Harald og Kongen

Foto: Hesteguiden.com

Amatøren Harald "Magic" Johnsen har en kanontraver i Husankongen som jager årets femte seier på seks forsøk på Leangen i kveld.

En ny uke på travfronten står for tur, og det hele åpnes med lunsjtrav til Östersund i Sverige og på Klosterskogen her hjemme. Det fortsetter så på kvelden med V65-spill til Färjestad i Sverige og dobbel V5 på Leangen her på berget, og vi har tips til alle baner.

Ny herlig klaff lunsj-V5 mandag!
Begge våre lunsjbankere tidligere i dag i Östersund i Sverige og på Klosterskogen her hjemme vant, og i Skien ble det totalt flotte 9 586 kroner innspilt! Alle V5-forslagene satt klokkerent, og de som spilte det minste forslaget på 144 kroner kunne kvittere ut meget pene 2262 kroner! I tillegg fikk vi DD på vårt største spilleforslag på 300 kroner, og der kunne de som spilte hente ut flotte 2800 kroner!

Les også:Jackpot i V65!

Annonse: Øivind Grøstad har alltid kalt Leangen sin spillestue nr 1 og i V5-2A byr han på kanonobjekt som ikke blir spilt

Sportspill har også lagt bak seg en flott uke på tipsene med bl.a rundt 12 000 kroner innspilt forrige tirsdag og ca 20 000 kroner innspilt på torsdag og fredag, og på Sørlandet i går satt fem av seks V5-forslag. Torsdag serverte vi dere en strålende V5B-banker på Klosterskogen i form av tredjevalget Gjermund i V5-3B, og under V65-løpene på Jarlsberg fredag var vår hovedbanker andrevalget Renoir. På Sørlandet søndag hadde vi superobs på femtevalget Wayne i V5-2A, så det har vært en rekke fine objekter vi har bydd på den siste tiden.

Innleveringsfrister Leangen:
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

På Leangen mandag har vi dog ingen delikatessebankere å by på, der spiller vi to favoritter i V5-spillene, men dagens største favoritt 4 Snonsøy Elda velger vi å "spekulere" bort, da sprint og og bra motstand gjør denne til en favoritt i fare. Også vinnermelodien Bagpipe i V5-1A som vi har bankerspilt flere ganger i høst, skal vi ha "vekk" mandag fra en tøff utgangsposisjon.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Fartsmessig overlegen
Vi har til det kjedsommelige markert vår forkjærlighet for amatørkusken Edvard Kristiansen her på Sportspill og han innfridde blant annet med vår V5-banker forrige mandag (Chanto Photo). I kveld får Edvard tillit i en hyperinteressant V5A-omgang, bak lunefulle men fartsmessig overlegne 10 Run Odd i V5-2A. Han møter så skrekkelig svak motstand at det omtrent er en eller alle i dette løpet. Er Run Odd på skuddhold når oppløpet kommer til syne, så taper han ikke dette løpet mandag. Bakspor betyr lite, Run Odd skal ha sitt ryggløp uansett og Edvard Kristiansen er en mester til å gi sine hester optimale løp. 8 Dag Jerven er hovedopponenten, men sprint og åttendespor er klart imot i kveld. Vi bankerspiller Rund Odd i V5A-spillet.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 8-2 C: 5-4-11-1-12-3-9-6-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Har mye å gå på
Vi advarte kraftig mot 3 Husankongen og Harald "Magic" Johnsen i dennes siste start på Leangen da hesten stod vanskelig til på tillegg. Men det var fånyttes, Husankogen var bedre enn noen gang og imponerte stort påny. Vallaken etter Lome Elden tok dermed son fjerde seier på fem starter i år og fra et perfekt tredjespor bak bilen mandag, er det svært mye som taler for at femte årsseieren kommer mandag. Det er stort sett hester som skal ha ryggløp og heller ikke da yter som best som er motstandere mandag og feilfritt er det svært vanskelig å se Husankongen tape dette løpet. Vår klare banker i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 1-12 C: 11-10-4-2-6-7-8-9 D: 5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Ingen walkover for Bagpipe
Bagpipe har innfridd som vår banker både nest sist og sist og har imponert storveis i begge løpene og har egentlig vært solid i årevis nå. Mandag sender Frode Husbyn ut sin propagandatraver fra 40 meter tillegg i finalen i Hesteeierkanna og her kommer ikke 14 Bagpipe til noe dekket bord. Med femten hester i feltet, må Bagpipe som vanlig gjøre grovjobben selv, og det kan bli stive bein tilslutt herfra. Førstevalget skal han naturligvis ha, men vi dekker godt opp. Ikke minst siden Bagpipe er markert på 86% av kupongene mandag kl 15.30.

