Hamre har V76-bankeren

Relight My Fire og Frode Hamre blir Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag
Relight My Fire og Frode Hamre blir Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag

Frode Hamre dominerer på onsdagene og lørdagene. Onsdag kusker han en av Nettavisens to V76-bankere i en herlig omgang på Bjerke.

Sportspills meny onsdag:
V4 Bergsåker: Ohlsson i hovedrollen
Oddstips: Fordel Real med Torres fra start
Tour de Ski: I dag er det Martins tur
Tour de Ski: Overraskende odds på Northug
Tour de Ski: Weng banker Kowalczyk igjen

Før vi starter med dagens Bjerke-tips, er det vel verd å gratulere dem som fulgte Rolf Lerums lunsjtips til Bergen travpark tirsdag ettermiddag. Det mellomste V5-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 420) satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 7 291 kroner.

Bjerke travbane byr på en ny herlig V76 denne onsdagen, og i kveld lanserer jeg to av dagens største favoritter som mine V76-bankere. Det er blant annet fordi det er alt annet enn lettløst i de fem øvrige løpene. Og for å gjenta meg selv til de kjedsommelige. Det er IKKE farlig å spille favoritter som bankere. Flotte utbetalinger blir det nesten garantert uansett.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Hovedbankeren kommer i V76-3 og for n'te gang er det Frode Hamre som styrer butikken. Formsterke 4 Relight My Fire har sett dunderfin ut på slutten, og selv om det er sprint i kveld tror vi ikke det er en ulempe for vallaken. Kanongod vinner på Bjerke nyttårsaften, der flere enn undertegnede trodde at lederryggens Global Oracle skulle vinne. Men Relight My Fire bare stakk unna mot mål. Nest sist vant hesten mer enn kontrollert fra tet i et V75-løp på Forus.

Pausehesten og ny regi-hesten 2 Rasser Vang er det lille uromomentet i kveld. Hesten har ikke vist noe som skulle tilsi at han byr Relight My Fire opp til kamp, men trener Gottling er positiv i forhåndskommentarene og det kan innebære at Tom Erik Solberg blir fristet til å svare ut tet. Vi tror Solberg tar til fornuften og slipper, og uavhengig av det tror vi Relight My Fire kan være god nok til å vinne fra dødens. Banker i V65-3.
Rangering V76-3: A: 4 B: 2-10-8-1 C: 7-6-12-11-9-5

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Har sett lysende ut
Inntil onsdag morgen hadde jeg egentlig bestemt meg for å gardere forvandlingsnummeret 6 S.T.C.C. Faksa med 3 Røste Lill, men behovet for to bankere ble etterhvert overhengenden. Jeg vurderte både 11 Rigel L.B. i V76-5 (men Per Ludvig Nilsen fra bakspor på en sprint, talte for sterkt imot) og 5 Turbin i V76-6 (men sprint og stor galoppfare trakk for mye ned).

Dermed blir det 6 S.T.C.C. Faksa som banker. Til tross for at Morten Langlis superkjøp står 20 meter dårligere til enn nevnte 3 Røste Lill i kveld, kontra V75-løpet på Bjerke 20/12. Kun åtte hopper står på startstreken i kveld, og det betyr at Tom Erik Solberg og S.T.C.C. Faksa får tidlig kontakt. Solberg er en meget dreven sjåfør (slik vi så styringen hans med Roa Svarten lille julaften) og superspeedige S.T.C.C. Faksa har en topp sjanse i kveld også. Det ble til slutt avgjørende for våre valg i kveld og dermed blir det to storfavoritter som "kjedelige" V76-bankere i kveld.
Rangering V76-2: A: 6 B: 3-7 C: 1-2-8-5-4

Ludde fra bakspor
Lenge vurderte jeg å bankerspille 11 Rigel L.B. i V76-5/V5-2, men bakspor på sprint er aldri enkelt. Vallaken til Per Ludvig Nilsen var kanongod i seiersløpet på Färjestad nest, og gjorde et nytt toppløp til andre bak seiersmaskinen Jaccaroo på Bjerke lille julaften. Landet på råsterke 14.5 den dagen og har Rigel L.B. los på konkurrentene mot oppløpet, tror jeg hesten vinner. I V5-spillet bankerspiller jeg hesten, men i V76-spillet garderer jeg først og fremst med den trolige tethesten 2 Eurita. Denne har galoppert seg bort i sine to siste løp, men formen er neppe svekket.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


På det største V76-forslaget betaler jeg også for outsideren 3 Tiger Globe. Ble kjørt offensivt av gjestekusk Kai Johansen på Bjerke nest sist (10/12) og måtte fire litt fra tet den dagen, men møtte svært solid motstand den dagen. Sist på Leangen spurtet hesten flott til andre bak kapasitetshesten Izon Rags. Fra tredjespor kan ikke gjestekusk Cato Antonsen gjøre så mye galt og dette kan være en delikatessevinner onsdag.
Rangering V76-5/V5-2: A: 11 B: 2-3-8-1 C: 9-7-4-5-10 D: 6-12

