Hamre og Mikkelsen

Foto: hesteguiden.com

Frode Hamres stallhester og Geir Mikkelsen er nøkkelnavnene i kampen om 21 millioner under V75-løpene på Jarlsberg lørdag.

En ny spennende helg på travfronten står for tur, og på lørdag er det Jarlsberg som byr på V75. I og med at det ikke ble utbetaling for fem rette under onsdagens ekstra V75 på Bjerke, vil det være mulig å ta med seg ca 21 millioner kroner for en eventuell alenevinner på lørdag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Søndag er det pengestinne Breeders Crown-finaler på Eskilstuna, og ekstra V75 fra Sverige med 24 millioner kroner til en eventuell alenekupong. Fire Breeders Crown-finaler danner ramme for V75-løpene der og slil vi vurderer omgangen må dette være en av årets mest interessante V75-omganger og Nettavisen har således allerede gjort en rekke andelslag tilgjengelige på Eksperten.

Klikk her dersom du ønsker å direkte til Nettavisens V75-meny på Eksperten

Sportspills travredaksjon jobber som kjent under høygir, men grunnet interne møter og jobbreiser er tipsene til denne ukens V75-omgang på Jarlsberg kraftig forsinket. Sportspills travekspertet Håkon Einar Hansen og Kurt Rune Leirvåg har derfor jobbet intenst utover fredag ettermiddag og har i fellesskap kommet frem til følgende vurderinger og rangeringer i en svært vrien V75-omgang.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 14.10
V75 kl 15.00
V4 kl 16.06
DD kl. 16.48

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Tar sin fjerde strake?
Vår hovedbanker i V75-spillet denne uken kommer ikke uventet fra Frode Hamres stall, og vi snakker om nytente 2 Broadway Legs i V75-6. Femåringen til stall Hamre som 5. oktober 2012 danset rundt Jarlsberg-ovalen på smått fenomenale 10.9, har ikke helt klart å følge opp den prestasjonen i 2013. Ikke før nå de siste månedene, da hesten har fått et kraftig formoppsving. Etter ursterke seire fra dødens både tredje sist på Forus og nest sist på Bjerke, men likevel bel hesten sluppet avgårde til flotte 6,6 i vinnerodds på Bergen travpark i et V75-løp for fjorten dager siden. En offensiv Geir Mikkelsen ga klar beskjed til Lars Anvar Kolle bak Mr X. F. Royal at teten var hans og verken Geir Mikkelsen eller Broadway Legs så seg siden tilbake og det var vidunderlig spenst i stegene til Broadway Legs nedover oppløpet. Lørdag er motstanden et hakk enklere og startsporet atter perfekt. Da skal det være en veldig stor vinnersjanse og Broadway Legs er uten tvil Nettavisens V75-banker lørdag.
Rangering V75-6/DD-1/V4-3: A: 2 B: 11-6-1 C: 7-12-4-3-5-8-10

Annonse Travfakta: Sprudler det skikkelig av i trening etter et nødvendig miljøskifte! Kan fort gå særdeles lyse tider i møte fremover, og på lørdag så presenterer den seg skikkelig!? PS! Vi snakker om en 23-24 oddser!!

Kraftig formbeskjed sist
I V75-4 der 5 Amarone blir stor favoritt, og tre hester er spilt, må vi sette 7 Riverside Touchman først. Fireåringen er en tøffing og gjorde et strålende løp etter galopp sist. Lørdag er det springspor og landets mestvinnende kusk Vidar Hop vet å utnytte slike spor. Vi er ikke like sikre på at Amarone håndterer det litt kinkige femtesporet og da bankerspille vi Riverside Touchman på de minste V75-forslagene.

På de større forslagene betaler vi naturligvis også for 5 Amarone, og 9 Womanizer. Fireåringen til Per Ludvig Nilsen skuffet betydelig nest sist på Bjerke, men var klart forbedret igjen sist og har trukket et greit spor her. De tre hestene skiller seg klart ut og vi står på tre hester i V75-4.
Rangering V75-4/V4-1: A: 7 B: 5-9 C: 12-3-10-8-11-2-6-1-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi garderer Tekno Odin
Nettavisen har en rekke ganger den siste tiden gardert 5 Tekno Odin og selv om hesten var solid vinner fra dødens på Bergen travpark. Lørdag blir seiersmaskinen til Øystein Tjomsland enda en gang omgangens største V75-favoritt og vi setter naturligvis hesten først på vår rangering.