Amanda Robertsen har styrt den lovende treårshoppa, 2 Seaborn Simona, inn til to lette tetseire på rappen og alt ligger til rette for at Amanda styrer til tet igjen. Møter bedre hester enn noengang, men får den korteste veien til mål og settes inn som andrevalg. Veronika Bugge er ei annen flink trønderjente. Hun setter seg opp bak 1 Sanei Express som avsluttet formidabelt i seiersløpet til Seaborn Simona for tre uker siden. Satt da nesten helt sist ut mot oppløpet og var så sprek over mål, at vi kan få et sjokk fra denne mandag. Kun markert på 3 prosent.

10 Gjølmes Super fikk melkesyre så det holdt i et V75-løp på Momarken nest sist, men var tilbake i vanlig godt slag på Leangen sist og har vist at han tåler å bli brukt litt underveis. 5 Beauty Di Quattro var toer i seiersløpet til Seaborn Simona sist og gjorde et bra løp. 12 Itsy skuffet en smule sist, men satt da i tet. Vi tror fireårshoppa er klart bedre med ryggløp. 8 Cabjoy F.C. står litt hardt inne på penga, men vi har sansen for denne femårshoppa til Arve Sjoner.
Rangering V5-1A: A: 14 B: 2-1-10-5 C: 12-15-3-4-8-7-6-13-11

Kan galoppere
4 Snonsøy Elda blir nok den største favoritten både i V5A-spillet og i V5B-spillet i kveld ettersom hoppa holder kanonform og blant annet vant lett i V75 nest sist. Ni seire på atten starter i karrieren forteller om ei hoppe som har vunnet halvparten av sine løp. Fem seire på ni forsøk i år er intet mindre enn imponerende. Sprint og spor fire er imidlertid usikkerhetsmomenter, og kusk Atle Eggan advarer om galoppfare. Så lenge hoppa er markert på 85%, er det voldsom verdi med en annen vinner i dette løpet. Vi spekulerer, men setter henne selvsagt først.

Vi starter med banditten 2 Bjørkekvikk som ikke hadde noe særlig form før pausen. Bjørkekvikk er en stabukk, men veldig bra når han vil. Vi innbiller oss at en løpspause på tre måneder kan ha gjort godt for Bjørkekvikk som vant fire ganger på elleve starter i fjor, men ikke har fått hull på seiersbyllen i år. 12 Gikling Balder er som han er, vil han er han mer enn god nok. Tolvtespor trekker ned, men får Gikling Balder løpet sitt speeder han fort.

5 Snonsøy Kvikka trenes som Snonsøy Elda av Nils Kjerstad fra Meldal, som stadig hevder at hun er like bra som Snonsøy Elda. Vi tar ham på alvor og betaler. 9 Pave Eldvira og 7 Junar er to damer som viser fart og variabel vilje. 11 Fykeneld er tilbake på sprint, lite obs på denne.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 2-12-5 C: 9-7-11-1 D: 10-6-8-3

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Enda mer Edvard i den tredje V5A-avdelingen hvor vi setter 7 Always Darling først. Treårshoppa ble sittende bom fast i lederryggen sist, tilsynelatende med krefter spart. Møter ikke noe avskrekkende motstand her og virker travsikker.

