Helt overlegen på kapasitet

Foto: Hesteguiden.com

Pingo Ø.K. gikk et helsvett løp sist og er sine konkurrenter helt overlegen på kapasitet.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Eskilstuna: Vi byr på en stålbanker

Lunsjtrav Drammen: En fighter i lunsjen

Oddstips 1: Opp til bevis for Chelsea

Oddstips 2: Cardiff slår tilbake

Champions League: Alt det siste om lagene

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til Axevalla i Sverige (vi kan spille V4 og DD dit) og i Drammen her hjemme, mens det på kvelden er Eskilstuna i Sverige med V65 og Forus med dobbel V5 som er banene vi kan spille til og vi har tips til samtlige.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Innleveringsfrister Forus
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40

Det er altså Forus travbane som styrer begivenhetene her hjemme i Norge tirsdag kveld og vi velger en sjansebanker i begge V5-spillene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Bernt Øksnevad har ikke mange hester på sin stall, men du verden for en kapasitet og fart det er i dem. Mon tro om ikke 13 Pingo Ø.K. gjorde sitt beste løp i karrieren i sin siste start på Sørlandet. Hesten slo på en svært tapsbringende galopp inn i den siste svingen og hadde minst 50 meter frem til vinneren Våler Odin når han fant beina, men formelig fløy nedover oppløpet og gjorde en makaløs opphenting til andre. En feilfri Pingo Ø.K. taper ikke dette løpet tirsdag, og selv om galopprisikoen er høy velger vi å bankerspille i V5-4A/V5-1B. Skal vi igang med garderinger i dette løpet, må vi krysse for sju-åtte hester og da velger vi å skjære gjennom og kun bruke ett kryss. Pingo Ø.K. blir ikke favoritt i kveld og det gjør jo bankerspillet enda mer interessant for hesten som jager sin tredje årsseier i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 13 B: 10-2-7-8 C: 14-9-5-12-1-3-11-15 D: 4-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Rune Wiig har flere fine vinnersjanser i kveld og allerede i V5-1A, får han et klart vinnertips av oss med treårige 9 Muscle Va Bene som dog skuffet en smule i sin siste start ettet er passivt opplegg. Svært mye billigere imot i kveld og startsporet er bra. Vallaken virker også dønn travsikker og skal ha en bra vinnersjanse her.

11 Lamborghini Face hadde nok tapt for Speed Gazeau sist om ikke sistnevnte hadde galoppert i kampens hete. Bakspor i kveld, men fireåringen til Ole Gaute Gudmestad har vist at han tåler å gjøre litt selv. 1 Love You Fox slo en så god hest som Chocolatique i seiersløpet femte sist på Bergen travpark. Etter den starten har det stort sett blitt galopp. Vi innbiller oss at en feilfri Love You Fox har en del inne og fra et flott førstespor skal treåringen tidlig på.

10 Jegerinnen vant i Bergen for halvannen uke siden uten å imponere et dugg. Folkehesten til Tengsareid må nok heve seg et hakk eller to for å gjenta den seieren her. 7 Pacific Line har ikke fått klaff i regi Rune Wiig, men nå setter landets mestvinnende kusk seg opp og da skal hesten med på gardering.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 11-1-10-7 C: 5-6-4-8 D: 3-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Femtevalget 4 Caressa Star blir vår favoritt i V5-2A. Vi synes det er rart at hoppa ikke er mer betrodd, hun vant uforskammet enkelt for Svein Ove Wassberg i sin siste start her på Forus og har hevet seg mange hakk denne høsten. Hoppa er god fra start og her blir det tet eller lederrygg.

Forholdsvis klar favoritt hos spillerne blir 5 Highway Axis som er en hyggelig hest, men heller ikke noe mer. Trolig vil Åsbjørn Tengsareid kjøre offensivt fra start her i håp om å komme foran og fireåringen kan naturligvis vinne, men vi synes hesten blir for mye spilt. 2 Vinessa er i knallform. Bunnsolid toer etter en tøff sisterunde nest sist og bom fast i mål sist. Hoppa er god fra start og får hun smyge med her, har hun alltid en polett tilslutt.

Det samme kan sies om 1 Nikita som også står forlokkende til. 9 Why Not Lucky kunne ikke svare en god East Edition sist, men formen er helt på topp. 10 Aqua impression skuffet en del på Sørlandet sist, men viste solid form både tredje sist og nest sist.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 5-2-1-9 C: 10-7-11-6-3-8 D: 12

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Fireårige 1 Express Salt innledet svært lovende som treåring i fjor, men har ikke fulgt opp. I kveld står hesten alene på strek i en poengjakt og selv om ikke Bjaanes-hesten imponerte sist som treer, kan dette bli dønn riktig. det er nesten bare formløse hester med og Jørn Bjaanes kan få lure dette unna i front. Kun et sjettevalg i spillet, vi setter hesten først.

