Her er Norges Grand Prix-håp

Foto: Norsk Rikstoto

Norge er ute av Melodi Grand Prix, men vi har en fantastisk hest som kan vinne 1,5 millioner på Bjerke søndag.

Sportspills meny til Bjerke søndag:
V5-tips: Vi spiller bankerfritt
V65-tips: Vidåpent Oslo Grand Prix
V4-tips: Et monster fra Frankrike

Spilletips: Slik spiller du V65

Yarrah Boko og kusk Kai Johansen er det store norske håpet i Oslo Grand Prix, og forventningene er store.

- Jeg kjører en super hest som er i sitt livs form. Jeg satser på en knallspurt og at han ender helt i toppen, sier en forventningsfull kusk foran årets travløp i Norge.

Oslo Grand Prix er kjørt siden 1966. Scott Protector og Karsten Buer vant premiereutgaven. Siden har storheter som Grande Frances, Rex Rodney, Sugarcane Hanover, Ourasi, Copiad, Gidde Palema og ikke minst Steinlager sørget for uforglemmelige øyeblikk på landets hovedbane. Søndag kan Yarrah Boko og Kai Johansen sørge for norske jubelscener for første gang siden 2005.

- Jeg tør påstå at det blir det beste travløpet som er kjørt i år. Det er ti fantastiske hester som møtes. I et glatt løp kan nesten hvem som helst av dem vinne, og jeg har en liten drøm om at Yarrah Boko skal klare det, sier Kai Johansen, som er fast kusk når Yarrah Boko starter i Norge.

Minst penger
Yarrah Boko kastes til ulvene søndag. Han har omtrent samme utgangspunkt som de norske ishockeygutta har i VM: Undervurdert, men full av tæl. Nettopp styrken og vinnerviljen kan bringe Yarrah Boko fram i rampelyset i årets Oslo Grand Prix – hvor vinneren får 1,5 millioner norske kroner for jobben.

Så langt har Yarrah Boko løpt inn 2,9 millioner kroner til sin hardtsatsende eier, Jan Erik Andresen fra Kolbotn. I inntjente penger er Yarrah Boko en smågutt søndag: Svenske Torvald Palema har løpt inn 21,6 millioner kroner. USA-fødte Arch Madness har sprunget inn nesten 15 millioner og svenske Maharajah nesten 14 millioner. Samlet har de ni konkurrentene kjørt inn 95 millioner kroner, så det er meritterte konkurrenter Yarrah Boko møter.

Hardt tempo
Oslo Grand Prix har ti deltagere. Løpet kjøres over 2100 meter med bilstart. Yarrah Boko har spor syv i starten. Når det benyttes bilstart, er åtte hester i første rekke, mens de to øvrige plasserer seg bak. Spor syv regnes som et dårlig spor:

- Yarrah Boko er ikke noe lyn fra start uansett og pleier å havne langt bak. Det er sylhvasse avslutninger som er hans varemerke. Jeg håper det blir knallhardt tempo absolutt hele veien. Det vil gi oss en real sjanse. Jeg håper og tror at en knallspurt vil bringe oss inn i seierskampen. Jeg vet at jeg har en utrolig bra hest. Yarrah Boko er tøff, sterk og hater å tape. Det er nesten umulig å slå ham hest mot hest, sier Kai Johansen – som har svært høye tanker om den seks år gamle hingsten.

Hestens trener, Trond Anderssen, istemmer:

- Yarrah Boko er i sitt livs form, og han strutter av selvtillit og løpsvilje nå i dagene foran hans livs løp. Det er ingen tvil om hvem som er kongen på stallen, sier Trond Anderssen – som gleder seg stort til søndagens batalje.

Startlisten
1. Beanie M.M/Per Lennartsson (Sverige), innkjørt 5,2 millioner norske kroner

2. Define the World/Paul Macdonell (Canada), innkjørt 8,5 millioner

3. Russel November/Hugo Langeweg jr (Tyskland), innkjørt 9,8 millioner

4. Torvald Palema/Åke Svanstedt (Sverige), innkjørt 21,6 millioner

5. Arch Madness/Björn Goop (USA), innkjørt 14,8 millioner

6. Lisa America/Torbjörn Jansson (Italia), 10,2 millioner innkjørt

7. Yarrah Boko/Kai Johansen (Norge), 2,9 millioner innkjørt

8. Rapide Lebel/Eric Raffin (Frankrike), 6,8 millioner innkjørt

9. Classic Grand Cru/Steen Juul (Danmark), 3,6 millioner innkjørt

10. Maharajah/Örjan Kihlström (Sverige), 13,5 millioner innkjørt

Folkefest
Årets Oslo Grand Prix-dag blir årets fest for travfolket. Blir det varmt vær og sol, er det ventet minst 15 000 tilskuere på Bjerke. Oslos ordfører, Fabian Stang, vil åpne stevnet, og han skal også kjøre et trav løp selv – et kjendisløp hvor han konkurrerer mot tv-kjendis Linni Meister, justisminister Knut Storberget, fotballspiller Kristofer ”Doffen” Hæstad, tv-kjendis Svein ”Charter-Svein” Østvik, samt en deltager med wildcard som ikke er offentliggjort ennå.

På NRK2
NRK2 har egen tv-sending fra Oslo Grand Prix. Sendeflaten er søndag fra 18.00-19.00.