-3, 2140 meter voltestart
I den tredje avdelingen støter en rekke svært gode hester i grunnlaget sitt sammen, og dette må vel være snakk om dagens sportslige godbit. Selv om 15 Tonar er veldig ukjent med dagens startmetode volte kan vi ikke skjønne annet enn at Moe Odin-sønnen skal kunne komme seg veldig greit av gårde fra sitt springspor fra 20 meter tillegg når det da også dreier seg om løpesnor for de der bak (skuffet ved en lang reise til Bergen i fjor, men hesten holder da en helt annen form nå).

Vi var litt skeptiske forut for den siste starten etter at 8-åringen gikk på en voldsom opphentning etter galopp forut for det, men det var det ingen grunn til å være. En nytelse å se på ved triumfen på 28.2 full vei ved den anledningen med full kontroll fra tet, og vi syntes Aasev-traveren er snakk om den klart mest spennende i løpet med sine 22 %

Det ser ikke ut til at det er noe som biter på den lille krigeren 10 Tranmælsgutt, og på ny skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Superlativene er vel nærmest brukt opp om denne hesten, og vi nøyer oss med å oppsummere med betegnelsen bunnsolid.

Sjanseartet til i sitt innerspor på 20 meter tillegg står formsterke 9 Sterk Odd (blir etter alt å dømme overflydd ned startsiden, og da tror vi ikke han runder til sin tredje strake triumf mot denne gjengen her fra forventet sjakkplass), og mot klart skjerpet motstand krysser vi først av på vårt store system (og da syntes vi at vi snakker om en overspilt 32-prosenter).

Vi syntes det er langt mer interessant å fiske opp 6-prosenteren 5 Hågå Elden som en tredjehest på våre to mellomste spilleforslag, og selv om formen etter litt pause er litt uviss mistenker vi at kretsen rundt denne hesten har hatt siktet innstilt mot dagens oppgave en god stund (nydelig inne på pengene i løpet). En av fjorårets Derby-deltakere gikk en rekke sterke løp i fjor, og dersom G.V. Gundersen skulle komme seg foran med Elding-sønnen ser vi ikke helt bort i fra at sjokket kan være et faktum.

Vår rangering: A: 15 B: 10-5-9 C: 11-4 D: 1-3-8-2-12-13-14-6-7

Nettavisens V75-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

V75-4, 1640 meter autostart
Relativt svak kvalitet på dette lørdagsløpet i den fjerde avdelingen (og vinnerkandidatene er ikke mange etter vårt skjønn), og fra spiss kan 1 Farmer Line vise seg å bli alt annet enn lett å fange. Dummet seg vekk på galopp fra start i Drammen nå sist (slo hodet i vingen), men normalt skal det være snakk om en travsikker type.

Gjorde det skarpt mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter i fjor, og treningsrapportene forut for årsdebuten og denne starten er udelt positive (varmet veldig bra sist). Åpnet i 12-fart bak startbilens vinger før, og normalt skal det godt gjøres å hente en lengde ned startsiden for de øvrige med en tilsvarende åpning på lørdag.

Vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag, men ble såpass imponert av 2 Ecila Bar i den siste starten at vi krysser på våre to største spilleforslag. Ved den anledningen vant søsteren til mer velkjente Millbank på råflotte 15.6 over dagens distanse i snødrevet på Bjerke (fikk ikke noe gratis under relativt krevende forhold den dagen), og det så ikke ut til at Cigar Bar-datteren var nevneverdig plaget av en åpning og avslutning på løpet i 14-fart den gangen (kun markert på hver femte kupong)!

I rivende utvikling er 5 More Caviar (men det er klart tøffere i mot for S.J.`s Caviar-datteren ved denne anledningen), mens det lange oppløpet på dagens arena taler til 3 Now Or Never`s fordel (vi frykter dog at svingene kan by på problemer for den litt usikre krabaten). Det meldes om helstengt hodelag på 7 More Action denne gangen, og da kan den litt vimsete 6-åringen fort vise seg frem i en forbedret utgave (et spot litt langt ute trekker dog veldig ned).

Vår rangering: A: 1 B: 2 C: 5-3-7 D: 11-4-9-10-8-6-12

V75-5, 2140 meter voltestart
Vi støter på et fryktelig ruglete kaldblodsløp i den femte avdelingen, og vi kan fort få en smell. To hester skiller seg dog veldig ut på kapasitet, og vi satser på et i hvert fall en av de går feilfritt (og da tror vi i så fall at vinneren er nevnt på våre to utvalgte). Vi var veldig skeptiske til 3 Valle Virus på en kjapp sprint fra et trangt fjerdespor i den siste starten, og det med rette.

