Herlig Forus-banker

Vi satser på at outsideren Barka Elden tar seg av den fjerde avdelingen i B-spillet på Forus.

Klikk her for å se våre VB-forslag.

Klart bedre enn raden
Vi stormvarslet for vår banker før Elding-sønnens siste start i et V75-løp på Forus 8. mars. Ikke uten grunn skulle det vise seg ettersom 9-åringen feilet i stengt posisjon som helpigg ut i oppløpet, og fort kunne vært en vinner med åpning. Sprint er nok yndlingsdistansen, men mot dagens motstand og i nåværende form står han også helt hjem på full distanse. Vi tror kusk Kurt M. Lauvsnes overtar teten inn på den første svingen med fjerdevalget - og leder helt hjem i et løp de fleste krysser flittig.

Favorittpreget eller...
I V5-innledningen skiller tre hester seg litt ut. 9 Voje Svarten er kraftig på gang, og kan her få det optimale løpet fra sitt perfekte startspor. Innsatsen sist på Sørlandet bar bud om at en seier er rett rundt hjørnet. Da rundet han konkurrenter fra køplass, og fikk tilslutt tredje på fine 26.8. Vår favoritt utfordres i første rekke av duoen 2 Slått Vinn og 8 Torpa Emil.

”Foruseliten” skal ut å lufte seg på en kjapp sprint i V5-2. Normalt et gaveløp for 8 Brave Man, men Super News-sønnen er ikke like seiershungrig som tidligere. Formhesten i løpet er utvilsomt 5 Newton Pike, som enkelt tok seg av et V75-løp på Sørlandet 1. mars. Svikter favorittduoen ser det vidåpent ut, og nær sagt alle kan vinne.

Brave Man og Rune Wiig har en 'billig' oppgave foran seg i V5B-2 på Forus tirsdag.
Brave Man og Rune Wiig har en "billig" oppgave foran seg i V5B-2 på Forus tirsdag.

Vi støter på en storfavoritt i den tredje avdelingen i form av 7 Fin Fyr og trener og kusk Geir Mikkelsen. Sørlendingen har gjort et godt stykke arbeid med Trø Fyr-sønnen, men i dag syntes vi ekvipasjen blir vel stor favoritt. 5-åringen balanserer på en ”stram line”, og i dag har han ikke tid til noe sprell da han støter på klart skjerpet motstand. Innersporets 1 Freddi imponerte oss i sin siste start på Forus 11. mars hvor en sterk andreplass ble bokført på fine 30.7 full vei, kun slått av gode Flytvinn. Pål Even-sønnen er ikke helt stabil bak startbilens vinger, men skal uansett strekes på enhver seriøs kupong.

Et heftig sprintløp avslutter V5B-rebusen. Favorittene står litt kinkig til i andre rekke, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. 10 Bon Palema T holder hysterisk form, og jager her sin tredje strake triumf. Favoritten utfordres i første rekke av 9 Atlantica samt årsdebuterende 11 Star Star V.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 72, 280 og 1.260 kroner.