Her blir det fartsfest

Foto: Hesteguiden.com

Eliteløpet for varmblodshester på Jarlsberg fredag holder høy klasse og på en rask sprint kommer det til å bli trøkk i dette løpet. Vi har kontroll på vinneren

Derbyvinneren fra ifjor 2 New Varenne L.A. har virkelig vist at han takler grunnlaget sitt. Han har vært solid i tre av årets fire starter, og sist så han helt lysende ut. Vi husker fra Derby hvor godt denne karen løser fra start, da han formelig fløy til tet fra spor sju. Idag har Midtfjeld-traveren trukket et perfekt andrespor bak bilen, og selv om han møter andre hester som vet å flytte beina sine, så tror vi det bærer rett til tet. Hvis ikke 4 French Design og Tom Erik Solberg opptrer som kamikazepilot, skal det være en topp sjanse for at 2 New Varenne L.A leder "hela vegen" og kanskje kan vinnertiden i kveld dra seg ned mot 12.0.

Klikk for å se våre V5-forslag

V5-1:
15 kaldblodshester på farten i V5-innledningen, der de beste står på tilegg. Det gjør løpet uoversiktlig, men vi kan ikke annet enn å sette hittil ubeseirede 10 Seier Kongen først. I kveld bytter trener Jan Roar Mjølnerød seg selv ut med Gunnar Austevoll. I våre øyne et kuskepluss og selv om Seier Kongen møter tøffere motstand enn noen gang i kveld, er det nok mer å gå på. 12 Haugestad Best har muligens større kapasitet, men er vanskelig å kjøre og galoppfaren er overhengende. 1 Nesvik Eld står svært spennende til på strek og med Turbo-Solberg kan det bli ledelse fra start til mål.

V75 Klosterskogen lørdag: Ola knaller til med tre bankere

V5-2:
Varmblodshester i mellomklassen på farten her. Et meget uoversiktlig løp, men vi kan ikke annet å sette 1 King Of The Road først. Tre løp i kroppen nå, og sist i lunsjen så hesten lysende ut. Kusk Geir Vegard Gundersen avgjorde nesten direkte når han angrep ut mot oppløpet, og det så ut til å være mye å gå på. Kan være en bankerkandidat. 6 Tinita Surprise har aldeles ikke innfridd i Halle-regi, men kapasiteten er velkjent og kusken er best. 2 Touch Me Felicia og 3 Star Crown står begge flott til, og kan vinne dersom det stemmer underveis. 12 Chanto Super Girl holder toppform, blir det tempo i front, kan muligens HC Holm styre den vinneruvillige hoppa til topps.

Her kan du kjøpe Nettavisens eksperttips til Biri fredag

V5-3:
Vi vurderte lenge å spille 5 Newton Hall som banker i kveld. Vallaken til Glenn Kramer Stenberg holder absolutt toppform, liker distansen (2600m) og står i et fint femtespor. Men med 4 Lyngsigne Rush på innsiden (som var sjokkerende god sist på 2100m) kan det bli et uryddig løp. Det er lite trolig at Christian Kaasa bak Lyngsigne Rush slipper teten dersom han kommer foran, og da er det en viss fare for at Newton Hall havner i dødens. 10 Strasbourg holder toppform, 8 Ysvink har skyhøy kapasitet, 1 Manchester D.K står fint til, 9 Mick Brogård vant et enkelt lunsjløp sist og 12 Lucky Story er under kraftig utvikling

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 49.791 innspilt på Bjerke onsdag 2. juni.

V5-4:
Huffameg, sprint og kaldblodshester inntil kr 680.000 i grunnlag. Vi kan se alle hestene vinne dette løpet. 12 Rokne Eld hadde vært en bankerkandidat fra et bedre spor, men spor 12 på sprint er blytungt. 4 Hellin Best er vårt spennende drag i løpet. Fint spor og god kusk er ofte en seiersgivende kombinasjon. 10 Skibber viser tegn til storform, og kan nok fly skikkelig fort på en sprint. 2 Fin Fyr er formhesten i feltet, men har aldri vært noen sprinter, og må nok rekordforbedre seg vesentlig her for å kunne vinne. Kryss i vei folkens, her kan smellen komme.