Etter drøye hundre meter kom galoppen som brev på posten, og da var den dagen ødelagt. Langt bedre forutsetninger på lørdag med relativt få hester på strek, og dagens distanse skal passe langt bedre. Totalt overlegen på flotte 29.4 full vei i den nest siste starten, og med gode treningsrapporter i ryggen etter en mindre pause ser trolig konkurrentene kun bakskoene av Järvsöfaks-sønnen i en feilfri utgave.

Vi garderer kun med 13 Bottem Faks, og da snakker vi da også om en hest med kapasitet som rekker langt utover sitt relativt beskjedene grunnlag. Det var en sterk sisterunde etter tidlig galopp som ble registrert i den siste starten etter litt pause på en upassende kort distanse, og det løpet i kroppen har trolig gjort veldig godt. Bare en fordel med startspor i andre rekke med tanke på feilfri avgang, og dersom favoritten skulle gjøre seg bort tror vi Utgård-traveren er godt klar av de øvrige til slutt.

Vår rangering: A: 3-13 B: 14-1-2-5-6 C: 12-8-11-15 D: 9-10-7-4

V75-6, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den sjette avdelingen, og med forventet tøft tempo på forestillingen tror vi løpet kan åpne seg litt opp (og på vårt store system krysser vi av for hele åtte hester). Det er ikke snakk om at det blir noen billig innledningen på veien til tet for storfavoritten 6 Keanu Hanover med en rekke svært startkjappe konkurrenter på innsiden (og vi er slett ikke sikre på at han får taktpinnen), og da snakker vi vel om en favoritt i fare. Bunnsolide til seier på 14.5 i sitt første løp for året, men S.J. `s Caviar-sønnen har variert litt i prestasjonene i hele sin karriere (en naturlig utgang er det dog snakk om).

Ute etter føringen i løpet er også Frode Hamre bak 2 Argwintina, og dersom eksilbergenseren skulle nå den posisjonen med yankeen uten at det har kostet skjorta skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Solid til seier på 15.3 over dagens distanse i debuten for Hamre, men kanskje ikke som best til tredje i den siste starten (taklet etter sigende ikke en noe løs bane ved den anledningen).

Sendes i vei fra start må vi regne med at også 4 Sense Of Beauty blir, og 8-åringen som var sjokkerende god i noen løp på slutten av fjoråret før han skuffet i den siste starten (tett i halsen) er vel lite spilt med sine 6 % Profitere på tøff kjøring det fremme i front kan den spurtsterke duoen 5 Nemo Blåbjerg (sterk innsats til sølv sist) og 9 Bagpipe (en type vi liker veldig godt) gjøre, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 6 B: 2-4-5-9 C: 10-1-11 D: 8-7-12-3

Nettavisens spilleforslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

V75-7, 2140 meter voltestart
Litt småskummelt også i finalen, når det hefter seg litt usikkerhet rundt en del av de mer hardt betrodde (og da krysser vi av for hele åtte hester på systemet også her). Så veldig mange ting som trekker ned for meget formsterke 5 Deux er det imidlertid ikke, og vi syntes Westergård-traveren skal tilmåles solide vinnersjanser. Etter å ha vunnet et V75-løp sprettlett fra tet i den nest siste starten fulgte den aldrende hoppa opp med å gå et strongt løp til sølv bak M.T. Evita i den siste starten, og slått var da en så god hest som Beat The Wiz.

Overflydd ned startiden blir med garanti å melde 1 Super Challenge, og da er den sterke Hamre-traveren avhengig av at det løser seg underveis for at det skal kunne bli seier. Hoppet seg vekk i den siste starten, men solide innsatser hele veien forut for den starten. Toppform holder smygkjørte 8 Highfive Kemp, og da snakker vi vel om en litt underspilt 15-prosenter. Det er veldig spennende når 15 Bullchip dukker opp i regi Lars O. Romtveit, men den svært dyktige trenere ligger relativt lavt første gangen ut uten av vi tør å avskrive ungheststjernen av den grunn.

Vår rangering: A: 5 B: 1-8-15 C: 7-9-10-12 D: 3-4-6-2-11-13-14

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 140, 420, 840 og 2280 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag.