Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

En strålende trav- og galopphelg står foran oss. Lørdag er det internasjonal V75 fra Årjäng med stor jackpot og hele 24 millioner ekstra i sjuerpotten. Søndag er det Svenskt Derby på Jägersro galoppbane og stor internasjonal V75-omgang, og søndag kveld stor internasjonal V65-omgang på Momarken med jackpot og 468 015 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er naturligvis V75-omgangen i Årjäng som er lørdagens sportslige og spillemessige høydepunkt, men lørdagen har mer å by på. Klampenborg byr på kveldsgalopp med både V4 og V5 på menyen og kl 19.30 er V65-1 i gang på Forus travbane.

I denne artikkelen skal det heretter handle om Klampenborg som både byr på V4 og V5. V4 er først ut i kveld med spillestopp kl 17.00, mens V5-spillet som starter etter at V4 er over først har spillestopp kl 19.00.

Enkel V4 - vrien V5?
På forhånd ser V4-rebusen overkommelig ut på Klampenborg lørdag kveld, mens V5 spillet er meget vrient selv om kanskje dagens største favoritt kommer til start i V5-2.

V4-1 er et toårsløp med bare fem hester. 2 Red Hunting Hawk har et veldig godt bud på dette løpet hvis ikke det skjer noe veldig uforutsett. Livets første start endte med et knapt nederlag etter et meget godt løp, og hvis det ikke skjuler seg noen stjerner bak noen av de ustartede hestene tror vi 2 Red Hunting Hawk vinner. Dog tar vi med alle fem startende på det største V4-forslaget.

Topp klasse på V4-2

V4-2 er et meget bra sprintløp hvor 3 Sandtastic blir vår favoritt. Han elsker Klampenborg, og Susanne Lyseng som sitter på ryggen har vunnet med Sandtastic før. Møter gode konkurrenter i form av 4 Fiftyshadesfreed, 7 Saint George og ikke minst 1 Irish Prosecutor som trener Niels Petersen har høye tanker om.

V4-3 og V4-4 er forbeholdt hester som skal prøve å komme med i Dansk Derby. Mange av hestene tester lang distanse for første gang, og det kan komme en overraskelse. Mest tro har vi på 8 Good Fortune og 1 Marshi i V4-3, og 7 My Jamil og 10 Go On Carlras i V4-4.

Dagens største favoritt innfrir i vrien V5-omgang
I V5-spillet har vi som sagt tro på god utbetaling, men vi tror dagens største favoritt 10 Moomba er en vinner i V5-2. 10 Moomba har møtt Skandinavias beste milere i de to siste løpene, og har vært med disse helt til mål. Møter nå hester som ikke er i nærheten av den kategorien, og 10 Moomba blir vår V5-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.