Her ryker 850.000 kroner

Foto: Rikstoto Direkte

Kusken kjørte feil. Det fikk katastrofale følger for en uheldig spiller. Se video her.

Dagens travtips fra Sportspill.no:
Momarken:Nye gevinster på gang?
Forus:Tre soleklare bankerkandidater i Stavanger
Odds: Målrikt i Sparta Amfi

Under travkjøringen på Leangen travbane i Trondheim mandag kveld var det en kun én kupong som hadde fem rette i V5A-veddemålet, og utbetalingen ble formidable 854.793 kroner.

Men en spiller fra Vestfold opplevde alle spilleres mareritt. Før den siste avdelingen i V5-veddemålet, var det kun fem gjenstående kuponger. Verdien var allerede på det tidspunktet svimlende 170.958 kroner. Seks av de tolv startende hestene i det avsluttende V5-løpet ville gi kassautbetaling (kun én kupong med fem rette).

En hest igjen
Spilleren fra Vestfold sto igjen med kun hest nummer 10 Prince Monet og kusk Atle Solhus, og ville altså ta hele potten på over 850.000 kroner dersom hesten vant. Solhus fikk en fin start, og allerede etter 500 meter satt Prince Monet i tet, selv om hesten startet i andre rekke bak startbilen. Og vel plassert i tet så det lyst ut for spilleren fra Vestfold.

Men forbløffede tilskuere ble vitne til at Atle Solhus kjørte oppløp en runde for tidlig. Han dro opp tempoet allerede halv annen runde fra mål og stakk fra konkurrentene nedover oppløpet med en runde igjen.

Solhus bød på seiersgest over mål og kjørte så ut til siden. For så å oppleve at hele feltet passerte ham på innsiden.

Se løpet i videovinduet. «Oppløpet» til Solhus starter ca to minutter ut (artikkelen fortsetter under).

- Aldri opplevd lignende
- Da hadde jeg mildt sagt ingen god følelse og skjønte at jeg hadde tabbet meg ut, sier en angrende og ydmyk Atle Solhus til Sportspill/Nettavisen dagen derpå.

- Jeg har kjørt nesten 11.000 travløp i min karriere og har heldigvis aldri opplevd noe lignende tidligere. Det var aldeles ufyselige værforhold i Trondheim mandag, og jeg sjekker alltid programmet på forhånd, men denne mandagen hadde jeg tydeligvis ikke forberedt meg godt nok, forteller Solhus.

- Det er selvfølgelig veldig tragisk for spillere og ikke minst eieren til Prince Monet at jeg dummet meg slik ut. Jeg håper folk har forståelse for at slikt kan skje, selv om det selvsagt ikke skal skje. Heretter skal jeg lese travprogrammene skikkelig og lover at jeg skal stille svært godt forberedt til alle travløp jeg skal kjøre i fremtiden, sier Solhus som har vunnet 1261 travløp i Norge og ble norgesmester for travkusker i 2000. Han har dessuten to kuskechampionater (Midt/Nord-Norge i 1999 og på Leangen i 2004).

- Tidenes nedtur
Den fortvilede spilleren fra Vestfold sier til Sportspill/Nettavisen at han knapp trodde sine egne øyne i går kveld. Han føler seg snytt og forteller at mandagskvelden ble fryktelig tung.

- 850 000 kroner er veldig mye penger og selv om jeg har dradd noen store gevinster i det siste, var gårsdagen den største nedturen jeg noensinne jeg har opplevd på travet. Og direkte fortvilende at kusker kan være så dårlig forberedt at de ikke vet hvilken distanse det skal kjøres. Jeg bruker mye tid på å forberede meg når jeg setter opp mine travspill, og da må man kunne forlange at de som har sitt daglige virke innen travsporten i det minste vet hvilken distanse det skal kjøres, sier spilleren, som ønsker å være anonym, til Sportspill/Nettavisen.

- Jeg kommer nok til å fortsette å spille på hest fremover, siden det er så fantastisk moro. Atle Solhus blir nok ikke min favorittkusk i fremtiden, til det kostet mandagens bortkjøring meg for mye penger, avslutter en behersket Vestfold-mann.

Solhus forteller at han har den største sympati og medfølelse med spilleren som hadde fått kassa med hans hest.

- Det er selvsagt vanskelig å si om jeg hadde vunnet løpet dersom jeg hadde kjørt som normalt, men hesten kjentes veldig fin ut for dagen, så jeg tror nok hesten hadde vært med å gjøre opp om seieren. Men siden jeg kjørte meg vekk, får vi jo aldri svar på det, sier Solhus.

Som også kan fortelle at eieren til Prince Monet har tatt fadesen med et smil og at han nesten utelukkende har fått positive tilbakemeldinger fra Trav-Norge.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.