Fredag innleder Solvalla sin Elitloppshelg med en flott V65-lunsj. Lørdag og søndag er det som kjent internasjonal V75 på Solvalla med en samlet premiepott på hele 138 millioner. Selve Elitloppet går som alltid på søndag der Hickothepooh og ikke Moni Viking skal forsvare de norske fargene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men før helgens doble V75-omganger, venter det en innholdsrik fredag. Den innledes som nevnt med V65-lunsj på Solvalla. Fredag kveld byr Biri på en strålende V65-omgang, mens Hagmyren er vertskap for den svenske V64-omgangen.

I denne artikkelen skal det heretter handle om Biri travbane og fredagens V65-omgang. Spillestopp er som vanlig kl 18.55, mens V5-spillet som innledes i V65-3 har spillestopp kl 20.05. Det er en vrien V65-omgang som venter, jeg fant min banker i V65-2.

Overbeviste i debuten - vinner nå?
Grunnlag under kr 12 000 er proposisjonene i V65-2, der tre av de tolv startende er treåringer. Anders Lundstrøm Wolden-trente 5 Thai Harlem debuterte med en flott 3. plass på Biri for en en måned siden. Møtte på årgangstoppen Readyforwine i det løpet, men hang svært godt med og ble tredje på 18.1/2140 meter. Hesten var tiltenkt start i Hans Petter Tholfsens minneløp, men der kom han ikke med. Trener Wolden tror hesten er god nok for en 15-tid allerede. Møter klart overkommelig selskap fredag. 5 Thai Harlem og Åsbjørn Tengsareid blir min V65-banker på Biri fredag.

Tre hester gjør opp i V65-1
Det er klart skille på hestene i V65-1 og min klare favoritt heter 3 Iselin B.R. Hoppa innledet året positivt, men leverte deretter flere skuffende innsatser. Har dog vist klar framgang igjen i sine to siste løp og kunne slått storfavoritten Jaipur B.R. med tidliger åpning sist. Sammen med 7 Ziva og høykapable 2 Carillo I.V. skal Iselin B.R. gjøre opp om seieren i V65-1.

Endelig dags for Pernille
Ingen seire er det blitt i år på de åtte kaldblodshoppene som stiller til start i V65-3, men fredag må en av dem vinne. 5 Dag Pernille har levert flere gode løp i år, men kun vunnet en gang i løpet av sine 27 starter. Har en sjelden fin oppgave foran seg fredag og er en motivert favoritt i et åpent løp.

En vinner fra Dalen?
Hele 14 hester til start i V65-4/V5-1 som er et lavgrunnlagsløp for kaldblodshester. Jeg spiller tre hester på samtlige V65-forslag (og V5-forslag). Min klare favoritt står på strek og heter 5 Schufaks. Galopperte fra seg en mulig seier mot treårstalentet Tyri Leo sist på Jarlsberg og får Dag-Sveinung Dalen denne feilfritt fredag, tror jeg han sitter på en vinner i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Leder hele veien?
Et herlig sprintløp for kaldblodshester i mellomklassen venter i V65-5/V5-2/DD-1. 5 Ramstad Balder er den klare tetkandidaten fra sitt femtespor bak bilen og hesten kommer med full form. Måtte strekke våpen for en meget opplagt Magnus Othello i årsdebuten på Bergen travpark for en måned siden, men holdt strålende til andre fra dødens. Dødens ble det også i siste starten på Jarlsberg og hesten holdt stand til en solid tredjeplass i et tøft V75-løp. Min klare favoritt i dette løpet og 5 Ramstad Balder blir min DD-banker på Biri fredag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ingen er sjanseløs i V65-finalen
Det er ikke lett å være spiller i V65-6/DD-2/V5-3 på Biri fredag kveld. Løpet er sporfordelt etter startpoeng, det betyr at hestene med form starter i de dårligste sporene. 9 New Talisman gjorde en klart godkjent debut i regi Renate Aarlie på Biri forrige lørdag og blir min knepne favoritt tross bakspor. Men jeg tar likegodt alle tolv startende med på det største V65-forslaget.