Turbin duger feilfritt
I V76-6/V5-3/DD-1 har vi bra feeling for 5 Turbin og den dyktige amatørkusken Robert Kruse. Nå hevder Kruse at hesten trolig hadde vunnet uten en liten galopp i den siste svingen sist på Momarken. Det er vi ikke helt sikre på at han har rett i, men uansett gjorde hesten et toppløp til tredje mot svært gode hester. Like god motstand er det ikke i kveld og i DD-spillet blir hesten vår banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Det er ikke helt lettløst i V76-6, all den tid det er sprint og de beste hestene neppe har fordel av det. Likefullt garderer vi kun med 4 Solberg Rasken (tre løp i kroppen nå og bra startspor ) og det evige uromomentet 7 H.G. Jerv som nå dukker opp i regi Lars O. Romtveit. Fartsfylte 3 Trysilbjønn har en viss kapasitet, og står endelig fint til. Ikke helt utenkelig at Eldar Harvikens adept kan overraske her og vi tar med hesten på det største V76-forslaget.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 5 B: 4-7-3-2 C: 6-11-9-8-1-10

V76-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Mye ymse på farten i V76-1, der en forbedret 5 Spik Mollyn blir vår knepne favoritt. Det er såkalt "Lars O. Romtveit-utvikling" i denne. Matches tøft og utvikler seg stadig. Spik Mollyn er særdeles flink til holde farten mot mål og ganske travsikker.

Travsikker er ikke 6 Drivin, men at det er feltets mest kapable hest er det liten tvil om. Eirik Høitomt vant med denne sist han kusket (1/8-14) og kan gjøre det igjen. 3 General Sterk lurte de aller fleste (undertegnede inkludert) når Kenneth Brenden styrte hesten til tet i et V76-løp på Bjerke 5/11-14 og ledet hele veien. På den prestasjonen krysser vi for hesten også¨i kveld.

Mye betrodde 7 Kvikk Tojo skuffet som stor favoritt på Bjerke lille julaften og merker nok at grunnlaget har vokst mye på kort tid. Vi tar med hesten på gardering, men aner at formen kan være litt på retur. 10 Turbo Marie og Josefine Eilertsen får også plass på forslagene. Denne dama er ikke så aller verst.
Rangering V76-1: A: 5 B: 6-3-7-10 C: 9-11-1-2-4-8

V76-4/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
V76-omgangens store spillenøtt venter i V76-4, der vi setter 6 Contador først tross et sjanseartet startspor. Hammersborg-hesten skuffet riktignok litt fra tet nest sist, men var klart forbedret igjen sist som toer bak meget gode Restless Cash.

12 Wicked er uten tvil den beste hesten i feltet. Men har ikke fungert optimalt i det siste og galoppfaren er fortsatt tilstede. Spor tolv er en sjanseartet utgangsposisjon. Vi sper på med garderingeri dette løpet. 4 Handsome Gent var flink vinner i et svært billig lunsjløp sist, 8 Cheeky Superb galopperte trolig fra seg seieren på Kiosterskogen sist.

3 Kandahar har skuffet i regi Sigbjørn Kolnes, men har bra kapasitet og et bra startspor i kveld. Pausehesten 9 Hall Of Rolls er tilbake etter pause og kan få et fint smygløp her. 7 Bro Point står vrient til, men er i form. 5 La Paloma burde vunnet sist for å fått fullt godkjent, men er en av mange outsidere her. 11 Lionheart O. er ingen stjerne, men formen er bra. Ni hester får plass på vårt største forslag, men her kan det være verd å spille alle.
Rangering V76-4/V5-1: A: 6 B: 12-4-8-3-9-7 C: 5-11-1-2-10

V76-7/V5-4/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Stjerne Steensgård blir vår favoritt i V76-finalen. Hesten er i knallform og gjør alltid løpene sine på slutten. Flott vinner i et stallmannsløp nest sist og avsluttet også strålende sist til knepen tredjeplass.

8 Global Oracle er så god fra start at han få tet selv fra spor åtte. Skulle så skje, er hesten en klar seierskandidat. 9 Just Me slo seg såvidt forbi vår favoritt den dagen, men fikk et mye finere løp. I kveld er det bakspor og Just Me favoriseres ikke av det. Har dog en bra rygg fra start og kan sitte fint på det underveis.

Frode Hamre velger selv å kjøre 7 Denise F. Boko og overlater 6 The Special One til Vidar Hop. Vi har mest tro på sistnevnte som viste seg forbedret sist. 7 Denise F. Boko har ikke vist absolutt toppform på slutten, men gjorde et solid løp sist og kan vinne dersom det ikke blir feil underveis. Fem hester får plass på vårt største kupongforslag i V76-7.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 3 B: 8-9-6-7 C: 4-12-2-5-11-10-1