Men slik 7 Neslands Loke gikk i det samme løpet på Bergen travpark for fjorten dager siden, må vi også betale for denne. Vi ser ikke bort fra at Neslands Loke kan ta en lengde på Tekno Odin fra start, ei heller at 1 Stjernejerven kan være sugen på å teste tet lørdag, og da hører begge disse hjemme på bongene lørdag. 3 Mørtvedt Jerkeld er et lite uromoment etter lang pause, men inntil hesten viser noe igjen får den stå på venteliste.
Rangering V75-3/V5-5: A: 5 B: 7-1 C: 3-6-4-2 D: 8

Vi må stole på to
All den tid både V75-1 og V75-7 er meget krysskrevende er vi tvunget til å spille tynt i flere løp, deriblant V75-5 der to hester skiller seg klart ut kapasitetsmessig. Helt trygge er vi ikke all den tid det er voltestart.

7 Lovely Coffee er nok den beste på kapasitet, men fireårshoppa kan galoppere all den tid det er volte. Springspor hjelper nok veldig på og det kan være så enkelt som tet og slutt. Vi "sikrer" oss med 2 Miracle Of Joy som vi foreløpig ikke vet hvor bra er. Vallaken var tilbake som solid vinner sist, etter et par innsatser på det jevne.

Bak disse og på våre V4-forslag får vi også plass til 5 Blaze, 6 White Birch D'Estino og 12 Staply, men roter de to forhåndsfavorittene seg bort, er det nok smart å betale for alle her.
Rangering V75-5/V4-2: A: 7 B: 2 C: 5-6-12-3-9-10-11-1-8-4

Annonse Travfakta: En fantastisk MND er altså over, og vi håper at du har vært med på de mange oppturene som det ble i Okt! Om du ikke var med på moroa da : Fortvil ikke! Hver mnd så byr vi nemlig på det som er markedets HETESTE trav-tips, og vi har klare ambisjoner om å «raide lukene» også i Nov! Øivind Grøstad har lagt ned ca 15 timer med V75 menyen som er i vente på lørdag, og vi anbefaler deg å ta rygg på følgende meny¿

Tynt også i V75-2
Vi har alltid hatt sansen for 5 Rigel Storm og i et langløp over 2600 meter, tror vi hestene fra 40 meter tillegg får det tøft, da bortsett fra 15 Lome Hero og muligens 13 Moe Hrym.

5 Rigel Storm galopperte fra seg seieren 800 meter fra mål sist på Forus, men kom strålende tilbake til tredje. 2600 meter er ikke noe minus, og Rigel Storm blir vår favoritt, knepent foran 2 Melbyjerven som elsker slike langløp og står meget forlokkende til på strek.

8 Rappo bankerspilte vi på Bergen travpark for fjorten dager siden, og vi skjemmes ikke over det, men en glitrende opplagt Sjeikens Gull ble for god den dagen. Rappo hadde vi nok satt først her, om ikke trener Lars O. Romtveit hadde lagt så lavt på forhånd. Vi står på tre hester i V75-2, men også her er det mange som kan vinne dersom vår trio ikke presterer på topp.
Rangering V75-2/V5-4: A: 5 B: 8-2-15 C: 13-7-1-11-9-10-12-4-3-14-6

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Paris - Ready - Zenit - Tristar - Viking - Ramona's
Overskriften her er et signal om vanskelighetsgraden i V75-1, som er blitt en spillemessig og sportslig perle. Det er treåringer som møtes i det som har fått navnet DNT's Høstfinale og kan friste med 100 000 kroner til vinneren.

Vi anbefaler heldekk og rangerer vi dette løpet ti ganger så får vi sannsynligvis ti vinnere, og ber dere spandere godt med kryss på i dette løpet. Vi er tvunget til å plukke bort fire hester på vårt største forslag, men er ikke fortrolige med det.
Rangering V75-1: A: 8 B: 1-14-5-3-10-9 C: 13-12-11-2-6-7-4

Hamre tar firekilometer'n?
I V75-7 er distansen meget uvanlige 4100 meter, og det er blitt et glitrende spilleløp og heller ikke dette løpet er lett å rangere. Men formsterke 11 Vasadu har strålende form og selv om hesten er litt ustabil, skal Hamre-hesten ha vinnertipset her.

Tom Forkerud har en flott hest i 14 Outsider De Kacy, men grunnet manglende løpstilbud har ikke hesten startet på fem måneder. Vi likte hesten svært godt i seiersløpet på Leangen 6. mai i år, og selv om motstanden er tøffere her, synes vi hesten r spennende over en så lang distanse.

Hester som 12 Relax Jet (8. valg) og 7 King Of Friday (9.valg) er begge spennende garderingshester i dette svært fine spilleløpet der vi garderer meget bredt.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 11 B: 14-12-7-6-5-10 C: 3-2-1-8-4-9-15-13