En strålende trav- og galopphelg står foran oss. Lørdag er det internasjonal V75 fra Årjäng med stor jackpot og hele 24 millioner ekstra i sjuerpotten. Søndag er det Svenskt Derby på Jägersro galoppbane og stor internasjonal V75-omgang, og søndag kveld stor internasjonal V65-omgang på Momarken med jackpot og 468 015 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer dit skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes med V65-lunsj på sommerbanen Hoting. Fredag kveld er det V65/V5 på Biri og på Axevalla er det en fantastisk flott V64-kveld som venter med kvalifiseringsløp til tradisjonsrike Stochampionatet.

Men i denne artikkelen skal det heretter handle om Biri travbane og kveldens V65-omgang. Det er to store favoritter i kveldens V65-omgang og jeg har vondt for å se noen av dem tape og bruker således begge banker.

Tet og slutt for klassehesten?
Den første kommer ut allerede i V65-1. 2 Code Bon passerer millionen innkjørt dersom han får premie i kveldens løp, men trener Elise Kristine Holt, eier Morten Langli og kusk Magnus Teien Gundersen har nok vesentlig større ambisjoner i kveldens comeback og årsdebut. Har slitt med astma, men rapporteres helt fint nå. Trener Elise Kristine Holt sender aldri ut hester som ikke er klare på direkten. Code Bon sitter normalt tidlig i tet og da skal V65-1 være over. 5 Cash Okay er det opplagte motbudet, men denne har ikke vist toppform i det siste og da skal det være duket for den store favoritten. 2 Code Bon blir den ene av mine to V65-bankere på Biri i kveld.

Hamre reiser ikke forgjeves
Det er sjelden at Frode Hamre tar turen til Biri på en vanlig V65-omgang. I kveld har han med seg 2 Six O'Clock News i V65-3 og 7 Ingbest i V65-6 og begge blir klare favoritter i sine respektive løp. Tre år gamle 2 Six O'Clock News galopperte med vinnersjanse i den siste svingen i norgesdebuten på Jarlsberg for en måned siden. En uke senere var hesten dønn overlegen i et V65-løp på Momarken. Fra et perfekt andrespor bak bilen, er det kun galopp imot for Hamre-traveren. 2 Six O'Clock News blir min andre V65-banker på Biri i kveld.

Bra vinnersjanse for Ingbest
Frode Hamre har funnet en svært passende oppgave til sin elitetraver Ingbest i kveld. V65-6/V5-3/DD-2 er stengt på maks 700 startpoeng. Selv fra sjuendespor er tetsjansene gode for Dotterud Teddy-sønnen. Han vant nest sist på Momarken og støter på formløse hester i dette løpet. Jeg garderer riktignok bredt i V65-spillet, men både i V5-spillet og i DD-spillet bankerspiller jeg 7 Ingbest.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Kraftig forbedret sist
Forholdsvis ubeskrevne 3 Velten Pokerface blir spillefavoritt i V65-2, men mitt klare drag i dette løpet heter 9 Casper The Viking. Fireårsvallaken var helt på det jevne i årsdebuten, men kraftig forbedret i starten etter og imponerte med å ta ned storfavoritten Pippi's Starlight mot mål da. Det er riktignok tøffere motstand i kveld, men ikke verre enn at 9 Casper The Viking kan legge på til to strake.

Hop kan fikse karrierens første
Det er et åpent løp som venter i V65-4/V5-1. Et tidsløp for kaldblodshester i lavt grunnlag og jeg betaler for ni hester på de største V65/V5-forslagene. Formsterke 11 Lome Diva skal hente 20 meter på moderate strekhester, men blir ikke blant de mest betrodde i dette løpet. Formkusk Vidar Hop setter seg opp i kveld og kanskje kan han sende inn 11 Lome Diva til karrierens første seier i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Hop også i V65-5
Et åpent hoppeløp for varmblodshester er spillernes utfordring i V65-5/V5-2/DD-1. 6 Spot On har møtt gode hester i det siste og feelingen er at motstanden er ned et hakk eller to i kveld. Står innenfor de to mest betrodde i dette løpet og Vidar Hop skal ha gode vinnersjanser med Kjetil Helgestad-trente 6 Spot On i dette løpet.