Annonse: Øivind Grøstad løser V53A med et deilig bankerspill på hvem??????

9 Dreamgirl gjorde et klart godkjent løp sist og kom faktisk litt tilbake mot mål da, etter å ha sett slagen ut i den siste svingen. 1 Underthesurface har en fin utgangsposisjon og en god kusk. Det hjelper i slike omgivelser. Bak disse er det svært uoversiktlig i et løp med så urutinerte hester.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 9-1-10 C: 12-4-8-2-5-11-6-3

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Det er ikke mye fart i frasparkene på den lokale varmblodseliten på Leangen og 13 stk av dem møtes i V5A-finalen. 3 Lord Francis er en av få formhester og kanskje kan en svært etterlengtet seier komme her. Fint startspor og igjen Edvard Kristiansen opp. Vår favoritt.

1 Fill Joy Dream har vist tegn til bedring den siste tiden, men har fått maks og mangler slik vi ser det fortsatt noe på toppformen. Men her kan det bli tet og demping underveis og da kan Garberg-hesten holde unna. 8 Somzagt gjør hyggelige løp i Sverige, det kan rekke til seier her. 11 Kastor Håbegård har varslet form på slutten.

7 Ebbes Igor L.J. kan havne fint til fra sitt springspor. 6 Canny Boy viser form i monte, mer uvisst nå når det er travløp. Fryktelig løp dette og det kan være duket for en kjempeskrell.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 1-8-11-7-6 C: 12-13-2-4-5-10-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
3 Order By Plane gjorde som mange andre av Jomar Blekkans stallhester gjør sist. La ned rørelsen på oppløpet. Selv om vinneren var gode Chanto Photo, synes vi Blekkan-traveren ga seg skuffende enkelt. Nå er det sprint som trolig er en fordel, men hesten må garderes etter den sviktende innsatsen sist, selv om motstanden er middels.

9 Play Online var knakende god på Leangen tidligere i år, men ble sendt til Bjerke og V65 og møtte veggen der. Har ikke kommet seg tilbake til det gamle nivået etter den starten, men har nå fått to måneders pause og er hesten i nærheten av formen fra tidligere i år så er han god nok. Spillerne glemmer fort og Play Online er nede som et femtevalg i kveld og kun markert på 10%. 6 Saxo K. var brenngod vinner fra dødens på Bjerke tredje sist (V65). Har galoppert seg bort i sine to siste, men spilles på Bjerkeløpet.

1 Back Tee står innbydende til spormessig og er bra på sitt beste. 2 Sebson Senator er et stort uromoment etter lang pause.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 9-6-1-2 C: 12-8-11-5-4-7-10

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Det blir dessverre mye favoritter som førstevalg i kveld på vår rangering i kveld, men vi kan ikke trylle. 4 Eikprins er ihvertfall en berettiget favoritt i kaldblodshestenes finale av Hesteeierkanna. Det starter hester fra sju distanser i dette femtenhesters-løpet, og Eikprins som starter fra 20 meter tillegg, sitter trolig tidlig i føringen. Er trolig god for en tid rundt 28.5 (på en normal bane) og har blant annet 80 meters forsprang på Frakast (som er blitt strøket). Markert på 91%, det er voldsomt for en såpass fersk hest.

9 Prins Tom ble brukt hardt fra start sist og måtte strekke våpen for en knallgod Nuuk oppunder mål. Landet dog på 27.5 full vei og har gjestekusk Odd Arne Kjøsnes is i magen og kjører på vent i det lengste kan fireåringen vinne. 10 Nuuk har trolig aldri vært bedre og kan vinne igjen.

8 Nordlirappen har kapasitet, smygeren 7 Ivers har knallform. 6 Stensvik Oda er på gang, det samme gjelder 5 Snonsøy Tinjar. 15 Vorset Ivers skal hente 100 meter tillegg på Eikprins, det ser steintøft ut.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 9-10-8-7 C: 6-5-15-3-11-2-1-13-14