7 Lukin For Credit hadde gitt oss en V5-utbetaling på over 17 000 kroner på Bergen travpark sist om han hadde holdt unna for en sensasjonelt god M.T. Funky Dude. Fireårshoppa hadde varslet form i startene forut og må settes tidlig på her også. 3 Penetta innledet lovende i Norge, men formpilen har pekt feil vei og er veldig usikker om dagen. På tidligere meritter skal Penetta duge svært godt her.

4 Fakir O. har vi flere gode notater på fra tidligere, og prøveløpet var ok. Står fint til her og kan vinne direkte etter pause. 6 Love Me har vært elendig for Rune Wiig de siste månedene, men blir likevel favoritt. Det må da være feil.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 7-3-4-6 C: 9-12-8-10-14-13-11-5-2-15

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
9 Orient Kronos kommer til å bli kveldens folkebanker ettersom hesten har vunnet seks ganger på ni forsøk i år og vant direkte etter to måneders pause sist. Men Rune Wiigs stallhester har vært ujevne i år og selv om hesten skal være favoritt, spekulerer vi. Orient Kronos fikk alt sydd opp sist og kan være sårbar dersom han må brukes underveis.

Svært spennende til står 2 Nextrem Østervang som har vært god i sine to siste løp. Her kommer garantert Åsbjørn Tengsareid til å ville sitte foran og det kan holde helt inn på sprint. Tom Erik Solberg setter seg opp bak 11 Ruth Reerstrup som var kanongod både tredje sist på Bjerke og nest sist på Momarken. Sist var hoppa ursvak fra tet i et V75-løp. Vi tror Solberg sitter bak den beste hesten, men spor elleve og tvilsom innsats sist gjør at vi setter Westergaard-hoppa ned som outsider (er nå strøket).

Vi tror vinneren er blant disse tre, men registrerer formbeskjed fra 3 Pele Hastrup sist.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 2-3 C: 8-12-10-4-1-5-7-6

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Spørsmålet er om sola kommer i V5-3B. Ihverfall har Kjetil Djøselands treårige debutant 3 Herecomesthesun et fint løp i sitt debutløp. Den svenskfødte vallaken trener fint i følge Djøseland og står forlokkende til og da setter vi favoritten først.

10 Intact O. var god toer bak Lamborghini Face nest sist og fulgte opp med en vanntett seier sist. Fireårshoppa har vist at hun tåler å bli brukt litt underveis og skal ha en fin sjanse til å legge på til to strake. 14 Speed Gazeau er trolig beste hesten i feltet. Rett og slett brenngod vinner fra dødens nest sist og hadde vunnet uten oppløpsgalopp også sist. Tom Erga og bakspor på tillegg er ingen vinneroppskrift normalt, men uten tull og tøys er det trolig vinneren.

15 Lady Vegas kom glitrende tilbake etter startgalopp sist og får nå Rune Wiig som kusk. Se opp. Fra strek skal både 4 Lucky Coral og 5 Hail Cesar med på kupongen etter å ha levert fine prøveløp.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 10-14-15-4 C: 5-6-12-11-13-1-2-8-9-7

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
9 Bjørkeodin får vårt vinnertips i et åpent og flott spilleløp. Bjørkeodin var sjanseløs mot vår banker Rinde Kvikken sist på Forus, men vi synes Gudmestad-hesten viste bra moral ved å holde inn til andreplass. Her er det ikke utenkelig at Bjørkeodin sitter i tet etter noen hundre meter til tross for 20 meter tillegg.

6 Lykkje Kristin utstyres med Rune Wiig i sulkyen i kveld. Wiig har kjørt hoppa to ganger før, dog uten suksess. Djøseland-hoppa er uansett i knallform og feilfritt er hun med i striden her. 13 Sylv Spika er i sitt livs form, men står fortsatt med kun en seier i karrieren og den kom i skrotlag på Haugaland Travpark i fjor. Outsider. Fra strek er både 3 Føynland Gutten (Djøselands valg i løpet - er nå strøket) og 2 Bidden aktuelle.

11 Nes Odin og 12 Stuve Vinn holder begge fortsatt usikker form, men utstyres med to av feltets beste kusker. Vi registrerer også at Tom Erik Solberg setter seg opp bak pausehesten 8 Willyne som vant halvparten av sine starter i fjor. Dette er uten tvil et av dagens garderingsløp.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 9 B: 6-13-2-11-1-8 C: 4-1-5-7-10

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2550 meter voltestart.
11 Bullmeister var rett og slett strålende i seiersløpet sist mot eliten på Forus etter en voldsom avslutning og vi må sette hesten først på bakgrunn av den prestasjonen. At det er langløp betyr lite, Bullmeister vant blant annet stayerløpet her på Forus under Forus Open helgen.

10 Above Gold koster stadig favorittspillerne penger. Skuffet i Bergen sist da han ikke true enkle Warwick R. Above Gold har dog bra kapasitet og distansen hemmer ikke. 6 Mr. Vegas kan være tethesten og da er det ikke umulig at Gunleif Tollefsen kan lede dette løpet rundt om. 3 Diamond Va Bene står til for et fint smygløp og 7 Ride Pointer har vist at han duger bra når han får løpene sine.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 11 B: 10-6-3 C: 7-9-2-5-13-1 D: 8-4